Начало Статии Лекции Книжарница Музика Филми Галерия Блогове Чат Форуми Темите днес Хороскопи За сайта
Порталът към съзнателен живот
« Гласът на Любовта Още Книги | Обратно към книжарницата » Учителят Петър Дънов - живот и учениеИзворът на Доброто. Последни слова на Учителя.
Беинса Дуно (съставители: Боян Боев, Борис Николов)
- * + MS Word Отпечатай

Още продукти от категориите
·Книги за Учителя и Учението

Изворът на Доброто. Последни слова на Учителя. Издателство: Кибеа
София, 2002 г.
Цена: 7.00 лв.
ISBN: 954-474-315-4
Страници: 330
Тип: книга
Мека корица

През Втората световна война, след началото на бомбардировките над София, Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно) се премества с група последователи в село Мърчаево, на Витоша, където са посрещнати сърдечно в дома на Темелко. Там той дава последните си указания и съвети, като обобщава всичко говорено преди и очертава бъдещето на човечеството. Тези последни слова са записани стенографски и представени от най-близките му ученици Боян Боев и Борис Николов в книгата „Изворът на Доброто". Веднъж Учителят уточнява, че в лекциите и беседите си често е отговарял на неизречените въпроси на слушателите. И тук само част от въпросите са изречени.

Това обяснява внезапните отклонения от темата в много от беседите, както и разговорния стил на изложение. Разговорите „Изворът на доброто" са заключителната част на Словото на Учителя. В тях Той хвърля последен поглед на изминатия път, обобщава, преоценява, пояснява всичко, върху което е говорил, спира се върху най-същественото, дава последни напътствия на учениците. Разговорите „Изворът на доброто", както и цялото Слово на Учителя, отразяват съвършения свят, от който той идва, чистия и свят живот, към който той ни води. Този живот се открива сега за всички хора.

* Книгата е издадена и на английски.

За поръчки:
Онлайн поръчка
 
  Посещения: 2815

- * + MS Word Отпечатай« Гласът на Любовта Още Книги | Обратно към книжарницата » Учителят Петър Дънов - живот и учение