Jump to content
Порталът към съзнателен живот

С7АЛК3Р

Участници
  • Общо Съдържание

    27
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от С7АЛК3Р

  1. Това ми звучи, като глас за пържолите, в краен случай за пилешката супа. ) Сандвичи, бюреци...тц, тц, тц Свикването на течна храна, не е препоръчително според мен.
  2. Всъщност, нали точно това се пита в заданието? Дали вътрешната и външната вървят ръка за ръка. Оказва се, че на практика, това не е задължително. Въпрос на обстоятелства по-скоро. И отвън и отвътре си имаме 'зададено', което се променя с времето. В коя посока ще отиде - в красиво или грозно, май е въпрос най-вече на обстоятелства.
  3. 1кг на ден за 100кг човек ми звучи добре. valentinus - щом те влече да ги ядеш живи, дерзай.
  4. Мисля, че съм си цял. Даже сега през зимата съм малко повече от 1. Това по лекия офтопик, относно бозавата терминология.
  5. На планина - 2ч, дори и при особено бурна нощ. Иначе... от 5 до 12, в зависимост от деня, атмосферните условия, натоварване и т.н.
  6. Ами, ти си го написал. Относително понятие. Обществено формирано в някаква степен, семейно формирано в друга. Всъщност, едно толкова естествено нещо като уринирането, възпитано в най-ранна детска възраст е много подобно на морала. При експеримент, при който контролна група се е наливала с вода и диуретици се е оказало, че възпитания рефлекс 'да не се напишкват в гащите' е водил почти до припадък, адски болки и т.н. - От срам, възпитание, а защо не и Морал. Е, това е и Морала. Възпитани норми на поведение, възпитана съвест, която притраква, когато нарушим моралните норми, възпитани у нас самите. И все пак, този възпитан морал е възпитан по начин, който ни позволява да го нарушаваме. Морала, не е всеобщ и тотален, защото неморалните постъпки, често пъти са нужни на Моралното общество.
  7. Не сте ли позакъснали малко? Точно допреди седмица, през ден влачех по едно петнайс' килограмово динено у нас, а сега като гледам - количествата са изчерпени. Май излизаме от сезона? Лидия - четвъртитките биха били доста удобни за съхранение. Ако някой се сети да им сложи и дръжки, ехаа..
  8. м? Какво представлява това? Иначе по темата: Пържоли. Късове месо, задушено със запечени в масло гъби. Видове скари, шишличени или побити на РъъъРъъъ (ребрена равнина). Рибкааа - печена на скарата, увита в станиол Колбаси: пъстърма, филе Елена, шарени колбаси тип "мляно и неизвестно". Ягоди, диня и банани, в тоя ред, от плодовете. И...шоколад...
  9. Аз съм си концентриран, въпреки това не успях да разбера предишния ти пост. Допуснах, че е бил след скоро след съботната ти медитация или нещо от сорта. Сега вече съм разконцентриран и наистина си задавам въпроса: Какво е твоето отношение За или Против? От една страна, казваш че Няма да ги придобия, а от друга ми даваш напъстствия, как да го постигна? Да превърнем хората в престъпници? Те и сега са си престъпници - ти си го написал. Просто престъпленията им са с по-лек характер, по-слабо осъзнаване и далеч по-малки последствия. Според мен, това само поощрява престъплението, а не обратното.
  10. И аз не разбирам за какви пари на Бог става дума. По мои наблюдения навсякъде, абсолютно във всички духовни групи е така-или десятък, или цена за курсове, на които ти продават мантри и говорят, че за знанието трябва да се плаща. И противоречията между сладките приказки на "лидерите" от една страна и начина им на живот от друга страна будят съмнения. Всички сме тръгнали нанякъде, не сме станали още съвършени. Какво пък като не разбираме имаме право да се съмняваме. Съмнението означава допускане на всички възможности. Включително и това, че нещо не можем да разберем не означава да го отречем напълно. Щом повечето духовни учители говорят едни за десятък, други за плащане на знание, те по-добре знаят, може да има някаква логика, която аз на моя етап на развитие не разбирам. Това е хубаво обяснение, което ако стане държавна политика, направо ще си отживеем. "Щом искат, значи има причина. Щом има причина - трябва да дадем" Малкото постигнато от нас(човечеството) се дължи на съмнението. Съмнението, недоверие и проверка. Да правим нещо, само и единствено, заради наличието на мотивация в някой друг е опасно. Опасно е за нас самите. Ще прощавате за сравнението, но ако WWII, никой не си е задавал въпроса "Защо Германия прави така - защо тормозят евреи и нападат други държави?" или е отговарял с "Щом го правят, значи има Причина - да погледаме, а защо и да не им помогнем", може би нямаше да живеем в свят, в който съществуват Духовни водачи, освен един единствен.
  11. И когато там при Вас се окаже, че сте в двора на някой хотел, а три стъпки встрани сте настъпили строежа на друг хотел...надали ще имате причина да сте там.
  12. Виждам, че сериозно обмисляте идеята с оръжитето. )))) Студената война, няма нищо общо. Всъщност, доколко на майтап и доколко насериозно, замислих се за тази закачка. Какво би станало, ако наистина всички са въоражени до зъби? Ескалация? Баланс? Вечна война? Или пълен мир и хармония? Дали едно състояние на вечна, тотална, физическа битка за оцеляване, не би дало на човечеството, така желаната Духовност и Възвишеност?
  13. Товааааа, определено не ми харесва. Пари, които принадлежат на Бог. Самата идея за 'парите на Бог' ми звучи нелепа. Аз бих се отнесъл с особено голяма доза подозрителност към организацията, която е организирала тези лекции. Както и да е. Валентинус: Точно това е отправната ми точка. Обаче, аз не акцентирам на това, че сме нащрек, а върху следното нещо: Един човек, живеещ със своята Вяра, живеещ по правила, които и противоречат? Не знам, как един истински вярващ човек, би могъл да живее така. За мен, това означава, че не е толкова вярващ, щом се подчинява на тези 'закони'. Без значение, дали говорим за гравитационни, финансови или други. Щом този човек, може да живее така, за мен това означава, че вярата му не е истинска. Колкото до Сталкер - да, правилно си се сетил. Кристиян Сравняването на Религиозна институция с Държавата, не е нещо ново. Така или иначе, тук не обсъждаме толкова институциите, колкото вярата. Това с даването на повече от 1/10 и с окултността на десетките беше много добър лаф. Колкото до десятъка от Вече Богатите, това е доста относително. Кога един човек се чувства Богат? Имам усещането, че бедните хора са по-склонни към благотворителност - и количествено, а защо не и качествено. мхм. И все пак, аз считам 'безкористното даване' за 'безплатен обяд'. Когато правим нещо, ние го правим заради себе си, заради собствения си джоб, физическа цялост и чувства. Ако даването на десятък, облекчава нечия
  14. Това е светът, в който живеем. Наистина. А доколко е оправдано? Все пак, ние живеем тук, в този свят. A aз се питам, поради каква причина, не си притеснен в случая? Странен аргумент. При все, че аз не бих разчитал на Нещо, а на случайност по-скоро. На едно природно правило - оцеляват пригодните, другите се пригодяват или не оцеляват. На какво разчитат хората, които даряват десятък? И всъщност, стана ми интересно за Теорията и Практиката. Теорията е такава, но на практика - хората вярват в нея, изповядват я, но живеят по законите на обективната действителност, която е в разрез с Теорията. А това не ми прилича на опит за промяна, а за ..извинение за този лош свят. Максим Не съм ходил там, не съм присъствал на такова мероприятие. И все пак, това е нещо, което си го видял. Ок, съгласен съм. Хубаво е, че не е регламентирано, но докъде води липсата на отчетност? Малко е комунистическо - даваме за да дадем, а получаваме ..защото има. Всичко е в изобилие, затова всички са доволни, задоволени и т.н. Подобна на тази идея, вече се е проваляла. Не, че е лоша, разбира се. Практически е трудна за реализиране. Хмз, аз заради храна дойдох тук, ама май ще ме отлъчите.
  15. Чувстваш ...движение? Може ли малко по-подробно? Доста възможно е да е на нервна основа...амм..
  16. Мхм, интересно. Ето, ще променяме света, възползвайки се от неговите недъзи, живеейки с ТЯХ и Благодарение на ТЯХ, експлотирайки ги. Звучи ми странно. Ако това са правилата, то къде е идеята с изповядване на идеология, която е в разрез с тези правила? Просто удобно извинение?
  17. Да, наистина ще са малко, но ако не се лъжа...и това съм написал. Поне в нашата малка страница, могат и да стигнат за нещо. В една съседна тема съм писал за организациите. Смятам, че когато една организация събере достатъчно властови лостове в ръцете си, тогава е нужна сила, която да я възпира и мотивира за развитие, а не за саморазрушаване и потъпкване на участващите в нея. Силата и Опасността от Ефективно наказание е нещо, което би могло да свърши работа. Масовото притежание на оръжие, гарантира Свободата. - накратко казано. Не искаш оръжие? Ти на смела ли се правиш?!?!? Шегувам се. Който иска, въпрос на желание. Когато всички боклуци се надигнат, тогава истинските хора ще забравят за глупавите си страхове.
  18. Може би е по-скоро второто, защото не съм пропуснал частта с доброволността на даренията. Доколко са доброволни и доколко, по един или друг начин, духовно инспирирани от някоя проповед? Всъщност, няма значение. За мен няма значение. Дори и да са абсолютно и напълно доброволни. Губи ми се момента с безкористността. При кой? При този, който дарява. А този, който приема даренията, какво дава? И за да не ме обвиниш в дребнавост, идеята ми е, че ...Бог, Духа и т.н., не са в организацията. Без значение, коя организация, без значение с каква цел. Когато се появят парични маси, дарения и т.н., тогава се появяват и Интереси. Коя организация и 'управление', може да съществува без материални придобивки и някаква самоиздръжка? Според мен - никоя. "Когато Духа се превърне в професия. В бизнес." Точно тук се крие опорочаването на цялата тази история. И всичкото това, с уговорката че е за мен, лично мое си мнение. Не принуждавам никого да се "влюбва в моите предразсъдъци". Интересно ми е, какви са мотивите ти за тази така остра реакция? Възможността да съм прав ли те притеснява или...?
  19. Мдам. Парадоксално. Религиозни движения, възхваляващи Духа, а събиращи Светски приходи от един вид 'данъци'.
  20. Нито е лесно, нито е евтино. Всъщност, закупуването дори само на едно късоцевно, не е никак просто. Умишлено, продцедурите са усложнени и то писаните. Освен тях, дори при изпълняване на всички законови изисквания, КОС влагат особено много уси
  21. Oтговарям ти веднага Правя го подред. Хамбургерите са: пържени картофки - висок ГИ бял хляб - висок Ги колбас - среден до нисък Ги, в зависимост от съдържанието(от соя до тоалетна хартия). подправки/сосове - консерванти, захара, оцветители...може и някоя доматена люспа. Изкльопваш го, натъпкваш се, а след 2 часа си гладен. Тялото започва да превръща излишните и струпаните наведнъж калории(главно въглехидрати) в Запас. 50гр. е на хранене, това е максималното. Естествено, че зависи и от човека, който го поема. При някои диети, препоръчват прием до 3гр. на телесно тегло. Стремя се да се храня разнообразно. Ако сменя хранителнити си навици, определено ще е в полза на НВД. Причината, поради която не го правя е че ..харесвам разнообразното хранене. Както си написала в послеписа - прекаляването с хранене, немесно и месно, а аз добавям и въдържанието от такова е лоша идея за мен. Да обвиняваме месото, че е причинител на всичките ни Човешки неволи е несериозно. Водим застоял живот, прекалено комфортен. Живеем в комфортни, благи, но нездравословни условия. Физическата слабост? - опитай се да коментираш това с някой щангист или културист, чието хранене е главно месо, други животински продукти и пак му е малко. А слончетата, можеш да ги сравниш с някой еквивалентен по размер динозавър - хищник. Наистина, нека се придържаме към малко по-сериозна аргументация от силата на слона и префиненият вкус на конските мухи. Добромир - харесва ми сериозността ти. Само да вметна, че това 'традиционно' хранене, което го имаме при нас е относително понятие. Първо, второ, трето... салата, супа, манджа, десерт, ужасТ. Уви, не смятам, че ако зачеркнем едната част, менюто ще придобие максимално качество.
  22. Хубаво си го пишеш и си го мислиш, но доколко си права? И доколко, по-бавната усвояемост на месото/понякога/ е вредна? По-бавна в сравнение със...? Бързо усвояващи храни са и junk-foods(например, хамбургерче с картофки), като при тях, най-полезното е месото, точно заради по-бавното му усвояване. До голяма степен, затлъстяването се дължи, точно на прекаляване с Други храни, различни от месо. Не за друго, защото усвояемостта на протеина е максимум до 50гр. на хранене, а другото отива ...навън. Докато при консумация на въглехидрати - прекомерна консумация, остават глюкозни запаси, които са най-добрия стимулатор на затлъстяването. Особено при бързоусвояеми храни, които са с висок гликемичен индекс, явлението е налице. Всъщност, понеже споменаваш притъпяване на съзнанието, защо не направиш един експеримент - изкусай 1/2 буркан пчелен мед. Несъмнено, този продукт е с много бърза усвоямост. Много по-бърза от което и да е месо. После, можеш да напишеш, какви резултати е дал нашият малък експеримент. Доколко си почувствала притъпяване, доколко изостряне и бодрост. Не разбирам, какво толкова му се плашите на месото. Понякога по цяло кила изяждам на ядене и нямам оплаквания. И всъщност, някои смятат, че точно месото е дало тласък на човешката еволюция. Някога, някъде, един вид маймуни е започнал да ловува. Това е подсигурило достатъчно хранителни запаси, накарало ги е да Мислят, осигурило им хранителн източник, който е надежден - направило ги по-умни и по-силни физически. Така се появили нашите прадеди. Може би е само теория, а може би не.
  23. Ще ги похарча за каквото ми падне, пък и нещо да остане. Ама, някак си ..струват ми се крайно недостатъчни. А, ако трябва да ги инвестирам в добра кауза - ще закупя оръжие и ще го раздам на хората.
  24. Знаех си, че пълним пуйката с ориз заради миризмата. Сега вече съм наясно, защо изхвърлям ориза - кой би искал да яде 'парфюм'? A за комарите - доколкото знам, комарите отбягват диабетици(поне за 1 е сигурно). Не знам, дали е научнообосновано. Не мога да кажа, дали е заради приема на инсулин или високата кръвна захар При вегетарианството, май повече се набляга на въглехидратите, което според мен е по-убедителна причина в полза на харесване или нехаресване от страна на кръвосмучещите. Общо взето, повишава се кръвната захар...съответно и отделянето на инсулин. Надали, миризмата ги притеснява особено. Аз ям предимно месо, ама като ме побарат..няма прошка. Надали е заради дезодорантите, които ползвам. Дори и с Аутан, трудно ги прогонвам. А пък, сложността на конските мухи е смехотворна. Предпочитат Тревопасни и често пъти се навъртат покрай сладки Торти. Миличка, днес ще хапваме ако с ягоди - казала Мухата майка. - Бляк, ягоди..троснала се малката мухичка.
×
×
  • Добави...