Jump to content
Порталът към съзнателен живот

curtis 187

Участници
 • Общо Съдържание

  9
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Метод за Връзка

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Последни Посещения

2991 посещения на профила
 1. Благодаря за отговора,Орлине!Снощи преди да легна разсъждавах по въпроса с дишането и устонових порочния кръг.Тревожност,затруднено дишане(понякога местата са разменени),страх да не спра да дишам в резултат на това започва самонаблюдение и контрол на дишането,следя всяко свое вдишване и издишване(имам чувството,че дишам насила и дишането от несъзнателен се превръща в съзнателен процес,доста е тормозещо) и така се въртя в един кръг.Когато играя футбол е най-неприятно.Да определено ще ми трябва терапевт вече съм сигурен в това.Относно статиите,които ми даде има много полезни неща,преди ден или два попаднах на хубава статия тук в този сайт мисля,че се казваше ДА ПРЕВЪРНЕМ СТРАХА В СЪЮЗНИК.Това е от мен за сега и още веднъж мерси за поредните добри насоки!
 2. Здравей,Орлине!Би ли ми казал някои техники за дишане защото от няколко дни ме е налегнал задух.Проблемът се изявява в това,че дишам сякаш насила и си саманяблюдавам дишането.Изпитвам и някакъв натиск в дробовете.Нямам астма ходил съм на доктор по въпроса.Имах преди време пак този проблем,но отшумя от самосебе си.Имам чувството,че ще спра да дишам и ми изтръпва лицето.На няколко пъти го овладявам чрез релаксацията ама пак идва.Ще продължавам да я прилагам,ще упорствам,но реших да се посъветвам и с теб.За нещата,които ме тормозеха преди ги овладявам лека полека чрез релакса.Знам,че за да заработи системата на MAX трябва да съм упорит.Поздрави!
 3. Здравей!Там е проблемът,че се понасям в тревожността и я оставям тя да ме ръководи,което смятам е грешка.Играя футбол 1-2 пъти седмично най-често събота и неделя защото тогава съм свободен.Със приятелката ми се разделихме преди 3 месеца.Да си намеря нова ще е малко сложно предвид леката ми соц.фобия от контакт с млади и красиви дами...На терапевт не ходя,а всеки ден усещам,че ми е нужен за да ми обясни особеностите на ума ми.Орлине би ли ми обяснил как бих могъл да впрегна тревожността си и ако можеш да ми дадеш някакви линкове, които да чета по въпроса.Ще съм благодарен много! Въпросите ти ме накараха де се замисля над някои неща върху които трябва да поработя.Благодаря за което! И накрая искам да ти пожелая весело изкарване на празника с любими хора!
 4. Здравейте!За съжаление не пиша за да се хваля с някакъв напредък,а напротив...От няколко дена съм поставен под напрежение заради проблеми-лични и такива в работата.Измъчва ме странно чувство на безнадежност и тъга всякаш искам да избягам някъде и аз не знам къде,така се чувствам.Идва като някъкво натрапливо чувство,странно е.Имах и няколко ПА вероятно породени от напрежението и тези чувства.Имам и супер гадните мисли,че ще посегна на живота си и че никой няма да ми помогне.Как мога да различа,че това са само натрапливи мисли,а не истински желания?Не ги искам! Не ми остава време и за релаксация.
 5. Благодаря за отговора,Орлин!За момента бих казал,че по-скоро се опитвам да релаксирам от колкото да медитирам.Но определено съм заинтересован от медитацията и за в бъдеще е възможно да се запиша някъде,още повече разбрах,че до моят блок има курсове по йога.Това е за сега,ако има нещо ще се консултирам с вас.
 6. Здравей,Орлин! Имам един въпрос.От скоро спортувам по малко и се опитвам да прилагам някои от методите,които ми препоръчахте и в точност медитация или релаксация. Във една друга тема тук си описал точно как да стане това.Та въпросът ми е дали наред със неоспоримите ползи от медитацията тя може да има и тъмни страни ако се прилага от сам човек без да има някой,който да го направлява? Разбира се аз съм доста далече от някъква Висша форма на медитация,но реших да попитам.
 7. Здравейте!Искам само да вметна ,че съм момче,но разбира се Вие няма как да знаете чрез този вид комуникация,а и в конкретния случай няма значение това.Искам да благодаря за съветите.По принцип от отдавна следя този форум и Вашите съвети чрез които много пъти съм си помагал за моето ПР.Като цяло съм тревожна личност по наследство и доста често имам оплаквания от тревожен характер.Специално магнитните бури ми влиаят от сравнително скоро и затова може би не съм свикнал още.Ще взема под предвид съветите Ви като за момента практикувам само спорт и то от време на време.Много сте прав със съветите,които давате,но за съжаление повечето хора не си обръщаме достатъчно внимание и не се замисляме над здравословния начин на живот за което плащаме цена в случая собственото си спокойствие.Благодаря отново!
 8. Здравейте!Не знам дали точно тук е мястото да публикувам темата,но реших да попитам за някакъв съвет за справяне по време на магнитни бури.Чувствам общо неразположение и усилваща се тревожност,която на моменти прераства във ПА.Та конкретният въпрос ми е дали има някакъв начин за отреагиране по време на тези дни чрез релаксация или нещо подобно?
 9. Здравейте! от известно време имам поставена диагноза вегетативна дистония. поразрових се тук-там и разбрах,че всичко е на психична основа. бихте ли ми разяснили малко повече за това заболяване ( подход и лечение ). Благодаря ви предварително.
×