от ПорталУики
Направо към: навигация, търсене
(Д)
Ред 31: Ред 31:
  
  
'''Дъб''' – някой иска да бъде дъб, бук, ще го турят в гората. / Ако посадиш някой дъб в паничка, ти вече си го излъгал. В тази чашка никаква любов не може да израсне. При вашите условия ако посадите любовта в сърцето си, тя ще го разруши. / Който работи бавно, с прилежание, дъб става. Постиженията на дъба са големи. / Живот със страдания  е живот на стогодишния дъб. / Уповавай на идеи, които имат свойствата и устойчивостта на дъба.  
+
'''Дъб'''
 +
 
 +
Някой иска да бъде дъб, бук, ще го турят в гората.[http://www.beinsadouno.com/wiki/index.php/%D0%9D%D0%B0%D0%B9-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE_%D0%B2%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5_%D0%B8_%D0%BD%D0%B0%D0%B9-%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82 Най голямо веселие и най-малката радост]
 +
 
 +
Ако посадиш някой дъб в паничка, ти вече си го излъгал. В тази чашка никаква любов не може да израсне. При вашите условия ако посадите любовта в сърцето си, тя ще го разруши.
 +
 
 +
Който работи бавно, с прилежание, дъб става. Постиженията на дъба са големи.
 +
 
 +
Живот със страдания  е живот на стогодишния дъб.
 +
 
 +
Уповавай на идеи, които имат свойствата и устойчивостта на дъба.  
  
 
'''Дъвчене''' – има дъвчене на физическия и в умствения свят. Истински ученият дъвче добре мислите си, смила ги и така ги изпраща в умствения свят.  
 
'''Дъвчене''' – има дъвчене на физическия и в умствения свят. Истински ученият дъвче добре мислите си, смила ги и така ги изпраща в умствения свят.  

Версия от 16:26, 22 юли 2014

А Б_речник В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х_речник Ц Ч Ш Щ Ъ Ю Я


В начало

вариант 2

А Ба В Г Да Ду Е Ж З И Й Ка Кр Л М Н О Па Пр Ра Ри Са Сл Т У Ф Ха Ц Ч Ш Щ Ъ Ю Я

Д

Дупка – много хора като дойдат до причинното тяло са като пред една дупка, дето по-нататък не могат да минат.

Дупка – представете си, че на едно място природата е изкопала една дупка и вие минавате покрай нея и падате вътре Следователно не сте посадили семената на някоя добродетел, втори път като минете, ще я посадите. Много дупки има. Туй показва доколко сте били готови да изпълните волята Божия. / Спасението на човечеството седи в пробиване на дупки в ума, в сърцето, в стомаха.

Духовете от Бялото Братство носят големи звезди или на челото или над главата, петоъгълни или светла аура по цялото тяло, от Черната ложа нямат звезди.

Духът е водата на кръщение. / Духът е Любовта.

Душа/и

– В Божествения свят се групират по 10 души, в ангелския по 1000, а в човешкия по 100.

– Всички души ще тръгнат едновременно, групово от мястото, отдето първоначално са излезли. Ония души, които по-рано са напуснали земята, ще чакат на определено място да се съберат и оттам тържествено ще се отправят към своите жилища.

– Соломон – Състояние, през което човешката душа преминава – цар.

– Сократ – състояние, през което човешката душа минава – философ.


Дъб

– Някой иска да бъде дъб, бук, ще го турят в гората.Най голямо веселие и най-малката радост

– Ако посадиш някой дъб в паничка, ти вече си го излъгал. В тази чашка никаква любов не може да израсне. При вашите условия ако посадите любовта в сърцето си, тя ще го разруши.

– Който работи бавно, с прилежание, дъб става. Постиженията на дъба са големи.

– Живот със страдания е живот на стогодишния дъб.

– Уповавай на идеи, които имат свойствата и устойчивостта на дъба.

Дъвчене – има дъвчене на физическия и в умствения свят. Истински ученият дъвче добре мислите си, смила ги и така ги изпраща в умствения свят.

Дъга – Дъгата, цветовете, това е Божественото благословение, вратата, през която идват всички блага от Невидимия свят.

Дъжд – дъждът е носител на Новото учение.

Дъжд – Всяка мъчнотия трябва да се превърне във вид на дъжд. Той носи своето благословение. / Плачът е дъждът в човека.

Дъжд – многото говорене действа като пролетен дъжд, от който растенията изгниват.

Дълг – дълговете на човека са неговите погрешки.

Дълговете на хората представляват тяхното минало. Трябва да си изплащате кармата, т.е. дълговете.

Дънер – всеки един от вас има по една силна мисъл, в която всички други мисли се обединяват. Тя е като дънер.

Дърва – когато говорим за човешката любов, подразбираме любовта от дърветата и въглищата. Ще има пушек, сажди, кюнците ще се запушват, ще дими и често ще трябва да чистите.

Дървата, въглищата, горивните материали – представят чувствата.

Дърво – да се занимаваш с другите хора, това значи да изтриваш ръбовете по кората на дърветата.

Дърво – едно изсъхнало дърво показва миналите противоречия, които са съществували за него, но в плода на това дърво са примирени всички противоречия; всички сили се събират в плода.

Дърво – младостта, началото, това е посаждането на едно дърво. Когато това дърво нараства и става пълновъзрастно, това е възрастният човек, а когато почне да дава плодове, това е старият човек.

Дърво – ние трябва да станем дърво с листа, цветове, да оживее това дърво. / В окултен смисъл под „дърво“ се разбира цяла епоха, цяла култура, която е предшествала културата на земята. / Изпълни ли волята Божия, човек ще бъде дърво, отрупано със зрели, вкусни плодове. / Отправете всичката си любов към цялото дърво, а не към неговите листа и клони. / В духовния свят всеки народ поотделно представя едно плодно дърво от общата Божествена градина. / Цялото човечество представлява великото дърво на живота, а всеки разумен човек е лист, клонче или цвят от това дърво. / Ако посадиш плодни дървета, трябва да ги заградиш докато укрепнат, иначе добитъкът ще ги осакати. / Когато се казва за някого, че е дърво, това подразбира същество, което живее и работи само за себе си. / Ти ще мязаш на плодно дърво, най-напред ще изядеш хляба си и ще станеш на круша или ябълка. И като минават малките деца, те ще ядат от този хляб, от който си ял. / Нашият разумен свят е едно дърво. / И вие трябва да се тачите на едно високо дърво във вашата душа.

Дърво – плодните дървета са добродетелите и дарбите. Човек е дърво с корен, стъбло и клонища.

Дърво – под “дърво на живота” се разбира стремеж на всичко живо в природата към Божественото. Под “дърво за познаване на доброто и злото” се разбира стремеж на съществата да излязат от центъра на живота, да отидат към периферията. “Дървото на живота” това е Христос.

Дърво – трябва да го повикаш под дървото на твоя живот, на твоето сърце и да му кажеш: “Господи, аз съм предназначил този плод от толкова векове за Тебе!” Като го откъсне Господ от дървото ти, ще почувстваш една голяма радост.

Дърво – Човек е дърво, съставен от други две дървета – мозъчното и симпатичната нервна система.

Държава – сега светът е една държава.

Дъска – всяко обезсърчаване и отчайване е минаване по дъска, дълга 5 метра, издигната високо във въздуха и здраво подпряна на две греди.

Дъщеря – аз ходя само в домове, дето има по една дъщеря и един син.

Дясна посока – движение към светлината.

Дясно – ако срещнете някой ваш приятел, ще го оставите да върви от дясната ви страна.

Дясно – да си от дясната страна, това подразбира, че човек трябва да учи.