Jump to content
Порталът към съзнателен живот

томи

Участници
 • Общо Съдържание

  571
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  9

томи last won the day on Август 31 2016

томи had the most liked content!

За томи

 • Ранк
  Приятел на Портала
 • Рожден Ден 06/04/58

Профил Информация

 • Пол
  Мъж

Последни Посещения

14936 посещения на профила
 1. Ти си проявената Любов към мен, Господи. https://www.vbox7.com/play:eff247df82 Плодът на духът е Любов! Плодът на Любовта е живот! А как се проявява Божественият живот? Беинса Дуно Новите схващания на ученика Съществуването, животът не може да се прояви без обич. Живот без обич няма. Първият акт на живота е обичта. За да покажеш, че живееш, трябва да обичаш . Младежки Окултен Клас 19.10.1924 Неделя, София
 2. Ключът към безсмъртието! Хармоничните отношения на разумното ви сърце, превърнете в непреривен процес ; в служенето ви на Бога на Любовта !!!
 3. Среща на поколенията! Музиката ;вълшебният посредник!
 4. Странник съм в този свят текст и музика: Беинса Дуно https://www.vbox7.com/play:cd300dd5b0
 5. Скръбта и странникът музика и текст: Беинса Дуно https://www.vbox7.com/play:e4589e68c7
 6. Имат ли си акордеонистите принцеса ? https://youtu.be/BISDFIwXs7I?list=RDBISDFIwXs7I
 7. Отговорът на отговорите! Какво ни казва Учителят за "Завета на цветните лъчи на светлината". "Този метод,който ни дава Христос,е повидому прост, но резултатите му ще бъдат прекрасни." Резултатите са плодовете, по които ще познаем кой действа. Каква е характеристиката,която Учителят ни дава за Господ и Бог? Това виждаме в началото на молитвата за Плодовете на Духа. " Господи на Обичта,Боже на Любовта, ние Те призоваваме в Твоята милост." Господ наш Иисус Христос е Господ на Обичта. Какво ни дава още Учителят в "Завета на цветните лъчи на светлината"? Освен методите за работа с лъчите Той ни е оставил и своята заповед! Заповедта започва с: " Обичай " Заповедта на Учителя: Обичай съвършения път на истината и живота. Постави доброто за основа на домът си,правдата за мерило,любовта за украшение,мъдростта за ограда и истината за светило. Само тогава ще Ме познаеш и Аз ще ти се изявя. Сега остава мили ученици;вие да определите; - Има ли място Обичта в дома на петте Велики Добродетели и кое е това място? Обичам ви!!!
 8. Въпросът на въпросите! "Попита го трети път: Симоне Ионин, обичаш ли Ме? Петър се натъжи, задето трети път му каза: обичаш ли Ме? И Му рече: Господи, Ти всичко знаеш; Ти знаеш, че Те обичам." Защо Господ търси обичта у човека? Защото Обичта съдържа Любовта в себе си и затова като качество, и добродетел е изключително важна за синовете Божи; обрекли се да Му служат. Човек, който възроди истинската обич в себе си,възражда и петата от петте велики добродетели. Възстановява древния ОЛИМП. http://prikachi.com/images.php?images/470/8895470o.png
 9. През месец септември брат Пантелей Пантелеев ще ни зарадва с концертите си по случай седемдесет годишния си юбилей.Ще имаме възможността за пореден път на живо да се насладим на окултния бел-кантов тенор,който с вдъхновеното си пеене спомага на сърцата ни да усетят красотата на Божествената музика на Учителят Беинса Дуно .Много малко са талантите ,които могат не само да представят,но и да обучават учениците на красиво пеене.В това отношение в негово лице братството притежава безценен бисер.Благодарим ти братко! Да си ни жив и здрав още дълги години!
 10. По плодовете им ще ги познаете!
 11. Беинса Дуно 26 август 1942г. Преди да се свърже с природата, човек трябва да се е свързал със своя Създател, да Го познава. Бог е Дух. Бог е светлина. Следователно, Той е навсякъде и във всичко, не може да не Го познаваш. Учените Го търсят по небето, по звездите – в големите неща. Те не подозират, че Той се крие в малките, микроскопически неща. Само онзи е доволен от себе си, който носи музиката в душата си. Той е доволен от пението си, разбира, кои тонове са чисти и кои не са. Щом разбира и своите, и чуждите погрешки, той е истински музикант. За него не само пението е музика, но и мисълта, и чувстването, и говорът. Стремете се навсякъде да виждате музика и да я прилагате. Докато не превърнете живота си в музика, вие не можете да се свържете с природата и да се ползвате направо от нейните блага.
 12. Беинса Дуно 19 август 1942г. "Дето е любовта, там е редът и порядъкът; там е музиката, там е изкуството. Който свири с любов, той може да оправя времето: ако е суша, ще докара дъжд; ако е буря, ще я укроти. Като свири на болния, вдига го от леглото. – Как става това? – То не е моя работа. Това изкуство е от Божествения свят. Който придобие това изкуство, веднага става музикален – музикалното му чувство се проявява. Никой няма право да злоупотребява с това изкуство. Обикновената любов дава обикновени постижения, а Божествената дава необикновени постижения. Прилагайте Божията Любов, учете се от нея, за да имате необикновени резултати. Когато всички хора станат добри, красиви, силни, любещи, светът ще се оправи. Време е вече хората да излязат от човешката любов и да влязат в Божествената." "Човек е дошъл на земята да изпълни Божията воля. Момата и момъкът се женят, за да се научат взаимно да обичат Господа. Ако не се научат да обичат Господа, женитбата им е безпредметна. Ако имаш приятел, задачата ти към него се свежда в това, да го научиш да обича Господа. И той има същата задача към тебе. Всички хора трябва да обикнат Господа и да съзнаят, че Той е Любов. Когато любовта проникне в човешките умове, сърца и души, светът ще се оправи" " Всички хора са призвани за работници на Божията нива. Като работи с любов, човек изпълнява Божията воля. Той помага, без да говори. Огънят показва отдалеч, че гори. Хлябът сам говори за себе си. Като влезе в стомаха, той проявява силата си. Същото се отнася и за любовта. Тя не се нуждае от проповеди. Достатъчно е да я възприемете, за да разберете, че тя носи живот в себе си. Тя обновява, подмладява и повдига човека. Стремете се към любовта, за да се подмладите и възкръснете." – Това е живот вечен, да позная Тебе Единнаго, Истиннаго Бога и Христа, Когото си изпратил.
 13. Изгревът т.22 стр.408 "Имаме случая с Кирил Икономов, който постави във втората част на песента „Мога да любя" - „Слуга да стана" един „си бемол", за който Учителят му каза да го махне, защото ще му причини големи страдания. Той - големият музикант завършил Академията има толкова много знания! Как може да го коригира някой. И не послуша Учителя. Парализира се и 15 години до смъртта си беше схванат на легло. Ще гледаме бъдещите Велики наши музиканти, учители по Паневритмия и унищожители на Словото какво ще ги последва!" Следва линк към песента "Мога да любя" без този "си бемол". http://vbox7.com/play:61a5f5b9a8
 14. Беинса Дуно 8.VII.1942 г " Вие пяхте песента „Махар Бену Аба“. Махар Бену значи онзи, който иде в училището. Който не учи, „Махар Бену“ не може да пее. „Махар Бену“ е песента на ученика, който най-добре учи и прилага всичко. Прилага на място сърцето и волята. Ако в училището не учиш добре, ако всеки ден ти се тревожиш заради нищо и никакво в света… Бог нас не ни е пратил на Земята да се тревожим. Пратил ни е да се учим. " 28.06.1942 г.,Рила " Душата е храм на Истината. Умът е светилище на Мъдростта. Сърцето е олтар на Любовта. Света на светлината Бог създаде за очите, Света на слуха – за ушите, Света на уханието – за носа, Света на словото – за устата. Работата Бог създаде за ръцете, Движението – за нозете, А тялото – за жилище на душата. Първият човек бе създаден за живота, за движението. Новият човек е създаден за любовта и за знанието. И така от живота към любовта. От любовта към Бога. От Бога към света, за да познае светът, че Бог е всичко в света. Като казвам „от Бога към света“, не разбирам към света на тъмнината, в която хората блуждаят, но към света на светлината, в която хората възкръсват за новото познание на Бога. Бог е вечната красота в живота. Бог е вечното постижение в любовта. Бог е вечното изявление на красотата – основата на доброто в света. "
×