Начало Статии Лекции Книжарница Музика Филми Галерия Блогове Чат Форуми Темите днес Хороскопи За сайта
Порталът към съзнателен живот
« Един метод за дишане Още упражнения | Обратно към всички упражнения » Пред чист планински извор

Ще се подобри положението ми
Младежки Окултен Клас, 07.11.1926
- * + MS Word Отпечатай

Още упражнения от категориите
·Упражнения с формули

До най-голямо отчаяние да дойде, човек трябва да каже в себе си:

Ще се подобри положението ми. (1)

Следователно, дойдете ли до еднообразието в живота, което действува приспивателно, започнете да си внушавате такива мисли, които да внесат известно разнообразие. По-добре е вие сами да си внушавате и сами да си влияете, отколкото други да ви внушават и влияят.

Човек може да си служи с внушението за укрепване на своето здраве, за развиване на своите способности, за усилване на паметта си и т.н. При каквито условия да се намирате, дръжте в ума си положителната мисъл, че все пак можете да намерите благоприятна почва за работа.

- Ама какво да правим с болестите? - Болести не съществуват. В света съществуват болезнени състояния, но не и болести. Болезнените състояния са резултат на специфични отрицателни психически състояния, през които човек минава.

Тъй щото, когато човек преживява тежко психическо състояние, то се отразява върху известен уд, вън или вътре, на организъма му. Този орган изгубва връзка със съзнанието на човека, вследствие на което ние казваме, че той заболява. Цялото тяло на човека, отвън и отвътре, е обвито с особена материя, наречена матрикс. Когато матриксът е здрав, човек се чувствува добре разположен, здрав и силен. Щом стане някакво пропукване на матрикса, в организъма на човека се извършват ред химически процеси, които се отразяват болезнено върху него. Докато човек подържа в живота си неестествени мисли, чувства и постъпки, неговият матрикс всякога може да се пропука. Иска ли да бъде здрав, човек трябва да подържа физическа, сърдечна и умствена чистота в живота си.


(1) бележка на съставителя: формулата може да се произнася често мислено с концентрация
 
“Придобиване на търпение", 7. Лекция от Учителя, държана на 7 ноември, 1926 г. София.
картинка: Интернет

посещения: 7097

- * + MS Word Отпечатай
Ако видите грешка или неточност в този текст, моля пишете ни.
 
« Един метод за дишане Още упражнения | Обратно към всички упражнения » Пред чист планински извор