Начало Статии Лекции Книжарница Музика Филми Галерия Блогове Чат Форуми Темите днес Хороскопи За сайта
Порталът към съзнателен живот
« Астрология и астропсихология за всеки Още книги | Обратно към книжарницата » Окултни принципи и закони - том 2Общество Бяло Братство – Русе 1921–1957
Любомир Златев, Зоя Иванова
- * + MS Word Отпечатай

Общество Бяло Братство – Русе 1921–1957 Издателство: Държавен архив
Русе, 2007 г.
Цена: 7,00 лв.
ISBN: 954-8339-17-X
Страници: 325
Тип: книга
Мека корица

Книгата съдържа непубликувана досега информация по темата - 120 с. научна студия от доц. Златев за Бялото Братство в Русе и 170 с. архивни документи от събрания и съвещания на Управителния съвет на Братството, поднесени от З. Иванова.

В началото на своя път Петър Дънов е учителствал в русенското село Хотанца. Русе той е определял като “Око на България”. Книгата представя стопанската дейност на русенското Бяло Братство, организираното от него земеделско стопанство, просъществувало повече от 36 г., стремежа на братята да приложат на практика философията на Учителя. Русенското общество е било единствената официално регистрирана организация на Братството в България.

Доцент д-р Любомир Златев е историк, преподавател в Русенския университет. Зоя Иванова е старши експерт в Държавния архив-Русе. Рецензент на книгата е проф. д-р Иван Радков.

За поръчки:
gala_2001@abv.bg
 
  посещения: 3933

- * + MS Word Отпечатай« Астрология и астропсихология за всеки Още книги | Обратно към книжарницата » Окултни принципи и закони - том 2