Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Антикал

Участници
 • Общо Съдържание

  40
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение


Репутация Активност

 1. Like
  Антикал got a reaction from vesito in Осъзнато сънуване   
  Привет

  Това е наистина интересно, но трябва човек да е много внимателен.
  Всичко в живота е борба и е добре когато излезеш на арената да знаеш какво може да загубиш.
  Иво е изброил много от нещата, които биха донесли полза от ОС, но е добре да се изброиат и "вредите" които могат да бъдат нанесени.
  Лично аз познавам хора с особено тежки травми след подобен род занимания. Е, причината никога не е само една, но БЪДЕТЕ ВНИМАТЕЛНИ!


 2. Like
  Антикал got a reaction from vesito in Осъзнато сънуване   
  Привет отново,

  Не исках да прозвучи песимистично.
  Всеки има свободната воля да търси и да се развива. Като споменах "борба" и "арена" предния път, мисля че не използвах най-точните понятия. Нищо чудно пред очите ви да са се мернали "гладиатори от древен Рим" Е, нямах това предвид.
  Мисля, че в любовта, учението и войната - борбата е изразена по различен начин но навсякъде присъства - къде с другите, къде със себе си. Може би неяснотата идва от това, че "борба" не е точния термин Просто не се сещам друг по-точен в момента
  Личната сила на всеки е различна и не винаги човек може да прецени дали преодоляването на даден проблем е по силите му. Та от тази гледна точка малко предпазливост /не страх :)/ би била от полза, още повече при липсата на учител.
  Като се замислим около 1/3 от времето си прекарваме в сън и познаването на това състояние може би, може да помогне много, но едва ли е толкова просто. Нека погледнем как едно новородено опознава света. На него са му нужни няколко години за да научи основните правила и при това са му отредени 2-ма наставници, които го обичат като част от себе си. ......
  А относно отрицателните влияния аз знам за 2 случая. В единият нямаше последици. По-скоро преживян стрес от особеното състояние на тялото и духа. А в другия, за който не смея да твърдя, че имено тези практики са били причина, има съмнения за шизофрения. Тук става въпрос за много чувствителна натура.
×