от ПорталУики
Направо към: навигация, търсене

А Б_речник В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х_речник Ц Ч Ш Щ Ъ Ю Я

У

Увеличаване – ако малкият започва да се увеличава, той е изпълнил Божия закон.

Удар – всяка дума е само един удар върху човешкия ум. Умиране – да умреш, значи да добиеш вечната младост. Умрял е онзи, който е придобил свободата. Щом умираш – безверник и. Старият умира.

Умрял – Ако отидете на небето, ще ви поставят на три изпита. Първият – пред Райската врата ще има един умрял човек. Ако можете да положите ръката си и да съживите умрелия и той да влезе с вас, ще влезете в Царството Божие. Ако не – ще се върнете назад, ще турят умрелия на гърба ви да го носите. Докато греши, човек е мъртъв. Щом изправи грешките си, той оживява, възкръсва. Всеки, който иска да учи, трябва да умре. Всеки човек, ограничен в своите възгледи, се счита за умрял.

Умрял – сега вие сте умрели хора, които се разговарят в гроба. Ако мразиш – умираш. Човек, с когото не можете да живеете добре, е умрял. Когато човек не може да роди нещо, което е свързано с някаква идея, умира.

Университет – земята е нещо подобно на университет. Както през ваканцията университетът е празен Онзи свят е университетът. Този свят са отделенията.

Усмивка – Когато срещнеш един приятел и той ти се усмихне, той ти е донесъл един подарък и си поправил една погрешка. Усмивката е широко отваряне вратата на един дом.

Устата е символ на Любовта, на Разумното.

Ученик – като ученици на земята сте отлични, ако отидете като ученици горе – там ще ви пишат единица. Комисията ще дойде и ще започне да изпитва учениците един след друг. Привилегия е за ученика да бъде изпитван. Неспособният ученик всякога ще намери причина да се извини пред комисията да не го изпитват. Докато не знаеш нещата, ти си ученик. Вие сте ученик в І-во отделение на Великата Школа. На небето не се позволява на ученика да влиза гладен и с нечисти крака в клас. Да не оставя петна по дрехите си

Училище – светът, в който живеете, е велико училище. Животът е училище, в което придобиваш знания, прилагаш тия знания е жънеш техните плодове. Като си лягате вечер напускате училището, т.е. земята и отивате по домовете си. Хората могат да свършат училище по два начина: добрите ученици с получаване на диплом и докторат или излизането от училището без диплом и докторат за слабите ученици. За учениците от великата окултна школа гимназията се състои от 12 курса с 4 кардинални специалности.

Учител – великата Божия мъдрост, която внася нови форми, идеи и чувства в живота.

Учител е всеки, който учи хората не да пъплят по земята, а да се изправят и да гледат Слънцето как изгрява.

Уши – щом намерите един човек със запушени уши, той се отдалечава от Бога, не си губете времето с него.

Ушите – това Божията Мъдрост, знанието.