Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Тесаракт

Участници
 • Общо Съдържание

  51
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

9 Следващи

За Тесаракт

 • Рожден Ден 07/25/1960

Профил Информация

 • Пол
  Мъж
 • Местоположение
  Габрово

Последни Посещения

10582 посещения на профила
 • Vanda

 1. Братската група в Габрово играе Паневритмия на една полянка близо до "Интеграла" - корпус на Технически университет Габрово, всяка събота и неделя след изгрева на слънцето. Местността е близо до споменатото по-горе игрище, но е трудно откриваема без придружител! За справки може да звъните на тел. 0878 720 393 - Милен
 2. Ира, желая ти ЖИВОТ, СИЛА И ЗДРАВЕ во веки веков!
 3. "Любов към Бога – това е мистическа, вътрешна опитност, която едни ще разберат по един начин, а други – по друг начин. Магическата сила на тази опитност се крие в момента, когато човек отправя ума, сърцето и душата си към Бога, без колебание, без съмнение. Дойде ли до този момент, човек всичко може да постигне. Само тогава той може да разбере смисъла на живота." "Любовта към Бога" Беседа от Учителя, държана на 12 юли, Петров ден, 5 ч. сутрин, 1931 г. http://triangle.bg/books/1931-07-12-05.1998/1931-07-12-05.html
 4. Радвам се, че можах да помогна! Все пак гледай другия път да не си забравиш палатката, че нямам навика да нося по две палатки...
 5. Сърдечно благодаря!
 6. При мен положението с прозявката също е трудно за контрол. Това положение започна преди доста години и толкова зачестиха прозявките, че започнах да се притеснявам понякога, но вътрешното ми усещане беше, че това е положителен процес, защото след 10-15 митути на активно прозяване, се успокоявах и се чувствах по-добре. Това продължава и сега, но като че ли не е толкова интензивно и по-рядко. Аз също мисля, че това е свързано с енергообмена, но не когато отдаваш енергия, а когато приемаш! До този извод стигнах след дългогодишно наблюдение! Забелязял съм, че когато вдъхновено започна да обяснявам нещо на някой и той също започва усилено да се прозява и се чуди какво става с него! Но най-силно изразено е това явление по време на духовна работа - медитация, молитва и др., Особено силно се проявява по време на колективна медитация. По време на прочит на беседа от Учителя също...От известно време забелязвам, че все повече хора се прозяват по време на беседа за известен период и после всички се успокояват! Тази т.н. "енергийна" прозявка винаги е съпътствана от сълзене и протичане на носа! За това винаги по време на беседа си нося кърпички... Дълго търсих обяснение по този въпрос от Учителя, но не намерих много. В книгата "Медицински и окултни правила" - извадки от лекциите и беседите на Учителя от Лалка Кръстева открих нещо, което потвърди подозренията ми, че това явление е свързано с енергообмена! Ще цитирам по памет: "...Прозявката показва, че организма черпи енергия! ... Прозявката внася ред и порядък в организма!" А относно прозявката преди сън, там май е по-различно...
 7. Ако няма покривало може да се използва и дебел найлон, но е желателно да има нещо отгоре, за да пази палатката, както от дъжд, така и от слънцето!
 8. Разбира се, че има допълнителни покривала за палатките! Преди години съм срещал в "Метро" с размери 6:4, а от няколко години се намират и в някои железарски или селскостопански магазини с размери 4:4 и на тях пише, че са за оранжерии, но материята е същата. Цената в момента не знам каква е, защото постоянно се променя, но е някъде кам 25-30лева.
 9. Според мен това са насочени енергийни движения с ръцете. Могат да бъдат по часовниковата стрелка или обратно, също напред, назад и др. Правят се плавни магнетични движения. Не претендирам за точност и изчерпателност, ако някой знае повече да допълни!
 10. Да, за Лозинката става въпрос, но не помня източника. Мисля, че в някои от старите молитвеници го пишеше! Лично аз до скоро казвах цялата Лозинка, а от известно време казвам само 3-та част.
 11. Тесаракт

  Интуиция и ясновидство

  Точно това проумях преди години и аз. С течение на времето все по-добре разпознаваш силите, с които се свързваш, но все пак...
 12. Тесаракт

  Интуиция и ясновидство

  didi_ts, благодаря за разяснението. В този смисъл на условно разделяне на старо и ново ясновидство, за да се разбере по-добре, го приемам!
 13. Тесаракт

  Интуиция и ясновидство

  Мисля, че няма старо и ново ясновидство. Ясновидството си е ясновидство! И мисля също, че истински ясновидци в България почти няма! Защото всеки, който е истински ясновидец е духовно напреднал човек и изпълнява задачите си без да се афишира и без да практикува ясновидството като занаят! То е просто съпътстваща го дарба в пътя му! Но има много хора с частично развито ясновидство, което понякога дори може да бъде опасно, подвеждащо... За да се развие истинско ясновидство трябва първо да се изгради духовното тяло! А това, че някои виждат малко по-далеч от другите, още не е ясновидство! Лично съм се срещал с Вера Кочовска и определено мога да кажа, че е далеч от истинското ясновидство!
 14. Това малко ми прилича на масонската загадка "Кое е първото - Фениксът или Пламъкът?" ...( и "кокошката или яйцето" ), чийто отговор е: Кръгът (кръговратът) няма начало! И аз мисля така. Колкото и да се "напъвах" не можах да измисля друг отговор! Преди много години, на един магьоснически курс при Елена Вакуленко, бях свидетел на опит за въздействие върху природата! Но не от самата нея, а от друг участник и то главно за разкарване на облаци! Между другото, срещал съм в някои беседи и Учителя да казва да правим подобни опити за разкарване на облаците, за да изпробваме силата на волята и силата на вярата си! Имам приятели, които също преди години посещаваха подобен курс при Золотов и там съвсем целенасочено са правили групови медитации за предотвратяването на земетресения, но не знам какви са резултатите, защото не са видни! При всички случаи, обаче, мисля че не трябва да се прави подобно колективно въздействие, защото не всичко, което според нас е добро, е добро и за Природата!
 15. Добре де, и времето влияе върху хората, и хората влияят на времето, но кое е първичното? Дали времето със своятя променливост е направило хората такива или хората със своята променливост са направили времето такова?
×