Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Све

Участници
  • Общо Съдържание

    32
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Све

  1. От книгата на С ПОЧИТ ЗА УЧИТЕЛЯ ПЕТЪР ДЪНОВ на Omraam Mikhael Aivanhow (Михаил Иванов) "Бях седемнадесетгодишен,когато срещнах за първи път Учителя и със здравето не бях много наред. Отгодини се хранех зле. Дните ми преминаваха в дихателни упражнения, медитации и четене. Дори когато се хранех, не се разделях с книгата. Бях твърде млад, за да разбера на какво се дължи моята умора, сънливост, слабост. Когато ме погледна,Учителят каза: “Черният ти дроб не е добре и за да го излекуваш, трябва да направиш следното: всяка сутрин на гладно ще изпиваш чаша вода. Ще я пиеш бавно, предъвквайки я глътка по глътка, като концентрираш цялата си мисъл върху нейното въздействие и сила. Ще и говориш: “Скъпавода, ние двамата с теб ще възстановим моя организъм”. Нищо повече не ми каза. Той не обясняваше нещата, както аз правя пред вас. Оставяше ни да дълбаем и търсим сами. Без съмнение той е по-мъдър от мен!"
  2. На дъвка става когато житото не се съхранявано добре , не е от последна реколта. Последния път купих пшеница от My Organic market и е добра . Ето сайта им http://www.bioslunce...t-bioslunceluna
  3. Да си пожелаем да привличаме все повече хора стремящи се към познание и самопознание. Нека откриваме заедно как да служим на близките си.
  4. Уважаеми приятели, Желаещите от София , които искат да се включат в курс за усъвършенстване в Паневритмията могат да го направят с предварително записване при Водещата: Офелия Николаева, тел. за записване: 840 30 06 и 0886 413 289 Курса се провежда всеки петък от 18.30 - 20.00 ч. на Ул.”Гургулят”1, НСА (м-у НДК и пам. на Патриарх Етимий) http://www.panevritm...news_item_id=71
  5. Накиснат в хладка вода лимеца омеква за не повече от 3 часа на стайна температура . Ако се накисва в термос с топла вода час два са му достатъчни. После го промийте с прясна вода и дръжте в хладилник. Ако е обикновено необработено жито може и по-дълго да престои на стайна температура накиснато , но е добре от време на време да се промива и да му се сменя водата, за да не вкисне.
  6. Когато се прави с грухано жито , два-три часа му стигат в термос. После трябва да се извади, за да не вкисва. Престояване в термос цяла нощ е препоръчително за необработено жито. За мен най-добра е рецептата в която необработеното жито се накисва /не в термос/от вечерта в леко затоплена вода . Всеки сам пробва и преценява най-доброто за себе си.
  7. Един френски документален филм за ГМО Светът според Монсанто
  8. Моника13, Много се радвам да прочета че и Вие сте преживели реалността на "вълшебствата" от личен опит . По-горе в темата са дадени заглавията на двете книги по пранолечение, излезли до сега на български език. В София и Пловдив се провеждат курсове, на които човек има възможност да се учи да си помага сам.
  9. Честита Коледа на всички участници и организатори на Портала! Във връзка с темата искам да споделя една своя опитност. В началото на седмицата бях с температура 39 кашлица ,хрема, главоболие , чувствах се ужасно и едва се държах на краката си. Въпреки,че съм изкарала няколко нива на Лечение с прана нямах сили да си помогна сама. Моя скъпа приятелка , която познавам именно от тук ме спаси в трудния миг. Отзова се веднага и след два сеанса с прана температурата ми спадна под 37о , кашлицата намаля хремата също и главоболието изчезна. Тя ми върна радостта тъкмо за празника! Истински късмет е че я познавам.
  10. Освен добавените картинки, други груби грешки забелязали ли сте? Ще сме благодарни, ако споделите.
  11. ИЗЛЕЗЕ ДЪЛГООЧАКВАНАТА К Н И Г А на Мастер Чоа Кок Сюи ЛЕЧЕНИЕ С ПРАНА ЗА НАПРЕДНАЛИ
  12. Книгата може да се свали от "Cпиралата" Кларк, д-р Хулда Регер -Лечение на всички болести От нея може да ползвате схемата на запера. Частите за направата на запер струват не повече от 5лв. Специалист, който разбира от електротехника може да го сглоби за около два часа. Запера върши чудесна работа, когато има грип, ако се прилага 3 пъти дневно /3х7мин. с интервали между тях от 20 мин./- за ден два човек е отново здрав.Трябва да се пази диета /варени картофи или най-добре пълен глад/ и да се пие 2-3 литра вода на ден. Зимата например синът ми вдигна висока температура 39 ,след две приложения със запер спадна до нормална и не се покачи повече. За лечение на различни болести Кларк продава на сайта си запери с програмирани с честота според приложението.
  13. От книгата „Себе си познай” (Глава- Форма ла лицето)- из словото на Учителя Беинса Дуно: -Хора с много тесни лица са много консервативни, не са прогресивни.Такъв човек, докато се установи на нещо и докато тръгне,трябва да се впрегнат 9 чифта биволи. - Хората с тесни лица са устойчиви. -Колкото повече се засилва умът, лицето става продълговато, надолу се стеснява, а горе е по-широко.-Продълговатите лица са активни. - Дългото лице обикновено изразходва повече енергия, отколкото придобива.Такива хора са припряни, самообладанието им е слабо. Те трябва да правят големи усилия за да се владеят. Кръглите лица показват, че чувствата преобладават над мисълта.В продълговатите лица преобладава мисълта. -Хора,които имат кръгли , валчести лица, приличат да деца.Обикновено те се занимават с дребни работи, те мислят как да премахнат препятствията от своя път. Те обичат да живеят без мъчнотии, но има изключения от това правило. -Хората с валчести лица не са толкова активни ,те са примирителни, дипломати- били те мъже или жени. -Човек с кръгло лице се справя с обезсърчението за няколко минути.
  14. Българите имат бъдеще като народ, затова трябва да станат търпеливи и да премахнат подозрението. Българите не са толкова добри, но в тях има условия за добър живот, а дето има условие за живот, Бог е там. От българите ще излезе нещо, а не от България, защото тя е ретортата*, в която стават опитите, и като такава, ще изпълни ролята си. Съдържанието, което е в ретортата – българският народ, – е и творческа сила. Когато българите отиват да живеят между американци и други народи, те са учтиви, любезни, но щом се върнат в България, стават груби, недоволни от всичко. Това недоволство се дължи на малкото земя, с която разполагат. Българинът има творчески дух и затова му е тясно. Дайте работа, широк замах на българина, той ще работи. Беинса Дуно Учител и Господ Беседа, държана на 15 юни 1919 г. Реторта* – стъкленица, колба
  15. Във връзка с поста на "късметче" за житен режим при пълнене на луната, искам да споделя една опитност. Някъде преди Коледа, съвсем целенасочено започнах режима след новолуние. Една много напрегната за мен служебна ситуация с неизвестен край се разреши успешно на шестия ден от режима ми. От този опит установих ,че е от изключително значение, човек да е много осъзнат през този период и нито за миг да не забравя поддържането на чисти мисли,чувства и постъпки . Имам брошурка от Светозар Няголов (Ученик на Дънов) "Хранене пост и житен режим". От там останах с впечатление, че винаги през годината може да се прави житния режим, а най-вече когато "човек се намира в тягостно състояние на душата и духа или има най-големи противоречия и страдания". Житния режим може да се прави и за постигане на някои добродетели. Ето и друг цитата от книжката: "При пълнене на Луната житния режим помага на човек да постигне високите си желания и намерения, отправени към ръководството в човешкия порядък. Човек може да стане директор, министър, управник на държавата. НО в духовно отношение той трябва да стане цар на себе си - на своите мисли и чувства и постъпки и така да бъде неуязвим за човешкия порядък и неговите закони". Успех на Късметче !
  16. Запознайте се с това: Аз искам моето сърце да бие ритмично, да се слее с пулса на Слънцето и правилно да изпраща енергията си по целия организъм, както Слънцето изпраща енергията си по целия свят.
  17. Учителят съветва по време на житния режим: "През тези дни станете слънчеви хора, бъдете винаги усмихнати и не допускайте в себе си никакви отрицателни мисли, чувства и постъпки."
  18. Благодарение на информацията в този форум и лични впечатления от уменията на "късметче" (за което и благодаря!) се ентусиазирах и преминах две нива от ЛЕЧЕНИЕ С ПРАНА Искам да споделя отличните си впечатления от провеждането. В много приятна атмосфера, заобиколени от чудни картини и кристали , праподавателката Дафинка Зарева ни запозна със системата на Мастър Чоа Кок Суи. По време на практическите упражнения тя имаше изумителната способност да следи и насочва всички по един много внимателен и деликатен начин. С редовни упражнения и медитации, смея да твърдя че се постига резултат макар и не толкова бърз, колкото ми се ще. Макар и бавно вече ми е възможно да си премахна едно главоболие например. Само един "недостатък " има тази практика, а той е че определено не е за мързеливи хора.
  19. Ето тук хумора на Учителя много ми допадна: Гледате някоя котка седи при някоя дупка и дълбоко разсъждава за проблемите на живота- социални, семейни, морални и научни въпроси разрешава тя. И като седи като някоя статуя си казва:”Само от тази дупка излиза разрешението на този въпрос.” И гледаш по едно време един ученик излиза от тази дупка , посмее се малко, излиза навън, обърне се и влиза. "Любов към всичко" – Утринно Неделно Слово държано на 16.10 1938г.,София, Изгрев
  20. Благодаря, След повечко четене възникна въпос, на който не видях точен отговор. Грухано или не жито? Или всеки си пробва и преценява?
  21. Здравейте, Бихте ли ме посъветвали откъде в София да купя подходящо жито. По диетичните щандове откривам само от реколта 2006 - дали става? Дали бихте ме насочили и към повече информация за духовния аспект на режима- има ли специални молитви, формули и мисловна нагласа, които са необходими по това време. Благодаря
  22. Здравейте, Бихте ли ме насочили къде мога да открия информация на английски език за ролята на Учителя за спасяването на евреите . Иска ми се да изпратя нещо по въпроса на колега в Израел. Благодаря
×
×
  • Добави...