Jump to content
Порталът към съзнателен живот

НелиТ

Участници
 • Общо Съдържание

  326
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение


Репутация Активност

 1. Like
  НелиТ got a reaction from feya in Миналите Животи - практика?   
  Мисля, че съзнанието ни най-малко не би се обременило с грешките от минали животи. Напротив, според мене би се обогатило. Щом Той допуска чрез регресия да надникнем в своята история, значи съответната душа е достатъчно израстнала да се справи с дадената й информация и е достатъчно зряла да черпи мъдрост от нея. Бих ти предложила паралел с човешкото общество във физическия свят (а то е свързано с духовния свят, разбира се). Всяка нация, която, по една или друга причина, не познава историята си или пренебрегва нейните уроци с желанието да започне "на чисто" , сама се спъва в развитието си. И това спиране се превръща в бомба със закъснител Примери много в историята.
 2. Like
  НелиТ got a reaction from feya in Настройте се на вибрацията на успеха и благополучието   
  Много неща съм чела по темата, но не бих могла да ги цитирам. Бих ви препоръчала последната книга, която прочетох : "Законът на привличането" на Естер и Джери Хикс. Издадена е преди няколко години, но все още се намира в книжарница "Нова епоха". Също така поредицата "Пространство на варианти" от един руски физик, на когото в момента не мога да си спомня името.
  Когато бях дете и ученичка в гимназията в далечните години от 1965-6 до 1972 бях наистина настроена на тази вибрация, живеех с мисълта, че каквото пипна, се получава и наистина се получаваше. След това към двадесетата си година здраво се дестабилизирах, защото изгубих майка си, от една страна, и от друга - започнах да се влияя от завистта и злобата на околните. Започнах да страдам от циклично безверие в собствените си сили и възможности. и така преминаха още двадесет години. Към 35-40-тата си година успях да се стабилизирам, като огромна роля изиграха появилите се тогава вече "духовни" книги. Сега си вибриркам весело на вълната на радостта от живота и дори да се появят проблеми - дупки в корпуса на лодката или прекалено силен насрещен вятър, бързичко успявам да ги сритам на дъното, а аз си изплувам отново. Но все пак във всяка нова книга намирам някакъв нов нюанс и го прибавям към вече изградената си основа. Затова не бих могла да цитирам. Просто нещата ги преработвам вътре в себе си и те стават мои.
 3. Like
  НелиТ got a reaction from Иво in Аутизъм   
  Преди месец гледах по телевизията филма "Темпъл Грандин", който е създаден по действителен случай и отразява живота на една аутистка. Филмът е потресаващ и изключително оптимистичен и бих го препоръчала на всички, които имат такъв проблем в семейството или обкръжението си. А това е линкът към сайта на истинската Темпъл Грандин: http://www.grandin.com
 4. Like
  НелиТ got a reaction from Linka in Какво е да си самотна майка?   
  Следя тази тема от началото. Дълго се колебаех дали да се включа с мнение по въпроса. Но като виждам, че в дискусията не присъства нито една "самотна" майка, реших, че е крайно време да го направя и да споделя с вас личния си опит. Тъй като в някои от постингите има доста сериозни "изцепки". Какво е да си майка - всички жени, които имат деца, малко или много осъзнават. А дали една майка е самотна, дали се възприема като такава, според мене, не зависи от това дали е омъжена или не. Една майка може да е самотна в собствените си очи дори и със съпруг до себе си, ако той не взема участие в отглеждането и възпитанието на децата си.
  Моят случай е съвсем прост и обикновен. На 32-годишна възраст разбрах, че шансът ми да родя дете е почти нулев. Тогава осъзнах, че да създам семейство чрез брак е крайно неподходящо, защото за мен семейство без деца е безсмислено. А да търся съпруг, който "да ме вземе" при това условие, ми беше унизително (точно в този момент нямах интимен приятел до себе си). Така че реших да си осиновя дете. За да спася едно човешко същество от улицата и да му предам ценностите, на които ме е научила моята майка и които и аз самата съм успяла да изградя за себе си. Успях след седем години. Без рушвети, както ме съветваха много хора. Запознах се чрез приятели с директорката на един Дом за деца. След тричасов разговор тя ме увери, че ще направи всичко възможно да осиновя дете, въпреки че е трудно поради това, че не съм омъжена, защото е повярвала, че ще бъда една достойна майка. След девет(!) месеца ми се обади да отида да си избера дете. За новородено не можеше да става дума поради семейния ми статус. Представиха ми три деца - на 3.5 , 2.5 и 1.5 години. Аз се вцепених от жалост - не пожелавам на никого да преживява такъв момент. Бях толкова стресирана в онзи момент в дома, когато двете по-големи дечица протягаха към мене ръчички и се гушкаха в обятията ми, а най-мъничкото беше в скута на старшата сестра и само гледаше безмълвно и сериозно, че дори не запомних как изглеждат дечицата.Не дадох отговор веднага, защото под въздействието на емоциите реших, че или трябва да осиновя и трите дечица, или да се откажа, защото не можех да си представя как, избирайки едното, ще обидя и обезверя другите две. След седмица тя ми се обади да ме попита какво съм решила. В този момент изтрезнях и осъзнах, че не мога да се справя с отглеждането на три деца едновременно, а и никой няма да ми ги даде и трите, и че не трябва да изпускам този шанс. Избрах най-мъничкото детенце. Тагово директорката се засмя и каза, че е знаела от първия момент за избора ми и се е учудила защо се бавя цяла седмица, защото бъдещата ми дъщеря ме била фиксирала с поглед и направо ме е хипнотизирала. Тя вече е на 17 години. От съвсем мъничка знае, че е осиновена. Много обича, още от малка, да й разказвам как съм я избрала, как съм я завела в къщи и т.н. Тя самата в разговор на темата определя себе си като щастливо дете, за разлика от повечето си съученици с разведени родители или с родители, които имат извънбрачни връзки и децата знаят за това.
  Още от самото начало отказах да се впиша в категорията "самотни майки " по простата причина, че ни най-малко не съм се чувствала самотна. По тази причина отказах и да бъда освободена от такса за детската градина - беше ми обидно. Животът ми е пълен и богат. Може би самотни майки се чувстват разведените, изоставените жени. И по този начин влияят отрицателно на децата си. Моето положение е доста по-лесно от тяхното. И не виждам нищо героично и нищо греховно в това, че отглеждам сама детето си. Чувствам се нормална майка, като всички останали.
 5. Like
  НелиТ got a reaction from Розалина in Паневритмия в Бургас   
  На 02 февруари в 18.00часа в Бургас, в клуба на ББ на ул."Камчия"№6, започва курс по Паневритмия.
  Телефон за контакти : 0895800958, Иван Атанасов.При голям брой участници, след първата сбирка ще се наеме друга зала.
 6. Like
  НелиТ got a reaction from Розалина in Паневритмия в Бургас   
  На 02 февруари в 18.00часа в Бургас, в клуба на ББ на ул."Камчия"№6, започва курс по Паневритмия.
  Телефон за контакти : 0895800958, Иван Атанасов.При голям брой участници, след първата сбирка ще се наеме друга зала.
 7. Like
  НелиТ got a reaction from Пламъче in Мания за величие   
  Една от най-често срещаните причини за манията за величие, според мен.
 8. Like
  НелиТ got a reaction from Латина in Какво ми се случи ДНЕС ?   
  Величествено ято щъркели в небето по време на днешната Паневритмия. Те нямат нужда от курсове. Този Божествен танц си го знаят...
 9. Like
  НелиТ got a reaction from Слънчева in Молитва за Българя   
  Включвам се. Наложително е. В часовете, в които ми е възможно.
 10. Like
  НелиТ got a reaction from Слънчева in Молитва за Българя   
  Включвам се. Наложително е. В часовете, в които ми е възможно.
 11. Like
  НелиТ got a reaction from Слънчева in Молитва за Българя   
  Включвам се. Наложително е. В часовете, в които ми е възможно.
 12. Like
  НелиТ reacted to Слънчева in "Отче наш" - 22 септември 2011 г. - Начало на Духовната учебна година   
  Благодаря за поста ти Донче!

  За себе си открих, че не мога да слушам много добре беседи, четени от някого. Особено, когато има много хора. Предпочитам сама да си чета, да си отбележа по-важното, това, което ме е впечатлило. Това е, защото имам по-добре развита зрителна памет.
  В практиката, т. е. Живота често "виждам" как Словото ми показва нещо, чрез ситуция, което не съм разбрала и съм благодарна, става ми светличко, разширявам си кръгозора.

  За всекиго си има Път, всекиго светлите ни приятели водят и е нужно само да не отричаме и да им се доверим...
 13. Like
  НелиТ reacted to Иво in Молитва за Българя   
  МОЛИТВЕН ПЕНТАГРАМ

  5 дни на всеки кръгъл час. Който може да се включва в молитвата

  1. БОГ е ЛЮБОВ - песен
  2. 133 ПСАЛМ
  3. ДОБРАТА МОЛИТВА
 14. Like
  НелиТ reacted to Inatari in Светът се обърква   
  Еми какво да ти кажа и аз Христо,освен че тази неуатрална въпросителност е нишката, която те свързва с пътя на собствената ти интуиция.
  Негативизмът е заучен,откажи се от него, отвори съзнанието си за добрите, интересните и вдъхновяващи неща от действителността.
  Това ми харесва също за сложната личност,хах.
  Нали знаеш кои са елементарните не сложни хора?
  Тези които не си задават въпроси и се плъзгат само по повърхността на живота.
  Какъв е характерът на едно време е сам по себе си сложен въпрос,комплициран в своите причини и следствия.Никога не може да се даде само един отговор,особено пък ако става дума за 21 век.
  Точно след края на 20- ти век, може би най- качествената промяна на реалността е нейното разнообразие и вариации на съществуване на субстанции, дори противоположни по своята същност .Просто разширяваме и продължаваме да се движим по хоризонталата в развитието си,което аз адмирим,защото това е Еволюцията,това е много по- стабилния начин на развитие, отколкото вертикално единично развитие.Истината е в общностите и общото повдигане на вибрации,общото подобряване и разширяване на съзнанието.
 15. Like
  НелиТ reacted to Inatari in Светът се обърква   
  Има някои клишета в цялостното мнение на Христо,но има и ценни моменти, които си струва да се обсъдят.Мисля,че все пак Христо усеща правилно пулсът на времето в което живеем.Някъде между всичко прозира и може би не чак толкова негативното му отношение към съвременния свят.
  Аз лично харесвам съвременния свят,радвам се ,че живея в тази реалност,в която живея.
  Като всяко време и това си има "цайтгайст" или т.н. дух на времето и тези, които са с отворени рецептори за него мисля,че живеят много по- съзнателно от другите.Обикновено хората,които не само усещат, но и боравят с "цайтгайста" са хората на изкуството и културата,които се изразяват на езика на из-вото директно използвайки този културен екстракт от духа на времето .Затова изкуството е вид духовна храна,отговаря на чисто духовни нужди в човека,и на този ,които го създава и на този ,който го консумира.А всъщност тези ,които го създават са едни от най- големите консуматори на изкуство ,хах.
  Но като оставим настрана изкуството, културата и множествената идентичност на съвременния свят мисля,че всичко се развива в правилната посока.
  Определено културна тенденция е преливането на на национални етнически идентичности, мултикултурализмът,еклектиката,съжителстването на много напреднали култури със съхранени древни култури.
  Дори като погледнем и мястото на България в света,ами аз мисля,че нас светът ни откри в 21 век.
  Това говори много както за нас така и за Европейската култура и манталитет.
  Фактът,че толкова граници отпадат и всички съществуваме в разни обединения и алианси ,мисля,че дори скоро и тези последни граници ще отпаднат,границите между различните обединения и ще разкрият една много по- цялостна картина на една обща човешка цивилизация,която не се разделя от култура,етнос или език.
  Аз мисля,че това е повече от прекрасна съвременност,време в което светът се самоопознава, хората разбират едни за други, пътуват, обменят информация.
  Дори съществуването на интернет като огромно поле от информация не мисля,че е отрицателен феномен.Напротив това е енергия,съхранена енергия,която позволява чрез използването й като информация да спестим години на търсене,пътуване и т.н.
  Харесва ми тази еклектика от стилове,субкултури,дори противоположната архитектурна среда или мода.
  Освен това в духовен план мисля,че цивилизации и култури си разменят ролите в съвременността,защото всичко подлежи на развитие,когато нещо се изчерпи следва да смени своята траектория на движение,да се обогати,да се трансформира в нова същност.
  Вярвам,че живеем във времето на последните издихания на кармичните отношения и ред,това е нещо ,което подлежи на тотална промяна в духовен план и е необратим процес на разграждане .
  Темата е огромна по своята същност и наистина би могло да се напише научен труд по нея.
  Има толкова фактори и микротеми в нея,че ако трябва сериозно да се обсъжда ще трябва наистина повече време.Но дори и така само да се маркират някакви теории пак ще има интелектуален потенциал,така ,че дерзайте!
 16. Like
  НелиТ reacted to Орлин Баев in Стимулите да се образоваш   
  - образованието те поставя в позиция на силата - знанието е сила
  - непрестанното учене, и светско, но и вътрешно, е нормална част от живота ни като съзнателни същества и израз на стремежа на душата ни по черпене на елементи от този свят и сублимирането им, усвояването им до нейното ниво. Човек се учи докато е жив, че и след това.
  - ученето е радост, когато учиш това, което резонира с житейската ти мисия, с призванието ти. Тогава учиш непрестанно и знаеш, че така ще бъде до сетния ти дъх.
  - ученето издига ума ти до надемоционални нива, допира те до чистия ментален свят на спокойна светлина. Дори университетското образование го прави.
  - образованието като духовно учене е път по себеовладяване - трудно, но най-възнаграждаващо с истинско щастие.
  - образованият човек гледа отвисоко, прави мащабни интегрални аналогии, знае, има предпоставки за по-ясно виждане и преценка.
  - повече образовани хора, по-малко популация. Защото планетата плаче от количествения ни бум икачествения ни регрес, а е установена пряка корелация между образованието и минимизирането на популацията. Последното според мен зависи не само от решението на родителите, но някакси много по-трудно се дават деца отгоре на по-интелигентни и знаещи хора...
  - образованието в по-висш смисъл образува човешкото в теб, оформя сливанетъо с духа отвътре. Така погледнато, образованието в духовен смисъл е джнана йога, път към единство със Себе си.
 17. Like
  НелиТ got a reaction from pavli82 in Методът Силва   
  Семинарите по метода Силва се провеждат, за съжаление, само в София. Аз бях на първия на 29 и 30 септември, след това на втори - с по-лечителски уклон - на 13 и 14 октомври. Преди десетина години, когато за първи път публикуваха книгите в България, детето ми беше съвсем мъничко и вечер имах свободно време да се занимавам по книгите. И достигнах известно ниво. Но, тъй като съм много заета в ежедневието и понякога забравям да живея осъзнато, намирам, че имам полза от семинарите. Там груповата положителна енергия ми действа много благотворно. Сега се каня да отида отново на 10 и 11 ноември на семинар в София, ако са благоприятни условията край мене (86-годишен баща и 14-годишна дъщеря, която не се знае все още кога ще тръгне на училище).


  Любима ми е тази техника с лабораторията. Обзаведох си я много колоритно и с удоволствие си работя в нея. Може би тази техника ми е по-близка от останалите, защото първата й част е свързана тясно с професията ми - вадя си хляба с проектиране на всякакви неща и чувствам личната си лаборатория наистина като реална. Интересен беше моментът при избора на съветници. Като мъж-съветник избрах Учителя и той не ми отказа, но като избирах съветничка, образът, който си бях избрала, непрекъснато се изместваше от образа на покойната ми баба, която ме е отгледала и в движение избрах нея за съветник. И двамата много ми помагат. Ще ви дам един пример. Преди зесетина дни ми се наложи да напиша една статия за Бургас за едно вестниче. Аз много съм чела, но не съм писала друго, освен обяснителните записки към проектите си - нито поезия, нито проза. А обяснителните записки са суха материя, изпъстрена с термини и терминчета. Отдавна бях си направила списък с проблемите, за които трябваше да пиша, но въобще не ми идваше на ума в каква форма да поднеса всичко това, така че да се чете леко и да е интересно и разбираемо за непрофесионални среди. Добре че се сетих да "вляза" в лабораторията. Помолих съветниците си да ми помогнат и се получи добре. Доста хора ми се обадиха да ме попитат защо досега не съм се отдала на литературата.
 18. Like
  НелиТ got a reaction from Латина in Какво ми се случи ДНЕС ?   
  Величествено ято щъркели в небето по време на днешната Паневритмия. Те нямат нужда от курсове. Този Божествен танц си го знаят...
 19. Like
  НелиТ got a reaction from Йорданка Динева in Паневритмия в Бургас   
  Днес В Бургас се завъртя вълшебна Паневритмия! Около 50 души, жива музика (две цигулки, китара+вокал, свирка). Песни. Честване на Св.Марина. Прекрасно. След това - в едно кафе на плажа. Всички на масата ми се виждаха особено красиви! Чак се прехласвах да ги гледам. Какво излъчване! Животът е красив и изобилен...
 20. Like
  НелиТ got a reaction from Eshavt in Какво ми се случи ДНЕС ?   
  Нещо много прекрасно! Точно, когато започвахме упражнението АУМ, вляво от слънцето се появи ярко светло петно между облаците. Помислих си - Второ слънце! След секунди на това място се показа сектор от небесна дъга!
 21. Like
  НелиТ got a reaction from Eлф in Какво ми се случи ДНЕС ?   
  Влез в раздела "Паневритмия". Там ще намериш нужната информация. Мисля, че най-удобно ще ви бъде на поляната до телевизионната кула. Дотам се отив от центъра с трамвай №19.
 22. Like
  НелиТ got a reaction from Eлф in Какво ми се случи ДНЕС ?   
  Влез в раздела "Паневритмия". Там ще намериш нужната информация. Мисля, че най-удобно ще ви бъде на поляната до телевизионната кула. Дотам се отив от центъра с трамвай №19.
 23. Like
  НелиТ got a reaction from veselinvalchev1981 in Дебат: "Трябва ли ваксинирането да бъде право на личен избор?   
  Но няма да можем да избегнем задължителното ваксиниране на 01 октомври. Ще ни ваксинират с антифриз и фосфор. Да не замръзнем през зимата и да ни е светло, когато спира тока
 24. Like
  НелиТ got a reaction from Рассвет in Честит Рожден Ден! - 3   
  Светло да ти е, късметче!
 25. Like
  НелиТ got a reaction from Рассвет in Честит Рожден Ден! - 3   
  Светло да ти е, късметче!
×