Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Велина Василева

Участници
  • Общо Съдържание

    801
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    16

Велина Василева last won the day on Юни 26 2023

Велина Василева had the most liked content!

4 Следващи

За Велина Василева

  • Рожден Ден Февруари 11

Метод за Връзка

  • Website URL
    https://www.facebook.com/velina.vasileva1

Профил Информация

  • Пол
    Не казвам

Последни Посещения

54035 посещения на профила

Велина Василева's Achievements

Статус Обновяване

Виж всички обновявания по Велина Василева

  1. Петър Дънов – Учителя: „Сега, не е въпрос да се обезсърчавате, но трябва да имате ясна представа за нещата. Защо ще се лъжете, че камъкът на пръстена ви е скъпоценен? Защо ще се лъжете, че Любовта ви е Истинска, чиста и света? Като слушат да им се говори за Великата Любов, мнозина казват, че тази Любов не ги интересува, че не искат да стават калугери. Тук не става въпрос за калугерство. Ние не се интересуваме от калугерството, защото в него няма никаква наука, никакъв прогрес. Като контраст на тия хора се явяват други, които казват, че са готови да се предадат в Божиите ръце. И това не е право. Това е изопачен език. Защо ще се предават в Божиите ръце? Те не са разбойници. От човека се иска СЛУЖЕНЕ – да служи на Бога с всичката си душа, с всичкия си ум, с всичкото си сърце и с всичката си сила. Духовната смърт подразбира изгубване на Любовта [към Бога]. Като изгуби Любовта си [към Бога; т.е. Първата си Любов], човекът започва отново да я търси. Слушате някой да казва, че е изгубил Първата си Любов, но намерил втора. Втората любов, е начало на раздори и недоразумения. Първата Любов е чиста, безкористна. Тя отваря пред човека свят на блаженство. Изгуби ли тази Любов [към Бога], човек изпада в заблуждения. Той мисли, че ще я намери, но остава излъган. Той се намира в положението на кораб, люшкан от вълните на морето. Много време трябва да мине, докато той НАЗРЕЕ [като ПЛОД] и отново придобие Любовта [към Бога]. Придобие ли я, той не може вече да я изгуби.

    Желая ви да срещнете Христа и Той да отвори очите ви. Като прогледате, Той ще ви пита: „Познаваш ли Ме Кой Съм?“ Ако Го познаваш, ти си готов вече за работа и за приложение. Значи, В ПРОБУЖДАНЕТО НА СЪЗНАНИЕТО ИМА ДВА ВАЖНИ МОМЕНТА: ОТВАРЯНЕ НА ОЧИТЕ – ПРОГЛЕЖДАНЕ, И ВЪЗПРИЕМАНЕ И ПРИЛАГАНЕ НА ВЕЛИКИТЕ ЗАКОНИ НА ЖИВОТА. НЯКОИ СА ДОШЛИ ДО ПЪРВАТА ФАЗА – ОТВАРЯНЕ ОЧИТЕ НА СЪЗНАНИЕТО, А ДРУГИ – ДО ЗАКОНА НА СЛУЖЕНЕТО. СЛУЖЕНЕТО ПОДРАЗБИРА АКТ, КОЙТО ПРОИЗЛИЗА ОТ ЛЮБОВ. Който прилага закона на Любовта, той е силен човек. За такива хора е казано в Писанието, че праведните ще управляват света. Религиозните казват, че Бог ще оправи света. Бог създаде света и ако има някаква дисхармония, тя се дължи на изопачения човешки живот. Човек развали света, човек ще го оправи.

    Не обръщайте внимание само на външното, но ГЛЕДАЙТЕ ДАЛИ ЕДНА РАБОТА СЕ ВЪРШИ ЗА БОГА. ВСЯКА РАБОТА, КОЯТО ЧОВЕК ВЪРШИ ЗА БОГА, Е ЧИСТА И СВЕТА.“
     

     

×
×
  • Добави...