Jump to content
Порталът към съзнателен живот

breeze

Участници
 • Общо Съдържание

  49
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 1. А какво ще кажете за повръщането и въобще цялостния дискомфорт, който изпитват някой жени по време на първите месеци на бременност. Имате ли някакво обяснение от езотерична гледна точка на какво може да се дължи? При кои жени е по-вероятно да се получат такива неприятни ефекти? Въобще наблюдава ли ли сте някаква закономерност?
 2. lili_sot, ще има резултат. Пробвай да промениш и фразата на "Аз съм супер" примерно. Мисля, че е важно лицето, което използваш. Ако искаш да е насочено към теб би трябвало да започваш с Аз форма, но това е само мое мнение. А иначе по време на сън, мозъка работи на други вълни и тогава възможността да се помни е по-голяма. Успех. Ще се радвам ако споделиш после какъв е бил резултата при теб.
 3. НелиТ, може ли да дадеш повече информация къде се провеждат семинарите в София, както и кога започват като дати съответните нива например семинара, който е на 10 и 11 ноември въведение ли е или е по-задъбочен. Много хора ли сте по време на семинара? Има ли сайт, където може да проверим повече по въпроса. Благодаря ти предварително!
 4. Прекрасно казано, Донка! На въпроса на Диана, мисля си, че разликата в увереността при децата зависи от това колко уверени са техните родители, тъй като децата копират до голяма степен родителите си. Възможно е също липсата на увереност както и прекалената увереност при някой деца да е резултат от опитности в предишни животи. Предполагам е възможна и комбинация и от двете причини - влияние на родители и влияние на предишни животи. Ако някой друг има други виждания по въпроса, ще ми интересно и на мен да разбера как си обяснявате разликите при децата. Много хубава тема, Роси!
 5. Диана, благодаря ти за подробното обяснение за това, с което си се занимавала. При тази квалификация на просещите по групи вече мога вече директно да кажа за коя група приказвах аз и към кои изпитвам реално най-дълбоко съжаление. Това е групата на истински нуждаещите се, които обикновенно наистина са и най-тихи и плахи. И най-вече за възрастните хора, които препдолагам са стигнали дотам и заради ниските си пенсии, а и заради липса на роднини, за да им помогнат. Може би има начин наистина да се помогне. Ясно е, че всяка история е много индивидуална и всеки човек се нуждае от различен тип помощ, но все от някъде трябва да се започне, дори помощта да е просто да се насочи човека къде да отиде, за да потърси по-квалифицирана помощ. Извинявам се ако съм била груба към някой, ама ми е наистина тъжно, че живеем в свят, в който се счита за нормално да има просещи и наистина нуждаещи се хора на улицата, които повечето хора просто подминават. А и не само за тях, ами и за сираците може много да се направи. При това наистина не изисква кой знае колко усилия, ако много хора се включат в подобни инициативи.
 6. Диана и Ники, ако искате човек да разбира какво имате предвид, ами напишете всичко което искате да кажете. В крайна сметка, не ви познавам и двамата. Не съм чела често предишни ваши постове, а и не съм длъжна да го правя, за да мога да разбера напълно какво имате предвид и какво сте искали да кажете. Щом вие си се разбирате, ок, но аз вече имам усещането, че цялата тази тема се оформя повече като лично нападение, просто защото не мисля като вас. Ами като не искате да давате, не давайте! Много е просто. Темата я формулирах за да се дадат идеи как да се помогне, а не да се обсъжда дали въобще има нужда да се помага. Ако наистина искате да помагате просто може да споделите какво сте правили и какво друго може да се направи.
 7. didi_ts, това, което описваш е един краен случай. Нямам предвид такива. А ти как знаеш кои от просещите са в добро здравословно състояние? Аз съм от Варна. И аз ги познавам добре или повечето от тях и мога смело да твъдя, че хич не са в завидно положение. Да не говоря и колко често се появяват възрастни хора, за които явно няма кой да се погрижи.Тъжно е. За да ви стане по-ясно за какво приказвам, ще ви разкажа една случка във Варна. Лято е. На централната спирка пред катедралата чакат много хора. Има и туристи. Появява се една баба, приведена, с окъсани дрехи. Едва вървеше жената, подпирайки се на един кол май беше. Приближи до спирката и започна да ходи от човек на човек и да протяга ръка. Няма да ви кажа, че беше изключително слаба и едва се движеше. Мина покрай няколко човека, незнам дали някой и даде нещо въобще. Явно се умори, защото поседна на една пейка и просто се заседя мълчейки. В един момент обаче си изпусна бастуна, който носеше и започна да пробва да се наведе, за да си го вземе. Аз стоях наблизо и тъкмо мислех да стана, за да и го подам, когато един чужденец се втурна, наведе се и и го подаде. Усмихна й се толкова мило и чистосърдечно. Тя му благодари и той си замина. В следващия момент, се появи един българин с дете. Вижда жената и започва да и вика:"Махай се от тука. Как не те е срам да ходиш да просиш. Срамиш себе си и всички нас срамиш". Не можете да си представите каква тъжна гледка. Доплака ми се. Видях, че няма как да спра виковете, които се редяха еидн сред друг. Не помня дали псуваше, но цялото му поведение беше крайно обидно. Незнам как той не се засрами. Дадох й пари на жената, защото така чувствам нещата. Щом имам достатъчно, давам. Разказах това просто да видите какво имам предвид. Жеста, който чужденеца направи беше прекрасен. Накара ме да се усмихна вътрешно. Да не приказвам за филма от дома за сираци, който чужди журналисти са заснели от български дом, за деца с увреждания. Били са ужасени от това, което са видели. Просто при тях системата за помагане е друга. Това имам предвид като питам как да помогнем. Нямам предвид да се дава на другите, ако ти самия нямаш. Казвам, че винаги може да се помогне, ако човек има достатъчно. А в България има доста хора, които имат. didi_ts, незнаеш тази жена как е намерила този шоколад. Ами ако го е взела от съседната кофа, пак ли така би разсъждавала? А и това е крайно, заради един такъв случай, да се обърне гръб на всички нуждаещи се.
 8. Просто с някой от вас приказваме на различен език. Бина, благодаря ти за поста. Започнах да се чувствам вече едва ли не нападната, защото искам да помогна с нещо на някой и поста ти просто ме накара да се почуствам по-добре. Благодаря ти много за което. А по въпроса,ами щом тези хора са на улицата и просят, значи искат помощ било то материална или нематериална, която не са успели да намерят никъде. Много ви е лесно на вас да приказвате ще отидат тук и там, ами ако не знаеш къде да отидеш. Остава само да кажете, ще потърсят из Интернет и ще намерят. Дори за един нормално живеещ човек е трудно да намери, къде да отиде ако има нужда за помощ, какво остава за тези, които са на улицата постоянно. Определено имат нужда от помощ тези хора. Вече каква помощ, това е наистина индивидуално и нямам намерение насила да помагам на някого. Роси Б. помолих те теб да ми отговориш на въпроса. А за домовете и за всичко, което Диана е писала, ами ходили ли сте в някой дом за сираци? Знаете ли какво е положението в повечето домове? Мизерно и има нужда от много много средства и от много много подкрепа и от страна на обществото, за да се оправи всичко. Но ако болшинството в тази страна разсъждават като вас, ясно ми е защо е такова положението навсякъде. И последно Ники, ще те помоля да не ме наричаш "мила" и "приятелко", просто защото не ми е приятно. А това да искаш да помогнеш да другите не изключва да не помагаш на себе си. И тук в тази тема въобще не става на въпрос за това да помагаме на себе си, а за другите. Освен нас все пак на земята живеят и други. Да искаш помогнеш на някой друг, не изключва да помагаш на себе си. Зе себе си всеки се грижи всеки ден, няма нищо лошо да се огледаме и настрани от време на време, а не да забучваме поглед само и единствено вътре в нас. Ако всеки се оглеждаше поне малко, света щеше да е едно прекрасно място за живеене!
 9. breeze

  Тук и Сега

  Бина, благодаря за споделеното. Когато преживявам в настоящето, виждам дори цветовете около мен по-ярки. Все едно времето е спряло в такива моменти.
 10. Ще отговоря на въпросите ти, когато получа отговор на моя въпрос. Мисля, че всеки човек има нужда от помощ и подкрепа независимо от кармата и други предопределености.
 11. Теодора, благодаря ти, за това че наистина беше единствената, която даде конкретен отговор по темата. Мога да си обясня донякъде защо темата замина в такава посока, но не искам да пиша повече по този въпрос. Не виждам лошо човек да иска да помогне и да търси начин при това без да имам някакви дълбоко скрити егоистични причини(като например да помогне на себе си). Не, нямам такива подбуди. Роси Б, наистина ли мислиш това, което си писала? Не искам да пиша коментара си. Просто ще те помоля да се замислиш върху всичко, което си написала в цитата. И имам въпрос. Ако искаха помощ тези хора, къде щяха да отидат, имаш ли идея? А по темата под помощ разбирам дори усмивка, добра дума, някаква подкрепа-било то материална или духовна. Човек понякога се нуждае просто от малко внимание и мило отношение. Въобще не мога да ви разбера за какво приказвате в тази тема.
 12. Това да помогнем първо на себе си ми прозвуча доста егоистични. Все пак хората са казали, че като помагаш на другите, помагаш и на себе си. Важно е същността на действието, а не това да е насочено към нас.
 13. Не очаквах, че разговора ще вземе такъв обрат, особено тук. Мисля, че има доста хора, които наистина имат нужда от помощ, дори и измежду тези, които са уж в "бизнеса". Предполагам и на тях не им е лесно да са заставени да просят, а някой да минава и да им взема и малкото, което са събрали. Как да помогнем в крайна сметка?
×