Jump to content
Порталът към съзнателен живот

FifCB

Участници
  • Общо Съдържание

    17
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

За FifCB

  • Рожден Ден 22.08.1987

Метод за Връзка

  • AIM
    molester_fcb
  • ICQ
    0

Профил Информация

  • Пол
    Мъж
  • Местоположение
    Дамяница/София
  • Интереси
    Квантов свят, Sci_fi и филосифкси книги и учения... nice movies and music and.... F.C. Barcelona

FifCB's Achievements

  1. Никога не съм гледал какъвто и да е брадър. По една или друга причина нито ме вълнува, нито ми е интересно..
  2. Аз съм нов и не познавам никой тук, но и аз искам да ти честитя Рождения ден Пожелавам ти много усмивки и истинска обич
  3. Tангра - Бъди какъвто си
  4. Много съм съгласен с мненията на Станимир ... Суеверито е някаква форма на незнание за нещо. Което, в повечето случай, влага отрицателно настроение.
  5. Няма какво да спорите - петелът е пръв .. другото са само спекулации
  6. Аз не съм съгласен с някой мнения по-горе че земното кълбо било пренаселено - само световния океан може да изхранва 15^9 човеци... Ако ние се грижим за Земята и тя ще се грижи за нас . А според мен е нормално едно семейство да има 3 деца
  7. Те мобилните телефони, че облъчват е така , но зависи и на каква честота точно работят. Но с GSM успешно можете да си изпукате пуканки ЦЪК
  8. Предпочитаниятра ми са към червеният цвят ))
  9. Аз днес се зарадвах на леко прохладното и слънчево време (sun) и на възможността, ако не вали привечер да се разходя към НСА .
  10. Цялата идея на това как живее Анастасия се изразява точно в едно изречение от филма Zeitgeist, което беше нещо от рода: "Цял живот се опитвам да постигна нещо, което вече съм.." Но в книгата има неща, които за мен не са много добре обосновани - пример за такова нещо е, че летящите чинии се движат с 1/19 от скоростта на мисълта (ако не се лъжа). Аз мисля, че скоростта на мисълта -> към безкрайност => колко е безкрайност/19 . С моите познания по квантова физика и това че на микро ниво всичко е едно цяло и всъщност частиците си взаймодействат моментално, без предаване на сигнали между тях, аз заключавам че мисълта е нещо такова. ??
  11. Deep Purple - Soldier of Fortune Lord of the rings version
  12. Аз в момента чета "Самосъзнаващата се вселена" на Амот Госвами и там са дадени няколко дефиниции: 1. Съвместно съзнание 2. Вътрешно познание или убеждение, особено за собственото невежество, вина, дефицити и т.н. 3. Фактът или състоянието да осъзнаваш нещо. 4. Състояние или способност да бъдеш в съзнание като условие или съпътстващо обстоятелство на целия мисловен процес, чувстване и воля. 5. Целостта на впечатленията, мислите и чувствата, които израждат съзнатото същество на човека. 6. Състоянието да си в съзнание, разглеждано като нормало условие за здравия, буден живот. дефиниции, които Госвами взима от OXford English Dictionary, просто за обща култура. Но по-напред в книгата той доста хубаво описва съзнанието, усещането/будността/осъзнаване и безсъзнанието. Съпоставя ги.... Ще го обясня по начин, който аз разбрах с мои думи. Съзнанието възприема всичко докато си "буден"(чувста, емоции и т.н.), ти ги виждаш, усещаш, чуваш, мозъкът се концентрира в определена ситуация. Докато безсъзнателният аз, възприема абсолютно всичко, което е около това, върху което в момента мозъкът обръща внимание. Беше описан експеримент върху жена с "разцепен мозък". Дясната и лявата хемисфери на мозъка са хирургически разделени с изключение на центровете на задния мозъка, които участват в емоциите и чувствата. Когато снимка на гол мъж се прожектира на дясната хемисфера, тя демонстрита смущение и се изчервява. Когато е попитана защо обаче, жената отрича да се е почувствала неудобно. Тя не осъзнава тези вътрешни чувства и не може да обясни защо се е изчервила. Следователно безсъзнателното възприятие може да създаде осъзнато чувство.
  13. Холограми, вселената и...човешкият мозък Права е Ася_И, че паметта не се съхранява в определена част на мозъка. Статията, която съм дал като линк е много инересен, показан е експеримент върху плъх, който е научен да изпълнява някакви задачи и след премахване на част от мозъка му, той все още знае какво трябва да направи. Още много интересни неща има в статията .
×
×
  • Добави...