Jump to content
Порталът към съзнателен живот

maria_stoikova

Участници
  • Общо Съдържание

    8
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена
  • Местоположение
    burgas

maria_stoikova's Achievements

  1. hipnozata ni pomaga i ni u4i kak da se borim sas sobstvenite si strahovei trevogi da zapazim samouverenostta i prisastvie na duha vava vsqkakvi situacii i da namerim verniq podhod za okazvane na pomosht na nashite blizki hora.
  2. -Самопозноние,това е толкова енигматично и забулено в мистицизъм древно понятие. Човешката душа е е била предмет на изследване още от първичните хора в далечнота минало. Самопознанието като висша цел на човешкия живот е засегнало в центъра центъра на философската и езотерична мисъл още от древността. И въпреки това ,човешката психика и душа все още са етигма и неразбираема абстракция за съвременния човек. В нашата технологична цивилизация на материализация хората живеят и взаимодестват помежду си гласкани от социалната система и неосъзнати инстикти. В нашето общество интригите,скандалите,и кавгите ,неразбирателството,завистта,и ревността,лицимерието,и невежеството са общоприети рамки и неразделни спътници в човешките взаимоотношения. И въпреки ,че каткто на всички ни е ясно ,отговорите ни на тези въпроси не са никак прости и обхващат всички аспекти от държавата като социална система -факторът човека е в основата на всичко. Да оставим обществото тогава и да се концентрираме върху индивида. Всеки един човек е важен ,но за да настъпи осезаемата промяна ,тя трябва да бъде посята в душата на всеки един човек. Трябва да започнем от себе си . Как?-Опознай себе си и своята дълбока същност . Бъди господар на себе си. Не се оставяй гнева да те завладее . Не бъди пасивен -помогни ,когато някой се нуждае от помощ. Бъди олицигворение на тези нови ценности.
  3. Книгите които съм чела и които бих могла да ви препоръчам : -"Подсъзнанието може всичко"-Джон Кехоу. През 1978 г. Кехоу започва да преподава програма,която е разработил относно невероятните сили на мисълта и как да я насочим в наша полза. Създадено като методи на обучението ясно очертава смела стратегия за това как да променим личния си живот, работа и общество като впрегнем вътрешните си сили. Феноменалния успех на неговите лекции се разрастват и буквално обхващат целия свят. Кехоу лично лично представя системата"Подсъзнанието може всичко"- в страни като Канада,САЩ,Австралия,Русия,Нова Зеландия . -Джонататан Линвингстън -"Чайката"-триум на свободния човешки дух , очоровали милиони читатели по света. -Барбара Бренън-"Ръце от светлина"-книгата предлага методи и техники за подобряване на здравето , взаимоотношениятаи болестите на човека,за енергийното поле ,функциите му, духовно израстване и смелостт , за възможностите на разширеното съзнание. -Методът на Силва-Хосе Силва показва как хората могат да се научат да преодоляват напрежението,лошите навици,емоционалната неувереност и дори и болестите с помоща на метода за Контрол на ума.
  4. За силата на самовнушението в психотерапевтичната литература е описан следния случай: -Девойка била болна от болест , която е в напреднал стадий и прогресира. Било началото на есента.До прозореца на девойката имало дърво, на което листата падали. Тя всеки ден брояла листата и свързвала окапването им с намаляването на дните , които й оставали да живее. Лекарят разбрал , че окапващите листа внушават песимистични мисли на девойката и посъветвал родителите да й вдъхнот надежда за живот. Те нарисували същите листа, изрязали ги и всеки ден на мястото на окапалите листа поставяли нарисуваните зелени листа. Появата на зелените листа , символ на зараждащия се живот подействало положително внушение на момичето. То започнало да се настройва оптимистично и повярвало , че в него също се заражда нов живот и ново здраве в нея. Появила се надежда , и вяра в живота и здравето и жизнените функции на момичето започнали да се подобряват.
  5. Омразата парализира живота ,Любовта го изцелява. Омразата обърква живота ,Любовта връща хармонията. Омразата помрачава живата ,Любовта го озарява. Любовта е толкова голяма сила,че може да бъде надмината само от летенето.
  6. Здравейте казвам се Мария. Ето и мои любими мъдри мисли за деня: 1-Има 2 житейски правила : правила1-не се тревожи за дреболии правило2-всички неща са дреболии.-"Фридрих Ницше" 2-Понякога дори да живееш се изисква кураж.-"Сенека" 3-Умът е градина , в която волята е господар.-"Декарт" 4-Най великата доблест не е втова никога да не паднеш, а да се изправиш всеки път когато паднеш.-Конфуций 5-Който не умее да владее себе си той е роб , ако ще да е владетел на целия свят.-"Епиктет" 6-Човек вижда толкова колкото знае-"Гьоте" 7-Книгата е като огледалои ако в него гледа маймуна , от там не може да се види лик на апостол.-"Лихтелберг" 8-Не е важно кой е прав а какво е правилно.-"Томас Хексли" 9-По лошото от това да бъдеш е да бъдеш сам с някого. 10-Няма нищо по страшно от активната глупост"Гьоте"
  7. Здравейте! Казвам се Мария. Относно темата ви-мисля ,че ние избираме дали да сме щастливи , и ние избираме дали да сме нещастни. По същия начин ние избираме дали да сме добри или лоши. Такава ни е природата. Ние правим от живота си това което пожелаем. Нашия естествен инстикт е да бъдем щастливи и удовлетворени. Това което ни пречи е социалната обусловеност. Бъдете щастливи и направете и другите щастливи. Целия живот е просто система от отношения. За мен щастието означава да се веселя и винаги съм намирала веселие,дори в най тъжните моменти в живота ми.
×
×
  • Добави...