Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Лора Витанова

Участници
  • Общо Съдържание

    845
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Лора Витанова got a reaction from SeekerOfAnswers in Малките Аркани в Таро   
    Lifetime ме подсети за едно мое наблюдение върху 9 жезли, но права .
    Според мен тази карта касае психиката и начина на поведение на човек в определена ситуация от живота му, а и не само. Тя е страх огромен и пришпорване на нещата както пише Lifetime в темата за обърнатите карти. Но е и едно огромно упорство да се иска нещо, само че съдбата не е решила да го даде. Тя е упорство срещу оставянето на нещо старо, което е носело успехи и неприемането на новото. Човекът се е вкопчил в старите си лаври и чака отново да жъне успехи от тях. Упорство срещу оставянето на стереотипи на поведение, които вече са вредни и не носят нищо добро. Картата е дори и защита срещу новото, което дори и да не го искаш то си идва.
  2. Like
    Лора Витанова got a reaction from SeekerOfAnswers in Малките Аркани в Таро   
    Ще се опитам и аз да ти тълкувам комбинацията.

    И аз мисля, че неколкократно е имало преминаване през Кулата, но сега вече е друго.
    Необходим за извървяване път, за да се стигне до там, че нещата да са сигурни, да знае човека какво прави, какво върши, да се даде изненадата в лицето на 9 пентакли и то точно от там от където тя се и очаква. Тук има човек, който е наясно какво прави. Лодката вече ще е на брега или е на него. Може би се чака момента на неговото спасение от дългото лутане в нищото, да иде там, където вече всичко е осмислено, всичко има смисъл.
    Мисля, че рицаря е някаква връзка между два периода - между това да пазиш всичко за себе си, да криеш дори и да мислиш много и следващия да го дадеш, да дадеш всичко, което имаш, да го поднесеш, да отвориш пътя, вратата към нещо, какво ще е то обаче не знам, но трудният период е дотук, времето му е свършило, сега пътя е друг за рицаря. Дори си мисля, че той вече няма да е сам.
    Казваш сърцето - тук мисля, че вече има стабилност, опование на него, че това което то иска, чувства или преследва е правилното.
  3. Like
    Лора Витанова got a reaction from SeekerOfAnswers in Малките Аркани в Таро   
    3 меча - карта на личното сбогуване с нещо или някой. Падала ми се е тази карта преди, за определена ситуация.
    Мъчили сме душата си и в един момент трябва да я освободим от мъчението, но ние не някой друг.
    Не е ли карта на мъчещата се душа?
  4. Like
    Лора Витанова reacted to Лиула in Големите Аркани 1   
    Добро наблюдение.
    Най-вече, когато рационалната им мисъл, е подложена на нахлувания от несъзнаваното, за които мъжът няма реално и прагматично обяснение. И, буквално, потънал е света на мрака, на нощта, на сънищата, без да знае кое е правилно и кое не е.
    Периодът се бележи с отиването в Пещерата, каквато древна практика има в някои индиански племена, това е етапа на отдръпването на мъжа, независимо от причината.
     
    Поради факта, че мъжете и жените мислят различно, на тях им трябва по-дълго време да осмислят ставащото със самите тях, защото те са потънали, образно казано, в първичния океан, в Долната Земя, откъдето или ще излязат победители, или ще загубят.
     
    Периодите, когато често, не само веднъж, се появява Луната у гледания за мъже, често те имат нерационално поведение, което е прикрито зад идеята, че се търсят отговори. В тази връзка, често е срещано Луната да бъде придружена от Отшелникът, които прекрасно се допълват. Моят съвет е, да не се търсят разумни отговори или опит за контакт с мъже, на чиито гледания се появяват карти като Луната, Висшата Жрица, Отшелникът и Силата. Те всички са проекции на Луната - на обърнатият свят, който свети само с отразена светлина.
  5. Like
    Лора Витанова reacted to Лиула in Дворцовите карти в Таро.   
    Да, но картите работят в смислови комбинации. Имаш букви, съчетанието между тях обаче носи смисъла, не самата буква сама по себе си. Затова първо се учи азбуката, а после останалото.
     
    Тук пропуснахте нещо важно, че това е комбинация, която се е повторила, а това говори за процес. Т.е .всичко е в конкретен контекст, както и в този случай: два дворцови пентакъла и една прорязваща ги 3 меча. Защо тя е там? Защо така нахално оголва Кралицата пласт по пласт, какво идва после?
     
    Защо Пажът брутално е отстранен, отрязан като с трион? Няма да изпадам в подробности, защото всеки начинаещ трябва да може да тълкува тази комбинация, без обаче да прави преноси от собственото си битие, което и в предните постове, ярко се вижда.
    Картите обуславят един важен етап на трансформация, на личностна трансформация, която е започнала от около 3 години. Личността се оголва от шлаката и се пречиства, отделя се от света на Майя. Картите дори и на чисто физическо ниво просто крещят - стари болки отново се афишират, следват една след друга.
     
    Друг е въпросът, че в тази комбинация се тръгва отзад напред и започва като процес отвън-навътре. Кралицата може да бъде кралица само, ако отреже Пажът, т.е. сянката, която я следва.
    Картите ще се повтарят през времето поне още година, по мои изчисления.
  6. Like
    Лора Витанова got a reaction from Донка in 02. Планети в Екзалтация   
    Планети в екзалтация:

    Карта 1 - Луна в Телец;

    Карта 2 - Юпитер в Рак и Марс в Козирог;

    Карта 3 - Меркурий в Дева;

    Карта 4 - Сатурн във Везни;

    Карта 5 - Юпитер в Рак;

    Карта 6 - Слънце в Овен, Юпитер в Рак и Венера в Риби;

    Карта 7 - Венера в Риби;

    Карта 8 - Сатурн във Везни и Марс в Козирог.
  7. Like
  8. Like
    Лора Витанова got a reaction from Sha Angreal in Асо Пентакли   
    Тези карти по-скоро говорят за емоцията, която те води. Искаш си миналото, обаче по много романтичен начин. Асото ти казва "внимавай" в тоя случай. Не преминавай границата на романтичните мечтания.
    Мисля, че си сама в това, което си решила да правиш, нямаш подкрепа от никой.
  9. Like
    Лора Витанова got a reaction from Eлф in Отпуски - видове, нормативна база, проблеми   
    Здравей. Спокойно не е хаос това, което си писала .

    Сега едно по едно, първо въпреки че си на 4 - часов работен ден имаш право на пълен размер платен годишен отпуск, както е за 8 часа.
    Второ, те нямат право да пускат от твое име молба за отпуска независимо платена или още повече за неплатена, защото точно това е станало при тебе.
    Трето, това за 8 месечния трудов стаж важи само при първоначално постъпване на работа, когато човека няма нито един ден трудов стаж. След като веднъж са придобити, не се чака на всяко следващо работно място да се навършат 8 месеца.
    Сещам се и друго, виж си заповедта за освобождаване, дали имаш обещетение за неползван платен годишен отпуск, но си виж и фишовете, защото може да са те пускали отпуска без изобщо ти да си подавала молби. Само при напускане човек има право на това обещетение. Отделно полагаемия отпуск има давност.
    Няма да е лошо да провериш и в НАП на колко часа те водят.

    Ако нещо друго не ти е ясно питай. И след това кажи за развоя на събитията. Успех!
  10. Like
    Лора Витанова got a reaction from Донка in Освобождаване   
    В повечето случаи няма да ти струва нищо. Дължат се осигуровки за дните, които примерно ти може да го водиш на работа формално. На хората повече от 3-4 дни, не им трябва. Във всички случаи за които аз знам хората си дават тези пари на работодателя, и по този начин, на него не му струва нищо.
    Само трябва всичко да е оформено документално - трудов договор, заповед за прекратяване на договора и псд-то разбира се, което се подава в НОИ. Но хората, които се занимават с воденето на счетоводството на една малка фирма си знаят работата.
  11. Like
    Лора Витанова got a reaction from Chaos in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
    Сънувах, че бях в къщата си на село, на втория етаж. Някой правеше усилено ремонт, изхвърляше мебелите, всичко от стаите. А аз се противях на това, плачех, беше ми ужасно криво, а човека ми се смееше. Мислех си, че е изхвърлил всичко от целия втори етаж на къщата, но не беше точно така. Вкара ме в една от стаите, която беше спалня, много добре подредена с ярко жълто покривало на спалнята, и слънчевата светлина влизаше вътре и стопляше цялата стая. Все едно попаднах в друг свят.

    Във втория сън, един козел ме буташе и се опитваше да ме убоде. Все едно ме подканяше към нещо, но така и не разбрах към какво.
  12. Like
    Лора Витанова got a reaction from pavli82 in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
    Сънувах, че пътувам с някакво превозно средство като самолет. Пътувах и отивах някъде нагоре в небесата, издигах се плавно и леко, виждах всичко около мен. Тръгнах от долина около, която имаше само скали. При пътуването нагоре виждах скалите, които бяха много красиви, вдъхваха увереност и твърдост, бяха много красиви и величествени, покрити с лек снежец, усещах свежия им полъх. Издигах се все по-нагоре и по-нагоре. Гледах скалите и си казвах колко е красиво, но къде ли отивам.
    За моя изненада пристигнах в много хубав и подреден град. Имах усещането за кристална чистота, вдишвах кристално чист въздух. През цялото време бях с много близки хора, но при пристигането в града останах сама, но бях доволна и не усещах тяхната липса на това непознато място.
  13. Like
    Лора Витанова reacted in 9 пентакли   


    Комбинациите наистина са свързани тематично.
    При първата, заради Ас пентакли, можем да говорим за минали събития, които не са успели да се развият, но са били обещаващи - това по 9 пентакли. Рицар меча обяснява ситуация също от миналото, която е приключила с обида и наранена чувствителност от едната страна. Затова конфликтът, въпреки, че не носи онзи заряд, е бил провокиран отново. Т. е. имаме налице ситуация и то в чисто битиен план. Някои спомени са се върнали, но също и въпроси, на които не е отговорено преди.
    Понеже темата е за 9 пентакли, защо се появява тя тук, това е и въпросът. 9 пентакли въпреки всичко, указва процес, който още не е финализирал, който не зависи от хората, и който, ще ги поставя в ситуации пътищата им да се преплитат, докато ... научат урока си. Освен това, за изпълнението повелята на 9-та, е нужно търпение, но и смирение, вероятно и прошка. Това може да стане само чрез истината - каква е тя за теб, каква е тя за другия, каква е тя за двамата.

    Втората комбинация потвърждава историята в паралелно време - Папата и Кулата: тук имаме елемент на изненада, дори гняв. Но, 6 меча дава основание да се мисли, че шанс има, шанс за успокоение и за развитие. Нужно е отново търпение и, ако, изграждаш бентове пред пълноводна река, то това ти пречи да видиш истината, каквато е и за другия. Предполагам, че ако се прояви по-голямо търпение, интерес и разбиране, тази история би имала хепи енд. Дори и на този етап, това да изглежда почти невъзможно.

    9 пентакли е затова - идва от дълбокото минало и отива в безбрежното бъдеще, като спазва единствено своите собствени закони, пред които ние сме просто едни кукли на конци. Харесва ли ни или не, това е без значение.
  14. Like
    Лора Витанова reacted to Lifetime in Картите Таро и техните сенки   
    Пускам тази ужасно важна и интересна тема, която досега само бегло сме засягали, но която заслужава да й отдадем нужното внимание.

    Идеята е изключително насочена към развиването на способностите в тълкуването на комбинации. Например: колко пъти се е случвало няколко души да гледаме за един и същи въпрос, но да имаме различни карти? Почти винаги, разбира се, но колкото и да са различни комбинациите, отговорът е един и същ. Става въпрос за следното - откриването на картите - двойници в една комбинация, както и на техните сенки - какво се крие, например, зад Звездата, какво е другото лице на Паж меча, да кажем, и така нататък.

    Предлагам да структурираме нещата така - който има желание пуска интересна комбинация, заедно с въпроса към нея - иска ми се да развием темата така, че да е полезна, да позволи да се надгради нивото, което всеки е достигнал. Има карти, има точен въпрос, оттам нататък започва тяхното развиване и надграждане.

    Първата комбинация, която ми идва на ум не е велика, но е начало. Въпросът е каква е тенденцията нещата да се развият по определен начин, житейска ситуация, картите са Рицар чаши, Императрица, Умереност. Дайте идеи кои карти виждате зад тези три, каква история ви разказват, какви комбинации се случват като бекграунд, който има желание. Дайте и свои комбинации, и да започваме
  15. Like
    Лора Витанова reacted in Обърнатите карти в Таро   
    Досега, само бегло и косвено, съм споменавала за обърнатите карти в Таро. Много от хората, които гледат и се занимават с картите Таро, ги използват и те са неотделима част от подредбите и гаданията.
    Честно казано, преди години, особено в началото на "общуването" ми с Таро и аз гледах, като включвах и обърнати карти, като обръщах всяка седма от 78-те карти. В мои тетрадки и записки от онова време имам описания на значенията на всяка една карта, която по законите на Съдбата се е обръщала и сега оценявам това като много важен опит и незаменим етап от развитието и от изучаването на картите Таро за всеки, който иска да развие способността да познава и да гледа с картите Таро на себе си и на други хора.
    Както е препоръчително да се водят дневници на сънищата, така би било добре да се водят и записки за картите, които ни се падат ежедневно (На тази тема ще бъде отделено специално внимание във форум Карти Таро).
    Много от вас, убедена съм в това, работят и с обърнати карти. За съжаление, в повечето от книгите за Таро информацията за една и съща обърната карта или е противоречива или е коренно противоположна. Преди години, когато и аз бях начинаеща, попаднах в лабиринт от взаимоизключващи се значения и системи, и естествено не знаех кое е правилно. След време установих някои устойчиви значения на обърнати карти, които са общопризнати. Такава карта е обърната 6 мечове - известна е като индикатор за емоционално обяснение или достигане до такъв тип излияние. Другото интересно нещо, което може да се приеме и като "закон" в Таро е, че всички карти от Големите Аркани, които по правило означават промяна или избор, обърнати, сочат за точно обратното: забавяне, протакане, липса на развитие, страх от промяната. Примери: обърнати Смъртта, Светът, Страшният съд, Звездата, Влюбените и др. Обърнатите карти понякога усилват значението си - пр. обърната 10 мечове, обърната 8 мечове, обърната 3 мечове. Като цяло, картите от боя мечове са най-конфликтните и нажежени карти, а обърнати усилват многокрaтно влиянието си. По-умерени като обърнати са картите от боя жезли: те и прави, и обърнати не променят съществено посланията си. Изключение тук прави обърната Кралица жезли, която говори за изкключителна ревност. Картите от боя чаши се славят като индикатори на емоционалния ни живот. И ако прави са на границата на еуфориятаа или на тъгата, то обърнати - "чашата им прелива", независимо в коя посока, без оглед на хора и ситуации. Пример за това е обърната 3 чаши - при нея радостта от нещо може да доведе до емоционални изблици и афективни състояния, след които човек не си спомня нищо, а междувременно е сътворил "чудеса от ... глупост". Адекватни по значение на обърната 3 чаши са и обърнати Глупакът, Обесеният, Дяволът ...
    Както за правите, така и за обърнатите карти в Таро, безкрайно може да се говори. Ситуацията се усложнява доста, когато се тълкуват и комбинациите от прави и обърнати карти, както и обърнати с обърнати. Спомням си за една от най-негативните в емоционално отношение комбинация: обърната Кралица чаши с 8 чаши: любовни теразния, неустановеност и неяснота, огорчения и дълбока душевна болка. Подобна е и комбинацията между обърната Смъртта и обърнат Крал чаши: загуба и страдание с акцент на огорчение от нанесена обида. Класическа според мен като комбинация на лицемерието и на лицемерните отношения е Асо чаши с обърнат Паж чаши. Има и по-сложни комбинации, които конкретно дават информация за много досадни ежедневни задължения: обърната 3 пентакли с обърната 8 пентакли; това е доказателство, че картите Таро могат да бъдат и съвсем детайлни носители и медиатори на информация.
    Обърнатите карти в Таро служат именно затова - за уточняване на неясноти и бели петна около някакви факти! Затова и те трябва много добре да се познават.

    Какъв е вашият опит с гледането с обърнати карти в Таро и кои са най-често срещаните трудности и неясноти при работата ви с тях?
  16. Like
    Лора Витанова reacted in Таро и Бременността   
    Нека поговорим за тези проблеми и как те са отразени в картите, нека и жени с подобни ситуации пишат и споделят проблемите си, а ние ще се постараем да им помогнем. Има отговори, които са на една ръка разстояние, има много мъдрост и много истина в картите и е по-добре непреодолимото да се изтърпи, отколкото да живеем с илюзиите на сегашните си мечти. Осъзнавам и, че за надеждата няма доводи, ако прогнозите на Таро са негативни - именно прогнози, не предсказания. Таро не е игра и не е гадателска методика за луди или за скучаещи, Таро е наука и ползата от нея е само една: да се помага на хората.

    Нека обсъдим комбинации, които говорят за проблеми с бременността, със заболявания на половите органи на жената и изобщо с майчинството.
  17. Like
    Лора Витанова got a reaction from Chaos in Таро и отношения 2   
    Здравей. Няма да ти тълкувам комбинациите поотделно, а като едно цяло.
    Ти си мислиш за подновяване на отношенията /2 чаши/. Това го потвърждава и Императрицата. Искаш от нещо старо да се роди нещо ново. Но искаш това да е едва ли не като падане от небето, но първо трябва да платиш, за да вземеш /6 пентакли/, да се потрудиш, да му дадеш дори публичност малко /3 пентакли/.
    Императрицата ти е идеята за тези отношения, но какво ще се роди ще се види, има време.
    По картите ти мисля, че ти нямаш контакт с този човек, не комуникираш с него в момента.
  18. Like
    Лора Витанова got a reaction from Диана Илиева in Изменения в обезщетенията, изплащани от НОИ за 2012 г.   
    Има една много проста истина в това хората да не работят - по-малко трудности имат, и по-малко отговорности носят.
  19. Like
    Лора Витанова got a reaction from Пламъче in Мъжът ми ми изневери   
    Малеее, че забрана. Няма право, тц, тц, че това къде го пише. То какво излиза, че женените или обвързаните не трябва да общуват с никой след като имат някой до себе си. Хора, слезте на тая земя.

    Винаги специално в такива отношения има две страни, а не една. Пък и в крайна сметка, който не намира нещо с един човек, го търси при друг, това не е от вчера или от днес, а от векове. И не е болка за умиране. Всеки трябва да търси щастието си. Никой не е свързан с някой друг, во веки.

    Всъщност поне според мен, няма лошо в изневярата с полов акт, какво толкова случило се е, по-страшна е другата изневяра, когато си с един човек, а мислите постоянно са при другия или другата.
    Има по-страшни неща от изневярата.

    Много ме разсмя, думата - мърсува, все едно го казва баба ми, която е на 70 години.
  20. Like
    Лора Витанова got a reaction from B__ in Мъжът ми ми изневери   
    Малеее, че забрана. Няма право, тц, тц, че това къде го пише. То какво излиза, че женените или обвързаните не трябва да общуват с никой след като имат някой до себе си. Хора, слезте на тая земя.

    Винаги специално в такива отношения има две страни, а не една. Пък и в крайна сметка, който не намира нещо с един човек, го търси при друг, това не е от вчера или от днес, а от векове. И не е болка за умиране. Всеки трябва да търси щастието си. Никой не е свързан с някой друг, во веки.

    Всъщност поне според мен, няма лошо в изневярата с полов акт, какво толкова случило се е, по-страшна е другата изневяра, когато си с един човек, а мислите постоянно са при другия или другата.
    Има по-страшни неща от изневярата.

    Много ме разсмя, думата - мърсува, все едно го казва баба ми, която е на 70 години.
  21. Like
    Лора Витанова got a reaction from Донка in Пенсионната реформа   
    Знаете ли, че всъщност след години ще е страшно, няма да има пари за пенсии, нито от НОИ, нито от фондовете, щото няма и работещи и тази тенденция се увеличава. Много от младите хора не работят и не щото няма работа, а щото подбират и не им се работи. И не само те, обаче аз не съм съгласна с това да издържам някой или някоя, която цял ден ходи нагоре-надолу и се чуди кво да прави и къде да иде, и когато придобие право на пенсия да иска да получава, е няма откъде, просто щото, когато е трябвало да работи, не е.
  22. Like
    Лора Витанова got a reaction from Диана Илиева in Сключване на втори трудов договор по време на платен отпуск   
    Би ли обяснил как точно ще стане това и какво искаш да кажеш?
    Защото така написано се разбира, че си вече освободен, т.е. имаш прекратяване на трудовия договор и ще ти се изплати обещетение за неползван платен годишен отпуск.
  23. Like
    Лора Витанова got a reaction from Слънчева in Откровеност и споделяне във форум...   
    Такива хора изобщо не осъзнават, че товарят човека срещу тях. Важните са те, не другите. И не само в жив контакт, същото е и в нета, което се и вижда по форумите и сайтовете.
    Начин на живот е да, да предизвикаш съжаления, някои живеят само така, те не могат да се оправят сами. Винаги трябва другите да ги съжаляват и да им помагат. И ако това им се каже, естествено те го отричат, не са такива, да но са.
    Жалкото е, че много хора са мрънкала и то млади, но като гледат такъв модел, какви други да са.
  24. Like
    Лора Витанова got a reaction from Eлф in Поп Фолк   
    Някои от текстовете на тези песни са уникални и дълбоки, стига да има човек сърце да ги чуе.
  25. Like
    Лора Витанова got a reaction from Eлф in Поп Фолк   
    Една истинска жена с една жестока песен. И все пак, внимавайте на кого завиждате .
    Много жени могат да се учат от нея на женственост!


×
×
  • Добави...