Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Симон3

Участници
  • Общо Съдържание

    7
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Симон3 got a reaction from ivail in За прераждането   
    Ето още малко информация по въпроса "Кои азове (души) не се прераждат".

    Различни са пътищата на азовете (душите) на Земята - едно изключително трудно място за съществуване, предизвикателство за преодоляване от високо развити азове. Най-слабите не се развиват, а деградират, затъват в съблазните на плътния свят, вървят по низходяща спирала. По-малко слабите кретат бавно, в хиляди прераждания, по почти равна линия, малко нгоре, малко надолу, в крайна степен си стоят на място. Малко по-силните успяват, макар и бавничко, също в хиляди животи, да осигурят позитивен превес. Още по-силните дълго натрупват, но постепенно все по-бързо се устремяват нагоре. Най-силните, обикновено дошли от духовни светове, за да
    придобият специална опитност, доста бързо се ориентират и поемат стремително към върха.

    1- След труден живот много азове нямат желание да се прераждат повече тук. Обаче редовната почивка и рекреация в астралния свят (10 до 200 земни години, обикновено 20-40) променя мнението на повечето. Само малка част окончателно се отказват от прераждания на Земята и тяхната Свободна Човешка Воля се уважава - биват изпратени на други планети, в други светове или остават в астралния свят около Земята, като помощници на духовните учители и водачи и по този начин продължават своя растеж.
    Това е основният контингент прекратяващи земните си прераждания азове, силно варира съобразно промяната на условията, средно е от порядъка на 0.3% от подлежащите на прераждане.

    2- Определен брой стари азове, с много успешни животи, са израстнали над необходимостта от реинкарнации - "дипломират" се от специалното висше училище Земя и преминават на по-високо ниво на духовно съществуване – това е вторият канал за намаляване на прераждащте се на Земята (~0.2%). Някои от най-добрите остават временно към Земята като велики учители (Буда, Сен Жермен, Мория, Кутуми).

    3- Нищожно малък брой (няколко десетки годишно за цялата Земя - <0.000 01%) трайно деградирали азове, извършили съзнателно прекалено вредни, неадекватни деяния, без тенденция за подобряване в следващ живот, и при наличие на основателни искания за отстраняването им, от много от потърпевшите хора (всеки сам трябва да се погрижи за това, което му пречи), биват разградени като енерго-информационни същности от локален бог и пречистената енергия върната обратно в първоизточника.

    Поздрави
    Симон Живков
×
×
  • Добави...