Jump to content
Порталът към съзнателен живот

aiia

Участници
  • Общо Съдържание

    132
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Haha
    aiia got a reaction from Кон Круз in Осакатяване в Библията ?   
    Честитито Рождество Христово и честит имен ден от мен Христо.Заглавието на темата ме провокира да те попитам ? Точно днес в един от най-светлите дни в годината как ти хрумна да зададеш подобен въпрос?
  2. Like
    aiia got a reaction from АлександърТ.А. in Как се прави сирене и кашкавал? Сирищен ензим!   
    Давам рецепта за кашкавал лично изпробвана от мен.Кашкавалът става бързо-лесно и чудесно.Малко по-мек е отколкото този от магазина но пък вкусен и най-важно БЕЗ МАЯ. 3литра краве мляко се сварява добре . Като кипне се добавя сол 1-2 суп. лъжици. Намаляваме температурата на варене и добавяме 1 пакетче лимонена киселина. Бъркаме непрекъснато и варим още 10-15 мин. като внимаваме да не загори .Махаме сместа от котлона и оставяме да се охлади. В парче тензух сипваме сместа и отцеждаме суроватката добре. Сместа омесваме леко или и придаваме форма каквато желаем. Завиваме в тензух и оставяме в хладилник най-малко4-5 дена да узрее. Уточнение-млякото го купувам от човек отглеждащ крави. С купено от магазин не съм пробвала какво ще се получи.
  3. Like
    aiia reacted to Станимир in Mъжът -2 част   
    А как правим оценката дали един човек е щастлив? Дали преценяваме как той възприема живота си? Дали според това, как ние бихме се чувствали на неговото място? Дали сравнявайки го с други хора, вкл. себе си, или с някакво средно равнище?

    Отделно от това, щастието може да се основава на заблуди, зависимости и какво ли още не. В тези случаи е за предрочитане хората да страдат. Още по-добре би било, ако намерят щастието в преодоляването на моментното си състояние в бъдеще, но това е по-трудно. Само с мисъл за бъдещето можем да сме щастливи в свят в който ние и всички останали сме толкова далеч не само от съвършенството, но и от един преобладаващо добър живот.

    За това, колко са нещастни българските мъже даже не ми се мисли. Аз се чувствам щастлив. Ако някой си мисли, че нямам основание да се чувствам щастлив - ами съжалявам за този нещастник. Такъв човек първо трябва да намери собственото си щастие, преди да се опитва да запълни празнотите в себе си търсейки нещастието в другите.
  4. Like
    aiia reacted to Диляна Колева in Mъжът -2 част   
    Не е въпрос на националност. 
    Като цяло с навлизането в технологичния век, възпитанието на децата влезе в нова фаза. Без да се усещаме започваме да усъвършенстваме създаването на нов пол - унисекс. И това не е просто изречение във въздуха, а много сериозна тенденция, която се наблюдава от началото на 90 - те и се оформя като доста бързо развиваща се.
    В момента жените не намират мъжкото в мъжете, а мъжете женското в жените. Все още обаче сме от поколение, което знае какво търси, имайки предвид "мъжко" и "женско". Само след 15 - 20 години, тези понятия напълно ще се размият и ще са лишени от смисъл. 
    В момента се занимавам с темата възпитание и разликите при момчетата и момичетата и как това повлиява психическото им състояние. Съчетавайки теория и практика виждам пораженията върху женската и мъжката психика в следствие на объркан или липсващ възпитателен процес.
    Неумението да възпитаваме момчета и по различен начин момичета, нещо, което си има древни традиции, довежда до моментното объркване. В инстинктите ни обаче, мъжкото и женското е дълбоко заложени и не откривайки го в действителността си като проявление, се преживяваме като неудовлетворени. В стремежа си за баланс, се опитваме да развием и другата половина и съвсем се объркваме. Това ще продължи още доста време, освен, ако не се случи рязка промяна в действителността, в която се намираме.
  5. Like
    aiia reacted to Донка in In Memoriam   
    Напусна ни великият Валери Петров - Поклон! И светла му памет! 
     
     

     
     
    СБОГУВАНЕ С МОРЕТО

    Сбогом, мое море, сбогом, мое море!
    Още топло е, още е лято,
    но от час там над нас се върти, без да спре,
    вече първото щърково ято.

    То се сбира, разрежда се, дълго се вий
    на различни въздушни етажи.
    Сбогом мое море! Дойде време и ний
    да събираме вече багажи.

    А пък колко обичам те:нейде встрани,
    не летовищно- диво и степно,
    мое синьо море от детинските дни
    до задъхване великолепно:

    със чаршафа опънат, с дома от камъш,
    със заритите в пясъка котви,
    със варела ръждясал, със младия мъж,
    който риба на спиртника готви,

    и с момичето русо, което лежи
    или иде във весела блуза
    и вода във кесийка от найлон държи
    като жива, прозрачна медуза.

    Сбогом, мое море! Не е весел тоз час.
    Даже просто ми иде да плача.
    Този мъж не съм аз, този мъж не съм аз-
    аз съм само зад тях минувача!

    Боже мой, боже мой! Сбогом, мое море!
    Дни, години- какво ни остава?
    Както твоята пяна във шепата мре
    чезнат зависти, страсти и слава.

    И защо са ни те? Своя земен живот
    ний тъй бързо хабим в суетене.
    Дъх на сол, водорасли, черупки и йод,
    влей от свойто спокойствие в мене!

    Стига този ламтеж! Не съм вече момче
    и в часовника вечен на Хронос
    твоя пясък, море, все по- бързо тече
    от добрия във лошия конус.

    А пред тебе какво е животът ни? Миг.
    Тъкмо почнал, и ей го, изтече.
    И не сбогом е туй, а панически вик
    и какво, че познат е той вече,

    че безброй преди мен в своя път един ден
    са изплаквали винаги тая
    своя жажда и скръб през простора зелен,
    виолетов и син до безкрая!

    Ти, което си люлка на всеки живот,
    на сновенето наше нестройно,
    дай ми- вечно подвижно- нелюшкащ се под,
    върху който да стъпя спокойно!

    Отучи ме от нервност! Стори ме ти цял!
    Дай ми мъдрост и трезвост, и верност!
    Стига вън съм блестял, стига вътре звънтял
    като хвърлен на плажа ти термос!

    Укрепи ме, море, укроти ме, море,
    над пространство и време разлято!
    На въздушни етажи кръжи, без да спре,
    вече първото щърково ято

    и в мъглата- уу- уу!- като горестен зов
    се дочува на кораби воя…
    Сбогом, мое море! Сбогом, моя любов!
    Сбогом, вечност, жадувана моя!
     
  6. Like
    aiia reacted to Станимир in България. Ще я бъде ли?   
    Неведоми са пътищата господни. Дънов пише същите неща, които се предсказват за България и Русия, но той като цяло говори общо за славянството, като разбира се споменава и силното влияние, което ще имат България и Русия в някои отношения. Има тема с цитати засягащи славянството тук във форума. Който иска ще си я намери.
     
    Та, неведоми са пътищата господни. Последните ще станат първи и обратно. Една раса ще смени друга. Всичко тече, всичко се променя и всичко това става в съответствие с определени космични срокове. Статуквото ще се промени. Кали юга ще приключи. И това никой не може да спре. Колкото и да изглежда смешно и невъзможно, когато настъпи моментът, всички противодействащи сили ще бъдат пометени. И много подкрепящи ги хора за съжаление, но такъв е животът. Сега, аз не знам дали точно славяните ще са в основата на тази промяна, по точно дали те ще я осъществят на физически план, тъй като основата е в духовния свят, където няма славяни или неславяни. Но ако предположим, че на славяните и в частност на Русия и България действително е отредена някаква съществена роля в тези промени, то ние няма как да видим как и кога ще стане това. За нас подобни твърдения могат да изглеждат смешни и невъзможни, невероятни и илюзорни, но те има как да се осъществят.
  7. Like
    aiia got a reaction from АлександърТ.А. in Бедствията - кaкво всъщност става в момента?   
    Баста на смс-те лично от мен.Една стотинка повече няма да дам.Не само твоите пари Лиула отиват там.Моите и твоите и на хиляди работещи БЪЛГАРИ.Ела да видиш,как циганите работят тук и какви къщи имат.Мога да напиша и аз други неща.Човека ,ах човека.Кой човек? Този с главната буква или с малката?Никой не подценява усилията на хиляди хора.Понякога една молитва изречена от сърце струва ,колкото 100 смс.
  8. Like
    aiia reacted to Лиула in Да сътвориш врага   
    В Катилинариите (I,1-10) Цицерон не е имал нужда да обрисува образа на врага, защото е разполагал с доказателства за заговора на Катилина. Но Цицерон сътворява врага, когато във втората реч обрисува пред сенаторите образа на приятелите на Катилина, обграждайки основния обвиняем с техния ореол на морална перверзност:
     
    Индивиди, които живеят при доказани престъпници,
    Обвързали се с пропаднали жени, давещи силите си във виното, преситени, окичени с корони,
    Намазани с помади, изтощени от съвокуплението,
    Бълващи призиви за избиването на честните граждани и опожаряването на града […]
    Те са пред очите ви: вчесани, обръснати или с добре подравнена брада, облечени с туники, стигащи до глезените им и с дълги ръкави, загърнати с було, а не с тога ...
    Тези „хлапаци“, толкова грациозни и деликатни, са се научили не само как да обичат и да бъдат обичани, да танцуват и да пеят, но също и да размахват юмруци и да вливат отрова.
     
    Морализмът на Цицерон е същият като този на Августин Блажени, който попарва езичниците, защото, за разлика от християните, те пълнели цирковете, театрите и амфитеатрите и организирали оргии. Враговете са РАЗЛИЧНИ от нас и се придържат към обичаи, които са различни от нашите.
     
    Типичен пример за различност, за различен, е ЧУЖДЕНЕЦЪТ. (И в буквален, и в преносен смисъл.)
    Още върху римските барелефи варварите са изглеждали брадати и плосконоси, а самото наименование варвари, както е известно, намеква за говорен дефект, а оттам и за дефект в мисленето ...
    Въпреки това, още от началото са нарочени за врагове не толкова различните, които са директна заплаха за нас (както би бил случаят с варварите или бежанците, все едно от името им), а онези, които всеки има интерес да представя като заплашителни, дори и да не ни заплашват пряко, така че не толкова тяхната заплаха откроява тяхната различност, а тяхната различност, се превръща в признак, в стигма на и за тяхната заплаха.
    С развитието на контактите между хората и народите в нов вид враг се превръща не само онова, което е отвън и което демонстрира своята странност отдалече, но и онова, което е вътре, между нас, което днес може да се нарече извънобщностен емигрант (Umberto Eco), който по някакъв начин се държи по различен начин.
     
    Да се опитаме да разберем другия, означава да разрушим клишето, без да отречем или да заличим неговата различност.
    От една страна, можем да се разпознаем само в присъствието на един Друг и на това се крепят правилата за съжителството и смиреността.
    Но на драго сърце намираме този Друг за нетърпим, защото в известна степен, ние не сме той.
     
    Tака, че превръщайки го във враг, ние си създаваме нашия рай на земята. Тогава се ражда онази компенсаторна зона за сигурност, вид духовно плоскостъпие или пък пустинна равна местност, в която, всеки друг, би бил заплаха от задълбаване и вдълбочаване, каквото навремето е сътворил Тунгузкия метеорит.
    Вероятно, островите от предишния ден, винаги ще останат в предишния ден, срещата ще е невъзможна. Струва си да се замисли човек, дали не адът, че това са другите (Jean-Paul Sartre), (разбирай различните), а самото мислене и изнамиране на врагове.
  9. Like
    aiia reacted to Aumi in Вегетарианството в Духовния Път   
    Не точно храненето, а принципите на човека тръгнал по духовен Път, са свързани с храненето.
    По точно, храната на духовния човек, не трябва да бъде свързана с насилие или убийство на други същества.
    Или, всеки един духовен човек, трябва да спазва правилата или принципите на Ахимса.
  10. Like
    aiia reacted to Лиула in Символи в картите Таро   
    Опитайте се да гледате с карти без символи. Просто tabula rasa. Изрежете 78 правоъгълници от бели листа. Гледайте и вижте. Само онова, което носите у себе си, имате.
    Един символ е значим, само когато е рефлективен на съда, т.е. на носителя, на личното несъзнавано, което се свързва с колективното и тогава може и да се получи процес на провиждане.
  11. Like
    aiia got a reaction from Донка in Среща на Портала, 2013, Черноморието   
    Аз ще дойда да се запознаем ,макар и за малко.Донка ,дай телефон за всеки случай.
  12. Like
    aiia got a reaction from Inatari in Среща на Портала, 2013, Черноморието   
    Аз ще дойда да се запознаем ,макар и за малко.Донка ,дай телефон за всеки случай.
  13. Like
    aiia got a reaction from tetty71 in Как се прави сирене и кашкавал? Сирищен ензим!   
    Давам рецепта за кашкавал лично изпробвана от мен.Кашкавалът става бързо-лесно и чудесно.Малко по-мек е отколкото този от магазина но пък вкусен и най-важно БЕЗ МАЯ. 3литра краве мляко се сварява добре . Като кипне се добавя сол 1-2 суп. лъжици. Намаляваме температурата на варене и добавяме 1 пакетче лимонена киселина. Бъркаме непрекъснато и варим още 10-15 мин. като внимаваме да не загори .Махаме сместа от котлона и оставяме да се охлади. В парче тензух сипваме сместа и отцеждаме суроватката добре. Сместа омесваме леко или и придаваме форма каквато желаем. Завиваме в тензух и оставяме в хладилник най-малко4-5 дена да узрее. Уточнение-млякото го купувам от човек отглеждащ крави. С купено от магазин не съм пробвала какво ще се получи.
  14. Like
    aiia got a reaction from smehy in Трите неща, които бихте променили ако бяхте администратор   
    Колко мнения има право да даде един потребител в рамките на 2 часа,искам да попитам?Редно ли е това?Emma83-Вчера: първо мнение-20.28-20.50-20.51-20.59-21.02-21.13-21.25-21.35-21.37-21.40.часа.Нямам намерение да изброявам темите.Изключително неприятно е ,като влезеш в сайта и се заредят мнения на един и същи потребител до безкрайност.
  15. Like
    aiia got a reaction from Диляна Колева in Трите неща, които бихте променили ако бяхте администратор   
    Колко мнения има право да даде един потребител в рамките на 2 часа,искам да попитам?Редно ли е това?Emma83-Вчера: първо мнение-20.28-20.50-20.51-20.59-21.02-21.13-21.25-21.35-21.37-21.40.часа.Нямам намерение да изброявам темите.Изключително неприятно е ,като влезеш в сайта и се заредят мнения на един и същи потребител до безкрайност.
  16. Like
    aiia reacted to Атлантида in Кармична астрология   
    В човешката съдба, точно както в един хороскоп се преплита много и съвсем разнопосочни влияния.(Животът е радост и тъга ) Някои са по-позитивни и хармонични, някои са свързани с напрежение и трудности. Лилит, Черната Луна не е много благоприятна на Асц. или на друго възлово място, но всичко е относително и наистина е така. Всеки ден от седмицата се управлява от някоя планета от септенера, т.е. Слънцето, Луната,Меркурий, Венера, Марс, Сатурн и Юпитер. Така че само те седемте си имат по един ден от седмицата, другите планети нямат. Още повече Лилит е фиктивна точка, място на най-голямо астрално отдалечаване. Да изясним първо какво разбираш под ден на Черната Луна. Мисля, че тук някъде имаше писано за Лилит, потърси съответната тема. Следващите дни ще прехвърля и тези писания там.
  17. Like
    aiia reacted to Inatari in Духовните интереси и Качването на главата   
    Аз по- скоро винаги съм успявала да запаля хората около мен по интересите си, тези с езотеричен характер. Безброй пъти съм изпращала линкове към форума, за да четат. Повечето пъти не им стига смелостта да се регистрират и да публикуват мнения. Но това си остава едно тайно тяхно местенце за четене и отдих от дългия пълен с меркантилности ден.Майка ми и баща ми знаят за моите интереси и се радват за мен, когато ходя на срещи на Портала или се срещам с хора от Портала неофициално.
    Като че ли никое друго място за духовни практики не може да ме привлече по тази начин, и да ме накара да се чувствам като у дома си.
    Многократно съм разказвала за идеите на Петър Дънов на всякакви хора, които са ме изслушвали спокойно и с интерес. Задавали са ми въпроси, на които често не мога да отговоря, защото не се чувствам напреднала, аз просто вървя по- собствения си път. Дали съм ученичка на Дънов и това не знам, камо ли да имам претенции за това, просто знам, че аз и Дънов имаме пресечна точка, той може да бъде моя светлина в тунела и да ме преведе през живота. Това е повече от достатъчно на този етап.Благодаря на всички съфорумци, които също осветяват моят път и правят денят ми по- лек и по- светъл, щом се докосна до тях!
  18. Like
    aiia reacted to query in Пророчества и очаквания за 2012г.   
    Вие се самонавивате ... Аз не мога да се откъсна от леки депресионни състояния, дето на вълни ме атакуват, а вие само дето не сте Ффрръкнали
    Чакам да видя какво ще пишете като дойде 2013 година..

    П.С. Ми да се редактирам тогава... да не ви влияя депресионно
    Хич няма да се редактирам. Ако модератора сметне, че проявата на здрав разум е за редакция- да трие. Нямам нищо против.
  19. Like
    aiia got a reaction from smehy in Рак на гърдата. Алтернативи.   
    Такаа от всичките изчетени мнения невидях едно мнение за алтернативно лечение за рака.Ивета е задала конкретен въпрос.Кой отговори конкретно до сега?Никой.Аз от Рамакришна не се интересувам .Аз мога да говоря от личен опит.Аз два пъти преминах през ада .Един път с баща ми и втори път с майка ми.Вие задълбахте в езотеричните причини .Това добре.Хайде да наблегнем на практиката.Това което ще помогне в момента .Тук и сега.ИМАТЕ ЛИ ИДЕИ ?Нека да са преживяни поне.Теорията я оставете на теоретиците.
  20. Like
    aiia got a reaction from ester in Прилагането на власт, натиск, насилие   
    Случая с пушачите може да се разгледа и от друг ъгъл .Хайде да конкретизираме малко.Ако аз съм с 2-3ма пушачи в едно помещение и аз не пуша аз отивам да подишам чист въздух.Ако 2-3ма са непушачи а на мен ми се пафка -аз отивам на чист въздух да си пуша.Понеже съм пушач признавам си чистосърдечно този грях.Ееех Донка да можеше толкова лесно този който възпрепятства да помогне на тези да преодолеят слабостта си ама нестава.
  21. Like
    aiia got a reaction from Донка in Как се прави сирене и кашкавал? Сирищен ензим!   
    Давам рецепта за кашкавал лично изпробвана от мен.Кашкавалът става бързо-лесно и чудесно.Малко по-мек е отколкото този от магазина но пък вкусен и най-важно БЕЗ МАЯ. 3литра краве мляко се сварява добре . Като кипне се добавя сол 1-2 суп. лъжици. Намаляваме температурата на варене и добавяме 1 пакетче лимонена киселина. Бъркаме непрекъснато и варим още 10-15 мин. като внимаваме да не загори .Махаме сместа от котлона и оставяме да се охлади. В парче тензух сипваме сместа и отцеждаме суроватката добре. Сместа омесваме леко или и придаваме форма каквато желаем. Завиваме в тензух и оставяме в хладилник най-малко4-5 дена да узрее. Уточнение-млякото го купувам от човек отглеждащ крави. С купено от магазин не съм пробвала какво ще се получи.
  22. Like
    aiia got a reaction from Латина in Как се прави сирене и кашкавал? Сирищен ензим!   
    Давам рецепта за кашкавал лично изпробвана от мен.Кашкавалът става бързо-лесно и чудесно.Малко по-мек е отколкото този от магазина но пък вкусен и най-важно БЕЗ МАЯ. 3литра краве мляко се сварява добре . Като кипне се добавя сол 1-2 суп. лъжици. Намаляваме температурата на варене и добавяме 1 пакетче лимонена киселина. Бъркаме непрекъснато и варим още 10-15 мин. като внимаваме да не загори .Махаме сместа от котлона и оставяме да се охлади. В парче тензух сипваме сместа и отцеждаме суроватката добре. Сместа омесваме леко или и придаваме форма каквато желаем. Завиваме в тензух и оставяме в хладилник най-малко4-5 дена да узрее. Уточнение-млякото го купувам от човек отглеждащ крави. С купено от магазин не съм пробвала какво ще се получи.
  23. Like
    aiia reacted to Диляна Колева in Как да помогна на дъщеря ми да стане майка?   
    Здравейте Виола.
    Разбирам желанието ви да помогнете на дъщеря си в такъв решаващ момент.
    След като тя е разговаряла с вас по проблема / поне така разбирам от поста ви/, значи тя е готова на изкуствен донор.
    Ако тя е готова на това и иска с цялото си сърце да стане майка и природата и го позволява, мисля че точно тя, ще намери най- правилните думи да подходи към съпруга си. Хората са различни и след като той е бил склонен да направят всички опити, за да зачене тя дете, предполагам, че и тук ще бъде неин верен партньор.
    Ако желанието им да бъдат трима в семейството е общо те заедно ще стигнат до най- правилното за тях решение.
    В този така личен и интимен момент, мисля че Вашето присъствие на подобен разговор ще бъде проява на нетактичност. След това вероятно дъщеря ви ще сподели казаното, щом между вас има изградено толкова голямо доверие.
    Познавам двойки, които са взели подобно решение и мъжете са безкрайно щастливи от бащинството си.
    Защото връзката с детето е връзката с майката по време на бременността и връзката с двамата настоящи родители след това.
    Практически самото осеменяване няма никакво значение.
    Родители са хората които са вложили себе си в изграждането на един нов човек, а не извършилите физическото действие.
    Ако зет Ви е на същото мнение, смятам че няма да има никакъв проблем, но пак казвам, това е много личен и интимен момент в който намесата на трети човек по скоро ще влоши нещата.
    Успех

    Тъй като скоро с жена с подобен проблем се опитвахме да разрешим тревогите и ще си позволя да споделя нещо по въпроса, което може би не се взема предвид.
    Днешното време на прогрес е стигнало до решаването на проблема с безплодието при двойките по 3 начина.
    1. Ин витро
    2. Чрез изкуствен донор
    3. сурогатното майчинство
    И трите начина решават проблема с безплодието или проблема на единия от родителите, като дават правото на можещия родител да се прояви като такъв.
    В първия случай проблем при двамата.
    Във втория случай проблем при мъжа
    В третия случай проблем при жената.
    От трите начина втория е с най- дълга история. Има го описан дори в нашата народопсихология в разказите на Йовков. Имало е мъже в отделните общности, които са изпълнявали ролята на "осеменител".
    това е най- естествения начин да се помогне на една жена да се отдаде на изконното си право да бъде майка.
    Ако жената подтисне този майчински инстинкт в себе си, особено ако е силно изразен рискува да изпадне в тежка депресия или да се отдаде на неясно за нея самосъжаление, което да я погуби емоционално.
    Затова, ако жената има силен майчин инстинкт, аз съм с две ръце "за" да се използват всички начини. Ако до нея стои един силен и емоционално зрял партньор това само ще обогати семейството.
    Но това е силно индивидуално и е много личен и съкровен момент от живота на двама души.
  24. Like
    aiia reacted to Диана Илиева in Карма, прераждане,...Изход ?!?   
    Maрия, не мога да се съглася с това, което твърдиш, защото имах и още имам около себе си хора, които по всякакви критерии са твърде напреднали в духа, а употребяваха/ат по малко и месо, и кафе, и сладкиши и какво ли не ... и категорично никак не са суровоядци. С една дума практиката опровергава теорията. Ако желаеш, мога да те запозная.
    Пък за тези, дето съзнателно се стараят да се хранят еди как си, защото така им отива на духовното развитие, мога само да кажа, да спрат да се мъчат.
  25. Like
    aiia reacted to Йордан Анов in Светът ми се срина   
    От всичко, което прочетох дотук, схванах единствено акцента върху детето ти, и то, доколкото разбирам, е било единственото свързващо звено между вас.



    Да, нещата имат две страни, така е.
    Но, ти си първа, която пишеш; ти си тази, която се жалваш.
    Би било интересно, наистина, и страната на другия човек.
    Все пак, истината преди всичко.

    P.S. Най-лесното и удобното е да получиш съчувствие, но това съчувствие, обикновено е лицемерно. Защото, виждайки подобни истории ние "нормалните хора", не искаме да виждаме себе си. И от това ни е страх. И, измисляме утехи.
    Утеха - не страдай, ти си силна.
    Утеха - не страдай, ти си красива.
    Утеха - не страдай, ти имаш дете.

    А всъщност, какво имаш ти и коя си ти, и кое е твоето богатство, че да си различна от другите?
×
×
  • Добави...