Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Дрона

Участници
 • Общо Съдържание

  43
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Последни Посещения

4376 посещения на профила
 • feya

 1. Здравейте. Имам молба към вас. Моля да ме насочите към наджден астролог за консултация. Благодаря предварително.
 2. Коелю..... Има много хора, които смятат, че четенето на книги с духовна тематика е неприемливо за тях - по различни причини. Но харесват Коелю.... ))))))))))
 3. Дрона

  Богородица

  "Благословена между жените" 17.08.1930 г - при II Рилско езеро "Казвам: всички страдания, изпитания и препятствия в живота на човека целят пробуждане на висшето съзнание в него, т.е. да се роди нещо велико в душата му. Това виждаме в двата примера за Елисавета и мириам. Първата роди Йоан кръстител, а втората-Христа - Спасителят на човечеството. *** Разберете ли раждането в буквален смисъл, вие ще се натъкнете на ред противоречия. при това, вие не можете да бъдете и в положението на Мириам. Никоя друга жена не може да бъде в нейното положение, защото явленията в природата не се повтарят. *** Двата примера с елисавета и мириам нека ви бъдат като образци в живота."
 4. Дрона

  Богородица

  Цялата тема за Богородица е развита в първата беседа на Рилските езера. Оригиналният въпрос беше "никога не е споменавал".... е, споменавал е. "Никога-то" като начин на мислене противоречи на едни думи на Еглесиаст "Има време за всяко нещо под Слънцето"..... А на сърцето това му е работата - да се смущава. Ако не се смущаваше сърцето нямаше да сме тука. Та в този ред на мисли - има време и за смута има време и за мир.
 5. Дрона

  Богородица

  това с намигането какво ще рече?
 6. Дрона

  Богородица

  Иво, благодаря.
 7. Дрона

  Богородица

  Здравейте. В един друг форум, в който участвам, днес прочетох следния въпрос: "Защо Дънов никога не е говорил за Богородица?". Този въпрос ме смути с декларацията за никога. Всъщност действително ли в беседите си учителя не е споменавал Дева Мария?
 8. Дрона

  Вярвам....

  Просто вярвам. МОже ли човек да дефинира вярата?
 9. Ваня, това за двата влака е просто великолепно като пример. Според мен между това, което казах миналия път за точката на равновесие и това, което сега ще кажа няма противоречие, надявам се. ) Ако разглеждаме хората като сбор от вибрации с определен интензитет. И всички заемат като електроните в атома определени стъпала. Погледнато от този ъгъл това, което казах преди за точката на равновесие е всъщност стабилно присъствие на дадено стъпало. И издигането на точката на равновесие е всъщност да започнем да вибрираме с по-висока честота. Как става това? Като практикува човек каквото му е на сърцето в един момент се получава един полет, едно отваряне и възможност а миг да огледнеш на нещата някак от друга позиция. После се въщаш на старото положение, но вече носиш един импулс да продължиш към нещо, което вече не ти се струва толкова недостижимо. КОгато стабилно се укрепиш на новото стъпало възприемаш атрибутите на това ниво - нагласи; степен на осъзнаване и т.н. както и Ваня каза, има един общ природен ритъм.... И можем да се оприличим на сърфисти, които яхат вълната и тя ги носи напред без при това ние сами да прилагаме някакви допълнителни усилия. Но ако започваме на тежим на вълната - с тежките си мисли; с неприемлива за тази вълна емоционална нагласа; неадекватни представи.... започваме да изоставаме от вълната; падаме в дупката след нея и следващата ни захлупва - и възприемаме това като наказание. Ако, обаче, сме твърде амбициозни възниква другата опасност - да изпреварим вълната и защото не сме достаъчно балансирани ще падне в дупката пред нея и тя ще ни захлупи. Какво да направим ако попадне във въртопа между вълните - да спрем да се суетим ; да олекнем; и следващата вълна сама ще ни повдигне като коркова тапа. Това са двете движения - по вълната, която се движи на дадено енергийно ниво и изкачване към все по-висока вибрация.
 10. Моля. Но пък какъв хубав лаф се получи. Благодаря за което.
 11. едно е сигурно - умът действа чрез двойки противоположности... и дроби всичко на части за да може да ги смели и да изведе извод, който няма нищо общо с изходния материал ))) Ето - имало "Голям взрив"... отначало всичко било единно и се диференцирало; при това освен че почнало да се дроби не се унищожили взаимно двойките противоположности заради съвсем леко ляво изместване 9 тука да кажат физиците - аз не му разбирам); т.е. всичко проявено е плод на тези 2 първоначални фактора - стремежа към диференциация и нарушението в симетрията. *** Какво се случило тук на Земята? възникнали едноклетъчни, които се делели на 2 идентични половини ... И изведнъж им текнало да открията половото размножаване така, че освен да се делят просто количествено да 2 запонали да се делят още и по полов признак ... пак имаме дуалност - двойка противоположности - всяка носи потенциала на другата но в потиснат вид... *** Следователно дуалността като принцип според мен не може да се припише само и единствено на ума.
×