Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Пела

Участници
 • Общо Съдържание

  10
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 1. Това писмо ми изпрати мой клиен. Един изключително интелигентен млад мъж, които се бори за правото на живот на майка си. ДО ВСИЧКИ ПРИЯТЕЛИ, ПОЗНАТИ И СЛУЧАЙНО ПОПАДНАЛИ В КОНТАКТНАТА МИ ЛИСТА! Моля подкрепете усилията ми и се присъединете към каузата "Дайте шанс на онкоболните! Подкрепете нашата петиция!" Достъпна е в момента в социалните мрежи sibir.bg и facebook.com на следните адреси: http://www.sibir.bg/index.php?page=subGroup&id=3945 http://www.facebook.com/group.php?gid=55345868641 ОПИСАНИЕ: Здравейте, надявам се да подкрепите усилията ми да накарам компетентните органи в нашата мила татковина да осигурят финансиране за скъпо-струващото и безалтернативно лекарство Тарцева на Рош. Малко предистория - преди около 8 месеца на майка ми беше изписан нов и революционен и както вече споменах безалтернативен медикамент за третиране на рак на белия дроб, а именно Тарцева. Медикаментът е официално одобрен от Министерството на здравеопазването на Р.България, но за голямо съжаление не се реимбурсира от НЗОК. Цената на медикаментът е изключително висока, не само за БГ стандартите, опаковката с хапчета от 150мг. струва близо 5000лв. и тя стига за месец. Поради тази цена около 13 души в България за момента го пият (по информация от Рош), въпреки че компанията производител дава 50% отстъпка на този етап. Аз досега плащах и се надявам да имам възможност да продължа да го правя, но наистина ми идва "нанагорнище". Затова се обръщам към модерно мислещите българи, без значение в коя точка на света се намират да подкрепят петицията ни с искане за държавно финансиране по примера на редица европейски държави. Искрено се надявам на подкрепа от Ваша страна и ще оценя висока ако кликнете (или copy/paste) на линка с петицията и я подпишете -http://www.bgpetition.com/onkobolni-tarceva/index.html Голяма помощ ще окажете ако изпратите линка и на своите приятели Благодаря предварително за времето отделено от Вас в помощ на многобройните онкоболни. Може би спасявате един човешки живот ... P.S. Всеки който има желание може да създаде собствени групи и в други подобни социални мрежи, в търсене на по-широк отзив ... Златко Петров Тук само ще кажа, че той живее и работи в Чехия и голяма част от доходите ми отиват по заплащане на това лекарство, с което поддържа живота на майка си. МОЛЯ, да го подкрепим всички заедно! Благодаря предварително на всички включили се!!!
 2. Месец януари тази година бях с обострен синузит. Почти целият месец се проточи лечението ми, но този път не се поддадох на АБ и заплахите на личната ми лекарка. Прибрах се в къщи и започнах следните неща: 1. Затоплих къщата, повече; 2. Спрях да излизам на вън и да ходя на работа; 3. Промивки на носа ( от йога). Продават специални стомнички, но аз ги правих със спринцовка. В 100 мл. преварена вода слагам една лъжица сол. Навяждам главата и наливам разтвора в едната ноздра, докато потече от другата. След това издухваш секретите, като винаги запушваш едната ноздра и духаш (за да ограничиш възможността секретите да попаднат навътре). Потаряш с др. ноздра. 4. Взимаш 4 бр. детски чорапки. Напълваш ги със морка сол и го поставяш във фурната на 110 градуса, като се загреят вземах ишдвете слагаш ги на синусите и лежиш. После сменяш изтиналите чорапки-торбички с други. Поне 3 пъти на ден; 5. Вечер преди лягане, а и на обяд, ако има възможност да спиш напълваш една тенджера с вода, като водата заври слагаш 2-4 съп. лъжици лайка, заедно с 1 с.л. хлебна сода. Покриваш си главата с хавлиена кърпа и дишаш поне 15 минути, ако търпиш и повече. После измиваш, подсушаваш лицето и слагаш крем. Така се отървах окончателно от синузите! Нама да пиша какво чудо- гной изтече, които си е седял там с години. От форимите тук, разбрах, че АБ не помага на гнойта да излезе навън. Тя си остава там в кухините и при следващата настинка се повтаря красивата картинка. Дано съм била полезна! Красив ден!
 3. СЛИВИЦИ (възпалени) – Взема се от билката разгонче, която расте във вода и е най-лечебна към средата на месец март. Счуква се добре, размесва се със свинска мас и след като се намаже сместа на парче памучен плат, се прави компрес на гърлото. СЛИВИЦИ (възпалени) - Изсушени коренчета от кукуряк (хората от Петричкия край го наричат „спреж'') се стриват на прах. Омесва се малко тесто от вода и брашно и от него се прави лента - дълга и широка, колкото е необходимо, за да обвие врата на болния. Лентата се поръсва със счукана билка и с нея се обвиват вратът и гърлото така, че добре да обхване сливиците. Особено добре действа при подути сливици, защото ги свива и премахва възпалението. При децата времетраенето на компреса е не повече от половин час. Прави се 2-3 пъти до премахване на възпалението. Възрастните могат да преспят с компреса 1 нощ. СЛИВИЦИ (Възпалени + трета сливица) - Прави се лента от меко тесто така, че да увие шията и врата на болно-то. Счуква се на ситно изсушен корен от билката спреж (кукуряк) и се наръсва обилно на тестената лента. Завива се добре гърлото на болното, като се внимава да се покрият и сливиците. Отгоре се прави превръзка от бинт или памучно платно. За малките деца лечението е от 30 минути до 1 час, един-два пъти, за по-големите деца превръзката да стои 2-3 часа, а за възрастните - цяла нощ. Това го взех от сайта на баба Ванга. Някой да е пробвал нещо подобно? Една баба ми препоръча следната рецепта: един белтък се разбива с миксера много добре и към него се прибавят 2 суп. лъжици пудра захар. Намазва се добре вратлето на детето и се покрива с кърпа и бинт. Така преспива цела нощ. Процедурата протича мин. 20 дни. Тя лично го е правила на внучето си (сага на 13 години) и сливицата се е прибрала и детето не е било оперирано. Започнах да го правя от първи май, тъй като Али е цял месец у дома. Искара шарка, а след това кашлица и ужасна хрема. Три седмици подред е на хомеопатични, но от 01 05.2008 спомогнахме оздравителният процес със тези превръзки с белтък. Забелязвам, че спи по спокойно и хъркането намаля значително! А някой чувал ли е за Германска нова медицина? Там се твърди това, за трета сливица: Възпаление на сливиците- тонзилит(ангина) Конфликтен шок: тип”Невъзможност да преглътна залък ( тъй като не мога, или също, тъй като не искам, т.е. трябва (или искам)да изплюя залъка, но не бива.) Пример: Жилище, което бих желал/а да наема, вече е дадено на друг; дете, което иска да изплюе спанака, но трябва да го преглътне. Активна фаза на конфликта: уголемени, нацепени сливици (увеличени сливици, хипертрофия на сливиците) Лечебна фаза: възпаление на сливиците, гнойни сливици
 4. Как да разбера кой свещеник е ексоркитис? И къде да немеря такъв във Варна?
 5. Кристиян, приемете моите горещи благодарности, за написаното и отделеното време. Имам чувството, че познавате детето ми от раждането.Написаното напълно съответства на действителност.
 6. Какво точно да я науча да може и как да открия? Тя е родена на 05.08 и е истинска лъвица. Властна, командори всички възрастни, а на по малката си сестра се налага със сила твърде често. Рядко изпълнява това което и кажеш, ако не е поднесено във формата на молба да помощ или нещо което съм измислила. Изключително будна и емоционална. Например направи ни луди всички у дома, докато не научи азбуката. Всяка вечер след като се прибере у дома, вади си буквите и почва да пита, коя е тази буква и т.н. Хомеопатката и провежда лечение, но исках и аз да помогна освен с молитви и с нещо допълнително. Относно имуностимулаторите пие коластра и зелена енергия. От форума тук разбрах за среброто и прополиса. Мисля, че след като свършат к. и з.е. ще взема среброто, а после прополиса.
 7. Голямата ми дъщеря е на 3 г. и 6 м. и от 1 година и половина я лекуваме само с хомеопатия. Водихме я на преглед при специалист уши нос и гърло и той откри огромна трета сливица. Така разбрахме, че постоянните боледувания, нощното хъркане и т.н. се дължат на третата сливица. Предложи оперативна намеса. Знам, че е ужасно вредно за духовното здраве на детето и т.н. не ми се иска да мисля за това вообще. Въпросите ми: 1. Какво представлява това заболяване? 2. Как се лекува вкл. и на духовно ниво? 3. Алтернативни методи, които бихте ми препоръчали? 4. Как да я закрепя физически? 5. Може ли да се намали третата сливица и как?
 8. Ето и моите успехи: За период от два месеца (след Коледни и новогодишни злоупотреби) с гладуване по около 40 часа всяка седмица и бавно захранване, смъкнах излишните ми 6 кг. Избягвам и тестените храни през периода на хранене. Лесно, бързо и резултатно. Мисля, че гладуването или т.н. лечебен глад за повече от 5-7 дни е при поставена диагноза. Вуина ми имаше такава преди 9 години (рак на матката с разсейки навсякъде, не и даваха и 2 месеца живот). Проведе 40 дневно гладолечение само на дистилирана вода. После захранване и дори няколко кризи поради неправилен подход. Лекарят поставил доагнозата беше изумен и не можа да повярва. Мисля, че и страшно много се подмлади. Сега е голям привърженик и се лекува само с глад. Още е жива.
 9. Правя следните рецепти за децата: Рецепта за подсилване: 100 гр. мед смесвам със 100 гр. ситно смлени орехи. Давам по лъжичка сутрин на гладно (може да се дава преди всяко ядене). Рецепта за кашлица (на баба Ванга): 100 гр. мед, 100 гр. чисто масло и 1 ванилия се смесва и се разбива добре. Дава се три пъти на ден преди храна. Идеално помага отхрачването. Повече за рецептите на баба Вабга тук:http://myshop.bg/vanga/index.html Добре е медът да е от сигурен източник-производител. Купувам го от приятелка, която поддържа производство за собствени нужди. Хранят пчелите само с мед, а произведения е страхотен.
 10. Практикувам гладолечение от години. Първоначално се заредих с духовна храна(изчетох всичко, което намеря по темата). Впечатлена останах от книгака на проф. Николаев относно практическите съвети. Сега гладувам ( само на трапезна вода) всяка седмица по 40-48 часа, а после внимателно се захранвам. Пробвала съм до 3 дни и 3 дни захранване. След гладуването се чувствам отлично и мисля, че това е верния път. Забравих да спомяна, че още кърмя дъщеря си.
×