Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Дрона

Участници
 • Общо Съдържание

  43
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Всичко добавено от Дрона

 1. Уважаеми колеги, В темата за бременността и пренаталното възпитание попитах дали е възможно чрез регресия на майката да се въздейства върху вече родено и дори пораснало дете. По този повод Иво даде предложение да отворя тема за регресията - като определение; метод ; литература и хора в България, които се занимават с този род дейност. За мен би било много интересно и поучително ако някой от вас е преминал през този процес на регресия и има възможност и желание да сподели преживяното. Моля да имате предвид, че аз лично нямам подобен опит. С най-добри чувства Дрона
 2. Дрона

  Богородица

  Здравейте. В един друг форум, в който участвам, днес прочетох следния въпрос: "Защо Дънов никога не е говорил за Богородица?". Този въпрос ме смути с декларацията за никога. Всъщност действително ли в беседите си учителя не е споменавал Дева Мария?
 3. Уважаеми колеги, Учителят казва, че ритъма се преодолява чрез закона за поляризацията. Как го рабирате това?
 4. Здравейте. Имам молба към вас. Моля да ме насочите към наджден астролог за консултация. Благодаря предварително.
 5. Коелю..... Има много хора, които смятат, че четенето на книги с духовна тематика е неприемливо за тях - по различни причини. Но харесват Коелю.... ))))))))))
 6. Дрона

  Богородица

  "Благословена между жените" 17.08.1930 г - при II Рилско езеро "Казвам: всички страдания, изпитания и препятствия в живота на човека целят пробуждане на висшето съзнание в него, т.е. да се роди нещо велико в душата му. Това виждаме в двата примера за Елисавета и мириам. Първата роди Йоан кръстител, а втората-Христа - Спасителят на човечеството. *** Разберете ли раждането в буквален смисъл, вие ще се натъкнете на ред противоречия. при това, вие не можете да бъдете и в положението на Мириам. Никоя друга жена не може да бъде в нейното положение, защото явленията в природата не се повтарят. *** Двата примера с елисавета и мириам нека ви бъдат като образци в живота."
 7. Дрона

  Богородица

  Цялата тема за Богородица е развита в първата беседа на Рилските езера. Оригиналният въпрос беше "никога не е споменавал".... е, споменавал е. "Никога-то" като начин на мислене противоречи на едни думи на Еглесиаст "Има време за всяко нещо под Слънцето"..... А на сърцето това му е работата - да се смущава. Ако не се смущаваше сърцето нямаше да сме тука. Та в този ред на мисли - има време и за смута има време и за мир.
 8. Дрона

  Богородица

  това с намигането какво ще рече?
 9. Дрона

  Богородица

  Иво, благодаря.
 10. Дрона

  Вярвам....

  Просто вярвам. МОже ли човек да дефинира вярата?
 11. Ваня, това за двата влака е просто великолепно като пример. Според мен между това, което казах миналия път за точката на равновесие и това, което сега ще кажа няма противоречие, надявам се. ) Ако разглеждаме хората като сбор от вибрации с определен интензитет. И всички заемат като електроните в атома определени стъпала. Погледнато от този ъгъл това, което казах преди за точката на равновесие е всъщност стабилно присъствие на дадено стъпало. И издигането на точката на равновесие е всъщност да започнем да вибрираме с по-висока честота. Как става това? Като практикува човек каквото му е на сърцето в един момент се получава един полет, едно отваряне и възможност а миг да огледнеш на нещата някак от друга позиция. После се въщаш на старото положение, но вече носиш един импулс да продължиш към нещо, което вече не ти се струва толкова недостижимо. КОгато стабилно се укрепиш на новото стъпало възприемаш атрибутите на това ниво - нагласи; степен на осъзнаване и т.н. както и Ваня каза, има един общ природен ритъм.... И можем да се оприличим на сърфисти, които яхат вълната и тя ги носи напред без при това ние сами да прилагаме някакви допълнителни усилия. Но ако започваме на тежим на вълната - с тежките си мисли; с неприемлива за тази вълна емоционална нагласа; неадекватни представи.... започваме да изоставаме от вълната; падаме в дупката след нея и следващата ни захлупва - и възприемаме това като наказание. Ако, обаче, сме твърде амбициозни възниква другата опасност - да изпреварим вълната и защото не сме достаъчно балансирани ще падне в дупката пред нея и тя ще ни захлупи. Какво да направим ако попадне във въртопа между вълните - да спрем да се суетим ; да олекнем; и следващата вълна сама ще ни повдигне като коркова тапа. Това са двете движения - по вълната, която се движи на дадено енергийно ниво и изкачване към все по-висока вибрация.
 12. Моля. Но пък какъв хубав лаф се получи. Благодаря за което.
 13. едно е сигурно - умът действа чрез двойки противоположности... и дроби всичко на части за да може да ги смели и да изведе извод, който няма нищо общо с изходния материал ))) Ето - имало "Голям взрив"... отначало всичко било единно и се диференцирало; при това освен че почнало да се дроби не се унищожили взаимно двойките противоположности заради съвсем леко ляво изместване 9 тука да кажат физиците - аз не му разбирам); т.е. всичко проявено е плод на тези 2 първоначални фактора - стремежа към диференциация и нарушението в симетрията. *** Какво се случило тук на Земята? възникнали едноклетъчни, които се делели на 2 идентични половини ... И изведнъж им текнало да открията половото размножаване така, че освен да се делят просто количествено да 2 запонали да се делят още и по полов признак ... пак имаме дуалност - двойка противоположности - всяка носи потенциала на другата но в потиснат вид... *** Следователно дуалността като принцип според мен не може да се припише само и единствено на ума.
 14. Алиса бейли пише подробно по въпроса. Дуализма.... според мен е качество на всичко, което е в проявление. Защото за да се прояви трябва да се диференцира т.е. да се отдели от цялото и да се проявят част от потенциалните възмжности. *** Но мисля си, че ние малко ги омешваме нещата - съзнанието на човека и дулаността на проявлението. *** Не знам дали дулаността на проявлението може да бъде "преодоляна". Ума е дуалне; преживяването може да не бъде. Но това е нещо като спор
 15. В една от книгите на Алиса Бейли се третира този момент:"КОгато осъзнаеш, че си и ангела и дявола и че те двете са двете страни на едно и също нещо" и т.н. - цитирам по памет...ако се интересувате ще намеря точната препратка
 16. Защото този свят е света на Луцифер, на който повярвали Адам и Ева... и нататък следва цитат на Павел че комуто повярваш на него и слугуваш... И че познанието на доброто и злото е трудна и често непосилна наука. НО това вече не е по темата . *** Моят опит с "отръпването" показва, че през света непрекъснато минават едни ментални и емоционални вълни.... когато си в тишината ... те просто преминават... Ние сме устроени като едни антени и реагираме на тия вълни когато сме в личността си. Това е според мен за което се говори в беседата - че днес си весел, а утре - без причина - всичко ти се струва безнадеждно ( моя перефраза).
 17. Аз разбрах този цитат по друг начин. "Всичко си има време, време има за всяка работа под небето" - Еклесиаст. Поради ритмичната проява на различни сили и тенденции след като една тенденция или ритъм са изчерпани няма смисъл да се продължава в същата посока само защото до вчера тя е била отворена и изпълнена със сполука. Днес вече тази врата е затворена и вместо да си блъскаме главите в затворените порти е о-добре да се отръпнем и за да можем да видим кои започват да се отварят за нас. *** На едно друго място миналата година по това рвеме говорихме за Упсение Богородично и защо Братството се събира по това време на годината. Защото Успение Богородично всъщност символизира заспиването на материалната природа - нашата майка; оттегланетро на пътта за покой и настъпването на Новата Духовна година. *** В беседата друго ми направи впечатление - ония думи, че Учиотеля 10 години живял в семесйтво от 7 члена . Моята асоциация върху тези думи е за 7-те чакри, които последователно "си разпускат пояса". Не знам вие как го разбрахте. *** И оная препратка за 12 секунди, 12 часа; 12 дена; 12 години и т.н. Нека да ви цитирам един мой любим автор: "КОгато Слънцето при своето движение се окаже в точката разположена най-близо до Великият център Вишну-Набхи (центърът на Галактиката) - седалището на Брама ( а това е когато точката на есенното равновесие е в съзвездието Овен) то дхарма - менталната сила се развива дотолкова, че човек става способен с лекота да разбира всичко, даже тайните на Духа. След 12000 години, когато Слънцето премине през най-отдалечената точка от Великият Център (което съответства на есенно равноденствие във Везни)менталната сила - дхарма - пада до такова ниско равнище, че човек се оказва несособен да възприеме каквото и да било извън границите на грубата материя (духовно ослепява - мой коментар). Всеки 12 000 години предизвиква радикални изменения както във външния грубоматериален свят така и във вътрешния. Този период се нарича Дайва-юга- електрическа двойка." Шри Юктишвар Гири - "Святата наука" - 1894 г.
 18. Къде мога да намеря за прочит цитираната от теб беседа?
 19. Изместване на точката на равновесие..... това е степента на промяна на личността... Това, за което говори донка е разграничаване от личността, от нейните психологически "моторики" и програми... Издигането на точката на равновесие ни показва доколко и по какъв начин сме обусловение от програмите на личността. Какво е личността? - оня костюм който мерим и после забравяме, че не сме този костюм, тази роля..... В този ред на мисли, ако искаме да трансформираме личността си - използваме промяна на точката на равновесие... Според мен не е достатъчно само да развие способността си да влизаш и излизаш от "себе с"... от тишината в тишината..... Познавам доста хора, които се "борят" с ограниченията на личснотта си - заклеймяват обусловеността си като някакъв грях, огормен недостатък.... и или прибягват до всевъзможни аскези или пък "бягат" в себе си.... .... Според мен да можеш пълноценно да функционираш чрез личността изключва всякакво движение навън и навътре... то просто не е необходимо защото се получва единство между вътре и вън; между вътрешната цялост и цялостта на изявяването ....
×