Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Sarkis_999

Участници
  • Общо Съдържание

    17
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Sarkis_999

  1. Не е без значение. Ако всички се наричаха еднакво тогава как ще бъдат противопоставяни един на друг. Ако християни и мюсюлмани се наричаха по един и същ начин как ще се създаде конфликт между тях . Трябва да има бели - черни - червени , защото ако всички са бели по трудно може да се насади омраза между тях , а ако няма омраза как ще станат войните. Принципа на мосоните(илюминатите) е разделяй и владей .
  2. На мен лично ми е все тая , какво ще ми дадат да ям. Ако има кой да ми готви вегетарианско , ма като няма . Много ми е интересно какво си готвят вегетарианците: 1 понеделник - 2 вторник - 3 сряда - 4 четв. - 5 петък - 6 събота - 7 неделя -
  3. Ми всъщност тези които разпространяват тази псевдоинформация са руски учени. http://kolibka.com/2.html - филма се казва " Великата тайна на водата "
  4. Всеки има различен мотив за вегетарианството. Не бих казал, че милионите вегетарианци по Земята са просветлени. Вегетарианството, като принцип на чистотата и ненасилието, е по-скоро условие за проява и развитие на духовността в човека. НО аз мога да съм не насилник и чист и да вървя по пътя на духовното , без яденето на месо да ми пречи. Месото не ме прави звяр и не помрачава мислите ми.Условията за проявата на духовното у човека са нещо субективно . То е като почвата и климата. Всяко растение обича определена почва и само там може да се развива.Простото неядене на месо не е условие за проява на духовенство у някого.То е следствие от духовенството.Защото ние всички се раждаме и ядем това което ядат другите и след това в нас става нещо и започваме да гледме по друг начин и това води вече до неяденето при някои хора. Неяденето на месо е хубаво нещо , защото не се убиват животни , но нищо повече.То е акт на милосърдие , а милосърдието е акт на духовното у човека.НО причината може да я има и без да се проявява следствието.
  5. Охо, казва се и още как! Само че текстовете, в които е казано са старателно премахнати от Библията, защото на някои "християни" така е било угодно-да си похапват мръвка на корем. Но такива текстове се пазят В Есейсткото Евангелие от св. ап. Йоан (Арамейски ръкопис, съхраняващ се във Ватиканската библиотека): Бог е определил на зверовете също да ядат растения . Но ядат ли ги те сега.Ако трябваше сам да убивам животно и да се храня с него никога нямаше да ям от това месо.Само че е по - лесно когато някой друг го е убил и обработил след това. п.п Разбира се тук стигаме и до един друг проблем - "контролиране на съзнанието".Липсващите евангелия ,които не фигурират в библията , за да може така наречената библия да служи на определени цели ,е само част от контрола на съзнанието ,което се прави над хората.Ако тази част я имаше в библията може би сега щяхме да ядем само трева. Но...има и нещо друго което ми направи впечатление: Телата стават това ,което е храната ви,/както и духът става ,това което мислите Кое е по важно тялото и душата или ДУХЪТ. Да не забравяме че исус е съживявал мъртвата плът . Защо и човек който има положителни мисли да не я съживи в себе си. Нека не забравяме че вегетариянството не е само простото неядене на месо.То е в същността си философия , просветление. Но първо човек получава просветлението , а после става вегетариянец. Но нима не е възможно и другото , човек да е просветен и пак да си яде месо(разбира се ако има ,кой да му го приготви). Сарк - плът , а какво е ИС - ? САР - означава планина . НО да не спорим на тази тема . Защото какъв смисъл . Дали е плът или планина няма значение. Това е просто име . Разбира се това са значенията на само 4 от буквите , а името не свършва там. Така както Стефанус означава венец , а не да се вади само Стеф от името и да се правят интерпретации. Пак ви казвам това е персийско име от 6 век и не се казва превода му на бълг. Всякакви други неща са да търсиш под вола теле.НО щом искате търсете. УСПЕХ.
  6. Смятам да направя опит с вода.Не е важно дали го чува човешкото ухо. Значи няма как да се запише тази честота със обикновенна техника. Тогава мога да пробвам с музика на бах , бетовен или моцарт. Водата също се активизира при тази музика.
  7. Името е древно персийско от VI век . Използва се от арменците. Аз съм на половина арменец. Но в именника на арменските имена не се споменава превода на името. Но на арменски думата "САР" - означава две неща планина и лед.В зависимост дали ще е с меко "р" или с твърдо. А "СЕР "- значи любов. на руски името би звучало като - сергей на бълг.- стефан на испански - серхио на итал. - серджо на фр. - серш на гр. - сакис и прочие. Но скъпа моя , нима ти не убиваш . Нима вегетарианците не убиват за да се хранят. Нима растеният не са убивани за да се нахрани някой с тях. Каква е разликата между растения и животни .Няма разлика. Всички сме едно и също,но в различни форми.
  8. От няколко дни се мъча да намеря запис на звук ,който да е с честота точно 8 херца. С тази честота трепти и земята.С тази честота се пеят молитвите в свещенните храмове на всички религии по земята. С тази честота водата се облагородява и става жизнена и енергична и е най - добрият антибиотик на земята. Ако някой намери такъв запис в интернет или знае как да се създаде в домашни условия ще се радвам да го сподели.
  9. Пак казвам, аз съм обективен . Не защитавам никой .Всеки рашава какво да прави и не го съдя . Просто си казвам мнението и вярвам във това което казвам. Който има уши нека слуша.
  10. Ако прочетеш два поста по - нагоре ще видиш че съм отговорил на този въпрос.
  11. В така нареченият Рай на хората , на птиците и на всички земни зверове е казано какво да ядат , а именно - трева и плодовете от дърветата. НО след това нещата се променят не само човек яде месо , но и зверовете , а дори и някои птици. Вегетарианците се опитват да достигнат този първоначален ред ,който е съществувал и в това няма нищо лошо. НО също така е вярно и цитираното по -горе. п.п аз не защитавам нито вегетариянците нито месоядците , а съм обективен .Когато човек е в хармония със себе си и със околната среда той облагородява и дава живот . Дори и убитото животно ,което е запазило в себе си ужаса от убиването ,когато попадне на добра почва то не вреди . Така както и най святото , ако попадне на лоша почва до изгнива. НЕ СЪМ КАЗАЛ ТОВА!!! п.п виж евангелие на тома, там исус казва много неща ,които ги няма в библията
  12. Това е любимият цитат на месоядците, който изтъкват в своя защита. Всеки го тълкува както му е изгодно. Според мен смисълът тук е съвсем друг. Самият Исус е нахранил тълпата с хляб и риба. Никъде в библията не се казва да не се яде месо. Напротив казва се , не яжте сурово месо , а го приготвяйте на огън . Казва се още да не се пие кръвта на животното. п.п А за насилието което цари на земята Исус казва: много от вас си мислят ,че съм дошъл за добро на земята , но аз дойдох да дам на света меч.Аз запалих огън и го поддържам.
  13. Ето списък с познати евангелия които ги няма в библията ,защото са били неудобни : 1.книгата на инок 2 еванг. на Тома 3.протоевангелие на Яков 4.еванг. на Филип 5.евангелие на истината 6. евангелие от египтяните 7.евангелие от мария(магдалена) 8.евангелие от никодимус 9.откровение на Петър , вместо него е предпочетено откровението на Йоан.
  14. Aз гледах филмчето.Верно не е много приятно но не мисля да ставам вегетарианец,защото както казва Исус не ви осквернява това ,което влиза в устата , а това ,което излиза от нея.Той казва още блажен лъва изяден от човек ,защото лъва става човек, горко човека изяден от лъв ,защото става лъв.
  15. Ето истинското значение на молитвата преди ядене . прочетете последните редове на статията: http://www.spiralata.net/voda/vodata.html п.п има и филмче за паметта на водата - напишете в търсачката - " вода " http://kolibka.com/2.html п.п лично аз направих един опит с водата и излезе успешен , сега правя втори.
  16. Любовта на човека към животните : http://video.google.com/videoplay?docid=-6...mp;q=earthlings п.п "който е разумен нека сметне числото на звяра , защото е число на човек".
×
×
  • Добави...