Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Mdrya1953

Участници
  • Общо Съдържание

    158
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    1

Мнения добавени от Mdrya1953

  1. Здравейте,ако стана вегетарянка,дали ще отслабна?

    Аз мисля, че няма връзка между отслабването и вегетарианството. Струва ми се дори, че човек, ставайки вегетарианец, може да наблегне (особено в началото) на такива храни като ориз, картофи и всевъзможни тестени изделия, които едва ли ще допринесат за отслабване.

    А за трайни резултати в отслабването е хубаво освен разтоварващ хранителен режим да се направи известно "разчистване" и на психиката.

    Аз например напълнявам, когато се чувствам несигурна, уплашена или когато ме тормози някакъв стремеж за реализация... Още си спомням как на първата си изпитна сесия като студентка само за 1 месец качих 3-4кг :D Обаче след като се справих лесно и успешно, килограмите от само себе си се стопиха (вярно, че по принцип нямам склонност към пълнеене) и след това вече не наддавах на сесиите :)

    Точно. От 40години съм вегетарианка, но теглото си трудно го балансирам, особено при горепосочените случаи.

  2. Аз също мисля, че Паневритмия може да играе от всеки, независимо от собствената си идентичност и за де се сбъднат думите "Иде веч в света братство и любов... свобода за всичките разумни души"

  3. Трябва да обясним на Дарик, че Паневритмията се играе на музика, а хеликоптера издава силен и натрапващ се шум. Тези два удивителни факта явно са убегнали на острото им, репортерско внимание.

    Явно много неща трябва да се обяснят ... ако има желаещи. Доколкото виждам такива няма :)

    Шумът се оказва определящ - не вниманието, не желанието на хората да се докоснат до Учението, дори и по екзотичен начин - да бъдат там, където искат да бъдат, където и където мечтите им ще се осъществят и ще се докоснат до съкровеното си желание.

    Ако шумът пречи, ще пречи всичко.

    Ако има погледи, клюки и неодобрения, няма да има нищо - ще има само един безмислен танц в името на несъществуващо щастие и всички други ще бъдат пречка ...

    Всяка система има нужда от развитие, от промяна, от обновяване, от любов и от живот.

    Така, че усмивката ще помогне ...

    Напълно съгласна съм с Мона по този въпрос. Така и аз усетих нещата.

    Не е от значение кой какво е поругал и се е опитал да поругае, съкровеното вътре в ученика е същественото... Това ви е било изпитание и ДАР от Учителя и изобличение за да се събудите. Аз също имам такива изпити и ще ги имам докато не се науча напълно да се концентрирам и да изключвам всичко външно отдавайки се изцяло, а след като това се случи, усмивка... :)

    В момента на прелитането над мен усещах силен вятър и мирис на гориво – не можех да мисля за нищо друго освен за хеликоптера. След като няколко души споделиха, че им се е искало да метнат камък по него… явно не само за мен е бил голям дразнител.

    http://panevritmia.wordpress.com/2009/08/2...ialoto-bratstv/

    Тези изпуснати думи говорят за много тънки неусвоени уроци и са свое го рода задача, за работа над себе си. След като се усвоят добре тогава и най- дразнещият шум ще се превърне в музика.

    Уроците са уроци за всички правата на хората също , те също влизат и в уроците.

    Никой не казва, че не трябва да се подхожда с великодушие към проблема, но неправилно е и да се погазват правата. Ако някой нахлуе в личното ти пространство и наруши святото ти равновесие как ще реагираш нали си длъжна да намериш начин да го защитиш . Само великодушие не стига, а това си е и задължение към духа.

    Ами догодина да качат и бойни самолети за да ни изпитат търпението и великодушието.

  4. Похвално е, че се интересуват. Но другия път може да използват балон. Безшумно и екзотично. Хем ще проявят уважение, хем ще направят впечатление.

    Има начин всички да са доволни. :)

    Миналата година снимаха две момчета с делтапланер, или нещо такова. На никого не попречиха. Даже присъствието им беше много приятно. Тази година също ми се стори че са там

  5. Според Теософията, както и всички езотерични системи, е напълно възможно един дух, една Монада да се прояви в някоко носителя. Колкото по-висш и силен е духът, толкова в повече тела, носителя може да се прояви! Казват че всички ние, плюс цялата Космическа Йерархия сме проявления на Бога - ето един пример за силен дух, за който се предполага че работим и проявяваме частично всеки един от нас! В Индия често са наблюсавани случаи на Йоги едновременно на две или повече места - на едното чете лекция, на другото се разхожда с ученик, на третото медитира... Същото се описва и в книгите на Кастанеда, и макар че са само езотерична фантастика, примерите са прекрасни! Както един много слаб компютър, каквито сме повечето от нас,може да работисамо с една програма по едно време, така друг по-силен може да работи едновременно с повече приложения наведнъж! Джей Шри Рам!

    А този дух осъзнато ли го прави. Искам да кажа съзнава ли, че едновременно се проявява на три или независимо колко места?

  6. Идеята наистина е пракрасна Да, градинарството и растениевъдството не е лесна работа, но когато се стигне до там ще се намерят хора, които знаят как става. Та нали Учителя е практикувал и това с учениците си. Важното е да повярваме.

  7. Mdrya, това не изглежда сериозен начин за разбиране какъв си бил преди...

    Ето какво излезе за мен:

    В прошлой своей реинкарнации Вы родилились мужчиной в 1425 году на территории современной Северной Индии. Род ваших занятий вероятно был : ремесленник, механик, в примитивных условиях - выпрямитель рыболовных крючков, гарпунов.

    Краткое определение Вашей прошлой личности: Способность к научной работе, математический склад ума. Окружающим трудно понять таких людей, но они уважают их за умственные способности.

    Е, виж за научната работа улови. Но не и за математиката, която ми е най-слабия предмет!

    И на мен не ми се вижда този тест много достоверен, но все пак реших да го пусна. Какво да кажа за себеси. Според него съм живяла в африканската джунгла и съм убивала всичко наред. А сега и муха не мога, ама кой знае.

  8. Никола, защо смяташ че хората нямат права да осиновяват и че лошите там горе не им дават да осиновят? Няма такова нещо, работя по тази тема от 2003 година и имам наблюдения. Всеки има право да бъде кандидат -осиновител и след приключването на 3 месечен срок на проучване е вписан в РДСП, където очаква да бъде повикан. Лошото е обаче че повечето хара искат тяхното дете да бъде бяло със сини очи и руса коса а не всички деца са такива и се налага да чака докато се появи дете с характеристиката , която той или тя е описал в доклада. Имам няколко успешни осиновявания, без страх , без проблеми, всичко мина като по вода. Има и контрол след осиновяването социален работник посещава семейството през определен период и следи как се развива и адаптира детето. Съдейства на семейството при пробеми, консултира и подкрепя. Това стана възможно след промените от 2003.

    Мога да добавя и още , защото също се занимавам с оценяване на кандидатосиновители и наблюдение на осиновени деца в две годишен период на адаптация, че кандидат осиновителите по принцип идват и подават заявление в момент, когато всичко са опитали и дълго време са обмисляли тази възможнот. Въпреки, че им се разяснявят както положителните страни така и отрицателните в процесите на развитието на детето и очакванията им, те никога не се разубеждават. Страшно силно са мотивирани и решени на всичко. В този смисъл си правя извода, че наистина може да има и кармичен момент. Освен това децата наистина прибичат на един от родителите си. това съм го установила безпорно.

    Има и един друг момент в в процеса на осиновяването. Осиновителите са винаги много по старателти родители. в смисъл наблюдава се престарание, това често води до обратни резултати и влияе на възпитанието на осиновеното дете.

  9. В момента чета 2 книжки които смятам, че ще бъдат интересни за много хора от форума>Едната е на Дан Милман - Пътят на мирния войн - история за пътя, който трябва да извървим за да намерим себе си! Другата е на Йонги Ринпоче - Радостта да живееш - много полезна книжка по мое мнение за дебрите на съзнанието и медитацията!

    Приятно четене! ;)

    Подбни такива са и книгите на Естер Хикс, има ги в книжарница "За нежни души" повечето томове в момента чета "Закона на привличането" Има и "Искай и ще ти се даде", "Закона на допускането" и др

  10. Любовта внася топлина в сърцето, светрина в ума и сила в тялото на човека и го прави мощен и велик.(Беинса Дуно)

    Мисля, че тази мисъл на Учителя отговаря на въпроса кога изпитваме истинската Любов

  11. Трябва да е имало сериозни основания повечето духовни учения да говорят само за други измерения, а не за извънземни материални цивилизации от това измерение?! :whistling:

    Мисля, че е възможно да са и в материални и в другите измерения, в зависимост от степентта на развитието им.

  12. ... когато след направено добре се оказва, че това не е най-правилното решение за дадения човек след време.

    ... а поискана ли е била твоята помощ?

    И аз точно това мисля, че непременно трябва да е поискана. Дори и по отношение на децата ни, когато са по големи.

  13. Винаги ме е вълнувала тази тема. Безусловно човек трябва за достигне до това състояние, когато правейки добро за другите да се чувства щастлив. Въпроса е каква е мярката, защото наше задължение е и да не изпадаме в състояние на себеотрицание и пренебрегване на себе си. Човек трябва да придобие умението точно да преценя кога да направи добро, защото това е доста относително. Аз например съм изпадала в положение, когато след направено добре се оказва, че това не е най-правилното решение за дадения човек след време.

×
×
  • Добави...