Jump to content
Порталът към съзнателен живот

svetlan4ica

Участници
  • Общо Съдържание

    5
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    1

svetlan4ica last won the day on Юли 19 2021

svetlan4ica had the most liked content!

svetlan4ica's Achievements

  1. Вчера ми поставиха диагноза "Обсесивно-компулсивно разстройство", от доста години имам натрапливи мисли, но едва снощи ги разкрих на лекар, за което аз съм виновна, че съм изчакала толкова. Но те не са толкова натрапливи действия, колкото натрапливи фрази и асоциации, които идват като импулси в съзнанието ми почти непрекъснато и ме "стрелкат" и блокират. Ако тук влизат специалисти, които да помагат с отговори, моля пишете ми име ли лек точно срещу тези фрази, импулси, асоциации, които са лоши, обидни, неверни и абсурдни, но ме измъчват. Извинете ако съм сбъркала с пускането на темата тук, но едва днес се регистрирах във форума.
  2. Ами предполагам сънят ти илюстрира свободата и радостта от спечелена битка, от нещо постигнато. Само дето наистина не разбрах връзката с темата.
  3. Поне в моя случай нямам чак толкова голям проблем с натрапливи действия, колкото с мисли. По-точно фрази и асоциации. Някой имал ли е същото да сподели ? Почти непрекъснато в главата ми нахлуват гадни фрази, не успявам с визуализации да ги премахна. Вече искам да заспя и да не се събудя, ако ще е така.
  4. Мона, ОКР и паническо разстройство не е едно и също нещо, поне доколкото съм чела в интернет. Благодаря ти за отговора, а знаеш ли дали има пътеки за безплатна психотерапия ? Питам, защото нямам финансовата възможност да отида на повече от 4-5 сеанса, ако приемем, че сеанс струва 20 лв (а съм чувала и за 40 лв цена) ?
  5. От години имам натрапливи мисли, но не се решавах да ида на лекар поради абсурдността. Снощи ми поставиха диагнозата Обсесивно-компулсивно разстройство, "доживотно, хронично, сериозно" заболяване. Има ли сред вас излекувани от това (или ваши познати), иска ми се да обменим мнения, защото просто не ми се живее, нямам сила и мотивация за живот, не мога да се храня и май е по-добре да си опъна въжето Извинявам се, но така се чувствам.
×
×
  • Добави...