Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Деяна

Участници
  • Общо Съдържание

    1399
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    2

Мнения добавени от Деяна

  1.  

    Sometimes we have to be cruel to be kind... Понякога се налага да сме жестоки, за да сме добри... Налага се не само да НЕ  вземаме товара на щангиста, а дори да внимаваме да не го свали сам и дори да добавяме!! И за негово добро е.

     

    Ами в такъв случай ви пожелавам хората с които се срещате да се държат с вас точно по този начин. Нали :) ... за добро е! 

  2.  

     

    И вие винаги ли сте успявали да съхраните любовта и грижата която са полагали за вас през целия ви живот до сега? Това, че не винаги сте успявали прави ли ви лоши хора? ------ Мисля че това е друга тема .Знам че не е възможно да дам реална самооценка .Знам че бъркам, за това като се усетя се поправям . И толкоз . Трябва ли да се изтезавам за грешките си ?

     

    Не е друга тема, а е опит да погледнете през друг ъгъл и да видите, че и вие сте изпускали и вие сте пренебрегвали и че и вие също не сте успявали винаги да съхраните любовта, която ви е давана, както и да я оцените навреме. И това не ви прави лоши хора. Фактът, че ти се замисли и моят въпрос провокира отговор засягащ някаква твоя асоциация с грешки говори много. 

    Много е лесно отстрани да казваш кой любов заслужава, но когато пръста сочи към нас лицата ни придобиват тъжна гримаса. 

  3. Може ли някой да сподели как се определя кой ще разпилее и кой ще съхрани? И вие винаги ли сте успявали да съхраните любовта и грижата която са полагали за вас през целия ви живот до сега? Това, че не винаги сте успявали правили ви лоши хора? 

     

    Още означава да се лишава от това друг човек, който има нужда от него и няма да го разпилее, но ще го посее и възрасти. 

     

    Звучи сякаш се пести нещо, което имаш в малки количества. 

  4. В една от книгите си Алфред Адлер споменава за манията на някои хора да си мият ръцете постоянно. Те не се здрависвали, за да не изцапат ръцете си. Адлер казва, че такива хора смятат себе си за прекалено чисти и не искат да се мърсят с другите. 

     

    Та и тези разсъждения в тази тема ми напомня на точно това. Ако не покажеш какво е любов на "лошия", то как ще му помогнеш да бъде по-добър? Защо си мислим, че ние сме много достойни? Кой определя дали си добър или лош и с кое право поставя етикети? 

  5. Имаше една 18-годишна "обещаваща" писателка, която писала романи с множество секс сцени, но понеже не била в час с тези неща, секс-сцените ги взаимствала от форумите на дирбг..... ха ха ха - каза си го в интервю момичето

     

    :D :D Това ме разсмя искрено!

  6.  Хубаво е човек да осъзнава качеството на своите мисли и на поведението си - поздравления за искреността!

     

     

     

    Донка, пак заповядай!  ;) Аз бих те поздравила за искреността на личната ти проективност на мислите. :)

  7. Та ми е интересно дали има някой измежду вас, който само добро е правил и никога зло?

     

    Лично моето мнение е, че хората сме извън доброто и злото, не може да се класифицираме като добри или зли

     

    Няма такъв човек! И да, зли сме. Най-зли сме към живота във всичките му форми. Не го уважаваме. Мислим и се държим така сякаш всичко ни принадлежи, всичко е наше и ни се полага по право. 

  8. В повечето случай, когато човек направи добро и усеща тази душевна приятност е защото подхранва егото си, издига го, раздува го. Това го кара да се чувства по-велик от вчера. Компенсира и прикрива други неприятни качества от характера и психиката си.

  9. Важното е когато ти помогнат, после и ти да помагаш, иначе не може да очакваш нова помощ.

    Значи ли това, че помагаш, за да ти помогнат после?

    Тогава помощта не е ли егоистична? Грозно е да мислиш за себе си до като помагаш на друг.

  10. Ина, прости ми че пренебрегнах личността ти като не изписах името ти. Предполагам това е изключително важно за теб. 

     

    Добре, че не разчитам на мечтите си а на мозъка си и на действията си! 

  11.  

     

     Една мечта може да проправи верига от събития, уж случайности, които да поставят човек на различен път от този, за който е роден първоначално. 

     

    :wacko: Е, как една МЕЧТА ще промени верига от събития?  :lol: И ще поставят човека на различен път, за които е роден първоначално?

     

    Абсурдно е! 

  12. Имам чувството, че търсите някаква утеха в истината, някакво успокоение. Мислите, че истината ще ви спаси? Тогава нищо не знаете за истината! Никога не сте я откривали и никога не сте я разбирали. 

     

    Когато откриеш нещо, нищо не свършва до там. 

  13. Ина ако ти кажа, че не ставаш за художник, че картините ти са смешни, че си скучна и разговорите с теб са досадни, че те мразя и че си напълно безполезна за света .... ей така защото съм ти враг, защото не те обичам били ми обяснила точно как ще ме прегърнеш и как ще ме обичаш? Смири се! Хайде смири се тогава! :) 

×
×
  • Добави...