Jump to content
Порталът към съзнателен живот

User123

Участници
  • Общо Съдържание

    106
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    1

Репутация Активност

  1. Like
    User123 reacted to д-р Тодор Първанов in Моя позната изтрещя - моите верни ходове?   
    Здравей!
    Тук се касае явно за психично заболяване, към което момичето не е критично и не се лекува.Ако тя беше моя позната, не приятел, а само позната, когато ме потърси и ми стане ясно, че е ,,неадекватна,, не бих поддържал разговори и връзки.Бих и обяснил спокойно, че както сърцето, бъбреците и стомаха боледува , така и мозъка боледува, а когато той е болен,човек вижда, чува и мисли неща,които в действителност ги няма.За това и трябва да се посети психиатър и приемат лекарства, те лекуват мозъка и всичко се нормализира-страховете изчезват.
    Разбира се, шанса тя да ме послуша, е нищожен, но ....всъщност аз нищо повече не мога да направя за нея.Наистина, лекарствата са решаващият елемент.
  2. Like
    User123 reacted to д-р Тодор Първанов in Моя позната изтрещя - моите верни ходове?   
    Да, съвета ми е да не общуваш с нея.
  3. Like
    User123 got a reaction from kipenzov in По - рано ли са съзрявали хората преди...?   
    На първият въпрос - да. Условията на живот са били такива. Женели са се рано - 15-16 годишни, раждали са много деца, за да има кой да работи на нивата.
    По втория въпрос - дължи се на всеобхватното и целенасочено инфантилизиране на младото поколение. Като се започне още от училище - ' ти си още ученик и си малък'. Мине се през рекламите, чиито маркетингови послания са построени така, все едно комуникират с 12-13 годишни деца. Съвсем съзнателен и търсен подход при рекламите, за да могат по-лесно да влияят (манипулират). Мине се през работодателите, например - много софтуерни фирми имат джаги и подобни игри в офисите (тези футболни игри, по които си падат 7-12 годишните деца). Изобщо това инфантилизиране тече по много направления, на много нива. И не съм ок с това, защото има вече цели поколения млади хора с изкривена представа и изкривени очаквания към действителността.
    А иначе е ясно защо се прави и защо се опъва тънката струна на детското във всеки един - с цел по-лесен контрол,  подчинение и манипулация. Дали ще е заради купуването на някой продукт, дали ще е за да се 'спечели' предаността спрямо работодател и т.н. Този вид манипулация е на по-фино ниво и мисля, че в България се усещат/ ще се усетят негативните последствия от това. Аз например с милениалс не искам да работя.
  4. Like
    User123 got a reaction from kipenzov in Разочарованието - защо го изпитваме, как да се справим с него?   
    И аз мисля, че разочарованието е в следствие на свръх големи очаквания спрямо някой друг. Може дори да се нарече наивност от типа - аз правя отстъпки сега, но очаквам и от теб да направиш такива в бъдеще. И когато другият не го направи - разочарование. Често попадам в този казус, но грешката си е моя.
  5. Like
    User123 got a reaction from kipenzov in Защо пропадаме и рипваме...   
    Извинявай в такъв случай. Не съм разбрала правилно онзи пост. Прав си.
  6. Like
    User123 got a reaction from kipenzov in Защо пропадаме и рипваме...   
    Нямах никакви предварителни нагласи или очаквания. Видях го с вътрешния си взор. Както писах - странна история. Относно наблюдаващата или наблюдаваното - и двете едновременно, по-точно казано самонаблюдаваща се. Както и да е.
  7. Thanks
    User123 got a reaction from kipenzov in Защо пропадаме и рипваме...   
    Тук не мога да обясня механизмите. Някак отдава ми се. Когато започнах да го правя отдавна беше като игра, експеримент. Не съм 'насилвала' нещата. Не съм 'гонила' цели. Нямала съм никакви конкретни очаквания. Беше като да си поиграя и да тествам функциите и способностите на мозъка, без да имам и грам идея до къде ще ме доведе това. Нещата се случваха естествено.
    Обяснявам си го (горе-долу), че успяваш да тренираш мозъка да остане стабилен на определени мозъчни честоти, където и частица логика остава 'будна'. Може би поради плавното заспиване, което съм правила и съм успяла да 'закова' на едно междинно ниво. Съжалявам, че не мога да бъда по-конкретна. И аз не зная точните механизми. Преди мислех, че всички хора го правят и е нещо нормално.
    И защо толкова много е подскочила терапевтката ти? Тези неща опасни ли са? Нали все пак частица съзнание е будна?
    А това с чашата с вода - не съм го пробвала.
  8. Like
    User123 got a reaction from kipenzov in Защо пропадаме и рипваме...   
    Горният линк е много интересен. Като имам време ще се опитам да разбера какво влага в концепцията 'базово ниво' и това с 'пясъците'. Но явно с този автор имаме допирни точки.
  9. Like
    User123 got a reaction from Кон Круз in Осъзнат сън-практики   
    Гъбаркаш се ти малко с мен, ама хайде. Аз така отмарям - като си потапям мозъка в такава сфера. Нещо като антипод на многото сложни логически казуси, с които трябва да се справям през деня. Но предпочитам да се потапям от теоретична гледна точка, гледам да не се потапям от практическа гледна точка (т.е. да практикувам), че става голям сблъсък между логика и интуиция (усещания). Та гледам да съм на страната на логиката. В този ред на мисли - целенасочено да търся контакт - не. Но ще имам едно на ум. Бъбри ми се за тези неща, съвсем неангажиращо.
  10. Like
    User123 got a reaction from АлександърТ.А. in Осъзнат сън-практики   
    kipenzov, виж колко интересно нещо се получи от разговора ни, защото ти ми насочи вниманието към подсъзнанието. Явно винаги трябва да се 'мине' и през подсъзнанието. И някак стигнах до интересен извод относно концепцията за 'минали животи'. Механизмът при зареждане на информация от 'минали животи':
    - съзнание (и някакъв проблем + емоция), активиране на подсъзнанието (изтласкване от там на латентна информация/емоции към съзнанието - не всичко, но част);
    - свързване с общата база данни чрез специфичен резонанс (тук думата ми липсва, но е съвкупност от емоции+усещания+търсене на отговор, което създава определен 'отпечатък'/'шаблон', по който се 'търси' информация);
    - изтегляне (получаване) на информация от там, която пряко резонира с емоциите на съзнателно и подсъзнателно ниво при този човек и за този проблем. Поради тази причина човекът може да се идентифицира с изтеглената информация и да е убеден, че това е негов 'минал' живот. (Принципно се зареждат от там чувства, емоции, мисли, изживявания). А всъщност да става въпрос за съвпадение на честоти/резонанс от подсъзнанието (несъзнаваното) и заради това за човекът е пълна изненада всичко, което 'вижда'. Просто той не осъзнава в пълна степен точният 'шаблон', чрез който е изтеглена тази информация.
    В този смисъл идеята за строго подредените монади, че човек има много 'минали животи' не е вярна на 100%, защото е на база горната опитност и се греши точно в момента за моя минал живот. До момента не успявах да го формулирам точно. Това е много различно мнение от ширещата се представа за 'минали животи'.
    И моят въпрос е: добре, ако всеки има 'индивидуални' минали животи, защо хората говорят само за минали животи? Не би ли било логично да се зареждат и 'бъдещи' животи по същият начин, както 'минали'? Хората споделят само за 'минали' животи, един не съм чула да говори за 'бъдещи' животи, от което пък следва изводът, че все пак времето е до голяма степен линейно. Да, може да се надникне напред, защото и аз съм го правила, но не може да се надникне много напред в 'бъдещ' живот.
  11. Like
    User123 got a reaction from kipenzov in Осъзнат сън-практики   
    Чета текста от линка на паралелната реалност и в същото време нахвърлям тук неща, разбъркано.
    Наистина най-интересната част и най-мощната е в състояние полу-сън, полу-будност. После, когато това се оттренира от мозъка, може да се ползва директно в будно състояние. Да, има различни потоци от информация, които мозъкът в даден момент вече е трениран да обработи и осъзнае. Неприятното е, че ако веднъж се отключи, в един момент може да тръгва този поток и да не можеш да го спреш, т.е. трудно може да се контролира. При мен заради медикаменти (упойки + лексотан - предписан от лекар) се отключи такъв мощен поток, който изобщо не можех да контролирам, а опитвах всячески - беше ужасно наситено с чужди емоции, картини и преживявания, които ми се заредиха в мозъка за секунди или 1-2 минути (не зная), а като линейно време (както пише Н.) си беше доста повече време. Някъде в старите ми постове бях описвала. Но при мен потока (примера по-горе) беше от 'чужда' информация, макар че не съм на 100% сигурна дали е била чужда. Явно е резонирала по някакъв начин, за да се зареди. Иначе да, понякога като ме пита някой, тогава намирам отговора, иначе - не. Не съм съгласна, че ако човек може да спи по-малко и ще се чувства свеж след това, то трябва да го прави. Сънят е 1/3 от нашия жив живот и по-добре така да си остане, поради биохимичните процеси, които са настроени към такъв ритъм. Това за тесеракта - не го възприемам нещо и малко загубих интерес, а е и късно сега.
    За Шумановата честота - чела съм тази статия, но публикувана в друг сайт отдавна. Руснаците са напред с това. Много добра е статията.
  12. Like
    User123 got a reaction from АлександърТ.А. in Осъзнат сън-практики   
    Страхотна картина! Браво! Поздравления, наистина!
    Издуй го това его, не се притеснявай! Напълно с покритие е.
    Иначе чета инфото от линка по-горе. За втори път срещам 'аяхуаска церемония'. Ти също спомена нещо такова.
  13. Like
    User123 reacted to kipenzov in Осъзнат сън-практики   
    Успях да "закача" анимацията , че от телефона не се получи!
    Ей на този убавец му стигат https://www.parallelreality-bg.com/analizi/podrobnianalizi/587-game-platform-64.html. 
    А "будното състояние като продължение на съня" пък е идея, която срещнах за първи път при П.Д. Успенски в "Tetrium organum"
    И аз по принцип имам една идея, която ме сполетя преди повече от 20 г., но напоследък открих освен нейни следствия, също и че изобщо не е нова - че време-пространството е статично!
    Ето и още една картина, чийто смисъл ще оставя на твое усмотрение

    Само ще добавя, че долу в ляво се нарисувах без око, а "в ириса" не личат звездите, хихих, и с това моля да приключим с картините, че много ми се издува егото
  14. Like
    User123 reacted to kipenzov in Осъзнат сън-практики   
    Бая де чудих как да ти отговоря.
    Принципно в доклада ,,Гейтуей'' имаше доста добре описано как вълновата фаза на съзнанието се проявява и как заоблените пикове и спадове всъщност са интерполирани и така се затваря контура в четиримерния ни сетивно-възприятиен свят. А според точка /21 май беше/ заоблената форма не е граница, а вълната продължава в ,,абсолюта'' от безкрайно високи честоти и това ,,изчезване'' на вълната е в тези дискретни времеви диапазони на пикове и спадове.
    Ако действаме синтезиращо от данните, които си извадила, ще се получи, че над 32hz вече имаме когвитивни изкривявания. Инфото, което достига в предсъзнанието ни е прекалено голямо спрямо нормалното количество информация, което обработваме съзнателно.
    Предполагам знаеш, че от цялата сетивна информация, която постъпва към съзнанието ни само една стотна бива осъзнавана. Но останалата част опитно е установено, че не се губи. На тези зависимости са базирани доста ,,закачки'' на маркетингови стратези. Като пример - 25-я кадър във филмите или рекламите, подредбата на стоките в хипермаркетите, ароматите в магазините и т.н. Само, ако прегледаш инфо колко сексуални символи има във филмчета на Дисни, ум ше ти заиде!
    Та в тази насока предполагам, че становището ти за ,,зациклянето'' в астрала е продукт на интуитивното ти усещане, че астрала, независимо че е поле и за обмен на информация, всъщност е пространството или пък ,,светът'' на пребиваване на по-грубите его-форми. Но вече си имала досег и с по-дълбоката част от собственото си същество и правиш разликата.
    Ето ти един анимиран пример за трансцендентна проява на вълна. Можем да я ,,видим'' ясно, но само чрез въображението ни

     Вълна 
    Предното ми беше просто пример, че понякога, да не кажа никога, пълният смисъл на съзнателните ни действия е недостъпен.
    А пък картините! Мои произведения са, рисувах ги преди 8-9 години. Единственото място, на което съм ги споделял като изображение е в един форум, в който преди около две години за първи път си позволих да пиша. Последвах една синхронична връзка и ми го преставиха тъкмо ппреди да го регистрират. Използвах ги отново като аргумент, но в тема за природата на времето.
    А за мехурите и тяхната индивидуална символика за всеки човек - доста дълга тема. Прегледай иначе ,,хакерите на сънища'' и техните ,,мехури'' и ,,езера''. Тяхната техника, а не некви дето я коментират, без да имат опитност!
    А след време, когато евентуално вече ,,узрееш'' и за мистиката, ще видиш, че будното  състояние може да го усетиш като по-твърдо продължение на съня,
     
  15. Like
    User123 got a reaction from kipenzov in Осъзнат сън-практики   
    Да, точно този доклад четох, но вече малко ми 'изветря' информацията. Точно него визирах. Моето скромно мнение е, че remote vewing-a не ползва акашевите записи. Ползва може би астрала - така или иначе те са омешали двете неща там.
    Благодаря за инфото за 'Огледалото на Козирев'. Ще се разровя.
    Ако имаш конкретно инфо кои точно са тези мозъчни вълни, моля те дай ми линк. Аз така и не разбрах точно кой вид са. Да уточня, че аз усещания за 'отделяне' от тялото нямам. По-скоро бих го описала като настройване на мозъка на други честоти. Няма при мен 'пътуване', а има 'надникване'. Отправната точка е различна.
    Аз нямах никакви очаквания като започнах да експериментирам със себе си. Просто ми беше любопитно къде са границите на функционирането на мозъка. Не бях чела и никаква литература по въпроса - напълно необременено съзнание. При мен нещата станаха доста естествено. Тръгваш по някакъв път без да знаеш до къде ще те отведе. Не практикувам вече тези експерименти. Според мен са ми дали това, което ми е било нужно. Утъпкала съм определени пътеки и до там. Ако нещо ти е интересно - питай. Ако зная - ще ти отговоря.
    А това 'хакери на сънища' съм срещала, но някак не вярвам в това. Може би трябва малко време да отделя, за да се запозная по-подробно. От бегъл поглед - не вярвам.
    А иначе с руснаци съм се 'сблъсквала'. Много са си напред с материала. Аз бях самоук ентусиаст - нали се сещаш огромната разлика.
  16. Like
    User123 got a reaction from kipenzov in Осъзнат сън-практики   
    kipenzov, ти явно схвана моят намек от преди 1 година. Ако човек стигне до 'базата данни' със сънища и после 'отиде' по-напред в 'коридора', там има и други неща, което ти нарече ' достъп до обективна информация, която е проверима'. Но това според мен не става чрез т.нар. осъзнато сънуване. Просто тези експерименти, които си правих със заспиването и осъзнатото навлизане в несъзнаваното или от медицинска гледна точка по-фино контролиране на интензитета на мозъчните вълни и способността да 'заковеш' мозъка или поне да остане стабилен на определени мозъчни вълни, те ме доведоха до интересни места. За съжаление до сега не съм срещала човек, който да е стигнал до 'базата данни' със сънищата си. Срещала съм хора с достъп до акаша, но те са т.нар. ясновидци. Моята теза е, че при подходящ тренинг на мозъка всеки може да стигне до там - и до двете места.
    Четох някои от докладите на ЦРУ (remove viewing) и според мен:
    - вероятно нарочно смесват 'акаша' с 'астрала', защото достъпът до 'астрала' е по-лесен;
    - нещата там са дадени объркващо нарочно, но има много интересни моменти;
    - една от статиите (мисля) приключваше с въпроса: "Как да изпратим енергия чрез квантовата холограма?' и много се смях, защото те много добре знаят, че енергия чрез 'квантовата холограма' не се изпраща, изпраща се информация.
    Руснаците са много напред.
    А за огледалото на Козирев защо е имало скандал? Статията от линка не дава инфо за скандал. Иначе мен ме питаха дали искам да опитам и да постоя в огледалото на Козирев, но отказах. Имала съм случаи, когато информацията директно потича към мен и се чудех преди как да я спра, а какво остава да се подлагам на такива експерименти.
  17. Like
    User123 got a reaction from kipenzov in Осъзнат сън-практики   
    А осъзнато сънуване ли е, когато навлезеш в 'базата данни от сънища' и например си кажеш - тази вечер искам да сънувам нещо подобно и посочиш например някой вече сънуван сън и съответно сънуваш негова модификация или нещо подобно? Аз често си избирах пътуване до разни острови.
    Аз нямам проблеми с контролирането на сънищата си.
    По-интересен ми беше момента, когато се навлиза в 'базата данни от сънища', а още по-интересно е, когато не се насочиш към базата данни от сънища, а се опитваш да се 'огледаш' наоколо. То е като коридор с различните нива на съзнателно навлизане в подсъзнанието и все едно избираш през коя врата да влезеш - една от вратите е 'базата данни от сънища'.
    Някой с подобни изживявания?
  18. Like
    User123 got a reaction from Кон Круз in За сънищата принципно   
    Много благодаря, Георги! Факт, точно така е както ти казваш/пишеш.
    И да, понякога се натоварвам да анализирам нещата.
    Първо (обикновено), в процеса на събуждане имам навика да 'превъртам' в съзнанието си последния сън 'набързо', с цел да мога да си спомня по-добре всички детайли - то е като бързо превъртане на лентата с най-ключовите моменти или сцени/картини/емоции.
    Второ, започвам да се чудя от къде пък фантазията ми е родила всичко с такива подробности - то е като живия живот, но просто е насън. Всеки път си се чудя на себе си - факт.
    Трето, започвам да анализирам разните му ситуации - Защо пък точно това е решило моето съзнание/подсъзнание да предложи на моето внимание?
    Горе-долу при мен нещата са директни, няма символика, горе-долу лесно намирам 'връзката' между сънуваното и някакви мисли/желания, които са прехвърчали през мозъка ми през деня.
    И може би трябва малко да спра да анализирам.
    BTW: Прочетох статии на Орлин Баев, публикувани в сайта на БАХХ. Респект, г-н Баев!
  19. Like
    User123 got a reaction from Донка in Кога ви е най - сито/гладно?   
    Сега момента е точно такъв: 'сита' съм, защото печеля добре с малки усилия и имам достатъчно време да си гледам детето, но съм 'гладна' защото от една страна искам да направя директно дарение на един дом (това ясно), но също така замислям начини как да 'произведа' чанти по мой модел и идея, но самото заплащане на чантите да е директно по сметката на различни домове за изоставен деца с увреждания. И съм 'гладна' в това отношение, защото дообмислям детайлите и дори ми се струва прекалено амбициозна, дори шантава идея. Ще има 'минимална цена на дарението' - нещо си. Всякакви допълнителни идеи и гледни точки са добре дошли. Гладна съм за допълнителни мнения по въпроса.
  20. Like
    User123 got a reaction from Кон Круз in Кога ви е най - сито/гладно?   
    Сега момента е точно такъв: 'сита' съм, защото печеля добре с малки усилия и имам достатъчно време да си гледам детето, но съм 'гладна' защото от една страна искам да направя директно дарение на един дом (това ясно), но също така замислям начини как да 'произведа' чанти по мой модел и идея, но самото заплащане на чантите да е директно по сметката на различни домове за изоставен деца с увреждания. И съм 'гладна' в това отношение, защото дообмислям детайлите и дори ми се струва прекалено амбициозна, дори шантава идея. Ще има 'минимална цена на дарението' - нещо си. Всякакви допълнителни идеи и гледни точки са добре дошли. Гладна съм за допълнителни мнения по въпроса.
  21. Like
    User123 got a reaction from Кон Круз in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
    Винаги - не, не мога да го твърдя, защото не си спомням всичките си сънища за една нощ. Най-много до 3 на вечер съм си спомняла. 'Осъзнато' - колко да е осъзнато, като гледам да си оставя подсъзнанието да си отработи каквото има да си отработва от деня като емоции и информация. Да кажем - коригирам и управлявам ако ми се наложи, което се доближава много до дефиницията за 'осъзнато сънуване'.
  22. Like
    User123 got a reaction from Кон Круз in Осъзнат сън-практики   
    Аз в един момент се изморих от постоянното сънуване и спомняне на сънищата, защото винаги се изкушавам да ги анализирам. Анализирайки ги, пък губя ценно време в будно състояние. Както стана ясно при мен, аз съзнателно не контролирам съня, въпреки че мога.
    Например, само един фрагмент: една жена влиза през тайна врата, която врата е организирана по странен начин (за първи път виждам такова нещо) така че да заблуди, че врата е на едно място, после второ, а всъщност е на трето място (ще ми е трудно да опиша в подробности механизма, доста сложен беше). И на мен ми става смешно и си мисля: 'какво се криеш, като аз зная всичко как е организирано'. Обаче тя ме вика да отида с нея. Поглеждам през истинската тайна врата - тъмно, нямам контрол там, не мога да видя какво има там и с вътрешното си зрение. И отговарям: 'Не, благодаря.'
    И такива щуротии. И после в будно състояние започва чуденето: ама какъв интересен беше този механизъм от врати, базиран само на механични неща, пък детайлите от самата стара и реставрирана къща и хоп, изгубила съм примерно 30 минути от будното ми състояние.
  23. Like
    User123 got a reaction from Кон Круз in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
    Кон Круз, трябва всичко да записваш и после може книга с кратки разкази да издадеш. Много е приятно, когато на сън имаш 'super powers'. И аз съм така: мога всичко на сън - летене, мощна телекинеза, свръх сетивност, сещам се веднъж как 'намалих' по размер един лош човек и той се побра в ръката ми и му се скарах, че така не е редно да прави. Много е забавно.
  24. Like
    User123 got a reaction from Донка in Разочарованието - защо го изпитваме, как да се справим с него?   
    И аз мисля, че разочарованието е в следствие на свръх големи очаквания спрямо някой друг. Може дори да се нарече наивност от типа - аз правя отстъпки сега, но очаквам и от теб да направиш такива в бъдеще. И когато другият не го направи - разочарование. Често попадам в този казус, но грешката си е моя.
  25. Like
    User123 got a reaction from Кон Круз in "Мистични истории"   
    Моята история няма такива сатанински окраски. Слава Богу. По-скоро странно явление. В спалнята се появи светлина, по-близка до луминесцентната, не хомогенна, малко като облаче от светлина, но имаше по-ярки и по-тъмни ивици (така както тъканта има жили и не е хомогенна - по подобен начин и тази светлина -като светеща тъкан). Нямаше видим източник на тази светлина. Като размери някъде 15 см височина и 35 см дължина.
    Мъжът ми тогава беше сам в спалнята. Наблюдавал я е около 30 мин и дойде да ме извика. Видях я и аз. Запалих лампата, загасих я, но светлината си беше там. Взех една свещ, която преди е горяла с благодатния огън. Минах мястото и светлината изчезна. Странно е. Ние се бяхме скарали с мъжът ми и странното е, че тази светлина ни 'сдобри'. От тогава не сме се карали така жестоко. Просто обсъждаме противоречията по между ни.
×
×
  • Добави...