Jump to content
Порталът към съзнателен живот

the_keeper

Участници
  • Общо Съдържание

    36
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    the_keeper got a reaction from jul in Вярвате ли в ЧУДЕСА?   
    Кристиян, на Dec 2 2007, 15:24, каза:




    Невероятно ме изкефи как е описано, браво!
  2. Like
    the_keeper reacted to Лъчезарна in С партньор или без партньор по пътя на развитие?   
    ***
    Там някъде, в съня ми,
    в залутаните ъгли на душата ми,
    ме чакаш.

    Там някъде ме чакаш.

    Дъхът ми, ме чака да си спомня,
    че те докосвах ...
    а може би,
    проклинах...

    Очаква да си спомня
    издишващата болка –
    съня и лабиринтите в душата.

    Да си спомня,
    да си припомня,
    че ме очакваш
    в мига за отмъщение

    или
    за опрощение...

    Там някъде, в съня ти
    в залутаните ъгли на душта си
    ме чакаш.

    Аз помня ли, че трябва да се върна!
    Ти помниш ли, че трябва да ме чакаш!

  3. Like
    the_keeper reacted to Аделаида in Секса и ролята му в човешките взаимоотношения   
    Секса е толкова важен колкота за мъжа, толкова и за жената. Освен репродуктивен, той е важен и за физическото състояние на човек, също има и голяма отношени в психически план. За двама души които се обичат и имат връзка е много важен, за брака също. Много важно е партньорите да си пасват и да могат да правят любов, която да им пасва, т.е. да се нагодят някак един към друг до такъв етап, че достигнат върховно удоволствие.
    В различен момент и с различен партньор е различен, в този смисъл е нищо и всичко, много и малко.
  4. Like
    the_keeper reacted to B__ in Целта на духовния Път   
    Бих искал да допълня, че освен пържени картофки със сирене и биричка, цел на духовното развитие може да бъде и секса. Мдам

    А пържени картофки със сирене и биричка са и средство за духовно развитие. Така, както "вегетарианци" са се спасявали от рак като са почвали да ядата месо.......или поне биха се спасили, ако бяха почнали месото.

    А защо секса да е цел на духовното развитие? Ами всичко е секс, тази енергия е навсякъде. Всяко истинско чувство към Бог и ближния е пълно и със сексуална енергия и чувства. Всяко тяхно ограничаване ограничава истинската любов. Затова твърдо можем да кажем, че сексът е една от целите на духовното развитие и колкото по-твърдо се придържаме към тази идея, толкова повече ще затвърдим духовните си резултати. Мдам
  5. Like
    the_keeper reacted to Силвия СД in Целомъдрието   
    А, въпросът е много лесен - това с излизането от гората. С други думи - умрираш си и готово. И ставаш един мъртъв, сух пън.

    Аз имам друго предложение, без недосмислици. Всеки, който го вълнува целомъдрието, а е в зряла и активна полова възраст, да отиде да си провери точната патология с хормоните. Не само половите - има и други хормони, определящи наличието и степента на либидо - тези на щитовидната жлеза например, също и пусковите хормони от хипоталамо - хипофизарния тракт - така наречени тропни, които мозъкът отделя. Направете си един хормонален профил, вече в почти всяка лаборатория може да се извърши това.
    Зная какво ще ми кажат защитниците на духовните интерпретации за целомъдрие - че не всичко е медицина. Аз пък ще им кажа, че всяко отклонение си има своето прозаично научно обяснение.
    Извинявам се за цинизма, но ми се ще да бъдете живи.
  6. Like
    the_keeper got a reaction from ester in Прилагането на власт, натиск, насилие   
    Оооо Божия воля - абе хора, нямате си работа - казвам ви го като реалист човек. А всеки може да го набият - отидете някъде, където има война, колкото и да сте в бяло облечени, или дори да си напишете на челото "свят човек съм" пак ще ви бият, ми може и да ви изнасилят, ако сте жена - нека гледаме реално и стига с тая "Божия воля".
  7. Like
    the_keeper reacted to Латина in Прилагането на власт, натиск, насилие   
    Днес ще окажа натиск аз и дъщеря ми да не дишаме цигарен дим вкъщи.
    Нека да съм лоша...
  8. Like
    the_keeper reacted to izgrev in Негативните атаки - как се справяте с тях?   
    Негативни атаки!
    Лощи мисли/помисли/!
    Лощо настроение!
    Гняв в душата!
    Мръсни мисли, както се изразявате/въпреки, че не схващам точно какви/
    Всичко е минало през сърцето ми, през душата ми, през цялата ми същност!
    Мога да споделя, кои бяха причините при мен. Не смея да твърдя, че съм прав по отношение на други хора!
    1. Страх! 2. Страх! 3. Страх и пак страх!
    Да, мили дами! Така беше с мен. Страх от много неща. Откривайки причината за моите вътрешни негативни атаки, разбрах какво да правя! Разбрах, че трябва да променя живота си така, че да няма страх. И сега съм щастлив, живея без страхове! Знам вече какво не трябва да допускам в себе си и е невъзможно да се върне старото ми състоение на напрежение, лоши мисли и вътрешна агресия!
    Сега отново мога да се радвам на цветя и птици, на ромон на поточе и повей на вятъра. Сега се радвам дори на бурята
    Човек е роден за щастие, а за тази цел много малко е нужно-само да осъзнае, че е по-добре да е щастлив, отколкото да има всичко на този грешен свят!
    Не съм сигурен дали ще бъда разбран, но и това е част от "принципа"-извинете за може би неточния израз
  9. Like
    the_keeper reacted to Хармония in Повечето врачки лъжат ли?   
    Преди около 6 години, търсейки отговори на определени въпроси попаднах на една "виждаща" врачка.
    Тя успя доста умело за максимално кратко време да пробие душата ми и да ме оплете в копринената паяжина на лъжата. Последва пълно обсебване от лъжите ѝ, което от своя страна доведе до пълно отчаяние.
    Все пак не ѝ е било трудно да манипулира и лъже 18г. човек, който не ѝ се противопоставя. Трябваше ми доста време, за да осъзная, че това, за което всъщност бях отишла не го получих и че тя няма способност да "вижда", а само отлични умения за печелене на пари.

    Да, лъжат - не знам дали повечето или по-малкото, но е факт.

    От позицията на сега съм благодарна на Бог, че пресече пътищата ми с тази "виждаща" жена, защото ми беше необходима, въпреки болезнените лъжи тогава.

    Но от друга страна езиците на лъжата се протягат отвсякъде около нас. Те се плезят от телевизионния екран, надничат от вестникарските заглавия, от филмовите продукции, от билбордовете и от къде ли още не. Няма начин врачките да не го правят.Лъжата хваща здраво, промива съзнанието, манипулира. И колкото е по-арогантна, толкова е по-силна!

    Няма нищо по-хубаво от това на света да се гледа с бистри очи
  10. Like
    the_keeper reacted to Ирина - Horus - Чебурашка in Повечето врачки лъжат ли?   
    .. Хич недей звъня!
    Нали точно това прави каката - размахва пухкави ръчички - само дето не уточнява, че парите в крайна сметка отиват при нея.. защото все ще има балъци, дето ще й звънят
    Нали Законът е "Дай, за да получиш!".. И каката дава шоу и получава за него кинти.. То, да не е лесна работа да се прави на шут!
  11. Like
    the_keeper reacted to Viva Caselli in Повечето врачки лъжат ли?   
    Виц по действителен случай. Не смешен, ужасен, ужасен!

    В кръчмата след полунощ всеки е пиян. Трезен е само певеца, който се възползва от пияните и обезверените. Прави всичко по силите си, за да вземе парите им, за да ги весели уж. Внезапно измежду пияните една маймуна влиза през прозореца и започва да си топи опашката в чашите. Един не толкова пиян човек търка очи и гледа. И понеже няма към кого да се обърне пита певеца. Нали е трезен.
    - Ей, знаеш ли защо маймуната си топи опашката в чашите?
    Отговор веднага получава.
    -Е, как да не я знам, бе.
    И певеца запява.
    - Защо си топи маймуната опашка в чашите ...

    Така е и с врачките. Врачката, за да вземе парите на " пияните " знае всяка песен. А " пияните " понеже не виждат трезвенник, към когото да се обърнат, търсят помощ във врачката, която поради липса на истински лечители заема длъжността истински лечител. И вместо да лекува сее разруха.
  12. Like
    the_keeper got a reaction from Eshavt in Светът ми се срина   
    Мислех си да напиша малко по-дълг писмо, но когато човек превъзмогне самообвиненията и терзанията, и нещата се оправят отсамосебе си, е много по-лесно както да намериш решение, така и да избереш от възможностите, които ти се откриват пред теб всеки ден
    Имай идея и че когато човек работи работа, която изисква по-голяма концентрация, се и уморява повече - радвай се когато мъжът ти има хубава работа и не приемай остро умората му - нормално е - затова сте заедно, за да си помагате. Има и професии в които всеки ден трябва да попрочиташ по нещо, за да си в крак с новостите - дали е счетоводство, дали е лекарската професия или информатиката. Само физическия труд не иска да се учиш на нови неща, защото там всичко е почти едно и също всеки ден и тук-таме се напънеш да измислиш като има нещо да се преподрежда или нещо ново, което трябва да се направи
  13. Like
    the_keeper reacted to Диана Илиева in Светът ми се срина   
    Подкрепям Донка, Галио и Десита за анализа и съветите, които са дали. Съчувствие всеки може да даде, но то по-скоро би те настроило в посока - "О, горката аз" и "Ех, лошия той", а това не е никак здравословно за теб (виж и историята, разказана от Инатари).
    Всеки от нас прави грешки и времето не може да се върне назад. Най-удачно е да простим (и на себе си, и на всички други) и да приемем миналото си, като го използваме за бъдещите си решения и избори.
    За съжаление много жени и мъже, особено в по-млада възраст, вземат решения, базирани на "ценности" и предубеждения, насадени им от безброй места - като се започне от семейството и се стигне до рекламните клипчета. Добре е човек да познава максимално добре себе си и да е наясно какво търси в другите. Знам, че това не е лесно и животът не ни чака - т.е това се изгражда в крачка. Успех и кураж и от мен!
  14. Like
    the_keeper reacted to Илен in Светът ми се срина   
    wine, ама въобще не я мисли тази твоя "вина". Аз пък знаеш ли за какво бях "виновна"? Затова, че родих дете и анатомията вече ми се биле променила, вече не било същото, като преди.............и това ми се казва два месеца след тежко раждане......Така че, изобщо не го мисли, трябва да приемеш просто, че това не е твоя човек, най-вероятно съдбата ви е срещнала, за да се роди това дете...Не си хаби енергията, обичай себе си и се съсредоточи в твоите си неща.
  15. Like
    the_keeper reacted to Донка in Стрес   
    Благодаря... В сравнение с начина, по който приемах живота си в продължение на 25 години (поредица от неприятности и изпитания, които трябва да преодолееш и понесеш с достойнство, за да те наградят с моменти на радост), сега наистина е песен. Много точно определение! Разбира се, че не всичко успявам да "обработя" на мига - понякога са нужни няколко минути, понякога час, а макар и много рядко вече - понякога денонощие. Ако успея да трансформирам стреса в благодарност веднага, успявам да забележа отворената за мен "врата" и да оползотворя дадените ми шансове... Ако не успея веднага, вратата се затваря, но пък ми остава урока - "Ако бях преодоляла стреса по-навреме, щях да видя по-благоприятния вариант и да се възползвам. Следващият път ще опитам да се овладея по-бързо...."
    Мисля, че бързото овладяване на стреса минава през "опитомяване" на Егото, което се е вкопчило в своя модел и очакване и вижда в разрушаването му заплаха за съществуването си. Постепенно успях да го трансформирам в "гъвкаво Его" - убедих го, че най-ценното му качество е гъвкавостта, изобретателността и проницателността му, умението му да се сработва с интуицията ми. Покрай работата си имам възможност да упражнявам тези качества по 8-9 часа всеки ден. Мисля, че по този начин Егото ми вече не се плаши от смирението, а го превръща в своя сила, с която преодолява безболезнено стресовите ситуации. Реално погледнато, те вече за него не са заплаха, а ежедневна "гимнастика", дори нещо подобно на играчка тип "пъзел", решаването на който му доставя удоволствие, а не болка...
  16. Like
    the_keeper reacted to Аделаида in Стрес   
    Донка, много точно казано много мъдро премерено и аз съм сигурна че е вярно защото гледам да го прилагам и за себе си, но питам се дали всеки път успяваш да си благодарна и да го подминаваш така лесно, защото тогава живота на всики би бил песен - в частност твоя поне! Аз за сега успявам, но веднъж понякога се товаря....хубавота е поне, че ми минава горе - долу бързо и после всичко е наред даже го обръщам на майтап....и това също е начин да са запазиш
  17. Like
    the_keeper got a reaction from veselinvalchev1981 in Какво знаете за "Царичина"?   
    Ми виж книгата на Ели Логинова "Колелото на съдбата". (тя имала и facebook )

    Ето Интервю с нея: http://chudesa.net/p13312/

    Филм по темата от "БТВ Документите": http://razkritia.com...рие-първия-чов/
    В посочения линк можеш да гледаш кратко видео с някакво разлсдване (ала-бала), направено стил "Ясновидците" - т.е. малко ясна информация, и много Сензации...

    Филм по темата от "Горещо" с Ели Логинова: http://vbox7.com/play:1dd7e93b. Според филма там се намира "Свещеният Граал", който е търсел Хитлер, и е във вид на текстви списъци. Във филма се трвърди и че след като Хитлер намира "Копието на съдбата", решава да търси "Свещеният Граал" в Ленинград (чието предишно име е било "Царичин"). За повече по темата, гледайте видеото до 5тата минута.

    Филм по темата  от Патрашкова с Ели Логинова (в 4 части):
    http://vbox7.com/pla...3e88d&al=1&vid=, http://vbox7.com/pla...93fdc&al=1&vid=, http://vbox7.com/pla...d041d&al=1&vid=, http://vbox7.com/pla...914ad&al=1&vid=.

    Според Баба Ванга - там се намирал Първият човек, който е двуполов ("За какво ви е тази жута маймуна? Ни маж, ни жена”).





  18. Like
    the_keeper got a reaction from Пламъче in Какво знаете за "Царичина"?   
    Ми виж книгата на Ели Логинова "Колелото на съдбата". (тя имала и facebook )

    Ето Интервю с нея: http://chudesa.net/p13312/

    Филм по темата от "БТВ Документите": http://razkritia.com...рие-първия-чов/
    В посочения линк можеш да гледаш кратко видео с някакво разлсдване (ала-бала), направено стил "Ясновидците" - т.е. малко ясна информация, и много Сензации...

    Филм по темата от "Горещо" с Ели Логинова: http://vbox7.com/play:1dd7e93b. Според филма там се намира "Свещеният Граал", който е търсел Хитлер, и е във вид на текстви списъци. Във филма се трвърди и че след като Хитлер намира "Копието на съдбата", решава да търси "Свещеният Граал" в Ленинград (чието предишно име е било "Царичин"). За повече по темата, гледайте видеото до 5тата минута.

    Филм по темата  от Патрашкова с Ели Логинова (в 4 части):
    http://vbox7.com/pla...3e88d&al=1&vid=, http://vbox7.com/pla...93fdc&al=1&vid=, http://vbox7.com/pla...d041d&al=1&vid=, http://vbox7.com/pla...914ad&al=1&vid=.

    Според Баба Ванга - там се намирал Първият човек, който е двуполов ("За какво ви е тази жута маймуна? Ни маж, ни жена”).





×
×
  • Добави...