Jump to content
Порталът към съзнателен живот

TaniaV

Участници
  • Общо Съдържание

    9
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

1 Следващ

За TaniaV

  • Рожден Ден 1.01.1982

Метод за Връзка

  • Website URL
    http://www.cdgslance.dir.bg
  • ICQ
    0

Профил Информация

  • Пол
    Жена
  • Местоположение
    Бургас,морето...сините вълни!!

TaniaV's Achievements

  1. Синузит е.Пия цитросепт вътрешно и си слагам мед в ноздрите.По-добре съм но искам да се махне полипа само с това.Но дали е възможно ?!
  2. А за полипи в носа някаква рецепта? Ако няма такава може ли някой да прати за синузит?
  3. Здравейте незнам дали ми е за тук въпроса но ще опитам. От сайта си изчислих асцедента според дата и час на раждане. Асцедент - рак Слънце-козирог Луна -риби От сайта видях че Луната този месец е в риби на 23-ти след 22:30 до 26-ти -до 5:47 И тъй като моята Луна е в риби мога ли през този период да предприема важни стъпки в моя живот.Т.е. ще имам ли по-голям шанс за успех? Благодаря!
  4. Винаги съм се чудила как децата запаметяват толкова лесно песнички,стихчета,приказки....и т.н.Едно на ръка си е всеки ден да им се чете дадено произведение и те да го запомнят,но как става запомнянето от раз?!В момента работя с малка група дечица(3годишни).На празника за 1-ви март големите деца изнесоха малък концерт.От песничките които изпяха(само веднъж)някои деца запомниха припевчетата.И до ден днешен си ги припяват.Това са 4 месеца от тогава.Как става така че само веднъж е нужно да чуят нещо,за да го запомнят? Брат ми когато беше малък му четях точно по един път някое стихче(за детската градина)и той го запомняше,след което без помощ го възпроизвеждаше дословно. Вярно че не всички деца ,са такива,но повечето...За ужас на родителите понякога детето запомня не това което трябва,но това е друга тема. Дали защото мозъчетат им все още не са обременени с разни глупости,или причината е друга...? Моя позната заминаха 3 годишното си дете за Испания.Точно за 1 месец,детето научи испански,преди да научи добре български.След 6 месеца престой детето говорело на майка си само на испански,въпреки че тя му говорела само на български,и дори не разбира добре какво и казва. Та коя е всъщност причината децата да запомнят толкова бързо многото информация която е около тях?!
  5. Обичам царството на котките.Харесвам и кучетата,но котките ме привличат по някакъв особен начин.няма ли котка и дома,нещо много силно ме подтиска.А котката ме успокоява.Това гальовно мъркане....След смъртта на сиамеца ми придойде една улична котка у нас.Сега е в двора и има 4 малки.Не мога да спя с тях но пак ми носят щастие и спокойствие.
  6. Имах сиямец,но почина миналата година.И наистина гледаше понягона над главата ми,гонеше невидими за мен неща,или бягаше из къщи като луд без видима причина.Вярвам в тези неща ,но винаги се надявам да не ме тормозят много.Гледам да не оставям много сама.
  7. Пускам тази макар да знам ,че не засяга само нас педагозите.Но тя е пряко свързана с нас. Та,от какво ги е страх децата?Баба Яга,Баба Меца,Торбалан,Благой....и какво ли още не?!Може би трябваше да задам така въпроса:Защо ги е страх децата?През малката си все още практика(4години) съм се натъкнала на какво ли не.Защо родителите плашат своите деца,с изброените по-горе "персонажи"?Защо ги подлагат на вечен страх от нещо или някого?Нямат край въпросите. Случай 1 :По време на обедния сън навън започва да вали придружено с гърмене и святкане.Някои от децата се събуждат,а едно заплаква(3г.).Като го попитах какво точно го е уплашило ,то каза че торбаланците идвали за него.А то...едно такова послушно дете....кой му е казал такава простотия не знам.Аз тогава бях само с 1.5 г. практика,все още неопитна учителка.Казах му че облачетата на небето си играят и се бутат,та затова така се чува гърмене.Успокои се.Майката каза,че не му е говорила за никакви торбаланци. Случай 2 :В занималнята е тихо,чета приказка на децата (3г.).На горния етаж големите деца репетират за Коледния празник.Има един момент когато с едни тояжки 3 пъти удрят по пода.Ей малките премряха от страх.Едното викна :"Баба Яга!" другото "Баба Меца" и всички деца се скупчиха около мен.Сърчицата им щяха да изкочат,така тупаха.Обясних им какво тропа така,но те така и не се успокоиха.Наложи се да ги заведа до горе,да погледат малко танца на каките и батковците.Когато слязохме долу и на другия ден след тропането те вече казваха :"Каките и батковците играят". Не мога да разбера,защо така се постъпва с децата?!По този начин те не могат да спят вечер,страх ги е от тъмното и сънуват кошмари.Няма ли друг начин да се укроти палави дете различно от заплахата от посочените същества. Ще се радвам ако споделите опит и мнения.
  8. Интересна тема!Макар че половината неща които обяснявате не разбирам.Какво всъщност за духовете?!Когато съм сама стават странни неща около мен.Врати се отварят без намесата на вятър или течение.Предмети падат въпреки че са добре закрепени или на място от където е невъзможно да паднат без намесата на някой или нещо.Настръхвам от страх когато нещо подобно се случи.Случвало се е да търся нещо някъде където съм сигурна че съм го оставила.След няколко кратно претърсване на мястото,не го намирам.Точно след има няма 5 мин. предмета е пак там.Тогава обзета от страх излизам навън.Какво е това?Дух,някаква друга сила,или плод на въображението ми и многото гледане на такива филми като "Шепот от отвъдното"??Някои казват че това било "домашен дух",който безобидно си играел с мен.Безобидно ли....косатa ми се изправя. Има ли такова понятие въобще? А за духовете на снимките.Миналата седмица ходих до Бегликташ.Пояснявам че не Белинташ.Бегликташ е тракийско светилище до Приморско.Направих снимки.И ето какво се получи.На едната има някаква сфера ,а на другата не.И двете са правени срещу слънцето и не мисля че е от това.След първата има още 3 които са със абсолютно същото петно. http://img62.imageshack.us/img62/2517/sta44252zn6.jpg http://img223.imageshack.us/img223/1434/sta44323tb9.jpg
  9. Здравейте!Вчера открих този сайт и страшно се заплеснах по него.Всякакви теми за всеки човек с различни интереси и влечения.Бих казала че изчетох почти всичко което ме интересува ,а то не е малко.Накрая реших да се регистрирам и да пиша първо във под форума на моята специалност,а именно ПЕДАГОГИКАТА.В другите форуми имаше теми за Съзнание,Подсъзнание и прочие.Но никъде не видях за подсъзнанието на децата.Миналата година си купих следната книга "Подсъзнанието може всичко: За деца от 3 до 12 години"(паралелно бях си взела и "Подсъзнанието може всичко")Изчетох я на един дъх и се изумих.Какво чудо върши силата на мисълта!А при малките деца,не мислех че е възможно.Затова реших да експериментирам с "моите" деца от групичката ми.И "О чудо",взе че подейства. Джон пише за това ,че не бива да казваме на детето "Ти не можеш",а само "Ти МОЖЕШ!!"Първия ми опит беше това:Едно от децата(3 г) не можеше да си облече дрешката и ме помоли за помощ,наместо да му помогна му казах "Опитай се сам!Знам че можеш!!"Детето ме погледа изумено и направи опит да се облече,след което проплака :"Не могаааа"Аз обаче настоятелна :"Можеш!!Хайде опитай се още веднъж"Ей облече се това дете.А аз :"Браво!Видя ли че можеш!"Като наблегнах по скоро на "МОЖЕШ".Така и аз бях щастлива че правилно съм използвала силата на мисълта върху детето,и то беше щастливо, че е успяло само да се облече. Автора още казва,че ако едно дете е непослушно ,не трябва да му се казва примерно : "НЕ бягай!!" или "НЕ скачай!!" и друго започващо с "НЕ".Защото мозъкът не признавал тази частица "НЕ" и правeл само другото.Реших и това да опитам.На път за детската площадка децата нетърпеливо хукват напред.И нали съм си учителка :"Не бягайте ,ще паднете" .А те бягат и едно наистина пада.На другия ден след прочета на книгата ,децата отново хукват към площадката ,а аз :"Вървете внимателно към площадката!!".Хей и това действа!!Те вървят не бягат не се гонят.От този ден нататък използвам силата на подсъзнанието не само върху учениците си ,но и върху себе си.ДЕЙСТВА. Ще се радвам ,ако и вие споделите опит или мнения по въпроса. Поздрави!!
×
×
  • Добави...