Jump to content
Порталът към съзнателен живот

октим

Участници
  • Общо Съдържание

    90
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Последни Посещения

5785 посещения на профила
  • feya

октим's Achievements

  1. Чуството за вина се поавява само когато откажем да поемем отговорност за избора си! Няма грешка има ли поука!
  2. Възгордяването и припознаването на чужди мисли и опитности за свои!
  3. По пътя на духовното се върви само емпирично, няма друг начин!!
  4. Станимир е прав! Привличат се противоположностите, в няшият дуален свят за да протича енергия трябва да има положителен и отрицателен полюси! В противен случай дуалноста ще изчезне, на една страна ще бъдат добрите, на дрругата по-добрите, на трета - най-добрите! Двигателя на еволюционният процес в нашия дуален свят е борбата между противоположностите! Донка също е права! Всяка една инкарнирана душа има своите водачи, или духовни наставници, или ангели хранители, това са едни и същи хора от ирационалния свят на по-висока степен в развитието си, разликата идва от разстоянието от което ни наблюдават! Те са на една мисъл разтояние от нас и когато една мисъл ни обсеби (не е задължително да е отрицателна) и блокира съзнанието за тях е по-лесно да променят малко реалноста и да освободят съзнанието! Тоест случва ни се това което сме си пожелали и готово!
  5. Когато си отидем от този свят, дали ще можем да оправдаем грешките си с факта, че сме следвали накого или с факта, че Бог е в нас и сме грешили заедно. Мисля, че никой не ни е освободил от задължението да мислим.
  6. Казват - Учителя каза! Христос каза! Мохаммед каза! Буда каза! Но нали ние не живеем техният живот, не е ли редно да имаме собствено мнение по въпросите възникваци от сега обкържавацата ни деиствителност, а тя е по-различна от действителноста в която са живели тези велики личности! Станимир, Любовта е енергия в света където няма дуалност, ние хората не сме проводници ние трансформираме тази енергия в нещо използваемо в нашият дуален свят, това емоционално състояние го наричаме спростичко обич и тя може да съществува само между две същности! Как можем да изразим обичта си - Само чрез грижа! Така, че Божията любов се изразява чрез грижата за живота като цяло (всеобхватна) а нашата любов към него можем да изразим чрез грижа за творенията Му и грижа за хората които обичаме в частност!
  7. Да говорим за контрол върху раждаемоста в момента е просто смешно! Достатъчно е да попитаме чичко Гугъл за демогравската крива от освобождението насам Население по години на преброяванията за периода 1900 - 2011 година http://www.xotspot.com/2011/04/census-results-2011.html Вижте кривата и можете да дискутирате по нея! Просто ценностите за българското семейство се изместиха към материалното! Сега всяка майка родила повеме от две деца е подложена едно пренебрежително (подигравателно отношение) от страна на институции и обкържаваща среда! За българката в момента, а тази тенденция е усточиво залегнала в бита ни, е по важно не да има повече деца, а повече любовници! По телевизията се показват кой с кого отколкото проблемите с децата! Образованието - Отчете се на високо ниво, че тетрадките с голият гъз на Азис стимулирали децата да ходят на училище! Живота не е развлечение, а низ от задължения и колко по-отрано научите децата си да не бягат от задълженията си, толкова по-стойностни личности ще пораснат! Малка България изхранваше сама 9000000 си население, а сега се затруднява със 7000000защо? До 1989г всички деца ходеха на училище нямаше клошари и просеци, но това е друга тема
  8. Благодаря, Б.Зим Учителя е прав в твърдението си, че любовта е само божествена енергия? Възниква обаче въпроса щом ние не сме крайният потребител, а само проводници, за кого е предназначена?
  9. Извинявам се за невежеството си, но бихте ли ми помогнали да намеря пасажа където учителя казва, че ние сме просто проводници?
  10. Да простиш - значи да забравиш! Докато помниш не си простил. За нашите човешки възможности е достатъчно да не се поддаваме на поривите за отмъщение. Не е важна конкретната ситуация - важно е как ние реагираме в конкретният случай! Да не забравяме, че когато си отидем от този свят ще ни съди собствената ни съвест, а тя съвеста не се интересува от това което сме сторили, а от мотива защо сме извършили въпросният акт!!
  11. Няма живот след смъртта, оттатък просто съществуваме - има разлика!
  12. Единственото което искам е да си отида от този свят в сънят си - тихо и кротко!
  13. Всичко което отнема възможноста ти да мислиш, или те принуждава да мислиш в една посока, те зомбира! А аз да попитам капацитетите: Ако аз сънувам една мацка и на сън и на яве, но същото прави и комшията Пешо, какво става с мадамата, ако пък тя сънува друг! Сериозен въпрос, не се подвеждайте от ироничният отенък!
×
×
  • Добави...