Jump to content
Порталът към съзнателен живот

spiralka

Участници
  • Общо Съдържание

    19
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от spiralka

  1. Мечтата: Сред природата - до гора или на бряг. Стъкло с форма на купол, за да се вижда небето винаги и мъничко дърво за топлина. Независимо енергийно захранване - напр. слънчева енергия, система за пълно рециклиране - никакви отпадъци. Транспорт - малки хвърчилки на антигравитационен принцип , телепортация. .... :-) и любов изпълнила света. Сега точно -> Идеята са малките махали много ми допада.
  2. Бях на среща за предлаганите промени в закона за ГМО (Генно модифицирани организми) в България. Отдавна съм решила, че създавам живота си и няма да влизам в ролята на жертва. Работя по въпроса. Преди време се случи да освободя човек (от друг град и се познавахме само от разговори в един форум) от някаква наследствена блокировка (магия) на енергийно ново – сработи на физически план в рамките на час . Тогава много се зарадвах и си казах „Ето , може да се върши работата и така.“ Когато стана ясно, че ще се строи лифт към Рилски езера душата ми искаше да се запази това кътче непокътнато и чисто. Молих се с цялото си сърце и любов, медитирах, участвах в шествията тук в София. Има ли лифт – да. Ние всички създаваме този свят. Как го правите вие. Разкажете случки , споделете идеи и резултати, само не преразкази на прочетено :-). Тук има според мен качествена информация за ГМО http://www.kompira.co.cc/
  3. Здравейте хора музиканти :-). Наскоро започнах да се уча да свиря на пиано и си търся партитури на походяща по трудност , класика или на Дънов, нещо вдъхновяващо. Изтеглих си Моцарт, защото много ме радва, но нанизаните хиляди осминки не ми се удават добре. Благодаря :-)
  4. "Запази достойнство с мълчание ". Истината е това което прави света по добър и отношенията стойностни.
  5. Хората са различни и ако от малки бъдат оставени да избират сами за тях проблем с храненето не съществува. Тук някъде видях написано как дете спира да се храни когато боледува - то си знае прекрасно как да се справи. А като големи може да почистят отвътре на всички нива и да си спомнят. Според мен е важно какви са целите им :-). Пращам линк към "Хранене с прана" на Джасмухин http://www.spiralata.net/kratko/articles.p...g=bg&pg=643
  6. Нямам съмнения за силата на нашата мисловна, емоционална ... енергия. Участвала съм в медитации с групи от хора и в такива като предложените. Енергията е като огромна вълна. За мен сега е ценно на хората да им светне под шапките :-) или отвътре - колкото по вече, толкова по вече. Струва си преживяването.
  7. Вижте моите постове в форума Възрастова регресия в хипнозата и хипнотерапията може да са ви полезни.
  8. Разбира се и двете. Няма никаква пречка и противопоставяне за мен.
  9. Много харесах това от "Първа национална конфернция по хипноза". Цитирам част резюме : "Според Кирил „вкарването” в хипноза в кабинета на терапевта представлява „изкарването” от ежедневната хипноза!"
  10. Не се съмнявам за миг , че сте наясно с моделите на поведение, с парадигмата , с клишетата. За това като видях "по трудния път ... " пиша: Ние създаваме живота си с това, в което вярваме, с идеите, на които даваме енергията си. От години отстранявам собствените си "вредители" и за това предлагам - сменете го това с например : "уча с лекота , любов и смях". От нас зависи да изринем този боклук ! Аз самата години създавах екстремни ситуации , не си струва ! Някой да знае Бог в дните на Сътворението да е плакал :-))). Обичам ви .
  11. Колкото до опростеният пример, който дадох за регресия. Като начало ние бяхме говорили за това как човек създава живота си със състоянието си, с мисъл, чувство и действие. За будното съзнание, наблюдаването на мислите и чувствата, къде човек поставя себе си в модела на общуване. Т.е. човекът може да работи по своето си развитие тук съзнателно - какво ще свърши си е негово право да решава. В конкретният случай проблем беше справянето с омразата и усещането , че другият човек решава - безсилието. Това за мен е да дадеш собствента си сила и живот, където не трябва. За себе си аз зная, че за да стигнеш до някакво решение трябва да си готов за него. Да, възрастта като показател за развитие си казва думата, но сега знанието и разбирането в по широк мащаб е факт. Всяко поколение идва със нужните инструменти. Едно дете на 2-5 г. сега се справя с мобилен телефон или компютър интуитивно. Времената, в който се балансират ума и сърцето , за мен това е сега, просто изискват по широк поглед върху нещата, знание за причинно следствените връзки, и начини да се работи с това. Свобода. Не може човек само да седи и да клепа примирено - "Карма".
  12. Здравей Shelter, начинът ти на изразяване наистина е много специфичен и за да не се заплитам с терминология ще дам пример за тема. Една душа има група животи , в който тема е "равнопоставеност в отношенията". Тя работи по тази тема в семейните отношения, в приятелските, в моделите напр. учител-ученик, лечител- лекуван и т.н.. Влиза като участник в различните роли. Учи се да постави ученика и учителя на равно, да има взаимно уважение. Или родител към дете - на едното място е дете, на другото е някой от родителите. Излиза, че просто преживяваш нещата от всички страни и добиваш цялостност. Това е мое мнение. :-). Не става дума за грешки и комплекси.
  13. За яснота - регресията , за която аз говоря се случва в състояние, в което човека е абсолютно в съзнание за това , което се случва, помни всичко. Резултатът е освобождаване от тези състояния и разширение на съзнанието. Да, не мога да го кажа кратко.
  14. За резултатите от връщане в минал живот. Тук ще отворя една скоба. За мен има и паралелни, където в различни роли и ситуации човек отработва една цяла тема. Работата с тях се усеща много силно. Макар, че едно будно съзнание и яснота за моделите също си върши добра работа. Сега ще разкажа случка, като пример. Млада дама А ревнува любимия Б от точно определена личност Х и това създаде доста драматизъм в отношенията и просто се виждаше как ситуацията се създаваше от момичето. Тя не споделяше идеята за минали животи. Така или иначе направихме регресията и се оказа живот, в който същата двойка А и Б са млади , влюбени. Работят в едно имение. По разпореждане на господарката А и Х (която там е дъщеря на господарката) заминават за голям град, където момичето А остава слугиня до края на този живот и никога не се връща в имението и не се вижда с Б. Беше толкова ядосана в този живот, направо бясна и повтаряше "Мразя я, мразя я". Освобихме емоцията и вече всичко беше ясно. Тук ситуацията се разпадна. Просто Х изчезна от живота им. Такива работи. Често има голямо привличане към недовършени неща от другаде. За тези, които се страхуват : безброй са начините да се справи човек с нещо стига наистина да го иска. Съзнанието се е на човека . За страха по принцип вече се изказах. ВЪН ! Свободен избор - да, но защото човек така иска. Какво мислите за свободния избор ? За мен в последните 10 г. хората , които вярват и живеят от такава позиция става много и това безкрайно ме радва.
  15. За опасностите - да , разбира се. Да отвориш съзнанието си за някого - може да освободи или да помогне да се освободи негативна емоция , но може и да добави . Аз в началото препатих и за това все повтарям, че човек трябва да вярва първо в себе си. Това си е принцип - като сам се поставиш на ниско, подчинено ниво помагаш да ти въздействат. Просто трябва да се поставят нещата в отношенията наравно. Човек наистина трябва да слуша себе си. И Дънов го е писал.
  16. Здравейте, Разширението на съзнанието като резултат от регресията е много ценно според мен. Виждаш себе си в различни светове, ситуации и роли и някак спираш да съдиш - себе си и другите. В този живот както и да мисля за промяна към добро в по глобален план винаги стигам до промяната в съзнанието, в осъзнаването, в будната мисъл извън клишетата и съществуващите модели. Вярвам, че осъзнаването на собствената творческа сила променя към добро всеки живот. Ясно е, че страхът и позицията жертва не са конструктивни :-))). Може да се използва регресия за намиране на причини за ситуации в този живот, за намиране на нашите модели - кълбото от мисли, чувства и привични начини на действие, с които създаваме живота си :-). Аз лично съм видяла голяма полза от освобождаване на емоции от други животи, които тук привличат ситуации като магнит. Хипнозата познавам от едно обучение във В.Търново с И.величков и М.Николов преди време. Змая, че може да помогне на хора - нали сме толкова различни. Аз обаче използвам като начало на регресията състояние на отпускане, спиране на вътрешния диалог, насищане със светлина и енергия т.е. това си е чисто ниво за медитация. Опитът , астрологията и това , което съм сега намират най верни и ценни отговорите отвътре. От моите преживявания - Веднъж в предишен живот ме убиха - беше усещане на излитане, свобода, чиста радост, прекрасно си беше. Тук и сега може просто да е буден човек за мислите си, емоциите, реакциите на тялото и така се разбира какво се кани да сътвори. Може да си изработи състояние, от което да си решава нещата. Например, ако хубаво си оттренира и запомни на всички нива свое състояние на спокойствия, яснота, .. и там каквото му работи най добре, тогава бързо го възпроизвежда когато е нужно и работи от високо енергийно ниво. Състоянията създават сами по себе си. Когато премина на вълната на любов и радост просто виждам как пред мен изгрява красотата на всичко, цветовете са по ярки, всичко се променя.
  17. Здравейте хора, Шарени като света са мненията тук. За мен - интересни. С регресия се занимавам от 10 години в търсенето на отговори и с идеята, че верните са отвътре :-)). За себе си , понякога за приятели. За мен идеята с миналите животи ( а може би паралелни) си е реалност. Разширява съзнанието, дава отговори, освобождава емоции и случки , които просто се чудиш откъде са ти дошли. Всеки си има своя пътека. Радвам се, че ви има.
  18. Аз имам съшото усещане за книгите на Лазарев. С голям напън прочетох няколко за да зная какво има вътре. Но ми е силно деструктивно. Всяка книга е отворена врата към свят - е аз за себе си тази я затворих :-).
×
×
  • Добави...