Jump to content
Порталът към съзнателен живот

paparosko

Участници
  • Общо Съдържание

    50
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

paparosko's Achievements

  1. Здравейте, Въпросът ми е към Орлин Баев: Може ли причината за заекването да бъде от подражание на друг заекващ?
  2. mecholari, Още много подобни реалности ще преживееш. Бъди сигурен, че не е необходимо непременно да си ги обясняваш научно. Даже напротив. Отдай значение на вътрешното си усещане. Други съзнания винаги ще има с теб. Съществуването е колкото сложно, толкова и просто, зависи от разбирането ти за него. Отпусни се и изживявай! Лек ден!
  3. От постингът ми не става ли ясно какво разбирам под думата материя? Енергия и празно пространство. Или искаш да се увериш, че говорим на един и същи език, така ли да разбирам въпроса ти? Според мен, не е важно моето мнение за това какво е имал предвид Петър Дънов, а е важно какво е имал предвид Петър Дънов! Това, обаче, може да се разбере единствено, ако някъде е било записано и съхранено. Всичко друго ще представлява множество хипотетични интерпретации на нечии чужди истини. Каквито, междувпрочем, са и всички интерпретации на смисъла на текстовете описани в Библията. Колкото са хората, толкова са и техните истини за Света!
  4. Учените не могат все още да обяснят доста феномени, тъй като повтарят една и съща грешка, т.е. приемат материята за основополагаща, а енергията като нейно следствие, или осланят се само на петте физически сетива. Истината е друга, а именно: във Вселенски мащаби енергиите от Източника са основополагащи, а материята е само едно тяхно проявление. Физическото състояние се явява най-грубото проявление на Космическите енергии, с най-ниските честоти на вибрации. Материята може да се интерпретира като забавена светлина. При всички методи на енергийно лечение се използва силата на мисълта (енергията на мисълта), чрез която се повишават вибрациите на клетките в организма (на атомно ниво), а от там се постига възстановяване и излекуване на съответните органи и организма като цяло. Ние сме заобиколени от колосални количества енергии от всякакъв вид. Нужно е само да "протегнем ръка", т.е. да ползваме съзнателно чрез мисълта си тези енергии за да сътворяваме съзнателно това, което свободната ни воля избере. Странното е, че в духовен форум като този се поставят под съмнение основополагащи Вселенски принципи и закони, познати от древността, като Принципа на менталността и Закона за привличането. Човек да се чуди къде се намира, във форум по физика, или форум за Петър Дънов!?
  5. Накратко това, с което моето мнение съвпада: Акашовите записи са отпечатък, както етерната структура на всяка човешка система съдържа отпечатък на всяка мисъл, чувство, дума и преживяване, което е имала. Всичко е там и бива трансформирано дори до нивото на ДНК на клетките. Има запис на всичко, което някога човек е направил, холографски запис. Акашовите записи са същия процес, същата ситуация, на нивото на планетарното съзнание, там са мисъл-формите, създадени от съответното преживяване. До известна степен, когато някой се свърже с Акашовите записи, се натъква на редактирана версия, защото в тази необятна сфера - можем да я оприличим на микрочип - присъстват и всички ненужни данни. Там се съдържат всички отпечатъци от конкретен ден от всяка мисъл, всяко чувство... всичко е записано там. В този процес е необходимо изключително прехвърляне и сортиране. Тъй като филтрите са различни, преживяването на Акашовите записи е различно за всеки, който се настрои към тях. Всеки човек избира различен пласт от тази огромна информация и дори кодирането и класифицирането е доста трудно. Акашовите записи са ниво на познание, с което може да се направи връзка на всяко вселенско ниво.
  6. Мисля, че всичкото написано от paparosko щеше да е изключително вярно, ако беше вмъкнал някакси само една единственна думичка в подчертаното изречение. И към тази колективна реалност беше добавил думичката "илюзорна". И тогава щеше да изглежда така: А когато повече хора мислят едно и също се сътворява илюзорна колективната реалност. Така може вече да се съглася с написаното. Мисловният свят реално съществува, ние го изграждаме с мислите си. Но същото така е и илюзорен, защото може и да е неистински при погрешни мисловни композиции. Често се получава например при предизборни манипулации и реклами на този или онзи политик. Свещена простота! Не съм изпуснал думата реалност, тя просто става излишна по нататък щом като веднъж е употребена. Всичко, което Умът интерпретира се намира вече в съзнанието и не е абсолютната реалност. Все едно дали говорим за лична или колективна такава. Абсолютната реалност за човека е непознаваема, защото в Света, в който живее се явява като страничен наблюдател.
  7. Има ги, разбира се. Няма нещо, за което да мислиш и да не съществува. Това е Принцип. Всичко, за което мислиш, съществува в твоята илюзорна реалност. Всичко е интерпретация на Ума. А когато повече хора мислят едно и също се сътворява колективната реалност. Свещена простота!
  8. Наистина и Рейки и Лечение с Прана са отлични лечебни методи. Много често, обаче, след известно време от проведеното лечение, пациентите отново се връщат при лечитля със същите симптоми. Според мен, истинският лечител не е този, който лекува страдащия, а този, който го научава как сам да се излекува, т.е. му помага да осъзнае какво е необходимо да промени в себе си, в живота си за да преодолее сам страданието си. Накратко, това е висшия етап на лечение. Или като Иисус Христос - излекувал е само онези, за които е "виждал", че са отворени към духовния път на развитие.
  9. Думите са втория етап от сътворяването на реалността. Или силата им е в сътворяването.
  10. Ти как мислиш, съгласен ли си с това твърдение?
  11. ivail, Много странно ми изглежда това, което си писал за годините на "нашата подготовка". Как определи, че са минали 250 милиарда години (предполагам, че говориш за линейно време)?
  12. Всичко ново е добре забравеното старо. Или всичко ново е добре отреченото преди време от науката старо. Съвременният научен материализъм унищожи духовните постижения на окултните науки. Добре, че има и доблестни учени, които с много мъка успяват да "преоткриват" и прокарват наново духовните закони, макар че някои от тях незаслужено се кичат с лаврите на новооткриватели. Първият, основополагащ от седемте принципа на Хермес Трисмегист още от Древен Египет гласи точно това, за което се пише в момента навсякъде, а именно: СВЕТЪТ Е МЕНТАЛЕН! Всеки може да изпита и използва съзнателно силата на мисълта си, на чиято основа е залегнал и Законът за привличането. Мислите са творчески! Каквото мислиш, това и става! Това е Великата тайна!
×
×
  • Добави...