Начало Статии Лекции Книжарница Музика Филми Галерия Блогове Чат Форуми Темите днес Хороскопи За сайта
Порталът към съзнателен живот
« Разумното сърце Още книги | Обратно към книжарницата » Книга на живите - част 2 - Смърт, оня свят, духове, безсмъртие



Астрологията на древните
Фьодор Грузинов
- * + MS Word Отпечатай

Още продукти от категориите
·Книги по астрология

Астрологията на древните Издателство: Астро Асоциация
София, 2006 г.
Цена: 10,00 лв.
ISBN: 954-917-941-9
Страници: 310
Тип: книга
Мека корица

Философски възгледи от древността, индуски учения за последствията на добрите и на злите планети в миналите животи, както и съвременни правила за тълкуване на хороскопа.

Фьодор Грузинов може да се смята за основател на традиционната астрология в България, тъй като книгите му са посветени основно на изследване на древните автори и на техниките, описани в произведенията им. Той е притежавал огромна библиотека с астрологична и окултна литература, по думите на очевидци — най-голямата в страната. Освен традиционната западна астрология изучава и индийска астрология. Имайки предвид, че в края на 60-те години на XX век индийската астрология е почти неизвестна в Европа и в Америка, неговите уникални познания и преводи на древни индийски автори го превръщат в астролог от първа величина не само в България, но и в световен мащаб.

Роден е в 1897 г. в гр. Новочеркаск, Русия. През живота си пътува много, обикаля Европа, посещава Азия – Непал, Тибет и Индия. В България се установява през 1922 г. След 1960 г. започва да пише астрологични книги по индийска и западна астрология, нумерология, хиромантия. В годините преди 1989-а неговите трудове се разпространяват от ръка на ръка и стават настолни за много български астролози.

Малцина знаят, че Фьодор Грузинов e бил един от учениците, посещавали окултния клас воден от Учителя Петър Дънов (Беинса Дуно). Част от този клас са били и други известни български астролози - Николай Дойнов, Методи Константинов, Крум Въжаров, Влад Пашов, Иван Антонов.


* Астро Асоциация е съкращение поради технически причини на издателство Българска Астрологична Асоциация

За поръчки:
Онлайн поръчка
 
  посещения: 15192

- * + MS Word Отпечатай



« Разумното сърце Още книги | Обратно към книжарницата » Книга на живите - част 2 - Смърт, оня свят, духове, безсмъртие