Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Nixie

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Nixie's Achievements

  1. Аз имах високо кръвно налягане. Май цял живот съм го имала, поради бъбречно заболяване. Правиха ми операция, бъбрекът започна да функционира долу-горе нормално, но кръвното си остана високо. Дори бях диспансеризирана. Обичайното ми беше 150/90, а често и повече. Не е от надмормено тегло, аз тежа около 65 кг (+/- 1-2) на 170 см височина. От 2004 година насам (без тази година) правех два пъти годишно по 10-12 дни прочистване само на плодове и чай с мед. От високото ми кръвно няма и следа още след втория път, дори сега е твърде ниско за мен през лятото (100/110 - 70/80). Мисля, че другият фактор за излекуването ми обаче е разделното хранене от много години наред. Не че не "прегрешавам", но общо взето се придържам към принципа. Същото се получи и със съседката ми, която се "зарази" от мен да прочиства организма си и да мине на друг хранителен режим. Тя обаче имаше проблеми със сърцето от затлъстяване и диабет. Отслабна повече от 15 кг, кръвното й се нормализира, но продължава да си взема бетаблокерите ей така, за всеки случай. Понеже са й казали, че почнеш ли веднъж, трябва цял живот. И на мен така ми казваха за лекарствата за високо кръвно, но се оказа, че не е така. Редакция-допълнение: Щях да забравя! Имам невероятно здрави зъби (пупупу), но се появи киста на долната ми челюст, между корените на два зъба. Нямаше да разбера за нея, ако не излезе и отвън, на венеца. Зъболекарката ми ми препоръча незабавна операция. Тя ми е приятелка и не е хирург, така че изключвам съветът й да е бил продиктуван от финансови интереси. Просто каза, че няма друг начин да се махне това нещо. Аз обаче си направих едно самолечение на плодове и чай и кистата изчезна!
  2. Ще ти напиша първо за смилането. Аз купувам разни зърнени храни и ги смилам точно в машинка за кафе. Получава се и още как! С нея меля и морска сол, защото я предпочитам пред каменната. Смилат се лесно и в кухненски комбайн. А специалитетът ми е "питки", изпечени в гофретник. Най-много харесвам смес от пшенично брашно (може булгур), царевично и овесени ядки. Разбърквам с малко мазнина, сол и вода да се получи тесто, малко по-гъсто отколкото за палачинки (не е нужно дори да се меси). Оставям го да престои няколко часа в хладилника. Нагрявам гофретника и отдолу поръсвам ким или сусам - леко да се запече. После изсипвам от тестото и изчаквам да се зачервят гофретките. Стават леко хрупкави отгоре и отдолу, а вътре мекички. Децата обожават тези питки, особено за приготвяне на сандвичи с каквото и да било докато още са горещи. Харесва им едновременно формичката на сандвича във вид на сърчице и невероятния вкус и аромат на прясно смляно и изпечено брашно. При това можеш да си правиш каквито си поискаш комбинации. Слагала съм брашно от елда, от соя, ръж, ечемик, овес, пшеница, царевица. Важното е поне една от съставките в сместа да увеличава повечко обема си по време на накисването.Такива са овесените ядки и соевото брашно. Недостатъкът е, че ако се правят за повече хора, трябва да се изчаква изпичането на всяка питка, макар че като е загрят гофретника, това не е много дълго време. Пробвай!
  3. Учените казват, че липсата на достатъчно слънчева светлина води до депресия. Така че от тази гледна точно обяснимо е северните народи да проявяват най-силно от всички други склонност не само към алкохолизъм, но и към самоубиаства.
×
×
  • Добави...