Jump to content
Порталът към съзнателен живот

LG_

Участници
 • Общо Съдържание

  37
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Всичко добавено от LG_

 1. Здравей Донка, можеш ли да кажеш каква е логиката на разделяне на домовете /проекция на купсидите върху еклиптиката) в ситема "Плацидус"? Знаем че небесния екватор е разделен на 12 равни дома! МС и IC със сигурност са най-интересни, тъй като съм забелязал че астрологичните програми за един и същи ден и географско разплоложение променят значително ъгъла сключен между двете оси асцендент-десцендет и медиум цели и имум цели, за различните часове през деня!
 2. Здравейте, аз бих искал да се включа в курса? Дали е възможно да започна от по средата и трябва ли да се запиша някъде?
 3. Здравей, kristian! Въпросите които задаваш са наистина с дълбоки корени и смятам че няма да съм в състояние да им дам смислени или пък изчерпателни отговори. Това което обаче мога да ти кажа със сигурност е отговорът на последния ти въпрос, който съм и цитирал - всеки човек е дошъл на Земята за да се осъвършенства. Тук е училището и полето в което душата получава условия да се развива и да расте. Вярвам твърдо в това! Затова не само че имаш право за се усъвършенстваш духовно, но и ти си се родил за това. Как, пътят за това трябва да намериш сам. Приеми се какъвто си, благодари за това което ти е дадено и се всушай във вътрешния си глас. Той няма да те подведе в избора ти как да постъпиш!
 4. Поправете ме ако греша, но не беше ли Учителя който е казал че ще дойде ден и с хелихоптери ще се качват на планината за паневритмия!?
 5. Изтеглих си първото филмче и направих файла със суптитрите по начина описан от Ite. Но имам още един технически проблем. Файла е със старото разширение .avi и моят плеър не го отваря. А с Windows Media Player субтитрите не се отварят. Какъв плеър използвате. Моят е Toshiba DVD Player
 6. LG_

  Библията и алкохола

  Темата започна много интересно с изнесената информация за превода на Библията на български. И конкретно за използването на думата вино. Това бяха обаче по-скоро констатции, а целта на темата някак си остана неясна. По-късно прочетох и това: @Търсач, тезата всъщност Ви е, че Павел е антихрист! Така ли е или греша някъде? Доводите за това че той не е бяха подплътени с цитати от Библията. Редно е като твърдите нещо и да го аргументирате!
 7. Мисля си че освен биохимична и психологична страна гледането на порно филми (или престрастяването към тях, ако искате) има и духовна страна. Все пак настоящият форум е с духовна тематика. По мои наблюдения в огромна част от продукцията на порно индустрията се съдържат много извратени моменти, предимно спрямо жените. Не бих искал да споменавам какви точно, сещате се! Като че ли много от тях са заставени да участват в тях и/или са дрогирани за да приемат по-безболезнено човешките унижения. Няма как гледайки подобни сцени човек да не попие нещо от тях в чисто морален и духовен аспект.
 8. Според мене всеки има правито да се нарече младеж, доколкото той има съзнанието и желанието да се развива. Важното за мене е че има желание и воля да се продължи едно добро начинание и тази година. Без значение дали събора ще се нария младежки или не важна е същността а не формата.
 9. В последното предаване "Операция слава" по bTV от изминалата събота беше загатнато всъщност, че първите въздушни удари над Одрин са дело на италианци. От същото място разбрах и, че българинът Асен Йорданов е изобретил тази част от самолета, позволяваща му да каза по-плавно и безопастно - задкрилките http://www.youtube.com/watch?v=UJ6WPeI8Ka8...FD&index=59
 10. И аз съм имал възмисли върху темата за спомените. Как те влияят върху настоящето, респ. бъдещето, върху способността ни да живеем пълноценно и вземаме правилните решения в настоящето. Спомени от миналото свързани с неприятни или лоши случки неименуемо обременяват настоящето. Според преживяното човек започва да ставя тенденциозен. В взаимотношенията и постъпките се появява желание за реванш към някого който ти е навредил или обидил по някакъв начин. Както между роднини, така и в служебен или професионален план. Това за мене са спомените, които човек си заслужава да изтрие или да зарови дълбоко. Нещата от миналото. Може би тука се крие едно от проявленията на Великата Разумност в света - прераждането. Ликвидирането на всякакъв вид спомен от миналото и даване на шанс за започване на чисто.
 11. Като че ли т. нар. приятел или гадже, ти е подсказал какво е най-правилното решение
 12. В интерес на истината с моята съпруга мислихме да изпратиме малкия с баба му на този лагер но не се нареди. Живот и здраве догодина ако има организиран подобен ще се включиме и ние. Аз самият като дете ходих две години на летния лагер организиран в дома на Орешков в Троян и бях доволен че се учеше Паневритмията. Каква е била възрастта на децата тази година? Нашият е на 5 и това беше другата причина - мислехме че е още малък за активностите по програмата.
 13. Tрудно ни е да си представим и едва ли можем да си обясним смисъла защо Божествената промисъл е допуснал създаването на подобни групировки, които действат със сила и за които земните закони неважат. Но едва ли е толкова важно и да знаем. Щом съществуват значи има нужда от тях. Всъщност подобни въпросни могат да се отправят и за много други отрицателни явления - като се започне от това защо са войните, политическиъте битки и се стигне до битовите свади в семейния кръг. Това са етапи от развитието (или неразвитието) ни, през които трябва да се мине. А относно това, как те трябва да се възприемат - доколкото не ни засягат пряко няма и нужда да се занимаваме с тях. А ако пък ни касае, причинявайки ни страдание или мъчнотия може би трябва да помислиме за истинските причини за страданието, а не за това как или чрез кого то е дошло.
 14. @rumbic, наистина няма за какво да се притесняваш. Всеки се развива различно. Има като че ли и някаква такава зависимост, че колкото по-късно проговори детето толкова по-голям гений ще е то като порасне. @НиколаДамянов каза за Айнщайн, но всъщност и самия Петър Дънов проговаря на 6 годишна възраст, като първото нещо което казва е предсказание за буря.
 15. Другия въпрос е дали трябва това да е така, духовни хора (или такива които са тръгнали по пътя на духовността) да стават управляващи. Всеки човек е дошъл да се учи и развивана земята, а когато човек се допре до властта и парите се получава едно голямо изкушение и наред с това малко или много се спъва развитието му при всички случаи и не се знае дали това е по-добрия път за духовнотърсещия човек. Сегашните политици и управници са един вид отходен канал за духовните нечистотиите. Това от една страна, а от другата наистина би било добре държавното началство да дава добър пример, а не както сега да се редят скандали един след друг, породени от егоцентризъм и самовлюбеност.
 16. И на мен ми не интересно това което казваш, защото и моите наблюдения върху хомосексуалистите (не са професионални, но понякога се срещам с такива хора), а не само - наркомани и др. с "отклонения", че те са иначе порядъчни и точни хора. Като че ли различността им в едно направление, ги вкарва в пътя в останалите. От психоаналитичните хипотези, които описваш става донякъде ясно, че хомосексуалността по скоро е плод на възпитанието което детето получава, отколкото да е вродена. В този смисъл тя е вид разтройство, подобно на страха, хобията и трябва да се лекува, разбирасе без тези хора да са отхвърлят от обществото като ненормални. А относно теорията за бисексуалността на човека аз я приемам дотолкова, че душата е безполова.
 17. Браво, невероятно точно казано! Напълно подкрепям!
 18. Това което разказваш като че ли важеше и за мен! Много интересен и хубав коментар. Вдействително човек не трябва да се води от инерцията. Трябва да оставяш нещата да вървят в своя естествен порядък (без насилие) но същевременно да постъпваш съзнателно и да не се оставяш на течението!
 19. Така е! Със сигурност нивото на Учителя не е позволявало да коментира теми като тази, било в беседите си, било в частни разговори. Той обикновено е говорил какво е доброто, как да се живее, постъпва и тнт, а не какво е зло, как да не се живее и постъпва. Ако трябва да се търси отговор в Словото Му, то той по-скоро трябва да е косвен. Затова и в предния ми пост цитирах че за да се ожените трябва да имате една допирна точка на физическия свят, една допирна точка в духовния свят и една допирна точка в причинния (Божествения) свят. Каква допирна точка може да имат двама мъже или две жени във физическия свят? Със сигурност има и други места откъдето може да се търси отговор
 20. Очевидно въпросният баща не може да бъде такъв, щом така лесно се отказва от детето си. stelllla, със сигурност не ти е лесно но човек с подобни постъпки трупа карма и тч рано или късно си казва думата.
 21. Мисля, че разсъждавайки за хомосексуалността първо трябва да се изходи от това, че душите са безполови. Когато човек се ражда, в тялото се вселява едната поливина от душата - мъжката или женската. Вследствие на това "разделение" на душата тя търси своята половинка както на физическия така и в духовния свят. Така както двата полюса на магните се привличат. Така е устроен света, ако го нямаше това привличане човек (или животно, няма значение) нямаше да има желание за деца, продължение на рода т.н.т. Човек търси сродна на своята душа. Учителя е казал, че за да се ожените трябва да имате една допирна точка на физическия свят, една допирна точка в духовния свят и една допирна точка в причинния (Божествения) свят. Но да не се впускаме в разсъжения защо това е така, просто Бог така е решил да устрои света, така е най-добре за нас независомо дали го разбираме. Какво се случва при хората които имат влечение към същия пол, или иначе казно хомосексуалистите. Казвате (поне Максим и balans такава теза изложиха) че това влечение човек не си го избира, а се ражда с него. Ако го приемеме че е така то причината явно се крие в начина на вселяване на душата в тялото. Поради някаква причина, кармична или някаква друга, душата на такъв човек не се вселява само с мъжката или женската си половина а има някакео препитане. Това е и според мен задачата която такъв човек има на земята да работи да излезе от това състояние на преплетеност. Успявайки той ще се справи и с кармата на някое минало прегрешение, заради което се е получило така. Аз поне така си го обяснявам. В никакъв случай не съм против такива хора, тяхна задача е да си намерят погрешката и да си я изправят. Както и всеки един от нас има задачи за разрешаване в живота си, така и тези хора - просто е по различна. По този начин гледам на въпроса. Но в никакъв случай немога да приема че хомосексуалността е нещо нормално. Видите ли той (или тя) си е такъв различен от останалите и така трябва да се приема, и да практикува секс с партньор от същия пол.
 22. И за мене Левски една Светиня в българската история. Както Христос е умря на кръста, жертвайки се за човечеството, така и Левски е пожертван (или се е самопожертвал). Иван Вазов в стихотворението си "Левски" това и представя
 23. Моето върешно усещане е против кремацията. Все пак от пръст сме направени и в пръст ще се превърнем, а не в пепел... А относно разлагащите се процеси на тялото след смъртта - те са си съвсем естествено нещо. Реално целия почвен слой е образуван от изгнили растения и животни през хилядолетията
 24. Здравейте! Тази седмица в столичния общински съвет са се дискутирали имената на новите метростанции от втория метрорадиус на МД1 от СУ до Младост. Имало е предложение метростанцията пред Интерпред да се казва Петър Дънов. Ето и извадка от днешния брой на в-к Стандарт: Какво мислите по въпроса. Досега няма нито една улица в наш град която да се казва Петър Дънов, макар че в Пловдив са правени опити. Темата е интересена, защото Учителя е работил върху духовната страна на живота, за която не е нужно материално признание. Вие сте! ПП:ако темата не е в подходящ раздел, моля модераторите да я преместят
 25. За мене всичко що се касае до смъртта е изяснено в песеннта "Към Сион"! Нека живеем така, че да не ни е срам след като ни покажат записите на нашето земно съществуване!
×