Jump to content
Порталът към съзнателен живот

tetty71

Участници
  • Общо Съдържание

    14
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от tetty71

  1. Живея на село, имам 2 козички, над 20 кокошки, 6 патици, пъдпъдъци, зайци ( които гледам просто защото ги имам, не ядем животни), фазани, даже и сръндак. Също така си имам оранжерия, където доказах и на себе си и на съселяните си, че домати, краставици, пипер, птладжан и т.н. могат да се отгледат без торене( ползвам само оборска тор) и пръскане. Семената са си мои, разсадите - също. Животните си в началото ( първите 2 месеца от проекта ми) ги хранех с купен фураж, до момента, в който установих, че соевия шрот е ГМО. Сега се хранят с фураж собствено производство. Яйца, мляко, сирене, масло, зеленчуци...имам си всичко. Не виждам смисъл да ходя на работа, за да вземам заплата, която съответно да изхарчвам в големите супермаркети за нещо, което прилича на храна. Преди няколко дена влезнах в Пени Маркет и си купих само ориз ( нищо друго не ми хвана окото). При това с леко притеснение дали етикета му наистина показва какъв е точно - наскоро четох за ГМО ориз с гени от човешки черен дроб. Даже и за хора, които не са вегетарианци си мисля, че ще им дойде в повече тоя вид "канибализъм"? Да не говорим, че смесването на разновидни организми е доказано стерилен - някой по- горе спомена, че кучето е кръстоска между вълк и чакал ... няма такова нещо! Ако по някакво стечение се появи хибрид между тези животни, то ще е стерилно, така както са мулетата и катърите, които всеки знае, че са хибрид между коне и магарета. Тук са няколко мисли, които мен лично много ме притесняват - първо, че ГМ семена се ползват еднократно, но не се възпроизвеждат, което предполага всяка година да се купува семенен материал ( което пълни джоба на такива като Монсанто ), да не говорим, че такъв материал ти “ заразява" площите и вече не можеш нищо друго да отглеждаш като чиста продукция. Другото ми притеснение е, че на принципа на хибридното безплодие, за което споменах по- горе, приемането на ГМО с храната в един момент ще отключи същия механизъм и при хората. За съжаление това че стане ясно при поколението на нашите деца. Това е моето мнение и моето решение за начина ми на живот. Желая здраве на всички ви! Отивам да си храня гадинките.
  2. Занимавам се с 3 деца, двете от които са аутисти - момиченце на 8 години с 30% аутизъм, момче на 7 години с 90% аутизъм и най- малкия е на 4 и е здрав. Под "занимавам" имам предвид, че освен ежедневните грижи свързани с хигиената и трудното хранене, се опитвам да ги уча на най- елементарните неща - цветове, форми, моделиране, рисуване, познаване на буквите и цифрите, песни и т.н. , а също така и да комуникират с други деца... Изчетох предшестващите постинги и си давам сметка, че аутизма се "научава" само ако имаш такива деца около себе си. Дори двете, които са около мен са абсолютно различни едно от друго по отношение на прояви, състояние и способности. Както и да е, идеята ми беше не да описвам децата, а да споделя едно мое проумление ( ако има такава дума ) - в началото зациклях единствено в посоката, че съм успяла да ги науча на това или онова ( което разбира се ме караше да се гордея със себе си )и доста по- късно осъзнах, че е двупосочно - децата ме научиха на много, много важни качества и чувства.
  3. Мен явно нещо ми е сбъркано - виждам само настоящето! Времето като мерна единица не играе никаква роля - по- важно ми е как го употребявам.
  4. Гушкайте си децата! Без граници! Отгледах две мои деца и най- малко може да се каже за тях, че са разглезени. Сега гушкам 3 чужди деца, двете от които са аутисти ( 90% едното и 30% другото) и намалиха кризите, започнаха да говорят повече, да учат... Може би определението за разглезено дете е различно за всеки, но по мое мнение, наблюдавайки част от познатите тинейжърки, разлигавени са точно тези, чиито майки никога не са имали време за тях. Докато пиша постинга, Linus ( децата са англичанчета) седна в мен и се сгуши Той е тежкия аутист в семейството, до преди 4 месеца не даваше да го докоснеш, а сега сам се сгушва в мен. Гледа снимката ми на профила докато пиша, сочи я и повтаря " I believe. I believe. " Това е начина по който ме назовава Трябва да приключвам, че ме чака едно гушкане...
  5. Аз съм с рак на гърдата, така че пиша собствени впечатления. С малко предистория - 2004 год ( на 33 години ) ми намериха Инвазивен Лобуларен Карцином на лява млечна жлеза, последва ампутация на гърдата, химиотерапия, лъчетерапия, кастрация ( естрогена кара рака ми да се активира и това наложи премахване на матката и яйчниците ). Оказа се, че съм 2ри Б стадий ( което е фифти- фифти по отношение на прогнозата ), G - то ми е 3, което също не е най- добрата новина, имам намерени ракови клетки в един от извадените аксиларни лимфни възли, което предполага, че рака е тръгнал да се разхожда... както и да е, минаха 7 години. По отношение на химиотерапията - също съм чела какви са вредите от прилагането й, обаче съм свидетел и на нещо друго - последните 4 месеца починаха две мои "колежки", с хванат навреме рак в 1-ви стадий, без ангажирани лимфни възли. Поради ранния стадий не им назначиха химиотерапия, на едната от тях дори не ампутираха гърдата, а приложиха частична резекция и така се предполагаше, че тези жени имат почти 100%-тов шанс да живеят. В същото време ( да са ми живи и здрави ) имам други познати, в трети стадий си живеят шеста и повече години, но са с приложени химио и лъчетерапии. Защо пиша всичко това - лечението на рака не е като да идеш на фризьор - ако не те постригат както трябва, при следващото постригване ще коригираш поразията. При нас всяка грешка е последна и не подлежи на поправка - много е трудно да се вземе решение, което да откаже конвенционалната медицина - нагледах се на неуспешни опити за лечение с пирамиди, енергии, зелени светлини и какво ли не, както и на пиенето на какви ли не извари, добавки и т.н. Пак повтарям - НЕУСПЕШНИ опити. Включително и на прехваленото лечение на Христо Проданов, което не върши работа. В същото време подкрепям визуализацията - аз лично я прилагах по време на лъчетерапията. в продължение на около 5-7 мин докато траеше лъчението, представях си раковите клетки как под влияние на лъчите се надуват, разпадат и изчезват. По време на химиото в продължение на няколко часа "виждах" като на детска телевизионна игра как химиото ( войничета ) намират раковите клетки и ги подпукват с едни грамадни чукове, докато ги затрият тотално. Това беше моя начин - да комбинирам конвенционалната с алтернативната медицина. Също така съм за приемането на определени елементи и добавки - Омега 3, Селен и т.н., които имат отношение към физиологията на клетката. А ако говорим за нетрадиционни методи, ето ви един, който също изпробвах - пиене на газ за горене. Питайте бабите и дядовците си за употребата на няколко капки газ върху бучка захар - така се церили ангини, пневмонии, настинки и какво ли още не. Те това е органична "химиотерапия". В заключение - мнението ми е, че не бива да се изключва никакво лечение, а по- скоро да се комбинират различни методи - не се знае от коя трънка ще изскочи заека.
  6. Oбиждах се преди много години, когато имах вътрешен стимул да се харесам на околните. Като поизрастнах станах "перде" , което слабо се вълнува какво мислят околните за мен - по- важно ми е аз какво мисля за тях! Единствените хора, които са в състояние да ме засегнат са близките ми ( семейството ), но тях пък толкова много ги обичам, че в крайна сметка се изясняваме с единственото последствие - да се обичаме още повече. Другата ми гледна точка - аз много добре си се знам какво представлявам и няма какво да се обиждам на истината изречена ми от някого, или на неистината, изречена от човек извън семейството. Живота е прост - ние си го усложняваме ...
  7. Здравей, има два варианта. Ако има зачервяване около цикатрикса , леко подуване и полъскавяване на кожата, значи трябва да се обърнеш към хирурга си, защото най- вероятно се касае за някакъв септичен процес, който надали ще е сериозен при условие, че е минал месец от операцията - на-много да е Шльофер - това е когато някой конец не се е резорбирал и организма напира да го изхвърли. Ако пък гореизброените симптоми липсват, значи втвърдяването, което напипваш е фиброзирала тъкан - особено при хернийни пластики, където при зашиването на различните слоеве на корема - мускул, апоневроза - изискват малко повече събиране на тъканите, за да се затвоти добре дефекта. В този случай с времето всичко ще отшуми, ще има дни ще те наболява, други дни няма даже да се сетиш за операцията, но така или иначе може да отнеме и няколко месеца докато оплакванията отшумят напълно. Поздрав.
  8. Здравейте хора, първо искам да ви благодаря, че ви намерих и че от вас научих за житния режим ( до преди 10 дена не знаех за съществуването му ). Както става ясно, правя го за първи път, но го започнах без да се заричам нищо - реших, ако ми стане трудно да се въздържам за друга храна или пък започна да се чувствам физически зле, да го прекратя. До момента - 5ти ден, съм много доволна от себе си и от света около себе си. При условие че съм с ниско кръвно и по отношение на храната съм " Спаска ламята" , по време на изтеклите 5 дни нищо не успя да ме провокира да наруша режима, дори миризмата на храната, която приготвям за моите хора в къщи ( което за мен е като постижение от типа Рекордите Гинес ), нямам никакви оплаквания, упорито избягвам да се ядосвам ( с изключение на една сутрин, поради което не приех сутрешната дажба от режима, а ядох чак на обед, за да съм спокойна когато се храня и този ден останах на две храненета). Оплаквания и дискомфорт нямам никакви. За сметка на това положителните ефекти са много: 1. много съм енергична, имам желание за повече движение и изпитвам удоволствие от това, радост някаква... 2. изчезнаха главоболието и една постоянна болка в корема, която носех от поне 2 месеца ( и която, предвид че съм онкопациент лекичко ме беше попритеснила ) 3. имам чувството, че върша работата си много по- прецизно 4. увеличи ми се сензитивността - по принцип не обичам ябълки, но сега наистина усетих невероятния вкус на този плод, за орехите няма смисъл да говоря - винаги са ми били много вкусни, а за житото - очаквах че на втория ден ще ми е "байгън" от него, обаче не стана така, има си доста приятен вкус. По повод на сензитивността от храната, може би яденето пред поредния филм или книга която чета години наред, не са ми дали възможност да се съсредоточа върху яденето като важен акт от ежедневието - винаги е било по бързата процедура и без особено подбиране какво слагам на масата. Сега като се храня ми отнема минимум половин час и през това време мисля единствено за храната, която поглъщам и нищо друго! 5. дефикацията ми е абсолютно редовна - всяка сутрин. 6. не на последно място - смъкнах килограми. Четири дена преди режима като подготовка, се хранех с варена елда, картофи и зеленчуци на пара и след това много лесно преминах към режима. До момента за 9 дена имам свалени 5 кг. Основно това са промените, които забелязах при мен. Пожелавам на всички леко приключване на режима. А между другото искам да попитам, може ли режима да се прави всеки месец, или по- точно колко пъти в годината е най- добре да се прави? Защото откакто започнах да се чувствам пак " жива" покрай тази храна в главата ми се прокрадва една мисъл да го прилагам всеки месец, но това може би означава да се прави пак по определени дати ( които аз не знам от кой ден започват )... и въобще добра идея ли е? Бъдете здрави!
  9. Аз живея в Дубай и за срам на България, тук купувам българско сирене и кашкавал Kavala, които наистина имат вкуса на сиренето от детството ми - и овчето и кравето... Преди години, когато го опитах за първи път, просто не можах да повярвам на усещането което вкуса му предизвика, направо си се видях като дете пред щанда за сирене в супермаркета от който майка ме пращаше да пазарувам. Така че качествено сирене в българия явно все още се произвежда, но не го ядем ние , а хората в чужбина .
  10. Информацията на тази тема е много голяма и колкото повече научавам, осъзнавам колко малко всъщност знам. Все пак ако някой има конкретни въпроси ( както по- горе с Малигноцит-а ) , ще се опитам да му намеря отговорите. Със сигурност разбрах едно - в онкологията две и две никога не прави четири. Истината е, че се опитвам да напиша този постинг от поне 5 мин и все изтривам започнатото. Относно моя опит - осъзнах , че заболяването вместо да ми избоде очите, ми изписа вежди, защото ме научи да забелязвам нещата, които са на една ръка разстояние, да оценявам мъничките неща, които изграждат щастието.
  11. Аз самата съм с рак на гърдата - шеста година след операциите, химиото и лъчето. От тогава до сега съм прочела всичко което съм намерила по темата, включително и Хилда Кларк. И съм склонна да я подкрепя, защото в следващите две - три години след лечението започнах да откривам, че предишната Светлана я няма, а тази - оцеляващата е много по- различна и може би затова е оцеляваща. И благодаря на Господ че ми дава още време да се грижа за децата си, да се уча и развивам.
  12. И аз съм имала подобна ситуация, с тази разлика че сама напуснах заради напрежението и липсата на удоволствие от работата. Сега след няколкото изминали години си давам сметка, че ритника който получих само ме изстреля напред, и благодарение на тая случка, ми се наложи да се занимавам с това което сега ми е професия ( в Бг може би съм единствената ), а в чужбина съм сред добрите.
  13. Здравейте, по повод на Проданов, в dir.bg в клуба на раково болните има много мнения за неговия продукт. За съжаление и доста теми от типа : "Продавам Антималигноцит", където след прочитането се оказва, че пациента е починал и близките му се опитват да си върнат поне част от парите, които са дали за флакончетата. И тук говорим за много пари - по повод на горе написаното, това лечение също не е за бедни. Допускам, че може би лекарството му има някакъв ефект, но не върху всеки вид рак и може би само в съвсем начален стадий. Лошото е , че в рекламата, която му се прави звучи сякаш лекува всеки рак, на 100 %, във всеки стадий, едва ли не е универсално лекарство... А факта с починалите в клуба за който споменах показва съвсем друго нещо. Общо взето избягвам да изказвам мое мнение , давам ви само друга гледна точка. Бъдете здрави.
×
×
  • Добави...