от ПорталУики
Направо към: навигация, търсене

ЕЛЕКТРОННА БИБЛИОТЕКА

Беседи

Извънредни беседи

Книга: Аз ви избрах


ЗАКОН ЗА ПРАВДА

24 октомври 1920 г., 7 ч. и 40 мин. В. Търново

Ще прочета само два стиха от 9 глава на Исайя: "Но не ще да бъде такъв мрак ни утеснената земя, както в прежните времена. Когато унижи земята Зивулон и земята Нефталим; а в последните ще направя славен Пътя на морето, оттам Йордан, Галилея езическа. Людете, които ходеха в тъмнин, а видяха голяма виделина: Които седяха в земя на смъртна сянка, виделина възсия върху тях." (9; 1-2)

"Господ провода слово на Якова; и то падна връх Израиля. И всичките люде ще познаят това. Ефрем и жителите на Самария, които говорят горделиво и с надигнато сърце." (9:8-9)


Аз няма да говоря за закона. Правдата е закон за чистене. Всяка сръчна жена си има закон за себе си. И правдата има това назначение. "Ще ходя със силата на Господа Иеова: ще помня Твоята, само Твоята правда."(Псалом 71:10). "Заради името Си Господи оживи ме: заради правдата Си изведи душата ми из утеснението".(Псалом 143:11).

Та онзи, който е влязъл в школата, трябва да изучава закона за Правдата и да го прилага. Той трябва да бъде верен на закона, който действува в него. Който е праведен, той благоденствува. Праведният човек не може да бъде изнуден Схващайте правдата като наука. Дотогава, докато човек е нечист, той ще бъде далеч от Бога. И тъй, своите упражнения схващайте като едно упражнение. То е една необходимост. И тази наука да не ви се вижда тежка, защото без наука ще има само невежество. И да ви не смущават погрешките, които правите. Човек, който се смущава и плаче за погрешките, които прави, спира се в живота. И тъй, Правдата е наука за чистене в живота.

24 октомври 1920 г., 7 ч. и 40 мин. В. Търново