Jump to content
Порталът към съзнателен живот

_Маги_

Участници
  • Общо Съдържание

    452
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от _Маги_

  1. Здравей Нивеа! Принципно не се толерират въпроси за отношения. Дори, ако обърнеш внимание, темата за Таро и отношения е заключена. Това е по простата причина, че това са въпроси, които днес задаваме за един, утре със същата страст, за друг човек и всеки път си мислим, че е изключително, но всъщност само товарим картите и им дотягаме. Затова спестявай си такива въпроси към Таро. По картите - нямат бъдеще.
  2. АЗ , ТОВА СЪМ ТИ Аз съм частичките прах видяни във слънчевия лъч Аз съм и кръглото слънце. На прашинките Аз казвам –бъдете На слънцето - продължи да светиш. Аз съм утринната мъгла. И диханието на вечерта. Аз съм вятъра на върха на клоните. Морския прибой върху скалите. Мачтата, руля , кормчията и кила , Аз съм също и кораловият риф , върху който те се разбиват. Аз съм дървото с папагала в неговите клонки. Тишина , мисъл и глас. Музиката излизаща от флейтата. Искрата от камъка , сиянието на разтопения метал. Розата и славеят изгубен в нейният аромат. И горящия восък , и пеперудата запленена от него. Аз съм всички заповеди на Битието , въртящата се галактика , Еволюционната интелегентност , възхода и падението . Съществуващото и Несъществуващото. Ти , който знаеш , Джелал ад дин , Ти , проявеният във всичко това , - кажи кой съм Аз . Кажи - Аз ,това съм Ти . Руми
  3. "Щом като любовта е над всичко останало за мъжете и жените, които се надяват да намерят "великата любов" и вечно да я живеят, защо тогава те срещат толкова трудности, за да я съхранят за няколко години или за няколко месеца? Защото открият ли, че обичат един мъж или една жена, те се спират на него или на нея. Те не подозират, че този човек е подобен на канал, през който минават красотата, чарът и качествата на друг свят, за който жадува душата им. Те се спират на този човек, очаквайки всичко от него. Ето грешката и причината за техните разочарования и тъги. Нека мъжът и жената се научат взаимно да се считат като изходна точка в своето търсене на любовта при Извора – само така те никога няма да бъдат разочаровани. Защото при Извора водата на Любовта е винаги бистра, чиста и животворна." Омраам Михаил Айванов
  4. Има една книжка, която може и да ти бъде от полза. http://www.helikon.bg/books/53/-5-%D1%82%D0%B5-%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BC%D0%B8%2C-%D0%BA%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%B0%D1%82-%D0%B4%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D1%88-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D1%8A%D0%B2%D1%82%D0%BE-%D1%81%D0%B8_168055.html Погледни я.
  5. Здравей lichka. Надълго и нашироко, нееднократно тук, във форума, е говорено за първия контакт с картите. Обърни внимание на тези коментари, за да си обясниш това, за което питаш. Пъров докосване до картите и веднага комбинация с обърнати карти е несериозно. Всичко става постепенно, изгражда се контакт с картите. Но да не повтарям казаното вече във форума. ще прочетеш и ще разбереш. И, обърни внимание на темата Важно за участие във форум „Таро за начинаещи”.
  6. Аз не виждам смисъл да продължаваш да губиш време и нерви в мисли за него. Позволи си да се освободиш и да погледнеш живота си от друг ъгъл. В момента си вкопчена, контролираща и изискваща. Ако младежът иска теб, ще бъде с теб. Разните там "търся теб в другите" са смехотворни и нелепи. И не заслужават никакво внимание. Друг е въпросът какво искаш ти и защо си го причиняваш.
  7. Само с няколко думи искам да се включа, без да се разпростирам. Това за мен са ключови думи и те са отрицание, гняв и агресия. Ако някога сме имали усещането, че сме закриляни, то тогава ние сме били меки и приемащи. Тогава не сме се съпротивлявали и зад лошото сме виждали надеждата, че всичко ще продължи по добър за нас начин. В мига, в който сме си позволили да повярваме, че съдбата ни е враг, се втвърдяваме, ставаме неотстъпчиви и вероломни. Тогава се чувстваме и изоставени и ни става страшно, но вече не знаем как да намерим пътя обратно. А той е смирение. Гордостта няма да приеме лесно това, но няма друг начин. Иначе се обричаме на живот в страдание. Не защото съдбата ни е такава, а защото ние правим изборът да не вярваме, да не се доверяваме. Гневим се, отричаме това, което ни се случва, не го искаме, бягаме от него и се изпълваме с яд и агресия, защото това все пак е факт в живота ни. Липсва ни отваряне и приемане. Ати, имаш избор. И време да помислиш.
  8. Смирението ще ни преведе и през иглени уши, не гордостта.
  9. Интересен е моментът какво означава да се действа като Кралица Меча. Това далеч не винаги значи да направиш другия на салата. Именно дейното, но и най-вече ОСЪЗНАТО и ОТГОВОРНО действие спрямо другите е Кралица Меч. Не да се стои отстрани и само да се пита или наблюдава, а да се направи нещо, пък било то и толкова "неприсъщите" на Кралица Меч толерантност, съпричастност или компромис. Иначе, в живота винаги можем да намерим съответните поводи. Зависи какво търсим и какво искаме да чуем. ПП. Отново се връщам на Кралица меч с 2 меча и отново съм далеч от пасивното състрадание и съпричастност, а много по-близо до дейна, активна подкрепа в момент, в който друг се нуждае от нея. Иначе нямаше да излиза Кралица Меч, щеше да е Кралица Чаши.
  10. По Крал меч на първа - желанието да бъдеш. А Маг на последна никога не ми е харесвал. Прекалено голяма отговорност, която обикновено не се поема с желание. Разбира се, тълкуването може да тече на няколко пласта. Аз ти написах това, което първо ми се оформи.
  11. Именно, никой добър търговец няма интерес да изтребва потребителите си. Само че тук не става въпрос за добрия търговец, а за непочтени интереси, преследвани, естествено, по непочтени начини. И не мисля, че мястото им под слънцето ще бъде вечно.
  12. Ако на някой му се тълкува, ама не е много важно .... Странно отношение към останалите. За картите - Кралицата едва ли има повече нужда да й се напомня да си бъде кралица меча и да действа, не само да пита. А кой е този, който толкова иска да бъде като някой друг? За негово съжаление, ще му се наложи да бъде себе си.
  13. Това е индикация за минали събития, били вече и завършени, особено справедливостта следвана от кралицата и краля меч на последна позиция. В такъв случай картите не могат да показват бъдещи събития за следващ период от време. Остава да показват нещо друго. Какво е то?
  14. Обратни връзки на задаваните въпроси винаги са се давали. Проблемът е там, че тези обратни връзки досега не са използвани по предназначение - никой не систематизира лично за себе си тази информация и не се учи от грешните прогнози. Реално никой не им обръща никакво внимание. Таня, ако искаш дискусия по картите, започни я, задавай своите въпроси, говори. Иначе няма как да стане.
  15. Здравей! Проблемът е стар. Нещо отдавна е потискано по Дявол с паж жезли, но търси израз и показ навън - Светът. Едва ли причината е чисто физиологична. По-скоро бих потърсила в емоционалната сфера.
  16. Момичета, темата за здраве е в среднонапреднали. Начинаещите няма да ви помогнат да се ориентирате в тези комбинации.
  17. Освен всичко останало, бих добавила и това, че човекът отхвърля варианта да започне от по-ниско стъпало в йерархията и да израства постепенно. Но, това е действителността. Картите са слаби, не показват бляскаво начало. Напротив, започва от най-ниското стъпало . Явно не се изразих разбираемо. Именно, започва от най-ниското стъпало, и това е действителността, както казах, но у него има вътрешни съпротиви към това. Няма такова нещо като висока заплата за ниска длъжност.
  18. Освен всичко останало, бих добавила и това, че човекът отхвърля варианта да започне от по-ниско стъпало в йерархията и да израства постепенно. Но, това е действителността. Картите са слаби, не показват бляскаво начало.
  19. Странна ситуация, Деяна. Като се има предвид, че човекът "вижда Дявола", не би ли било по-логично да изпита облекчение от отговора ти, а вместо това той рухва психически. Някъде връзката се къса. Как си го обясняваш ти?
  20. Чудя се да се смея ли или да плача. Идеята на форума за сънища не е да се развихряме в своите фантазии при тълкуването и да неглижираме самият процес по този начин. Да не говорим за естеството на сънните разкази. Не е зле да се знае, че не е задължително на всяка цена да се изказваме по всички възможни теми по форумите. За който се чувства длъжен.
  21. Според мен всичките са проективни с изключение на първата, а тя беше 3пентакли, Императорът, 2 чаши. Мисля, че тя съдържа отговорите на цялата ситуация, но няма да тълкувам. Все пак е форум за начинаещи. Нека другите се упражняват. Здравей Деяна! Рядко пишеш, а би могла да бъдеш полезна на начинаещите тук с твоите разсъждения.
  22. Аз си мисля, че може да се получи и обратното. Колкото една среда повече ти харесва и си мислиш, че ти подхожда, толкова по-вероятно е да я използваш за убежище от останалия свят. Обществото на начетените е добро убежище
  23. Има и една друга, много положителна страна на това да си общуваш с хора, наясно с определени термини и използвани на място, а именно, че така биваш провокиран да търсиш, намираш и научаваш нови неща, да навлизаш в дълбочина, което иначе не би се случило.
×
×
  • Добави...