Jump to content
Порталът към съзнателен живот

User123

Участници
 • Общо Съдържание

  49
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Профил Информация

 • Пол
  Жена

Последни Посещения

2784 посещения на профила
 1. Ники_, много хубав пост. Мисля, че принципно нещата са точно така. При мен обаче ситуацията е малко по-различна. Аз много рядко сънувам лоши сънища. Нещо от сорта един път на година. И преди няколко дни сънувах лош сън, но го пренебрегнах и съжалявам за това. Отдадох съня на това, че ми се мярна някаква статия, че малката дъщеричка на шест-кратния шампион по плуване на САЩ се е удавила. Съня в резюме: участваше майка ми (нея много рядко сънувам също и май само в предупредителни сънища като се замисля сега); имаше един инцидент, аз реагирах и веднага вдигнах детето ми от водата и всичко беше наред. Казах й в съня: "Няма да ти го давам да го гледаш вече". Еми, стана инцидент с котката ми. Аз я обичам като мое дете, просто не ми е биологично дете. Майка ми е присъствала. Сега искам да си взема котката в къщи обратно, но всички са против, защото синът ми е още бебе. Мисля, че горният сън е точно предупредителен. Не искам да става втори инцидент. Само не зная как ще се преборя с всички останали. Само да допълня, че лошите ми сънища са винаги предупредителни. С какъв акъл пренебрегнах този сън - направо не зная.
 2. Месоядец съм, че и пушач. Преди изключвах месото от моето меню за 3 месеца през лятото заради жегите. Но повече от 3 месеца без месо не мога. Плакала съм понякога като готвя месо, с глас и със сълзи, обаче после... Явно на този етап не мога без месо.
 3. Много Ви благодаря, Георги! Моля се тя да успее да преодолее тази криза. Аз и по телефона й казах, че тя е достатъчно силна и интелигентна, за да се справи. Моля се да успее да се възстанови напълно.
 4. Сега като се замисля, е много вероятно тя да ме е излъгала по телефона, че нейните родители са при нея. Нямам никакви координати на нейни приятелки или роднини. Не съм се сблъсквала до сега с такива неща.
 5. Здравейте, Моя позната, с която много рядко поддържам контакт, например видим се един път на 2 години на кафе, за мое огромно съжаление... как да го нарека... има нужда от психиатър. Върнах нейно обаждане и за съжаление установих, че психиката й в момента е супер лабилна. Слава Богу нейните родители са при нея. Аз по телефона следвах линията, че й вярвам, че я заплашват, че ще я самоубие някой. Въпросите ми: - Аз как да реагирам на такива обаждания? Каква линия да поддържам? - Как да спра евентуално зачестяване на нейните обаждания? - Ако след време я срещна на улицата, как би било добре да реагирам: да се правя, че нищо не се е случило; повърхностен разговор от няколко приказки и примерно 'бързам, защото ... еди-какво си'? Хем искам да я изслушам и дам сили, хем съм много странична от нейния кръг и реално няма как да й помогна директно. Много благодаря за насоките! ПП Тя вече е била в някаква психиатрия. ПП2: Дано да не съм й навредила по някакъв начин, казвайки й, че й вярвам и т.н. Поне ако не мога да помогна, да не навреждам.
 6. Не съм се запознавала с техниката на Монро. Ще я прегледам. Аз просто експериментирах със себе си, съзнанието си, подсъзнанието си, изучавах възможностите на моя мозък. Беше като игра. Не съм си поставяла никакви конкретни цели. То е като да тръгнеш съзнателно по пътя към твоето подсъзнание, за да видиш до къде може да те отведе. И друго да добавя: не зная защо се ползва терминът 'излизане извън тялото'. Според мен тренираш мозъка да успее да приема някаква информация в момент, в който съзнанието не е напълно изключено, за да може то да интерпретира и запомни тази информация. Та ние плуваме в информацията, тя преминава през нас на квантово и сигурно още по-фино ниво. И друго да добавя: аз винаги съм гледала да верифицирам (проверя) информацията със съответните хора или съм изчаквала да се случат съответните случки, за да проверя дали детайлите съвпадат. Категорично са съвпадали.
 7. И аз съм разсъждавала по темата: защо на биологично ниво една жена (девойка) и един мъж (младеж) всъщност са напълно узрели да станат родители, например на 16 - 20 години, а в същото време тази възраст отнесена към дейностите, които се очакват от и в обществот, са напълно неподходящи за родителство. Мисля, че става въпрос за инфантилизиране на съвременните млади. И аз съм минала през това инфантилизиране. На тази възраст младежите учат още, т.е. не се очаква от тях да поемат никакви отговорности относно самостоятелност, печелене на пари, самостоятелен дом е непосилен предвид правилата на играта, в която са поставени. Така че според мен нагласите на обществото и родителите изостават много спрямо биологичните процеси. Върху това като се наложи и неадекватното образование в контекста на настъпващата вече автоматизация на процесите и началото на използването на изкуствения интелект, изоставането на образованието и дейностите, в които се въвличат младите хора в момента спрямо бъдещите тенденции, са съвсем видни. Върху това вече се наслагват неща като натрапени консуматорски потребности, отглеждането на консуматори и т.н. Но според мен ключа от палатката е генерално преосмисляне на дейностите и образованието на младите (16 - 20 годишни младежи).
 8. iti, ти си зодия овен, както и аз! Това обяснява много в твоята реакция и моята съответно. Ще се опитам да ти отговоря кратко: - както разясних в онзи пост, реших да споделя един по-лек случай. Разбира се няма да тръгна да си описвам много по-лични неща. Това ми се стори най-малко лично. - самата техника те интересува. Тренира се това. Започваш от автохипноза при заспиване и постепенно стигаш до базата данни от сънища и после това като овладееш, започваш в това състояние да се 'оглеждаш наоколо'. За сега това мога да опиша, съвсем лаконично е, зная. - картини. На мен ми се е показвало като картини + някакви емоции в другия човек и/или мисли. - за триенето на моите постове. Ако наистина дразнят хората, нямат никаква стойност - по-добре да бъдат изтрити. Моята цел не е да дразня някого и да съм причина за генерирането на негативни емоции. Мисля, че писах и по-рано, че вече не практикувам това 'надзъртане' го наричам аз. Веднъж заради смесване на упойки по време на медицинска интервенция имах ужасно преживяване - информацията тръгна към мен без да съм го искала. В едно от старите ми мнения бях описала този случай. Това също ми е спирачка сега, защото тези 'канали' или и аз не зная как да ги нарека е добре от време на време да не се ползват, да остават затворени (според мен), поне до колкото е възможно. А Инес Райчева е според мен двойно по-млада от моята психоложка, т.е. 27-30 г най-много.
 9. При жените най-добра възраст е между 25-30 години, т.е. максимум 30 години за първо дете. Мъжете имат по-дълъг фертилен прозорец, т.е. те могат и до 45 годишна възраст да изчакат, след което има спад във фертилността. Мисълта ми е, че каквито и планове да си прави човек, е важно да се съобрази със собствените си години и периода на фертилност от чисто биологична гледна точка. Например, някоя жена би искала на 48 да стане майка, но природата е на друго мнение. Човек трябва да е реалист. И да не забравяме - за танго са нужни двама Първо е важно да намериш половинката.
 10. Темата е тази Има и мои коментари. Моето мнение е, че осъзнатото сънуване не е нещо кой знае какво.
 11. Всъщност излъгах за всичко и ти успя да ме разконспирираш. Наистина помолих модераторите да ми изтрият мненията, защото са безпредметни. Такива хора живеят само в Тибет. Прав си.
 12. Ами пак излагация от моя страна - не са АкашЕви, а АкашОви записи. Трябва да свикна с това понятие.
 13. Възможно е . Обещах да ти пиша относно Щайнер. Нещо не мога да го възприема напълно за съжаление. Не успя да ме грабне.
 14. Пак се връщам, за да повдигна темата. В целия форум няма ли човек, който да има достъп до акашевите записи? При мен се получиха нещата по естествен път. Дори в началото го наричах информационното поле с база данни, докато разбера разпространеното наименование. Случиха се нещата, когато започнах експерименти с контролираното заспиване, когато започнах да се 'оглеждам наоколо', а не директно да се насочвам към базата данни със сънищата ми. Явно по някакъв начин съм тренирала мозъка ми и в последствие достигах този вид информация в напълно будно състояние, дори по време на работа ми се е случвало да отделя няколко минути за нещо лично мое. Мога да го правя и преди заспиване. Един лек пример, ходих на психолог в труден за мен момент. Много духовен и зрял човек, но предварително й казах да не споделя с никого това, което аз й споделям. Но в един момент я усещам как зацикля с мен. Казвам си - чакай аз да проверя дали не ми е обсъждала случая с някой друг. Направих го преди заспиване: появи се нейния образ и на един човек (няма да го описвам в подробности сега) и чух част от разговора (няма да описвам и него). Казвам си - ето на, не е спазила нашата уговорка. Отивам при нея и я питам директно, но тя каза, че била говорила с нейния духовен водач, а не с човек (което ме озадачи). Накара ме да опиша този човек - направих го. След време (поради скука) си казвам, я чакай аз пак да проверя. Задълбочих се и видях точно как изглежда този човек. Обаждам й се по телефона и казвам, много прилича на еди-кой си на младини. Тя отговаря - точно в десятката, това е първото име. И в крайна сметка явно, че ми е обсъждала случая с друг човек. Това малко ме разочарова. Пак си я харесвам, просто беше леко разочарование.
 15. Аз в един момент се изморих от постоянното сънуване и спомняне на сънищата, защото винаги се изкушавам да ги анализирам. Анализирайки ги, пък губя ценно време в будно състояние. Както стана ясно при мен, аз съзнателно не контролирам съня, въпреки че мога. Например, само един фрагмент: една жена влиза през тайна врата, която врата е организирана по странен начин (за първи път виждам такова нещо) така че да заблуди, че врата е на едно място, после второ, а всъщност е на трето място (ще ми е трудно да опиша в подробности механизма, доста сложен беше). И на мен ми става смешно и си мисля: 'какво се криеш, като аз зная всичко как е организирано'. Обаче тя ме вика да отида с нея. Поглеждам през истинската тайна врата - тъмно, нямам контрол там, не мога да видя какво има там и с вътрешното си зрение. И отговарям: 'Не, благодаря.' И такива щуротии. И после в будно състояние започва чуденето: ама какъв интересен беше този механизъм от врати, базиран само на механични неща, пък детайлите от самата стара и реставрирана къща и хоп, изгубила съм примерно 30 минути от будното ми състояние.
×