Jump to content
Порталът към съзнателен живот

torero

Изключени
 • Общо Съдържание

  69
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Местоположение
  от някъде! на кой му пука
 1. torero

  Музикални поздрави - 3

  на мен това ми е любимо
 2. Душата ти плаче! Затова е в черно. Детето - чистотата/душата ти е бездомница. Кой/какво я изгони от теб? Сънят на детето е кристално ясен. ---- Благодаря на aorhama за разстрелващо точното тълкуване на моя сън! Това е! Накратко.
 3. Изневярата е начин на мислене,и е понятие ,което служи за оправдание, а любовта е свобода и само ти единствен трябва да прцениш дали можеш да я вкусиш ,а не да я обясняваш как изглежда без да си я изпитал! Няма права и задължения, страхът от загубата на приятелство е вече загубено приятелство ! Нещата никога не идват сами на мястото си,трябва да се пребориш ... и първо със себе си!
 4. Задължително ли е да я допуснеш до тялото си? (В буквален смисъл - предполагам, разбираш). Всичко разбирам аз. Нищо не е задължително в любовта. Там няма дългове - има свобода.
 5. Не е лошо да научиш и целия урок - как се изгаря всичкия егоизъм в този огън, ако навлезеш цялата в него, а не само да посягаш към него. Да те попитам сега аз на свой ред - как мислиш - друг човек може ли да те притежава... Ако е градена една връзка на тази основа, то това не е любов, това са зависимости, които хората с криворазбраните си норми наричат морал. А нима не е морално да обичаш? Никой не е нечие притежание и ако някой потърси любов далеч от човека, с когото е в момента, това значи само едно - той не получава онова, което трябва. Така се преосмислят позиции, които могат да бъдат градени точно на това, което ти споменаваш - на основата на нещо, което само наричаме "любов"... и един ден... човек проглежда, тогава започва да се оглежда другаде и да търси истинска любов. Спокойно ще поглеждаш другия в очите, защото когато изпитваш любов, твоята съвест е чиста. Нечиста съвест не може да обича. Другите също може да се осъзнаят чрез болката от разкъсаните зависимости, в които са се вкопнали... И ако продължиш да живееш с така наречената си съвест, разминавайки се с любовта, това не се ли нарича страх? Любовта чупи всички глупави човешки закони, тя минава през стени от бетон, любовта е сила, която няма равна. Любовта отваря очите на всеки! И по повод оправдаваното на онова, което хората наричат изневяра - Св Павел е казал - "Любовта всичко оправдава". Ако е любов. Но не можеш да си наясно с това, преди да я допуснеш.
 6. Когато има взаимност, помощта е двуяка - Бог помага и на двете страни по своя си начин - на един да осъзнае нещо недоосмислено, на друг да преодолее нещо, от което се страхува панически... Когато има разбиране, всичко се подрежда максимално добре. Неведоми са пътищата му...
 7. Няма да забравя думите на една позната - вечерта преди да я оперират от рак на гърдата, беше дошла на гости за малко у нас и каза - чакам си съдбата. Каква сила имаше само в тези думи и в тази малка женица! Винаги, когато съм в тежки моменти, си спомням тези думи. Ако на някой му мине през главата дори и мисъл за самоубийство, да си представи например едно недоносено детенце - от онези в ковьозите, които се борят с всички силици само за една глътка въздух, за една глътчица живот...
 8. Някой знае ли какво е да сънуваш, че те е ухапала змия? Снощи сънувах, че се изкъпах и след това си обличах официални дрехи за един празник, след което се видях с майка ми в едни двор и се появи една малка и тънка змия изпод краката на майка ми, която се насочи право към мен и ме ухапа по главата преди майка ми да я убие. Някой каза, че това е кобра и е много отровна. Но в съня си, макар и ухапан, не умирах, а продължих да живея. На всичко отгоре отнякъде се появи едно красиво бебе, което знаех, че е моето и го приспивах като го люлеех. Някой може ли да ми разтълкува този сън? Ще му бъда много благодарен.
 9. torero

  Музикални поздрави - 3

  За една сродна душа !!
 10. Физическата смърт не е страшна. Тя е само врата. Но има нещо, наистина страшно - човек да изгуби душата си.
 11. "Има ли оправдана изневяра?" А има ли грешна любов?
 12. Благодаря ти Ася_И, прочетох работата(дипломната)!
 13. Появяването на този текст(текста е линка който сложих за превода на руните от Боторрита,и аз още не съм прочел смислен коментар или някакъв анализ ,а само обидни квалификации,етикети и всичко друго но не и професионален комментар ,а иначе хора тупащи се в гърдите ,с титли и цензове "бол") ще предизвика или пълна съпротива, или абсолютно мълчание сред научните среди. Съпротивата ще е по отношение на тракийския идентификат, на старата немска теза за германския характер на готите, на измислената азиатска инвазия не само на българите, но и като обяснение на цялостната европейска праистория, на отиващата си австрийско-руска трактовка за движещите европейски етносили и т.н. Най-важната причина, довела до разчитането на плочките, е гледната точка, от която се отправих към търсенето. В хиперпространството на мисълта именно тя определя пътя, който ще се измине до очакваната цел. За непредубедени и дръзки млади хора е особено важен този избор за достигане на позитивни резултати. Може да притежаваш голям потенциал от знания, но изборът на гледната точка да те отдалечи на стотици години от целта и обратно. Изборът на гледна точка не се учи в учебните заведения. Той е комплекс от исторически, политически, морални и специални знания, които всеки индивид натрупва по различен начин в своя "твърд диск" от разсъждения това е цитат от същата статия и на същия "чавал"Б.Борисов цветните подчертавания са мои Ако има някой да ми каже къде мога да прочета дипломната работа на Учителя за "готите" ще му бъда много благодарен(онлайн)
 14. Получих потвърждение ,че също ще вземе участие(лично) и Асен Чилингиров наш (български)учен-изследовател !!
 15. понеже от този пост(мнение)на Уважаваната Донка,искам да поясня нещо ,защото от нейния(пост)мнение се взвежда в заблуждение аудиторията,Ако ми позволи Донка ще пиша в нейния текст ,защото ми бяга мисълта (само понякога) Народ ,който не знае миналото си -няма бъдеще!
×