Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Afflatus

Участници
 • Общо Съдържание

  23
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Мнения добавени от Afflatus


 1. ''Като наблюдавате всички хора, ще видите, че във всички се крие едно тънко користолюбие. Те все за Бога говорят, но зад тази идея за Бога се крие нещо друго. Ние не го искаме, не го съзнаваме, но има нещо подобно. Искаш да говориш хубаво, искаш да рисуваш хубаво, искаш да играеш хубаво – във всичко искаш да се харесаш. И в играта искаш да се харесаш. Всички неща са така направени, в тях няма нещо духовно. Във всички неща на Земята все седи на първо място парата или някакъв интерес.,,


 2. Страдание е доста относително понятие и всеки му придава смисъл и оцветява тази дума от позицията на преживяното и опита които е натрупал в меморито си :) Това правим и с останалите думи с ,които си служим.От тук може да стигнем до странния извод ,че всеки говори и има негов си индивидуален език,които прилича на езика на останалите но погледнат от настоящата гледна точка и на едно по дълбоко ниво от това на битовизма си е отделна вселена


 3. А когато си безпричинно щастлив и не искаш нищо?..... :3d_038::3d_163:

  В тази ситуация трябва да се подходи с повишено внимание.Налице е опасност,това ни състояние да бъде забелязано от нещастните хора,които ще ни завидят и ще ни предадат на едни други нещастни хора,облечени с бели престилки,които от своя страна ще ни затворят.Ще ни изучават.Ще ни задават въпроси.Ще ни дават лекарства за да станем отново нещастни(като всички останали)нормално ненормални;):)


 4. Не е много учтиво да се отговаря на въпроса с въпрос, но се изкушавам да попитам - Дори и да се окаже, че е по-малко вредно, по каква причина е нужно да се пуши?

  Пушенето може да се превърне в трансформиращо преживяване,ако се извършва с осъзнатост.След този момент ,обикновенно пушача прекратява това си занимание.Въпрос на въображение :)


 5. Интересно ми какво мислите по въпроса дали ина някакви смекчаващи обстоятелства при изневярата. Имам една приятелка, за която ме боли. Омъжена е за един пълен психопат. След поредния побой от негова страна бях решил да спра това безумие и предложих да и намеря евтина квартира и да и помагам докато се закрепи, но тя отказа. Той бил голямата й любов?! Чрез изневерите си тя донякъде притъпявала мъката си. Това за мене е пълен абсурд - Изневяра и Любов. Раздвоен съм, от една страна съм краен отрицател на изневерите, но от друга, като виждам тази клета жена и аргументите ми се блъскат в стена, пред която съм безсилен. Кажете ми вашето мнение по въпроса.

  Мнението ми по въпроса е че ..маи,маи ....ти си човека,опорочил жената:)Аиде признаи си да ти олекне;)


 6. Гордостта е блажен полет и самозабрава.Когато човек не е внимателен той се подлъгва от това усещане и опиянение и забравя деиствителността,но в един момент сапунения мехур неможе да се издува повече и се пука.Следва падане и съответно последваща болка от него.Колкото по отвисоко е падането,толкова е по силна и болката.След определен брои падаия (за всеки е индивидуално)човек вече е наясно с тази ситуация и обикновенно предпочита да стои здраво стъпил на земята:)


 7. Депресията долетя и при мен , тъи неочаквано и ме понесе към черната дупка скрита дълбоко в съзнанието ми. Тя продължава вече цели 18 години . Всичко , което исках е да съм невидим . Това беше просто искане . Не засягаше никой друг . Накрая осъзнах едно , да бъдеш невидим не си струва , защото когато си невидим другите хора може да не те виждат , но ти ги виждаш .Кой диктува правилата ??? Това ли ми е писано ( да изживея 18 самотни години ) . Мога ли да го променя ?? Защо всичко е тъи несправедливо ?? Това ли е краят ??

  Да си невидим си има и предимства,трябва само да ги откриеш.Как точно постигаш състояние на невидимост?И дали е пълна невидимост или полувидима замъглена видимост?Ако е пълна невидимост то сигурно има и други успели да я постигнат и ако се намерите с тях бихте били по щастливи заедно.


 8. :3d_044: Привет!!!Не съм прочела цялата тема.но желая да споделя това с вас-дано да е на място/ако не е моля за извинение!/"Раждаме се като от кротък сън и умираме в спокойно пробуждане"Дао. :3d_011:

  На място е и е много красиво.Благодаря ти

  Учените вече работят по въпроса и носят надежда за физическото безсмъртие на човека.Може би не е далеч денят когато няма да сме вече свидетели на нелепата загуба,която света преживява,губеики млади хора по на 60,70 години.Неотдавна публикуваните теоретически разработки на водещия британски учен, професор Обри де Грей от Кеймбриджския университет, говорят за това, че човечеството е вече на пътя към безсмъртието.-http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=1883


 9. Във връзка с това тя ходи където си иска и с когото си иска и си прави каквото си иска по всяко денонощие на времето, не се прибира, като върши крайно лоши,укорими и нетърпими деяния, защото няма лични морални,душевни,родителски,възпитателни качества, говори най-цинични думи и изрази и върши най-долни поведения-деяния.

  /съдебна жалба/


 10. Знаете ли тази история:

  ''Ведъж един мъдрец сънувал, че е пеперуда. След като се събудил, дълго се чудил дали е човек, който е сънувал, че е пеперуда или пеперуда сънувала, че е човек.,,

  Следващия път когато видите усмихнат човек,кой знае може би виждате пеперуда да се усмихва в съня си а когато видите усмихната пеперуда може да е човек усмихващ се на сън.Кои знае...:)


 11. Зло и или добро е грешката? Или може би е злото, което става слуга на доброто?

  Как определяме кое е било грешка в миналото? А в настоящето? Можем ли да бъдем сигурни кое би било грешка в бъдещето?

  Как се откриват собствените грешки?

  Можем ли да бъдем сигурни, че другият греши (имам предвид отношението, решенията и постъпките на хората около нас)?

  Възможно ли е това, което аз смятам за грешно решение, за другия да е вярно?

  Има ли човек-абсолютен авторитет, който да може да каже на друг човек - ти допускаш грешка?

  Длъжен ли е другият да се подчини на чуждата преценка за правилно - грешно?

  Как поправяте грешките си?

  Как ги избягвате?

  Грешки няма.Има деиствия и породени от тях последствия.Който познава и разбира законите на природата е способен да контролира последствията , чрез осъзнати деиствия.Който не познава тези закони бива контролиран от последствията причнени от собствените му деиствия.Да се мисли за нещо,като за грешно или грешка е ограничено схващане носещо в себе си елемент на отхвърляне.В природата няма нищо за отхвърляне.Всяко нещто си има предназначение и място.Нашата задача не е да отхвърляме и приемаме а да се научим да я разбираме.Само когато я разбираме ще сме способни да я обичаме,защото ще се убедим че е съвършенна


 12. Наскоро си мислих по въпроса за това защо човек се ражда и умира. Естествено че хората се опитват да отговорят на този въпрос от хиляди години и едва ли мога да намеря някакъв абсолютен отговор. Има изписани много томове, трактати, притчи. Но мисля, че всеки е добре да помисли върху този въпрос и да намери някакъв отговор за себе си.

  Моят отговор е:

  Човек се ражда, за да разбере Любовта, за да се превърне в Любов. Човек умира, за да запази Божественото равновесие в Природата и за да се роди отново.

  Вие мислили ли сте по темата?

  Ние всички сме творци и се проявяваме тук с цел да обогатяваме съществуването в всички посоки.


 13. ...Нашите прадеди са живели в колиби. Те не са имали дрехи, ризи, нищо освен една дупка, за да излиза пушека. За да си създадат семейство те са разполагали само с един съвсем примитивен инструмент.:)


 14. ''Когато човек слиза, т.е. когато е в своята инволюция, е горделив, понеже живее със спомена за високото си минало. А когато се качва в своята еволюция, той е смирен, понеже вижда над себе си височини, към които се стреми и които трябва да достигне. Горделивият слиза, а смиреният се качва. Горделивият слиза, за да измери дълбочината, а смиреният се качва, за да измери височината. Горделивият като слезе долу казва: "Колко дълбок кладенец!" А пък смиреният, като се качи горе на върха, казва: "Колко е висок планинския връх!"

  Горния цитат мн добре отговаря на въпроса.Смирението е един път или посока,дали е добра или лоша зависи от интерпретацията на пътувващия.В същноста си то не е натоварено с полярност а пътуващия го оцветява и му придава полярност.

  Модераторска бележка: Моля посочете източника на цитата!


 15. Сивият дракон е скуката,инерцията,лошите мисли,тъгата...

  Какъв е вашия начин да ги пдеодолявате?

  Гляма е жертвата и състраданието на тъмния дракон,слизаики в наи мрачните долини на съзнанието за да помага на съществат,които обитават там,защото само този,който стои най високо има силата да слезе и работи в най ниското.

  Опитвам се да разбера посланието,което е дошъл да ми донесе.Благодаря му от сърце и отценявам тежката работа,която

  извършва в името на доброто.


 16. Гледах,гледах, но не открих тема за ПОДСЪЗНАНИЕТО (знам че според някой автори, няма подсъзнание, има несъзнавано, но всъщност не определенията са определящи :) )

  Какво е за вас то?

  Какво се крие там?

  Защо се крие?

  Какви са причините някои емоции, случки, периоди от живота ни да бъдат изтласквани там и да влияят без да осъзнаваме това...

  И оттам как се стига съзнателно до несъзнаваното в нас?

  А необходимо ли е това?

  Какво мислите по тези въпроси....а и по онези,за които не съм се сетила, но засягат темата?

  ,,Защото подсъзнанието е тъмно и мистериозно явление. Много векове са изминали, преди човек да осъзнае, че притежава подсъзнание, работещо на редица различни нива; и още повече години са били нужни след това, докато започне да разбира, че има възможност да изслед­ва работата му.''

  Доста по темата има в тази книга-СВРЪХСЕТИВНОТО от Едгар Кейси

  Може да се свали от тук-http://www.spiralata.net/kn_bul/keisi1.zip


 17. Съгласен съм.Погледнати от друг ъгъл смисъла им се умножава-

  'На гладна кокошка и сто тояги са малко''

  ''На чужд гръб просо сънува''

  ''Зговорна дружина -слепи ги ражда''

  ''Бързата кучка -планина повдига''

  ''Които нож вади -сам пада в него'' и др....:)

×