Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Olq3

Участници
 • Общо Съдържание

  637
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение


Репутация Активност

 1. Like
  Olq3 got a reaction from pcheliza in Отношенията снаха-свекърва   
  Мисля, че трябва да я приемеш. Каквато и да е, тя е майка на човека, когото обичаш. Ако започнеш да й отвръщаш, ще нараниш съпруга си. Искаш ли това? Предлагам ти да се дистанцираш, но нищо повече. Запази достойнство с мълчание. Не приемам грозните отношения между две жени, обичащи един и същи мъж. Едната му е дала живот, другата дом, деца, уют... Може да не са влюбени една в друга, да са твърде различни, за да бъдат в по-близки отношения. Но задължително трябва да спазват прилични отношения. В противен случай, мъжът ще се чувства между чука и наковалнята.
 2. Like
  Olq3 got a reaction from Кон Круз in Наука ли е Астрологията?   
  Абсолютно вярно! Аз поне не познавам човек, изготвил поне един задълбочен хороскоп, който да твърди, че това е псевдонаука. Напротив, след първата интерпретация (обикновено на собствената натална карта), всеки е оставал поразен, защото винаги изплуват неща, които са били скрити някъде в дълбините на подсъзнанието или ранното детство. И когато звездите ти го посочат, е невъзможно да продължаваш да упорстваш. Съвпадение може да има един, два пъти, на третия вече става закономерност. Точно затова намирам за много уместно предложението на Божидар, оказа се обаче, че ворфакс и това не желае. Има ли тогава смисъл този спор?
 3. Like
  Olq3 got a reaction from Донка in Haute Couture или изкуството да правиш мода   
  Що се отнася до висшата моята, моят предпочитан дизайнер е Роберто Кавали.Знам, че го наричат "лошото момче на висшата модада" , но работите му винаги са новаторски, неговият почерк не може да се сгреши.Красиви линии, подходящи материи и десени, целящи да представят красотата на човешкото тяло (предимно женското, нека не се обижда силният пол).
  А Ина ни разкрива душевността на съвременната българка-млада, дръзка и романтична, докосната от далечна прабаба.В нейните модели типично българското наднича през очите на нашето съвремие.Това са актуални модели, запазили в себе си красотата и силата на българската душевност.
  Прави са били московските ти колеги-наистина 100% haute couture!
 4. Like
  Olq3 got a reaction from Слънчева in Вълшебен свят   
  Слънчево момиче - Вили Николов


 5. Like
  Olq3 got a reaction from Донка in Синастрия. Астрология на партньорството   
  Зорница, отговорът е в самия ти въпрос. "На парче" не се тълкува, много пъти е писано за това. Наясно съм, че голяма част от потребителите не желаят публичност на данните си. Затова има възможност да се общува на лични, а чрез онлайн курса, се предоставя шанс всеки сам да може да отговори на въпросите, които го вълнуват.
  А иначе, ако става въпрос за едно с нищо неангажиращо тълкуване - ://pims.ucoz.net/publ/sinastrija/aspekti_na_merkurij/84-1-0-239
 6. Like
  Olq3 got a reaction from Донка in Синастрия. Астрология на партньорството   
  Това е проблемът на астрологията - изисква абсолютна точност. В случай, че не разполагаш с натални карти, няма как да получиш адекватен отговор. Иначе принципно погледнато близнаците, девата и скорпионът не хармонират помежду си.
 7. Like
  Olq3 got a reaction from Донка in Астрология на професионалното ориентиране   
  Знаеш, че не беше нужно, Донче В интерес на истината, нямах понятие за кого става въпрос. Снощи се опитах се да построя карта по данните, които са оставени, но се получи разминаване в градусите на Асц. с картата на тъмен фон. Започнах да се взирам в нея, прочетох (очевидно неправилно) london UK 8 :15. и получих приблизителен градус на асц. Донка е направила много точни разсъждения (поздравления за което), така че тръгнах оттам. В получената от мен карта обаче Уран - управител на 6 дом попада в 9 съвсем близо до МС. Затова реших че професията е свързана с комуникация с чужденци. Това наистина е така, но не заради позицията на Уран. Една сгрешена карта ме доведе до това заключение. И понеже вероятността да става въпрос за друг човек е нищожна - трябва да е роден на същата дата и в същото селце, но точно! 2 часа по-рано (заради часа, който е оставен) и да е популярна личност заради публичните данните. Така че ясно - става въпрос за Джанфранко Фере, затова ще отговоря съобразявайки се с качената от Донка карта. Шести дом е под знака на водолей. Той е индикатор за нестандартен подход, свободолюбива натура, реформатор. Господарят на знака попада в 10 дом, което е показателно за човек с богато въображение, нов лидер от световен мащаб, променящ стари възгледи и установени правила в дадена област. Това наистина е факт. Практически звездната карта на Фере сама по себе си дава еднозначен отговор дали 6 дом има отношение към професията. Или трябва да е невероятно съвпадение, случайност, в която лично аз не вярвам.
 8. Like
  Olq3 got a reaction from Вятър* in Астрология на професионалното ориентиране   
  Ами не съм съгласна с леката елиминация на 1-ви и 6-ти дом. Струва ми се лекомислено. Не само за външен вид и здраве може да се получи информация от първи, а и за общите нагласи на индивида (АСц. козирог, Сатурн и Уран в съвпад в него на самия Асц. в опизиция на Юпитер. Меркурий позициониран в същия дом и знак - това е реален пример) . Освен за предразположеност към различни заболявания, шести дом е индикатор и за работа като такава. И това го твърдя вследствие на личен опит и наблюдения Десети го свързвам повече с професионалните успехи (а и не само), отколкото с избора на професия. Но повтарям - това са моите наблюдения.
  Иначе за етапите си прав - почти цялата карта взима участие в избора. За да бъде направен такъв анализ от начинаещ обаче, ми се струва доста сложно обяснено. А все пак сме в подфорум Астрология за начинаещи.
 9. Like
  Olq3 got a reaction from Донка in Астрология на професионалното ориентиране   
  Разгледай оста 1-6-10 домове - има ли планети в тях и кои. Обърни внимание къде се намират управителите на съответните домове по знак и дом, какви аспекти сключват, къде попадат и как са аспектирани Слънцето, Луната и Господарят на хороскопа. Успех !
 10. Like
  Olq3 got a reaction from Розалина in Астрология - въпроси от начинаещи 2.   
  Силви С, Слънцето ти е в телец.
 11. Like
  Olq3 got a reaction from Донка in Ретрограден Меркурий - тенденции и проявление.   
  Ех, че хубава карта! Но нека изчака до 08.08, въпреки благосклонността на Венера в момента. Разговори и обсъждания - да, но да не подписва, докато Меркурий е ретрограден. И още нещо, което ми направи впечатление - догодина през май ще има нов шанс. Смело да приема, замисълът ще е успешен.
 12. Like
  Olq3 reacted to Диляна Колева in Кой или какво би обединило хората в България?   
  Обединява съзнанието.
  Нищо и никой не може да ни обедини освен промяната на вътрешното ни отношение към нещата.
  Докато се следва девиза " Прецакай, другарчето", няма как да стане.
  И докато едни го следват явно, а други го оплюват явно, но го следват тайно, пак няма да стане.
  Но има и трети, дето нито го следват, нито го оплюват, защото си имат друг " Обичай другарчето, каквото и да е и си свърши работата" и след тях повярвайте има доста голяма дружина. И тези с прецакването в един момент стават част от дружината. Защото на всеки му е нужно да е до хора, които имат желанието да свършат работата, идеята да я направят по- добра и екипа с който да го осъществят.
 13. Like
  Olq3 reacted to Диана Илиева in Кой или какво би обединило хората в България?   
  Общите цели ... А могат ли българите да имат общи цели, докато е актуална поговорката: "Я не сакам на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле."?
 14. Like
  Olq3 reacted to vorfax in Какво е достатъчно да бъде наложен бан на потребител от форума   
  Благодаря лельо.
  А ако котката хипотетично се извини за стореното? Несъмнено при така изложените факти следва да има санкции, но форумните правила предвиждат и други наказания. Ще се съгласиш ли с мен, че не бива 5 минути да съсипват нещо градено с месеци? Някак не е справедливо, поне за мен е така.
  Към темата има особен интерес, днес дори видях 18 потребителя в нея. За какво е бил той, глад за екзекуция? Едва ли. Какво са искали да видят, кое ги е вълнувало? Може би, че всички ние заслужаваме втори шанс. Може би, че тук можем да получим прошка, за разлика от живота в който живеем. Може би за да се застъпим за онзи, който е прекрачил границата, дори да нямаме обяснение защо. Може би?
 15. Like
  Olq3 reacted to Inatari in Какво е достатъчно да бъде наложен бан на потребител от форума   
  Моля ви аз не искам да влизам в ролята на съдник на никой. Всеки сам отговаря за себе си.Но кажете, не ви ли дразнеше този постоянен ежедневен разговор, който течеше във всички теми? Все пак всяко публикувано мнение трябва да има смисъл и полза за всеки, който го чете. И регистриран и нерегистриран потребител на форума.Как стана така, че всички теми се напълниха с един постоянен спам, това се питам аз, това е много далеч от цялостната концепция на Портала за съзнателен живот.Аз за себе си мога да потвърдя с чиста ръка на сърцето , че винаги съм се стремяла да пиша стойностните неща, такива, които да бъдат полезни на всички. Иначе всичко затъпява и става някаква лапаница от думи, които са далеч от всякаква повдигнатост на ума и духа и отразяват дребният ум, дребните страсти.Не може да пишат само 3-ма или 4- ма човека и да въртят целия форум около ежедневните си разговорки, просто няма никакъв смисъл форумът да се нарича Портал за съзнателен живот. Смисълът е всеки да може да сподели най- доброто от себе си свободно и всички да съжителстват в това пространство като добри познати, хайде да не е приятели, но поне познати.
  И дори когато има спор, няма смисъл от обиди и грубости, така единствено се обслужват ниските ни страсти.Аз дори като цяло не виждам нищо здравословно в спора, защото всеки си има собствен път, всеки е свободен да избере живота си такъв какъвто е .
  Дори когато съм се опитвала да водя някакъв конструктивен разговор с някои съм получавала единствено някакъв несериозен неангажиращ отговор, дори и присмех,което означава, че за тях това не е от значение.
 16. Like
  Olq3 got a reaction from Донка in Ретрограден Меркурий- допусната грешка или невъзможност да промениш съдбата си...   
  Друг вариант е временен трудов договор. Ако не заемаш позиция, пряко свързана с Меркурий, не е фатално. Само следи за някакви неправилни вписвания на данни или клаузи. Разгледй хубаво и собствения си хороскоп - къде се намира в момента Меркурий, в какви взаимоотношения е с планетите в 1, 2, 6, 8 и 10 домове, както и с управителите на съответните домове.
 17. Like
  Olq3 got a reaction from Донка in Какво е достатъчно да бъде наложен бан на потребител от форума   
  Не, Диана, не става. Поне според мен. Причините Ина ги е изброила по-горе.
 18. Like
  Olq3 got a reaction from nikitta in Хомосексуалност и морал   
  Хомосексуалистите също са способни да обичат, да страдат, да изживяват силни и дълбоки чувства точно толкова, колкото и хетеросексуалните.С други думи, те също преживяват любовта, а тя включва и секса.Само че те дълго време крият предпочитанията си, страхувайки се от присмех и отхвърляне.И не виждам защо, с какво един хетеросексуален индивид превъзхожда хомосексуалния.Представете си едно малко провинциално градче и момче/ момиче с хомосексуална ориентация, живеещо в него.Представете си през каква вътрешна драма трябва да премине този индивид, в много от случаите има и отхвърляне от семейството.И трябва ли да бъде така, с какво тази личност наранява обществото?Какво е нейното престъпление, за да има отхвърляне от него?!
 19. Like
  Olq3 got a reaction from nikitta in Хомосексуалност и морал   
  Поздравления за темата, Вендор!Истината е, че отричането на хомосексуализма датира от дълбока древност и е обвързано с религията.В Библията е записано "ако си мъж, да не лягаш с мъж" и "ако си жена, да не лягаш с жена" (цитирам по памет).Целта безспорно е възпроизводството, което по очевидни причини няма как да стане при една хомосексуална двойка.А в миналото, когато войните и смъртоносните болести са били често срещано явление, възпроизводството е било нещо твърде важно за оцеляването на една нация.
  Далеч съм от мисълта, че Църквата би позволила един хомосекуален брак, но не виждам причините, поради които и гражданското право също го отхвърля.Например при една двойка от две партньорки, в която едната жена ражда, другата не е родител, няма право да осинови детето, а го отглежда редом с майката.И ако с майката се случи нещо, другата партньорка няма право дори да даде съгласието си операция на детето.Обществото ни също е доста консервативно настроено, то не приема "различните", а в същото време говорим за демокрация и "равни права на всички граждани".И мисля, че точно остатъците от патриархалното минало са причина за това.Защото в хомосексуализма няма нищо неморално, така както и в хетеросексуализма.Сексуалната ориентация е заложена в индивида още в мига на неговото оплождане.Астрологията дава обосновка за това.Обществото ни определено трябва да промени мисленето и настройката си, да приеме и тази своя част, а не да я отхвърля и заклеймява.Защото разглеждането на хомосексуализма като нещо неморално говори за непознаване на биологията, на етиката, а оттам и за ограниченост в мисленето.А всички искаме съвременно общество, с адекватни схващания. За това обаче, е нужно време, много време, защото мисленето си човек променя най-трудно.
 20. Like
  Olq3 got a reaction from NeliBalcheva in 9 май - Денят на Победата и на Европа   
  За мен също 9-ти май винаги е бил Ден на Победата (пез да влагам политически привкус).Ден на победата на Човека и правото му да съществува, да обича и да се радва на живота.Заради това наше право милиони никога не се завърнаха вкъщи.Нека в този ден си спомним за тях и помълчим.
  Честит празник!
  http://www.vbox7.com/play:8331473a
 21. Like
  Olq3 reacted to mochito in Протестите   
  Закона на Любовта може да се прилага по много различни начини! Понякога майките наказват децата си за непослушанието именно водени от закона на Любовта! Аз лично не смятам, че като правим още "подаръци" на циганите ще им помогнем по някакъв начин - дори напротив! Те трябва да се научат да бъдат пълноправни граждани като всички нас - имайки правата и задълженията, които имаме всички останали българи! Без двоен стандарт - това според мен е едно добро начало към истинската им интеграция!
  Последните събития са просто последната капка на проблем, които не е от днес или вчера! И нека стане ясно, че по никакъв начин не подкрепям насилствени действия или подклаждане на расова омраза - на каквото всъщност сме свидетели в последните дни!
 22. Like
  Olq3 reacted to Eлф in Протестите   
  Със сигурност ще се плъзне Смехи.
  Nickelangello, много алтруистично от твоя страна, напомняш ми добрите стари времена когато самата аз постъпвах по подобни начини и как точно поради тази прчина точно хората от този етнос сами ми доказаха защо не може да им се има абсолютно никакво доверие. Моите почитания, личен опит, нека всеки сам да си придобие опитностите, никого не насилвам с мнението си. Между тези хора има и такива които си заслужават уважението, но винаги с едно голямо на ум. Простата истина е че на хората просто им омръзна. Една бутилка от 2л. не може да побере 3, винаги има капка която прелива чашата. Но.... опитайте, няма нищо по- хубаво от личният опит и дано той да е с положителни резултати, аз не искам повече да споделям защото наистина ще се хързулнем здраво.
 23. Like
  Olq3 reacted to Орлин Баев in Моля за съвет, къде греша?   
  Едно щастливо семейство...

  Сега семейството ви е в хомеостаза, макар и болна напрегната. В момента характерът на мъжа ти изцяло си пасва с твоя.

  Той: перфекционист, ригиден, твърд, изискващ, свръхкритичен и черноглед, властно доминиращ, емоционален и вербален садизъм. Склонност към повишена тревожност. В ядрото на характера му обаче, дълбоко в несъзнаваното на такъв характер стои ...страх. Страх от провал, от нищожност, от злоупотребата на другите, липса на доверие в живота и хората - които страхове се компенсират от въпросния ригиден характер.

  Ти: отстъпваща, нагаждаща се, жертваща се за "важния" друг, подчинена, емоционално потискаща се, пасивно агресивна - автоагресията на вината, емоционален мазохизъм и самомачкане, склонност към депресиране.

  Та, перфектната двойка от типа незрял-незрял. Макар и болезнено, садо-мазо отношенията ви могат да бъдат поддържани дълго време, а връзката ви каквато е сега е сравнително устойчива!

  Той ти казва, че те търпи само заради децата, но не е така. Прилягате си като дупе към гащи . Аз не знам коя друга нормално асертивна жена би търпяла отношението, което получаваш ти от него! Никоя! Така че идеално се задоволявате! Ако ти предприемеш мерки и примерно тръгнеш на самостоятелна психотерапия, бързо би израснала. Би събудила в себе си смелост и самоувереност, себеотстояване и здраво себезаявяване. Би станала далеч по-щастлива от сега!Но тогава той би казал: "Искам си старата жена!" - защото бидейки смела, вярваща си и заявяваща се, няма как да задоволяваш нуждата му да критикува и доминира садистично, няма как да му бъдеш изтривалката за проекция на комплекси, която си му сега! Врзъзката би станала от типа зряла - незрял и би се разпаднала. Ако обаче тръгнете и двамата на терапия, заедно с развитието на твоята самоувереност и асертивност, той би осъзнал характера си и би започнал да гради спокойна толерантност, благост. Да осъзнава, че перфекционизмът му всъщнст е само една маска над страха му, която е нужно да свали, за д абъде истински щастлив! Тогава семейството ви би влязло в категорията зряла-зрял и би просъществувало дълги години! Въпросът е, че за да бъде потърсена психотерапия, е нужно вече някакво ниво на самоосъзнаване и спокоен отстранен поглед над ставащото, какъвто поглед далеч не винаги присъства. А това прави и терапията идея далечна - а всъщност тя решава нещата за броени месеци!

  Защо приятелките ти не искат да общуват с теб ли? Защото даваш сигнали за нещастна и болезнена жертва! А хората обичат да общуват с вярващи си самоуверени личности! Можеш да бъдеш такава! Всичко се променя, няма константни величини в човешката когниция! Можете да бъдете щастливи! Но е нужно да го поискате!

  Сега, защо си в това си психично положение - вероятбно в детството си си получавала любов и одобрение 'ако", небезусловно... Но анализирането и познанието на това "ЗАЩО" е само стъпка в това "КАК" да изваеш щастието си! А то зависи изцяло от характера ти! Защото той гради съдбата ти!
 24. Like
  Olq3 got a reaction from pcheliza in Отношенията снаха-свекърва   
  Мисля, че трябва да я приемеш. Каквато и да е, тя е майка на човека, когото обичаш. Ако започнеш да й отвръщаш, ще нараниш съпруга си. Искаш ли това? Предлагам ти да се дистанцираш, но нищо повече. Запази достойнство с мълчание. Не приемам грозните отношения между две жени, обичащи един и същи мъж. Едната му е дала живот, другата дом, деца, уют... Може да не са влюбени една в друга, да са твърде различни, за да бъдат в по-близки отношения. Но задължително трябва да спазват прилични отношения. В противен случай, мъжът ще се чувства между чука и наковалнята.
 25. Like
  Olq3 reacted to Диана Илиева in Дали човек като мен може да бъде нещо друго освен самотник?   
  За мен отговорът е - не, няма смисъл от неподходящи връзки. Но подозирам, че не за всеки това е верния отговор, ако мога така да се изразя.

  Срещала съм хора, с които е било възможно създаването на връзка, но обикновено още съвсем в началото си личи, дали и неподходяща. И съм ги прекратявала; веднага; безусловно - просто
  съм била уверена, че е по-добре и по-безболезнено от всякаква гледна точка да се прекратят нещата в съвсем ранна фаза.

  Но не съм съгласна, че трябва да чакаш да ти се случи нещо. Човек получава това, което дълбоко, вътрешно иска. Не чакай - искай!
×