Jump to content
Порталът към съзнателен живот

тамплиер

Участници
  • Общо Съдържание

    21
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

За тамплиер

  • Рожден Ден 14.06.1984

Метод за Връзка

  • AIM
    Di_Stefano6

Профил Информация

  • Пол
    Мъж
  • Местоположение
    Разград

тамплиер's Achievements

  1. Страх ме е да загубя близките си хора.Страх ме е да кажа кой съм на света да не ме убият.Страх ме е от всички мъчения на земята.............много ме е страх........
  2. http://www.vbox7.com/play:0fc6dfaf много здраве на всички !!!!
  3. Здравейте на всички ви Вярвам че ще се справите с всичко и ще научите уроците които ви ще ви преподаде и тази година планината Аз тази година няма да ходя на Рила, въобще няма да ходя никъде.Ще си стоя у дома в Разград и ще се радвам на времето каквото и да е то За времето в Рила ви пожелавам да го приемете такова каквото е !!!! Успешни мигове и осъзнаване на истината ви пожелавам !!! Всичко най-добро
  4. Изпитанията и трудностите са много важна и съществена част от човешкият живот.Те каляват човека и неговият характер.Без тях е немислим какъвто и да е било разтеж.Аз специално много се радвам, когато те дойдат на преден план.Как няма да ги обича човек.Та те каляват характера и волята ми.Друг е въпроса кога човека осъзнава това.Защото ако той не осъзнава смисъла на изпитанията и трудностите, той ще стане един песимист.В главата ми изниква беседата на Учителя "Сънищата на Йосифа".В тази беседа Учителят говори за страданията.Скоро не съм я преглеждал но мисля че точно нея като четох осъзнах че страданията са най-големите благословии, които Бог ни изпраща.Не е лесно човек да осъзнае това, наистина.Доста трябва да поживее и да пострада един човек, за да намери смисълът на страданието. Поздрави за Ася и за всички останали !!!!!!!
  5. Моите съболезнования за случилото се!Излишно е да правя всякакъв друг коментар!
  6. Честит празник и от мен, pcheliza!!!Бъди винаги силна,здрава,красива,умна,искрена,честна Пожелавам ти от цялото си сърце и душа, всичко за което мечтаеш да стане реалност!!!!!!!!!!Успех във всички начинания.Много щастие и любов!!!!!Весел празник!!!!!!!!!
  7. Не виждам противоречие. Според мен избрал е в сегашния живот да живее на улицата като циганин точно поради тази висша духовност. От самата идеята за прераждането и за предварителния избор на "кармичната програма" за предстоящия живот е логичен извода, че това са хора с висша духовност. Във всички случаи е много вероятен. Защото кой ще се "навие" да се роди в някое циганско гето? Кои души се раждат там? Не съм убедена, че просто те са по-лошите, нещо са "сгазили лука" в предишни животи и за това отиват сред малцинство, в някое гето, сиропиталище и изобщо при много тежки условия, реално без особени шансове за сериозен просперитет и успех спрямо нашите материални земни критерии. Теорията, че това не е доброволен избор, а "наказание за миналите грешки" винаги ми е изглеждала съшита с бели конци от нас - "добричките" души, "отличниците" от предишните животи. За да си подхранваме егото и да нямаме угризения и конфликт със страданието около нас. "Ние сме сме много извисени и милосърдни, а другите нека да си страдат, за тяхно добро е. Така трябва." - Тази теза ми звучи елементарно, повърхностно и лицемерно. Учителя споменава , че раждайки се на земята, душата идва за да свърши тежка работа, да пречисти и издигне материята. /ако намеря точния цитат, ще го пусна/. Според мен, колкото с по-тежка задача се е нагърбила душата, толкова по-голям потенциал има. И през тежки изпитания най-често минават много извисени и светли души. Може би не толкова или поне не само е вярно, че страданието и лишенията извисяват, колкото и обратното- през страдание просто минават хора с висша духовност. Наистина нямам на идея защо животът му е такъв какъвто е,на въпросния циганин.Той може би знае най-добре.Има още нещо много интересно, което искам да споделя както с теб, така и с всички останали.Днес излизах в града да свърша някой неща и се сетих за този циганин.Като се сетих за него през главата ми мина мисълта, че каквото и да му се случи, той винаги ще бъде щастлив.Така го чувствам.Звучи малко крайно,защото на човек могат да му се случат примерно доста неща, от които той не би бил щастлив.Не мисля също,че той страда за това,че живее на улицата.Така си мисля,така го усещам и чувствам този човек.Не бих казал, че го познавам много добре, но сме си приказвали много пъти,а тези много пъти са ми помогнали да си направя преценка за него.
  8. Това е една много интересна тема.Ще предам своя опит от реалността свързан с ромите.В средното си образувание 4 години учих в курс, в който бяхме предимно българи,но имаше няколко турци и един ром - циганин.Българите бяхме много....около 20 - тина,2-3 трима турци и 1 ром.След като опознах в последствие този ром, той излезе истински дявол Биеше се с всеки, тормозеше всеки, не му пукаше от нищо.Така виждах аз нещата.Аз също имах проблеми с него.Тези години осъзнах,че той просто се е грижил за мен.Очите му, сега ги виждам пред мен.....излъчваха нещо силно,могъщо.Има някаква много голяма и дълбока сила в този народ, в тези хора.Виждам го в очите им, в душите им.Не знам наистина защо са тук, защо Бог ме е свързал с тях.Не ги мразя, напротив.Тези които познавам са ми правили само положителни впечатления.Миналата година дори спасих живота на един ром.Беше се напил както трябва и беше легнал на един бордюр в една задънена улица в моя квартал,а навън валеше сняг.Аз минавах по тази улица и като го видях че е много зле и че не може да стане се обадих на Бърза помощ.Обясних им къде е мястото, след което ги изчаках да дойдат.Моя човек оцеля, а сега като се видим се поздравяваме и си приказваме.В неговите очи да си призная виждам висша духовност.Има нещо много висшо и силно в него.А в същото време живее на улицата.Има някакво дълбоко и силно излъчване, наистина.Защо са такива каквито са циганите, аз не знам.Но се радвам, че Бог ме е свързал с тях.Наистина се радвам!!!
  9. http://www.youtube.com/watch?v=_TILCIRspO0 Тази песен я слушам от скоро.Харесва ми и текста и гласа на жената.Текста не е позитивен, но има своя смисъл.С тази песен поздравявам всички посетители на този сайт.Пожелавам ви на всички да намерите пътя, който ще ви донесе свобода и щастие.Аз намерих този път и не съм спрял да страдам дори за миг.
  10. Съгласен съм с вас.Наистина човека трябва да се освободи от всичко.Но това определно не е лесно, когато става въпрос за някой, който е в графата приятел.Може би трябва да си зададем въпроса защо някой човек го слагаме в тази графа ?!? Аз си признавам веднага ми идва мисълта, че някой мога да го сложа в тази графа ако ме уважава или казва добри неща за мен.Признавам си така го чувствам.Имам проблеми с егото.........Истинския приятел е този, който ще слезе за теб в дълбините на мрака,не заради някаква дълбока и истинска причина, а заради нещо малко и незначително.Винаги съм си мечтал да имам някой приятел, който да ми е като брат.Брат, на който мога да разчитам за всичко.Да му кажа всичко, което казвам на себе си.Не съм срещнал такъв човек все още, но няма да спирам да мечтая, дори и в този живот това да не се осъществи.
  11. Здравей,Ася!За костенурките не знам какво да ти кажа Изглеждат ми малко мудни и бавни Голямо просветление получих Като всяка друга животинка и те си имат своето собствено предназначение на земята.Аз си признавам, не знам какво е тяхното, но знам какво е моето. Храних едно котенце в продължение на 1 година.Идваше под терасата ми.Аз живея на 2-рия етаж.Давах му какво ли не.....кашкавал предимно,сиренце също хапваше ,по-скоро го ближеше,а месце не отказваше Определено не беше вегетарианка.Проблема е,че скоро не съм я виждал.....а минаха вече няколко месеца.Няма да казвам какво си мисля, въпреки че искам.Ще кажа че понякога имам черен хумор Предполагам че е хванала пътя...така да се изразя. Обичам животните и не го крия.За мен са като малки душички, които имат нужда от любов.
×
×
  • Добави...