Начало Статии Лекции Книжарница Музика Филми Галерия Блогове Чат Форуми Темите днес Хороскопи За сайта
Порталът към съзнателен живот
« За майката и раждането Още книги | Обратно към книжарницата » Пътуване през времето. Българо-японски мистерии



Библейските добродетели и нови методи за самовъзпитаването им в съвременния човек по Учителя Петър Дънов
Константин Златев, Снежана Димитрова
- * + MS Word Отпечатай

Подобни продукти
·Учителя за Библията - том 1
·Учителя за Библията - том 2
Още продукти от категориите
·Книги за Библията

Библейските добродетели и нови методи за самовъзпитаването им в съвременния човек по Учителя Петър Дънов Издателство: Авир
Шумен, 2007 г.
Цена: 19,00 лв.
ISBN: 978-954-29858-1-7
Страници: 464
Тип: книга
Твърда корица

Книгата е систематизирано, педагогически адаптирано представяне на добродетелите, предназначено за изучаването, осмислянето, осъзнаването и най-вече приложението им в живота, като дава конкретни примерни методи за работа в това направление. Естеството на изложението е такова, че тя може да бъде полезна и за възрастни, и за деца. Може да се използва както в училище, от учители и възпитатели, така и от родители, от самите деца и същевременно тя е незаменим помощник на всеки истински търсач на Истината, независимо от религията, учението или философско-интелектуалната или научна система, към която се придържа човек.

Книгата представлява от страна на усилията и целта на съставителите и един опит да бъдат представени по-съвременно и педагогически достъпно основните идеи от Словото на Учителя за добродетелите. Съставителите не претендират за изчерпателност, но стремежът им е бил с прецизност и представителност да дадат възможност на една по-широка читателска публика да прояви интерес, внимание и да оцени педагогичското наследство, вложено в беседите. Трудът е разработен под формата на сборник със систематизирано съдържание по теми. Има вид на учебно помагало и ръководство за самообучение и самовъзпитание.

Всяка тема към съответната добродетел е разработка в три части:

1. Богословска беседа – разработена от Константин Златев. В тези авторски разработки се търсят паралелите между библейската тематика и идеите от Словото в педагогически смисъл като ценностно развитие, мотивация за самовъзпитание на добродетелите.

2. Съдържателната част е рзработена на 90% от точни цитати, взети от беседите и систематизирани. Присъстват и педагогически актуализирани изразно формулировки на идеите. В тази част максимално е запазена автентичността на понятийния апарат и изразността на беседите. Разработена е то Снежана Димитрова.

3. Третата част във всяка тема предлага на читателя да се запознае и да може да използва оригиналните методи по Учителя за самовъзпитание, които могат да бъдат намерени в оригинал в двата тома Влад Пашов "Имам дом неръкотворен" и в "Окултни упражнения", издание на издателство "Бяло Братство". Разбира се, в книгата те са представени като обяснение на съответия опит, задача или упражнение в по-популярен стил.

Защо темата за добродетелите се представя в контекста на Библията? С цел да се аргументира и мотивира свободното вмъкване на понятия като Бог, душа и други в педагогическата по същност социално-нравствена тематика, каквато е идеята за смисъла и ролята на добродетелите за индивидуалното развитие и за обществения прогрес. Книгата има предимно практическа, а не теоретична стойност като богословско-педагогическо изследване на идеите от беседите на Учителя Петър Дънов.


* Книгата се предлага и с меки корици на цена от 12лв.

За поръчки:
Галина Денчева (издател): 0897 247525; Снежана Димитрова (съставител): dobrodeteii@abv.bg; Книжарница "Нова епоха", София, ул. "6-ти септември" 28 тел: 981-98-98
 
  посещения: 5666

- * + MS Word Отпечатай



« За майката и раждането Още книги | Обратно към книжарницата » Пътуване през времето. Българо-японски мистерии