Начало Статии Лекции Книжарница Музика Филми Галерия Блогове Чат Форуми Темите днес Хороскопи За сайта
Порталът към съзнателен живот
« Когато си болен - пей Още упражнения | Обратно към всички упражнения » Стремете се към възвишения живот

Сила, здраве е богатство - пейте тези думи и ще се излекувате - * + MS Word Отпечатай

Давам ви следните думи: “Сила, здраве е богатство”. Тия думи ще ги изпеете. Всички неща, които не са направени хубаво, имате право да ги критикувате, но хубавите неща не можете да критикувате. Умният човек, добрият човек, силният човек не може да критикувате. Си-ла - това са два тона. Тук има слизане отгоре надолу. Къде е ударението? На първата сричка. Тия думи могат да се изпеят по много начини, но има само един истински начин. Когато пеенето ви е в съгласие с природата, вие придобивате нещо; не придобивате ли - не пеете хубаво. Ако не пеете хубаво, ще ви критикуват. Аз говоря за музиката, при която се придобива нещо. Музиката дава разположение. Най-първо ще пеете тихо и след като се научите да пеете хубаво, ще пеете по- високо. Хората непременно трябва да пеят. Казано е: “Пейте и възпявайте Господа в душата си”. Нека да започнем изпяването на тези думи. (Учителят много пъти изпя тези думи: “Сила, здраве е богатство”.) Всички хора съставляват възможности. Те са едно благословение. Всеки един човек е едно благословение в света. Всяко едно същество, всяко дърво и другите същества са възможности. На всичко трябва да се радваме. Това са възможности, които Бог е създал в света. Радвайте се, че сте един свят на възможности. Я изпейте сега тия думи. Вижте каква сила дойде сега чрез тая песен. Силата дойде от невидимия свят. Гениите на музиката я изпращат. Необходимо е човек да има спокойствие в душата си. Всеки човек трябва да се владее - и млади, и възрастни, и стари - понеже се намират в един свят на вечни възможности. Не съжалявайте, че нещо не е станало. Радвайте се, че не е станало. Радвайте се на всички страдания, които са дошли. Всичко, което става в света, ще се обърне на добро. (Всички пяхме старата песен.) Влезте в съобщение с мощните сили в природата. Вятърът като дойде, той раздвижва листата. Те се движат в зависимост от неговата сила и от неговото разположение. Когато дойде Духът, когато пристигне Божественият Дух, той знае как да раздвижи човешкия ум и човешкото сърдце. Оставете във вас Божественото да действа.

Реалността ни носи постоянно една вътрешна утеха. Казахме: “Сила, здраве е богатство”. Тогава ще дойдете и до следните три думи: Път, Истина, Живот! Как ще изпеете тези думи? За три месеца пейте песента “Сила, здраве е богатство”. Развейте знамето! Като станете от леглото, запейте тези думи из стаята. Ако някой ви гледа отвън, ще каже: “Какво прави този човек?”

Колко работи ни пържат! Колко работи ни стягат! Когато имате ставен ревматизъм, или неврастения, или главоболие, това не е ли стягане? Онези от вас, които са нервни, да пеят “Сила, здраве е богатство” и ще се излекуват! Никакви други церове. И онзи, който има болки в корема, и той по същия начин да пее: “Сила, здраве е богатство”. Така ще се излекува.


* "Сила, здраве е богатство" - можете да изтеглите мелодията на песента например от тук: Сила Жива CD1 - музика за медитация
 
ООК, том: Вътрешният господар,
Вътрешният господар, 03.01.1940

Окултни упражнения,
изд. Бяло Братство, 2000г

посещения: 11239

- * + MS Word Отпечатай
Ако видите грешка или неточност в този текст, моля пишете ни.
 
« Когато си болен - пей Още упражнения | Обратно към всички упражнения » Стремете се към възвишения живот