Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Amaranta

Участници
  • Общо Съдържание

    8
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Amaranta's Achievements

  1. Не. Наскоро когато ме видяха за пръв път, ми казаха, че пред тях се изправил истински отшелник. е, за мен никой не си казва така - разбирам защо мненията ни се разминават.
  2. съгласна съм с това. Максим, това че изпитвам симпатия едновременно към няколко човека, не означава че смятам да се впусна в приключения с всеки един от тях. По този начин исках да кажа че възможностите са много, а аз не се възползвам от нито една. "Даденият момент" никой не може да определи, особено ако стоиш от страни и само философстваш. Всичко в тази сфера е непредсказуемо, но най-често страста угасва след месеци. Няма противоречие в това да извличаш емоции и страсти от флиртуването. Само сексът ли е емоционален? Намирам за вълнуващо и това, което се случва преди интимните взаимоотношения, но знам че това е твърде неразбираемо за един мъж. Ти някога изпитвал ли си го? Не си ли се разтрепервал само от погледа на някоя жена? страшно, а? нещо много включваш личния момент и си оф топик. Да, такива примери има. Но защо си толкова сигурна, че добрият, хрисим дядо не е изневерявал на баба? Да се правиш на прекалено целомъдрен, не е ли също изпадане в крайност ? Това трябва да бъде някакъв идеал, стремеж, а не непременно, задължително условие за духовна извисеност. Една от любимите ми книги е за Йоан Лествичник (на Владета Йеротич), в която се описва примера на един мъж, който спазвал изключително целомъдрие и никога не изневерявал на жена си. В същото време таял в себе си незадоволство и трупал гняв от това положение, защото смятал че Бог не го награждава достатъчно за неговото безукорно поведение. Всеки сам за себе си трябва да намери баланса, според който се чувства щастлив. И не интерпретирайте, моля, напосоки това което казвам. Никъде не говоря за безразборна и честа смяна на партньори. А относно смисъла на пост-а ми, той беше следния: да попитам дали, ако някой знае и има опит ( да си говорим наизуст всички можем) в емоционалната и сексуалната обвързаност с няколко партньора? thanx
  3. диди, разбира се че не съм жена за всеки, а само за този, който съм избрала. Винаги съм привилигировала качеството, за сметка на количеството. Много добре знам че безразборният сексуален живот не носи удволетворение нито на мъжете нито на жените. Подаръкът може да бъде всякакъв - но никога няма да го разбера ако си кротувам винаги, във всяка ситуация..Добромир, винаги съм избирала малкото на брой, но не големи, а най-вече качествени пакети . Разбира се че "опознаването" на другия може да стане и по несексуален начин, аз обикновено така правя...а и можем безкрайно да се носим по реката на спокойния и пълен с обич живот...но като всеки човек имам нужда от емоции и от страсти...иначе имам чувството че ще се превърхна в ...живяла съм сред монахини от ордена на кармелитките - това не бяха жени, а безполови създания, даже не миришеха на жени. Максим , аз не искам да притежавам никого (това е мъжката гледна точка) - аз искам да давам и да получавам удоволствие..и то не със сто партньора, а с един, към който в дадения момент изпитвам страстно желание. и, Е и ? Какво от това ? Всиичко в този живот е временно. Временно съм млада и красива, временно изпитвам страст към някого, временно съм на тази Земя. Това означава ли че трябва да стоя от страни и да гледам как тихо всичко тече и отминава ? Знам че страстите могат да бъдат разрушителни, но аз съм умерена, задоволявам се и с флирт, с фантазии, с леки докосвания, недвусмислени думи, горещи погледи...само искам да се чувставм ЖИВА.
  4. а ако се скофти работата, ще си имам оправдание - форума е виновен !
  5. Мона, ти си абсолютно права. Противоречие няма, има задръжки. И никога няма да разбера, ако не опитам. само от мен зависи дали подаръкът ще си остане завинаги опакован.
  6. didi_ts, пренасочване на сексуалната енергия съзнателно към нещо друго...Интересно мнение, заслужава си да се замисля по въпроса... А относно платоничното общуване с мъже, които харесвам - мога да напиша ферман по въпроса - само на това карам. Проблемът е че мъжете не могат да ме приемат като асексуален субект, а и аз също (зависи). Интересното е че изпитвам нужда да ги опознавам и общувам с тях само ако ме привличат. И така се получава : общуване със сексуално напрежение, но без секс защото аз смятам че "не трябва". Всъщност се страхувам че чрез секса отношенията ни ще се задълбочат и ще настане объркване и проблеми. От там си мисля, xameleona, че сексуалната енергия на скорпиона ( и не само на него) e не чак толкова първична, елементарна и лесно задоволима. Случайни мъжe по нощните заведения не ме привличат, не са ми интересни. Някакви непознати, анонимни физиономии. Аз искам да дълбая, да опознавам дълбините на другия чрез сексуалността, да общувам, да обичам, а не да задоволявам някакви инстинкти. Мона, да, всеки един от тези мъже е различен и би могъл да ми даде от енергията и чувствеността си по различен начин. Но най-вероятно те също трябва да ми бъдат бъдат достойни партньори. Иначе всичко това губи смисъла си. А може и да се получи, както казва Еси - с един път и да си отстраня проблема . С това бивше гадже се побърках наскоро, бях в лошо, леко меланхолично натроение, не можех да спя.. Абе..скорпионска му работа !
  7. Ще се опитам да обясня по-добре . Имам впредвид сексуално общуване с емоционален оттенък, с чувства и искрено отдаване. Дали е възможно да има такова общуване паралелно с няколко партньора ? Например: имам постоянен, дългогодишен партньор, който обичам искрено. също така имам 1. много близък приятел, който ме привлича 2. бивше гадже, коeто като срещна случайно някъде, цялата се треса от емоции и страсти 3. нов познат към който също изпитвам влечение и симпатия, дори мисля че се влюбвам и т.н.... И към тримата изпитвам чувства и сексуално влечение. Единственото, което ме спира, в момента, да бъда моногамна, са моралните задръжки, възпитанието, общественото мнение. Ако някой от вас има опит в подобна ситуация, би ми било интересно да чуя какво мисли.. Имам чувството че ако сме достатъчно зрели и сме напълно наясно какво правим, това не би изглеждало налудничаво. От друга страна, емоциите могат лесно да бъдат извън контрола ни.. Като искам да подчертая че не става въпрос за сексуален подход, сходен до "мъжкия" - "обичам жена ми, а всичко останали са за забавление". Но мисля че ме разбрахте и бих искалма да чуя какво мислите... Замислих се по-сериозно над това защото съм живяла по други континенти и съм се запознавала отблизо с други култури. Там в един разговор, една жена ми сподели че има няколко любовника и e влюбена във всичките. Това беше преди години, бях по-млада и не виждах особен смисъл... Може би подцених скорпионската си натура .
  8. за личностната свобода.... забелязала съм, че ограничаването и липсата на свобода обикновено е в следствие на собственият ни свят - представи за живота и за морала, предразсъдъци, комплекси, страхове и т.н. Съответно за това дали сме свободни същества не е от голямо значение дали сме женени или не. А как мислите - Възможно ли е да бъдем емоционално обвързани с повече мъже (в случай че сме жени ) и това да не пречи на взаимоотношенията ни с всеки от тях ?
×
×
  • Добави...