Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Trichocephalus

Участници
  • Общо Съдържание

    71
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Trichocephalus got a reaction from АлександърТ.А. in За медицината и универсалният закон на Д-р Георги Станков   
    Да-така е Но си е така от както свят светува-цялото лекарско съсловие се издържа от болестите.
    изключение прави Древен Китай, в който на лекарите се е плащало, ако в поверения му район хората са били здрави.А при болести-лекарят е плащал от джоба си.



    Чак умишлено-не.Просто болестите не зависят от лекарите. Лекарите не са богове, които да махнат с ръка и да излекуват всички хора по света.



    Да-ще фалират.
    Това е една нечовешка индустрия, която изцяло зависи от болните хора.Работил съм в достатъчно фармацевтични фирми (досега са 7 на брой) за да си направя изводите сам за себе си.



    Не може да се говори общо за "съвременната медицина" . То равнището във две болници в един и същ град е различно, а какво да говорим за раличните държави, школи и нивото на познания на всеки лекар.

    Обобщения не могат да се правят!



    Не не ми се е налагало скоро време



    Да-зависи обаче от лекарствата.
    Една вирусна инфекция няма да я лекувам с лекарства, ами ще си направя чай то ралични билки, които сам си бера през лятото, ще си напаря краката с вряла вода и сол и ще си сложа компрес ракия на гърлото, а след чая, ще изпия остатък аот ракията вътрешно-за дезинфекция.Най-много да пия аспирин и витамин "Ц"
    Обаче-ако настъпят усложния и развия инфекция на белите дробове (пневмония) ще пия антибиотици , отхрачващи лекарства , антипиретици и т.н., като обаче успоредно с това няма да прекъсвам процедурите с чай, инхалации със лайка и синапени лапи на гърба....
    Тоест-всичко зависи от състоянието ми.
    Към всяка болест трябва да се подхожда индивидуално.Болестта трябва да е приятел, не враг.Да се познава изцяло и да се подхожда внимателно.

    И тук обобщенията са неприложими.



    Да-много често е така.
    Заради това човешкото тяло е единно и трябва да се гледа на него като едно цяло, а не да секува само част от него. Тук си абсолютно прав
×
×
  • Добави...