Jump to content
Порталът към съзнателен живот

С7АЛК3Р

Участници
 • Общо Съдържание

  27
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 1. Това ми звучи, като глас за пържолите, в краен случай за пилешката супа. ) Сандвичи, бюреци...тц, тц, тц Свикването на течна храна, не е препоръчително според мен.
 2. Всъщност, нали точно това се пита в заданието? Дали вътрешната и външната вървят ръка за ръка. Оказва се, че на практика, това не е задължително. Въпрос на обстоятелства по-скоро. И отвън и отвътре си имаме 'зададено', което се променя с времето. В коя посока ще отиде - в красиво или грозно, май е въпрос най-вече на обстоятелства.
 3. 1кг на ден за 100кг човек ми звучи добре. valentinus - щом те влече да ги ядеш живи, дерзай.
 4. С7АЛК3Р

  Търся своята половинка

  Мисля, че съм си цял. Даже сега през зимата съм малко повече от 1. Това по лекия офтопик, относно бозавата терминология.
 5. На планина - 2ч, дори и при особено бурна нощ. Иначе... от 5 до 12, в зависимост от деня, атмосферните условия, натоварване и т.н.
 6. Ами, ти си го написал. Относително понятие. Обществено формирано в някаква степен, семейно формирано в друга. Всъщност, едно толкова естествено нещо като уринирането, възпитано в най-ранна детска възраст е много подобно на морала. При експеримент, при който контролна група се е наливала с вода и диуретици се е оказало, че възпитания рефлекс 'да не се напишкват в гащите' е водил почти до припадък, адски болки и т.н. - От срам, възпитание, а защо не и Морал. Е, това е и Морала. Възпитани норми на поведение, възпитана съвест, която притраква, когато нарушим моралните норми, възпитани у нас самите. И все пак, този възпитан морал е възпитан по начин, който ни позволява да го нарушаваме. Морала, не е всеобщ и тотален, защото неморалните постъпки, често пъти са нужни на Моралното общество.
 7. Не сте ли позакъснали малко? Точно допреди седмица, през ден влачех по едно петнайс' килограмово динено у нас, а сега като гледам - количествата са изчерпени. Май излизаме от сезона? Лидия - четвъртитките биха били доста удобни за съхранение. Ако някой се сети да им сложи и дръжки, ехаа..
 8. м? Какво представлява това? Иначе по темата: Пържоли. Късове месо, задушено със запечени в масло гъби. Видове скари, шишличени или побити на РъъъРъъъ (ребрена равнина). Рибкааа - печена на скарата, увита в станиол Колбаси: пъстърма, филе Елена, шарени колбаси тип "мляно и неизвестно". Ягоди, диня и банани, в тоя ред, от плодовете. И...шоколад...
 9. Аз съм си концентриран, въпреки това не успях да разбера предишния ти пост. Допуснах, че е бил след скоро след съботната ти медитация или нещо от сорта. Сега вече съм разконцентриран и наистина си задавам въпроса: Какво е твоето отношение За или Против? От една страна, казваш че Няма да ги придобия, а от друга ми даваш напъстствия, как да го постигна? Да превърнем хората в престъпници? Те и сега са си престъпници - ти си го написал. Просто престъпленията им са с по-лек характер, по-слабо осъзнаване и далеч по-малки последствия. Според мен, това само поощрява престъплението, а не обратното.
 10. С7АЛК3Р

  Принципа на десятъка...

  И аз не разбирам за какви пари на Бог става дума. По мои наблюдения навсякъде, абсолютно във всички духовни групи е така-или десятък, или цена за курсове, на които ти продават мантри и говорят, че за знанието трябва да се плаща. И противоречията между сладките приказки на "лидерите" от една страна и начина им на живот от друга страна будят съмнения. Всички сме тръгнали нанякъде, не сме станали още съвършени. Какво пък като не разбираме имаме право да се съмняваме. Съмнението означава допускане на всички възможности. Включително и това, че нещо не можем да разберем не означава да го отречем напълно. Щом повечето духовни учители говорят едни за десятък, други за плащане на знание, те по-добре знаят, може да има някаква логика, която аз на моя етап на развитие не разбирам. Това е хубаво обяснение, което ако стане държавна политика, направо ще си отживеем. "Щом искат, значи има причина. Щом има причина - трябва да дадем" Малкото постигнато от нас(човечеството) се дължи на съмнението. Съмнението, недоверие и проверка. Да правим нещо, само и единствено, заради наличието на мотивация в някой друг е опасно. Опасно е за нас самите. Ще прощавате за сравнението, но ако WWII, никой не си е задавал въпроса "Защо Германия прави така - защо тормозят евреи и нападат други държави?" или е отговарял с "Щом го правят, значи има Причина - да погледаме, а защо и да не им помогнем", може би нямаше да живеем в свят, в който съществуват Духовни водачи, освен един единствен.
 11. С7АЛК3Р

  За да остане природа

  И когато там при Вас се окаже, че сте в двора на някой хотел, а три стъпки встрани сте настъпили строежа на друг хотел...надали ще имате причина да сте там.
 12. Виждам, че сериозно обмисляте идеята с оръжитето. )))) Студената война, няма нищо общо. Всъщност, доколко на майтап и доколко насериозно, замислих се за тази закачка. Какво би станало, ако наистина всички са въоражени до зъби? Ескалация? Баланс? Вечна война? Или пълен мир и хармония? Дали едно състояние на вечна, тотална, физическа битка за оцеляване, не би дало на човечеството, така желаната Духовност и Възвишеност?
 13. С7АЛК3Р

  Принципа на десятъка...

  Товааааа, определено не ми харесва. Пари, които принадлежат на Бог. Самата идея за 'парите на Бог' ми звучи нелепа. Аз бих се отнесъл с особено голяма доза подозрителност към организацията, която е организирала тези лекции. Както и да е. Валентинус: Точно това е отправната ми точка. Обаче, аз не акцентирам на това, че сме нащрек, а върху следното нещо: Един човек, живеещ със своята Вяра, живеещ по правила, които и противоречат? Не знам, как един истински вярващ човек, би могъл да живее така. За мен, това означава, че не е толкова вярващ, щом се подчинява на тези 'закони'. Без значение, дали говорим за гравитационни, финансови или други. Щом този човек, може да живее така, за мен това означава, че вярата му не е истинска. Колкото до Сталкер - да, правилно си се сетил. Кристиян Сравняването на Религиозна институция с Държавата, не е нещо ново. Така или иначе, тук не обсъждаме толкова институциите, колкото вярата. Това с даването на повече от 1/10 и с окултността на десетките беше много добър лаф. Колкото до десятъка от Вече Богатите, това е доста относително. Кога един човек се чувства Богат? Имам усещането, че бедните хора са по-склонни към благотворителност - и количествено, а защо не и качествено. мхм. И все пак, аз считам 'безкористното даване' за 'безплатен обяд'. Когато правим нещо, ние го правим заради себе си, заради собствения си джоб, физическа цялост и чувства. Ако даването на десятък, облекчава нечия
 14. С7АЛК3Р

  Принципа на десятъка...

  Това е светът, в който живеем. Наистина. А доколко е оправдано? Все пак, ние живеем тук, в този свят. A aз се питам, поради каква причина, не си притеснен в случая? Странен аргумент. При все, че аз не бих разчитал на Нещо, а на случайност по-скоро. На едно природно правило - оцеляват пригодните, другите се пригодяват или не оцеляват. На какво разчитат хората, които даряват десятък? И всъщност, стана ми интересно за Теорията и Практиката. Теорията е такава, но на практика - хората вярват в нея, изповядват я, но живеят по законите на обективната действителност, която е в разрез с Теорията. А това не ми прилича на опит за промяна, а за ..извинение за този лош свят. Максим Не съм ходил там, не съм присъствал на такова мероприятие. И все пак, това е нещо, което си го видял. Ок, съгласен съм. Хубаво е, че не е регламентирано, но докъде води липсата на отчетност? Малко е комунистическо - даваме за да дадем, а получаваме ..защото има. Всичко е в изобилие, затова всички са доволни, задоволени и т.н. Подобна на тази идея, вече се е проваляла. Не, че е лоша, разбира се. Практически е трудна за реализиране. Хмз, аз заради храна дойдох тук, ама май ще ме отлъчите.
×