Jump to content
Порталът към съзнателен живот

User123

Участници
 • Общо Съдържание

  29
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Профил Информация

 • Пол
  Жена

Последни Посещения

2684 посещения на профила
 1. Малко прескачах от видеото. На мен ми беше интересно дали някой е експериментирал със самото заспиване. По-интересни са ми чисто физиологичните процеси, които протичат в мозъка. Например дали някой друг е стигал до 'базата данни' от сънищата си и е 'прелиствал' различни свои стари сънища на чисто асоциативен принцип като фрагменти (снимки) от съня. Защото когато се 'потренираш', то и мозъкът свиква да остава стабилен на определени мозъчни честоти или дори да ги нарека получестоти, които принципно се 'прескачат'. И от там вече нещата стават по-интересни, поне на мен ми стават по-интересни.
 2. Не, аз още не виждам отговора. На мен ми е все още чудно защо трябва контролирането на сънищата да се поставя като цел. Според моя опит има следните категории сънища: - безсмислени (разпилени) - това са простовати сънища от по няколко предмета и/или хора, които са чисто визуални и разхвърляни, няма смисъл, няма логика, няма емоция и преживявания в тях. Предметите/хората са от съответния ден. Чрез този вид сънища подсъзнанието (или мозъка) според мен чисти някаква информация тип боклук. Нещо е достигнало до подсъзнанието, подсъзнанието си го изчиства, но преди това трябва да го обработи и част от този процес е проявлението на такива сънища. Няма смисъл да се контролират такива сънища. Дори си мисля, че би било противопоказно. По-добре е да се остави подсъзнанието само да си свърши работата. Единствения полезен ход според мен е бърз анализ сутринта, защо еди-кое си е успяло да стигне чак до подсъзнанието? - компенсаторни - чрез тях се компенсират емоции и изживявания от деня (седмицата). Например, един мой близък човек пострада, беше много изплашен и тъжен, притесних се за него, а вечерта сънувах дълъг и подробен сън в някаква ситуация, в която той е много щастлив, все едно се е сбъднала негова мечта. Това беше непредизвикан сън. Може и да е предизвикан, например, изморен си, ходи ти се на почивка, избираш си да сънуваш, че отиваш на почивка на остров. - сънища тип приключения и пътуване. Тук е много забавно и аз по-скоро гледам да не контролирам нищо в самия сън, защото ми е по-интересно да съм пасивен участник и да изживявам ситуациите. - сънища за решаване за казуси - логиката тогава работи и може човек да анализира важни ситуации. Тук контролира логиката, но човек може да се възползва от нелинейното мислене. Да, тук има смисъл от контрола. Но не препоръчвам честото използване на съня за решаване на казуси, защото една част от логическите функции на мозъка остават активни, т.е. експлоатират се и заради това самият сън е нездрав, т.е. не изпълнява основната си функция на почивка на съзнанието и мозъка. - сънища тип пророчески - при мен са ситуация + метафора, чиито смисъл няма как да объркам. Тук отново ми е чудно какво толкова има да контролирам, при положение, че е добре да съм наблюдател. Относно кошмарите - нямам опит. Почти не съм сънувала такива, вероятно ги предотвратявам - не зная. Спомням си за един случай, в който някакъв мъж говореше грубо и сякаш искаше да ме нарани. Аз го превърнах в много малко човече, по-малко от 10 см, взех го в дланта си, скарах му се, че такова поведение е лошо и т.н. Той беше много изплашен. И явно вторият случай за желан контрол е ако трябва да се отстранят/предотвратят кошмари.
 3. Да, аз чак по-късно видях, че е влязъл само веднъж. Как мога да си изтрия горния пост? Да информирам модератор може би?
 4. Връщам се отново на темата, защото ми е интересна. Има ли някой, който е получавал съзнателно и целенасочено информация от акаша? В какви случи достъпвате акаша? Например само за важни неща като здраве или и за по-маловажни като работа? Просто се чудя дали отново да възобновя достъпа, но този път за по-маловажни неща.
 5. Малко ми е трудно да отговоря на въпроса. Ако това, че първо мога да стигна до базата данни със сънища и ако желая да си избера определен сън - Да, може да се счита за плавен и контролируем, защото преминава през определени нива. Но принципно, ако не си избирам какво да сънувам, си заспивам нормално, а не плавно и контролируемо и пак мога да си контролирам сънищата.
 6. А осъзнато сънуване ли е, когато навлезеш в 'базата данни от сънища' и например си кажеш - тази вечер искам да сънувам нещо подобно и посочиш например някой вече сънуван сън и съответно сънуваш негова модификация или нещо подобно? Аз често си избирах пътуване до разни острови. Аз нямам проблеми с контролирането на сънищата си. По-интересен ми беше момента, когато се навлиза в 'базата данни от сънища', а още по-интересно е, когато не се насочиш към базата данни от сънища, а се опитваш да се 'огледаш' наоколо. То е като коридор с различните нива на съзнателно навлизане в подсъзнанието и все едно избираш през коя врата да влезеш - една от вратите е 'базата данни от сънища'. Някой с подобни изживявания?
 7. Николова, напълняване, което не може да се преодолее чрез промяна на режима на храненето и чрез активен спорт, може да е причинено от проблеми с щитовидната жлеза и/или инсулинова резистентност. Препоръчвам ти посещение при ендокринолог, който ще те насочи към съответните изследвания. И ако има отклонения в изследванията ще ти назначи съответното лечение. В последствие може да спреш хапчетата. Иначе прочистването на организма е нещо много добро. Проблемите в колената сигурно са следствие от повечкото килограми, претоварени са. Лошото настроение може да е свързано с дефицит на вит. Д. Така или иначе сме в края на зимния период и по правило нивата на вит. Д в организма са спаднали. Можеш да приемаш допълнително вит. Д, но само по лекарско предписание. Първата крачка е направена. Това е най-важното. ПП. Няколко пъти сричах твоя ник и ми стана интересно защо точно него си избрала.
 8. И какви са ползите от това? Защо хората се стремят към осъзнатото сънуване?
 9. В контекста на това изречение исках да обясня на iti, че дори и да не разкрива нищо за собствената си идентичност, той пишейки в този форум остава следа. И ако някой по някакви причини иска да провери нещо за него или да се свърже с него - iti вече му е оставил вратичка. Така поне ги усещам нещата, че принципно е възможно.
 10. Разсъждавала съм върху това какво се случва при леенето на куршум. Нали една жена минава с оловото от горе-надолу сравнително близко до тялото ти. Тогава според мен оловото 'улавя' съответни вибрации и част от някакви енергии и страхове. После когато пусне оловото във водата, то придобива особена форма (различна за различния човек), защото водата някак резонира с уловената вибрация/ енергия/ страхове. Възможно е и чрез водата да се 'разтоварва' тази енергия/ страхове. При леенето на куршум е много важен и другия елемент - ти сам да повярваш, че това ти помага да се отървеш от страховете ти. И после ти става някак леко и спокойно. iti, Иначе относно форума, фактът че пишеш тук, вече оставя една следа, която може да се 'хване' и ако някой иска може да се свърже с теб. Така го усещам. А ти може да си пишеш разни други работи, но все пак оставяш една нишка...
 11. Проблемите, които аз имам с ясновидките (или медиумите, много хубаво разяснение от Орлин), е следния: - не знаеш с какво същество те комуникират. Аз също мисля, че често тези същества се представят за добри, а всъщност не знаеш дали наистина са такива. - има го момента със 'самосбъдващото се пророчество', т.е. ясновидката ако ти каже, например: 'ще се омъжиш за чужденец', това автоматично те сугистира (и препрограмира твоите нагласи) и току-виж наистина си се омъжила за чужденец, т.е. ясновидката е 'познала'. Принципно може да се надникне директно в акашовите записи. Не зная защо медиумите имат нужда от посредник. Дори наличието на посредник за достигането до тази информация за мен е като червена лампа. Леенето на куршум - лично аз го одобрявам. Мисля, че помага. Не смятам, че способността да надникнеш в бъдещето е кой знае какво нещо и изисква много специални практики или някакъв строг режим.
 12. Извинявам се за правописната си грешка първо. Срам голям! Благодаря, че използва отново 'утъпкан'. Просто практиката ти позволява по-лесно да стигнеш до тази информация. Но веднъж обърках пътя и предизвиках други неща (дребни), така че не винаги е гаранция.
 13. Според мен има съществена разлика между remote viewing и това да надникнеш в акаша. В акаша има информация за бъдещето. Това, което съм разбрала за remote viewing, е че са наблюдават обекти в реално време. Относно това как става, имам опит само с акаша (вероятно, без да го твърдя на 100%). И според мен не става въпрос за синхронизиране на двете мозъчни полукълба, а по-скоро за това мозъкът да остане стабилен на определени мозъчни вълни, които принципно не са типични за ежедневието. И след като се отъпчат пътеките и се тренира това, всичко става по-лесно. Иначе мозъчните вълни са от алфа до тета - целия спектър, дефиниран от медицината. И възниква въпроса - до колко е добре да се ползва това. И за какво точно да се ползва. Аз го ползвам само когато наистина ми е много, много важно. Дори се радвам, че за момента е закърняло това умение.
 14. Пътешествията на душите?

  Според мен до 40-тият ден имат някакъв 'досег' с нашия материален свят и в този смисъл могат да пътуват така, както ние го разбираме и възприемаме. Но след това някак се сливат с всемира и въпросът ти ми звучи несъстоятелно. Все едно да изсипеш една чаша с вода (душата, която е напуснала тялото след 40тия ден) в морето и да питаш точно тази вода от точно тази чаша до къде може да стигне.
×