Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Креми (късметче)

Модератори
 • Общо Съдържание

  2823
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  12

Всичко добавено от Креми (късметче)

 1. Книга " Чудеса на лечението с прана" онлайн: http://www.pranichea...ic_essence.html Автор : Мастър Чоа Кок Сюи Предишната тема в този форум: http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=946 А това - един от многото текстова от Учителя: Изт: Беседа "Земята на живите" http://www.beinsadou...res.php?id=1885
 2. Отдавна ме изкушава тази тема. Няма нужда от много обяснения, достатъчно е трупането на езиков материал, а такъв има много. Конкретният пример, на който не можах да устоя - името на р. Янтра: "81. Шрищи (Янтра) Способност да се дешифрират знаци и да се разбират поличби. Тази сидхи дава способност да се тълкуват послания, оставени на тайни места, или магнетизирани върху статуи или свещени предмети. Сидха често може да намери пътя си в непознати или чужди места и земи, като тълкува психичните звуци, оставени от другите. Тъй също може да тълкува настроенията и чувствата на животни и хора, както и да чете знаците на природата. Някои могат да предсказват природни катастрофи или бедствия." Източник: http://yogamagazine.hit.bg/Statii/Br1_98_S...oj%20-Sidhi.htm
 3. Креми (късметче)

  Енергиите в тялото. Полярност. Въпроси

  Да, при десноръките дясната ръка е предимно отдаваща, лявата предимно приемаща. Може да се тренира и обратното. Всяка длан има заложени и двете функции. П.П. В близките две седмици няма да имам възможност да пиша.
 4. Знам, че четяшите и пишещите тук имате опит в тази област. Можем да обогатим познанията си, като споделим тук преживяванията и резултатите. А също и като задаваме въпроси. Заповядайте в новата тема. По-долу давам текст, който съдържа основни обяснения. Към него може да бъде прибавено много. Има различни допълващи методи. източник и целия текст - тук: http://back2nature.me/%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%8F-%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B8-%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B3%D0%B8%D0%B9%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0/ Да добавя, че видът дърво е от значение, но не чак толкова. Ако точно във вашата гора няма препоръчвания вид, ползвайте което и да е дърво. От голямо значение е да е здраво, по-големичко. И да ползвате различни дървета, за да не натоварвате все едно и също. Важно е също да помолите дървото да ви даде излишната си енергия, за да не го изцедите. Успех при следващата разходка, смело направете живота на околните интересен, като прегръщате дърветата.
 5. Креми (късметче)

  Хармоничното семейство

  Напоследък чувам мнения на жени, че са малко свестните мъже за брак, както и мнения на мъже - съответно за жените. Чувам също , че хора с дълъг брачен стаж и стабилно семейство са картотекирани като щастливци, сякаш манна небесна се е изсипала отгоре им. Никой не се спря да попита: хей, как така се случи това съжителство, на какво се дължи, истина ли е или маска ( защото има и такива), можеш ли да споделиш опит... всички приемат успеха на другия като подарък свише. Вие как мислите, изхождайки от наблюдения върху собствения си брак , на родителите си или на други хора.
 6. Креми (късметче)

  Загадки от Тибет

  Странни звуци от пещерата на духовете
 7. Креми (късметче)

  Да учим с радост

  Малко , но хубаво начало - поздравление към всички, учещи английски: http://www.vbox7.com/play:5ad08e33 Една красива песен със субтитри на български. Какви са другите начини да учим с радост, със смях, с усещане за красота и неповторимост? Тук визирам не само чисто педагогическите похвати, а и случайните опитности, на които всеки се е натъквал в живота си. Попътен вятър на всички учещи и на всички, които се учат от своите ученици!
 8. Креми (късметче)

  Хомеопатия и паник-атаки ( панически атаки)

  И аз смятам, че все повече хора в наши дни имат нужда да говорят открито за проблемите си с някого, така че психотерапията си има своето място. Бързият ефект от хомеопатията обаче дава светлина в дъното на тунела. И наистина съвместяването на двете ми се вижда най-добър вариант. При наличието на добри специалисти, разбира се.
 9. Както писах и в другата тема, впечатлена съм от бързото и силно действие на хомеопатичните лекарства. Още по-впечатлена съм обаче от въздействието им не само върху физиката , а и върху психиката. Силни паник-атаки могат да бъдат спрени още с първия прием на лекарството. Препоръчвам на всеки, който има такива проблеми, да ползва хомеопатични лекарства. Освен бързото и категорично въздействие, удобно е, че човек може да ги носи навсякъде и да ги приема във всякакви условия на ежедневието. Бъдете здрави и щастливи!
 10. Здравейте! Напоследък имах възможността да се убедя в изключителния ефект на хомеопатията върху тумори на млечната жлеза. Промяната и облекчението идват още с първия прием на лекарствата, а видима разлика се усеща към третия ден. Уникално! Държа да изразя своята благодарност към Ал. Папанчев!
 11. Благодаря и аз на всички за неповторимата атмосфера, за приятелското и братско отношение. Бяхме заедно с Учителя на едно чисти у красиво, много българско място! Чувствам ви като мое семейство. Прегръщам всички и - до следващата среща, която ще е пак така красива! На мен тази ми даде много в личен план - направих някои преценки и от това ще произтекат добри промени.
 12. Предни години сме си правили обща трапеза. Предполагам, че и сега ще е така. Ние сме основно на салати и някое парче сиренце / кашкавал през лятото. И плодове. Предполагам, че ще можем да си пазаруваме.
 13. Креми (късметче)

  Как да продължа нататък?

  Вземете имот под наем на село. Със сигурност ще намерите много и евтини предложения, има много пустеещи къщи. Даже може да се споразумеете, част от заплащането да е от реколтата. И ако потръгнат нещата - дайте градския апартамент под наем, ще сте по-добре финансово.
 14. Източник:http://lotuspsyche.com/ Публикувам за начало част от сайта на професионален психолог. Макар че не е необходима диплома от държавната система за висше образование, а диплома като праничен психотерапевт и много, много усърдие и опит в лечението с прана. Просто искам да информирам българската общественост, че има холистични методи, които поставят акцента върху психическите проблеми и ги отстраняват, хармонизирайки личността чрез работа с фините тела и енергийните тела. Така да се каже - да извадим проблема ( и особено зависимостите ) от корен.
 15. Креми (късметче)

  Вегетарианството - част 2

  Статия на английски, моля за извинения, че не я превеждам. Който реши, може да го направи вместо мен. http://www.cosmopolitan.com/celebrity/news/things-to-never-say-to-vegetarians?src=soc_fcbks Най-после съвети към месоядните хора, как да започнат да се съобразяват с нас. Това, мисля, е нова стъпка!
 16. Аз пък вече съм забравила, какво съм обяснявала в Априлци ( бях толкова начинаеща тогава, че чак ми става умилително към себе си). Моля те. Донче, припомни ми в 2 - 3 точки, за да не се повтарям.
 17. Резервирах , идваме двама с кола, в която има още 2 места. За едното каня Криси. Ще пиша и на лични. Другото е свободно. Ако искате програма от моя страна, дайте ход на фантазията си и питайте - всичко се разрешава чрез прана. Но за някои неща е добре да нося материали все пак. И да се подготвя предварително.
 18. Лекарят не трябва да забравя, че може да знае безкрайно много, но има едно познание, което му убягва, макар да му се струва незначително - личното преживяване. То е право и запазена територия на пациента. Така че аз мога да обясня ... необяснимото. Едно неназоваемо усещане... най-много прилича като лекотата , когато си окъпан. Нали тогава също не си загубил тегло? Обаче ти е едно въздушно и ти се иска да пееш ( и много хора пеят под душа ) Така е и с вегетарианството. Практикувам го от 8 години. Започне се когато усетих, че от месеци неволно съм изключила месото от менюто си и не ми е възможно да се върна обратно. Същото стана преди 2 години с млякото и млечните - пак неусетно. Тогава вече наистина изпитах лекота, а тя е и видна по външността ми за тези, които ме познават. Не съветвам да се променя храненето поради мода или с желанието за духовно извисяване. Еинствено, ако самото тяло не може иначе. Сега за вегетарианците с наднормено тегло - имат емоционални проблеми и стрес. Там е разковничето, както и в липсата на движение. Смяна на мисленето и начина на живот. Това е по-значително, тогава промяната на храненето идва сама. ( Когато постигнете резултати, сети се да черпиш някоя зелка )
 19. Едно видео за отслабването - главната героиня застъпва като мен тезата, че трябват не диети, а промяна на режима завинаги. http://www.btv.bg/video/shows/predi-obed/videos/kakvo-se-krie-zad-nadnormenoto-teglo.html В края на видеото се говори за Шуслерови соли. особемо интересно ми стана за тези комбинации, които изчистват тялото от токсини ( номер 10) и влияят добре на нервната с-ма ( номер 5). Кой няма нужда от това? Може ли малко разяснение или сериозни материали за шуслеровите соли, а също и към кого да се обърнем, за да ни бъдат предписани?
 20. Креми (късметче)

  Пранична психотерапия

  Един специалист, който не говори за прана, но вижданията му съвпадат едно към едно с вижданията от енергийна гледна точка. Може би силна интуиция? http://www.ivotopalov.com/2012/08/blog-post.html?fb_action_ids=208133439388854&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=[10150987549526275]&action_type_map=[%22og.likes%22]&action_ref_map=[] Най-много ми харесаха няколко изказвания: А тук просто изръкоплясках:
 21. Как да си помагаме при решаване на конфликти? Благославяйте човека - от все сърце. Техниките за лечение с прана могат да се ползват така: Представяте си човека малък, поставяте двете си длани над главата му и го благославяте, като същевременно си представяте как от дланите ви излиза златна Божествена пранична енергия. Така благословията става много по-силна. Ефектът е енергийно пречистване на човека и изсветляване на аурата. Има и по-сложни варианти. Методът може да се ползва и във всички други случаи, когато ви се струва, че ситуацията се отдалечава от 100% Божествена светлина. Но е добре да ви консултира някой с познания, за да не би да сте разбрали погрешно.
 22. Сподели с приятеля си проблема ( написаното в първи пост) - най-важното е да разбере, че целта ти не е да го тормозиш, че ти също искаш да се промениш. Тогава и той ще се включи в преодоляването му. Помоли го например, всеки път, когато изревнуваш, вместо да се защитава, просто да те гушне.
 23. Креми (късметче)

  За плащането

  Две статии за вселенския закон за даването и получаването: http://sebepoznanie.com/psihologiq/upravlenierealnost/davane-i-poluchavane/ http://dreamland-bg.com/index.php?topic=1444.0 Българинът много обича да прецака другарчето, да мине метър... Време е да научи закона. Аз се отблагодарявам. Понякога даже с малко повече. Дядо ми казваше : " Да имам да вземам, да нямам да давам! " Явно старата генерация е знаела закона.
 24. Добре е, че в този форум различните специалисти се срещат и обменят мнения. Да припомня нещо от моята сфера, а и то е всеобщо известно - чрез дишането и кожата се приема прана директно. На изток се практикуват различни видове дишане ( пранаяма) в различни школи от хилядолетия. Постига се ефект, който далеч надхвърля храненето като тема. Повечето хора набавят около 30% от енергията си директно чрез въздуха и слънчевите лъчи. А разбира се, щом има статистика, има и такива, излизащи от средните данни. Затова ако някой има много енергия, а тя идва не толкова от храната, вече се сещате къде не излиза сметката.
 25. Благодаря, стана ми интересно - - каква е зависимостта от възрастта на човека при спирането на месото. - има ли разлика между мъже и жени при такъв процес, трябват ли някакви уточнения за различните полове и възрасти?
×