Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Елеонора

Участници
 • Общо Съдържание

  86
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Всичко добавено от Елеонора

 1. Елеонора

  Цигулка за деца

  Здравейте! Наскоро дъщеря ми изяви желание да се занимава с музика и въпреки че никога не е пипала цигулка пожела да се учи да свири. Сега търся учител и ще се радвам на препоръки. Тя е на 6 години. В семейството ни само баба й е свирила като малка на цигулка, а аз само на сън.
 2. Елеонора

  20121103 9333mandala1

  © Alegrina

 3. Искам да попитам дали е задължително да се изяжда цялото жито, орехите и ябълките, които са предвидени за деня?
 4. Тази картина мисля, че изразява цялото ми усещане за кърменето До колко месеца или години трябва да бъде кърмено малкото човече? Как се определя? - Докогато детето и майката имат желание. Обикновено децата сами се отбиват между 2-4 годинки.
 5. Не знам дали точно така се казват, а вероятно има и други названия. Говоря за съвсем малките миниатюрни светещи частички, които понякога виждаме, гледайки небето. Те се движат и както днес установих в ритъм. Всъщност, като че ли има и тъмни частички, но не съм сигурна. Всъщност ги виждам от малка и винаги съм си мислела, че това да прашинки, обляни в светлина или нещо такова. Днес не знам защо реших да направя вятър, за да видя дали ще им повлияе. Изобщо не им повлия. После си помислих, че може би този ритъм, в който "танцуват" е моя собствен сърдечен пулс, а това са някакви мини частички в окото ми. Но ритъма им беше една идея по-бавен и не беше моя. Допуснах за кратко почти невероятното твърдение, че може да са фотони, но бързо(хм...) беше отхвърлено, заради движението им. А движението беше на групички от по-няколко светлинки се събират, завъртат се, разпръкват се, събират се с други, завъртат се, разпръскват се... и тн, като не мога да преценя броя, но за посоката на завъртане ще се поинтересувам при следващото наблюдение. Какво знаете за тях? (Надявам се, че това е подходящия подфорум за това питане.)
 6. Елеонора

  Домашно по математика

  ))
 7. Три години пропусках режима, заради кърменето на сина ми, но тази реших че евентуалните минуси са по-малко от плюсовете. Имам силна нужда от пречистване. Но малкия (е, не е никак малък вече, на 3г) суче относително малко и кратко, по 2-3 пъти дневно и понякога през нощта.
 8. Елеонора

  Зелено селище

  Виждам, че идеята е посетила повече хора Пуснах много подобна тема. Съжалявам за привидното дублиране на идеята. Идеята ви е повече от чудесна!
 9. Елеонора

  Зелено селище

  Искаш ли да живееш в селище, където всичките ти съседи споделят идеите за екологично чист живот? Където това да компостираш хранителните отпадъци, да използваш слънцето, въздуха, водата и земята, като източник на енергия, да ползваш минимум пластмаса, да отглеждаш плодове и зеленчуци без помощта на химическата индустрия е нещо нормално и идва отвътре на всички около теб. Това е място, където познатите и непознатите усещат Природата. Където хората имат нужда от нея, обичат я, искат да общуват с нея, да използват даровете й и да й благодарят. Тук оградите са символични, училището и детската градина ползват алтернативни образователни системи и има достатъчно вода и ресурси, за да се храниш основно от градината си. Тук спокойно пускаш детето си да обикаля с тайфата. Да, това селище съществува. То е в нашите мисли и сърца. Въпрос на време е материята да се подреди така, че да можем да го пипнем. Как да помогна: Мечтай! Остави въображението си да твори. Сподели това, което виждаш! Кажи на приятелите си!
 10. А аз слушам Маркус Виана и очаквам да ми се случи чудо Иначе междувременно се заглеждам по други чудеса и внимавам в очакванията си, както и в мислите си
 11. Привет Искам да ви питам за един сън, който сънувах вчера. Покрива(ние сме на последен етаж)/тавана на апартамента ни течеше доста обилно. Стичаше се водата по стените, но някакси това не ме безспокоеше. После започнах да мисля как да го оправим, дори намерих майстори и събирах пари от съседите(защото и на тях им течеше)... Какво означава съня според вас?
 12. Аз лично съм решила, че докато нямам доходи и съответно не плащам данъци няма да плащам здравноосигурителни вноски. От една страна не искам да влизам в системата, а от друга смятам, че заплащането на служителите в тази сфера трябва да е много по-високо и след като осигуровките им докарват някакъв почти смешен доход предпочитам, когато имам нужда от лекар да му платя аз, а не НЗОК. А и се лекувам предимно с хомеопатия ... а от 01.01.2007 и акушерската помощ е безплатна(както и спешната).
 13. Първосигнално и аз щях да напиша че съм против, но... се сещам, че генетиката ми беше любима в училище И аз немога да се поставя твърдо против ГМХ, но вероятно ако имам избор пред себе си от генномодифицирана краставица и нормална такава, бих избрала нормалната. Мисля, че самата информация за генното инжинерство и въобще всичките ни познания идват от Бог и това че нещо е минало през човек на мен не ми пречи толкова, мисля че е по-важна нагласата с която ядем храната, а не как е отгледана. Но дали искам да бъда опитно зайче за разучаването на въздействието е друг въпрос.
 14. Т.е. той по принцип си се "движи" наобратно....
 15. Copie, северния лунен възел не може да е ретрограден, доколкото ми е известно....
 16. Елеонора

  Житен Режим 2006

  Аз съм съгласна, че е по-добре да се мине на някакъв своеобразен режим, отколкото да поемаш всеки ден от изчистващите дни негативните емоции към теб от страна на близките ти.
 17. Здравейте, тамън днес преписах едно писмо от една книга в един форум за майки на деца с увреждания.... ето го: Мила мамо, Знам, че не ти е лесно... ала искам да ти разкажа нещо, което може би знаеш. Преди да се сдобие с тяло, всяка душа вече знае какъв път трябва да извърви - така и аз знаех, че ще се родя, за да придобия определен опит. Ти знаеше ли? Има повече и по-малко извисени души, затова недей да се доверяваш на онова, която изглежда най-логично... не е точно така. Изборът да се родиш и да изживееш едно особено съществуване - нека го наречем "трудно" - е тежък и мъчителен, но той е избор на обич и само много чувствителни и извисени души могат да си позволят да го направят. Не можеш да си го обясниш? Не е лесно да се разбере, не всичко е просто, но повярвай ми, не физическата изява има значение... и ти знаеш, че моята душа е чиста и прекрасна: това е истински важното и ти го разбра още като ме взе в прегръдките си за първи път... Всъщност всеки от нас сам избира родителите си - и аз ви търсих и намерих, това е толкова хубаво! Трябваше да съм сигурна, че ще бъда безрезервно приета и обичана, трябваше да намеря две души, прекрасни... като вас двамата с татко. Надявам се, че ще ти достави удоволствие да разбереш, че изпълняваш една висша мисия, която не е за всеки, която ти е поверена от Небето. Знаеш ли, някои майки - ти не си от тях, това го знам - изживяват зле този опит, това познание, те го приемат почти като наказание и не осъзнават, че за едно същество, притежаващо големи способности и любов, е награда да придобие толкова деликатен и понякога мъчителен опит. Той може да дари множество неповторими, неописуеми моменти, ... аз и ти ги познаваме - нали, мамо? Те не могат да се предадат с думи, а само да се почувстват с помоща на емоциите... или чрез ефирните енергии, които си разменяме. Мамо, как бих искала да успееш да разкажеш за това на всички онези хора, които пренебрегат танца в нашите различни съществувания... Е, засега няма значение - достатъчно ми е, че съм го предала на теб това, което дълбоко в себе си ти вече знаеше... просто исках да дам потвърждение на твоята интуиция. Ние всички сме същества от светлина, които отвреме на време слизат на Земята, за да научат поредната "страница" от уроците си. Нашите две светлини толкова си приличат, че се разпознаха - ти си родена, за да ме чакаш и аз дойдох така, както беше писано (с една писалка със златно мастило). Прегръщам те, мамо - благодаря ти, че си такава, каквато си и ми даваш цялата си любов. Не се притеснявай, ти вече разбираш всичко - имай ми само поне толкова доверие, колкото имам и аз в теб и тогава ще продължим нашия танц, с нашата музика, която ангелите са създали специално за нас. Обичам те, обичаш ме... обич е отговорът за всяко нещо. Твоето дете взето от книгата "Здрави и щастливи деца чрез терапията на д-р Бах с цветовете на растенията" автор: Барбара Мацарела
 18. А кой е господар на хороскопа, когато асцендента е скорпион? Плутон е в 11 дом, а Марс в 1 дом.
 19. По-скоро хората си правят деца, за да запълнят една дупка в сърцата и душите си. Да, много Любов, внимание и самодисциплина се изисква, но давайки получаваш, често много повече, ако си дал доброволно.
 20. Здравейте И аз ще се включа в темата Въпросът доста ме вълнува, тъй като дъщеря ми, на година и половина, искам да бъде вегетарианка, но и не искам да я ограничавам.... Досега е яла малко месо около 100гр. общо, давано под напора на бащата й, също вегетарианец от 17 години, понеже се притеснява дали това е здравословно за разстящия организъм. Аз определено смятам месото за ненужно. Знам как влияе мъртвата материя върху живата, но също така си мисля че все пак имаме отделителна система която изхвърля излишното от организма... Накратко моите за и против вегетарианството при деца са: ЗА Определено е по-здравословно Станах убедена напълно вегетарианка по време на бременността си След раждането на дъщеря ми обстоятелствата се стичат така, че мнозинството ми нови познати са вегетарианци, някои от тях са такива от корема на майките си ,че дори вероятно и преди това Два дни след първата си консумация на месо, дъщеря ми настина(протече й носа, което по принцип може да е алергична реакция), а тя мнооогооо рядко боледува Доводите За месото на околните са ми плитки и прекалено материални Колебанията дали да яде месо идват от ума ми, а сърцето ми е твърдо и спокойно против Хората ядящи месо, които се опитват да ме убеждават са далеч от съвършенното здраве Важно е с какъв материал се гради организма, затова особено в началото е добре човек да се храни качествено. Родителите са отговорни за децата и децата са се родили при тях за да им предадат своите виждания и уроци. Становището на алопатичната медицина е противоречиво. Обикновените български лекари се хващат за главата като им кажеш, че неядеш месо, но по дискавъри например никога според мен няма да пуснат филм, за невероятната полза от яденето на месо. Анемията е липса на жизнерадост, а не на желязо.Това е мое убеждение. Качеството на аминокиселините, желязото и В12 в месото е много ниско, в сравнение с това в растенията и млякото. Не можеш да ядеш мъртва материя и да си жив и здрав. Последен довод за който се сещам е реплика от един филм..."Не мога да ям храна, която е имала физиономия". ПРОТИВ Всяка душа има право на избор. Ако детето ми харесва вкуса на месото, имам ли правото до го спирам да яде? Човешкия организъм има отделителна система, която изхвърля ненужните неща.Така че ако детето е щастливо, не би имало предпоставка да задържа вредни неща, материални и нематериални. След известно време то ще види, че родителите му не ядят месо и е доста вероятно то само да го откаже по своя воля... Всяка материя си носи някаква информация, месото също, ако душата има нужда да научи информацията от месото, имам ли право да го спирам?(Но пък тази информация може да бъде обработена, когато организмът е зрял....) Децата се раждат при определени родители и за да ги научат на нещо. Може би, че вегетарианството не бива да е крайно, но пък от както е зачената дъщеря ми ми се даде толкова много знание, което най-общо е за вегетарианството. До кога според вас родителите имат право да казват какво да яде и прави детето? Изобщо докъде се простират правата на родителя върху детето? И как отвръщате на инако мислещите? Доводите които се отнасят до природата-самите животни не съм писала, мисла че всички сме наясно с тях. Мактуб
×